reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Oj, mnie też nie podoba się nowe forum, ale trudno, trzeba będzie się przyzwyczaić.

U nas również pogoda paskudna, ciągle pada i zimno, ale i tak cały październik był ciepły i słoneczny. Przyszła pora na deszcz, no a później na śnieg.

Młoda śpi, ja mam kilka rzeczy do przeprasowania i zrobię za chwilkę roladki drobiowe na obiad. P jedzie na noc do pracy, także zostajemy z młodą same.

Ja też martwię się co u naszej rojku. Może maleństwo jest już na świecie :)

Miłego dnia :)

reklama
Z tego, co widziałam Rojku pisała wczoraj u siebie na forum i nie było to info o jej porodzie ;)

Za 4 dni drugie urodziny obchodzą dziewczynki Salