reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej

Moj Syn jeszcze śpi!! Normalnie jakieś Święto dzisiaj! Ja już nie mogłam wyleżeć i zdążyłam posprzątać łazienkę;) Mogłoby być tak codziennie.

Super macie pomysły na prezenty.
Izu zestaw rewelacyjny, ale Mikołaj chyba nie doceniłby jeszcze...
Mła u nas jeszcze do niedawna było nocne karmienie. Teraz ok. 5 rano butla i to mi pasuje. Jakoś tak na siłę nie chciałam go oduczać, ale kiedyś poszłam robić mleczko, a on zasnął i mu nie dałam, drugi dzień poszła do kuchni, zjadłam ciacho;p i czekałam-zasnął. Czasem jeszcze jak się przebudzi idę do kuchni i czekam, żeby zasnął:D U każdego dziecka jest inaczej, wierzę, że szybko sobie poradzicie!
Kupinosia uważaj na nerki, bo kumpela ma już 2 operację po Ducanie;/
Phelania wyślijcie mu dowód wpłaty. Tam jest data wpłaty i w ogóle, a Ty nie jesteś jasnowidzem czy w banku się nie pomylili;/

reklama
Milva, ta układanka jest stosunkowo trudna i jak Ema na początku nie mogła trafić, to nie była jakoś zainteresowana. Ale jak już nauczyła się dopasowywać "o" jak ośmiornica, potem "c" to ją to na maksa wciągnęło. teraz bawi się, że niby myla jej się pola i wciska literki w złe miejsca mówiąc "nie wiem, nie dam lady". Może Bartuś z czasem też bardziej się wciągnie :)

Phelania, u nas domek i rura nie stoją non stop. Rurę (no dobra, tunel) składam po każdej zabawie, a domek stoi góra tydzień, potem chowam na następne 2-3. Jak go znowu wyciągam jest radość, jakby Ema dostała nową zabawkę ;)

Co do komornika to KONIECZNIE napiszcie pismo, w którym szczegółowo opiszcie daty i sumy wpłat wraz z dostarczonym potwierdzeniem każdej wpłaty. Na końcu napiszcie, że niniejszym Wasze zobowiązanie uważacie za uregulowane i prosicie o potwierdzenie tego faktu na piśmie. Wszystko zanieście i niech Wam na kopi pisma potwierdzą odbiór, albo wyślijcie poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru (żółty druczek). Nie dajcie się okradać! Jedyne, co może ewentualnie wyjść, to koszty typu 2 zł do każdego przelewu na pokrycie kosztu przelania przez nich środków na konto wierzyciela, albo coś w tym stylu.

Kupinosia, tak tak. Kasiulek też mój :* W ogóle strasznie intensywnie przeżywałam te nasze porody i mój M po jakimś czasie przestał już nawet komentować, że wstaję w nocy, żeby przekazać wieści o kolejnym malutku po tej stronie :)
Co do plasteliny/ciastoliny też się boję, tyle że Milva obawia się braku zainteresowania, a ja plasteliny pod paznokciami i na dywanie. Jakoś tak się u nas dzieje, że zaraz wszystko jest urąbane ;)

Trzymam kciuki za dietę, choć odbieram Cię jako szczupłą osobę! Ile chcesz zrzucić?

Venus, chyba zastosuję ten Twój patent z ciastkiem. Tylko muszę je sobie upiec :D

Dzięki, że trzymacie za nas kciuki. Mam wrażenie, że Ema pod tym względem jest daleko do tyłu w stosunku do reszty wesołej gromadki :)

Ostatnia edycja:
Mła - nie martw się, u nas jest dokładnie to samo! Lena nie wyobraża sobie nie wypic mleka wieczorem i rano z czegoś innego niz butelka...do tego ma jeszcze smoczek :/ I o ile poprzednią noc ladnie zasneła i spała bez o tyle tej nocy miala chyba jakieś koszmary i tak płakała, że sie poddałam i jej go dałam, Do tego znów przechodzi w żłobku jakis trudny okres i im tam płacze za mamą więc tym bardziej nie chce jej stresować. "S" tez wymawia z językiem między zębami, miałam wrażenie, że sepleni jak mówi, a utwierdziła mnie w tym moja kuzynka logopedka która to zauważyła.... powiedziała mi też że ta "wada" sie nie cofa i można ją tylko teraz skorygowac ćwiczeniami. Jednak nie ma jeszcze dla tak małych dzieci ćwiczeń....po ciuchu wieże że sie myliła, no ale to się okaże...

pozdrawiam was dziewczyny !

Aaneta, to przestraszyłaś mnie nie na żarty. Ja Emie codziennie każę mówić "s" w inny sposób, pokazuję i próbujemy ćwiczyć, ale ta spryciula pogrywa sobie ze mną i robi specjalnie na odwrót. Muszę się przyłożyć!

Podobno jedym z ćwiczeń jest dawanie języka do góry...moja tego nie potrafi....jednocześnie jak w ten sposób wymawia to"s" powinna mieć też problem z innymi literkami np "t", a to akurat mówi dobrze. Myślę czy by nie wybrac sie do logopedy tutaj na miejscu żeby zasięgnąc innej opinii. jak mi sie uda, to dam znać....

Dzień dobry
U nas kryzys chorobowy zażegnany, noc i dzień bez gorączki.
Wlasnie zjedlismy obiad i muszę wymyślić nam zabawę.

Co do prezentów to nie mam zielonego pojecia co kupić. Chyba drewniane klocki, jakies książeczki i auto lub rowerek biegowy.

U nas w nocy Młody bardzo rzadko je mleko, budzi sie raczej tylko gdy jest chory. Chciałabym tez zrezygnować z jego mleka do snu, chodzi mi o to żeby np wypijał mleko, mył ząbki i zasypiał a nie jak do tej pory w niej kolejności. Boje sie, że przez to zasypianie w trakcie jedzenia popsuje sobie zęby.
Butli na szczęście nie używa ale kubek krowa musi być :-)
Chyba i ja zamówie ten z TT.

Odłożyłam go spać, mam czas dla siebie :-) pózniej będziemy chyba malować.

Hej Kochane,

Wieki mnie tutaj nie było ale czasem podczytuje Was, dzisiaj zajrzałam i widze ze 2 tematy na czasie.
Kurcze u nas Ola też jak wymawia "s" to jezyk jest miedzy zębami przez to s brzmi jak "ś" lub wcale go nie słychać, martwi mnie to bo widze że Ola dużo mówi, składa zdania, ale mówi bardzo niewyraźnie niektóre wyrazy, hmmm może też wybiore sie do logopedy. Ola nie używa butelki już od dawna, w nocy też nie pije, więc nie wiem skąd to.
Drugi temat to prezenty- u nas za 3 tyg Ola juz 2 latka będzie miała:)-a ponieważ ponieważ kochamy koniki, konie itp- to dostała już konika na biegunach od nas dzisiaj-szaleje na nim, buja się włącza te dźwieki rżenia i galopu, szaleństwo na całego,a ja jestem na skraju szaleństwa;)
reszta gości planuje takie zakupy-tablet
FISHER PRICE TABLET PRZEDSZKOLAKA PL Y2463 (3657768051) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
mata wodna taką dostanie
INTERAKTYWNA MATA WODNA + WZORY DO RYSOWANIA+PUZLE (3664959919) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.,
oraz lalę taka
LALKA FUNKCYJNA BABY ANNABELL 792193 NOWOŚĆ ZAPF (3659450308) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

plus zestaw małego lekarza no i oczywiście maskotkę konika do kolekcji

Wszystko podpatrzone u ulubionej koleżanki Oli-Ani.-bawiły się na całego więc wiem że będą to trafione prezenty

Aha Kupinosiu-ja na fali uderzeniowej Ducana tak żle się czułam że myślałam że zejde- zdenerwowana non stop, jakieś uderzenia zimna i gorąca, ogólnie masakra i nigdy juz tego nie powtórze- schudłam w ciagu I fazy prawie 5 kg ale dalej juz tej dietyu nie kontynuowalam

Pozdrowienia dla Was dziewczyny

Aga!!!!! Witaj! :*
Widzę, że to "s" to dość powszechny problem, więc może jednak nie skończy się na seplenieniu, skoro ma to co drugi grudniaczek ;)
Prezenty świetne! Olcia na pewno będzie zachwycona.
Ja konia na biegunach, który rży i galopuje kazałam wynieść do piwnicy. Wyobrażasz sobie, że stawała na jego grzbiecie i się puszczała?! Zgroza! Mamy jeszcze takiego i jest trochę bezpieczniejszy, ale i tak go nie lubię w odróżnieniu od Emy ;) @@ LITTLE TIKES BUJAK KONIK BIEGUNACH KOŃ + GRATIS (3654309074) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Fajnie, że się odezwałaś :)

reklama
U nas z prezentami to właściwie nie wiem czy mamy problem czy też nie, bo wiele rzeczy, które kupujecie to ma Zu po Kami.
Jedyną najważniejsza rzecz teraz to plastelina play doh. Dlatego kupiliśmy jej zestaw safari. Prezenty zostawiamy babciom bo trochę tych okazji będzie pod rząd czyli Mikołaj, gwiazdka i urodziny.

Do góry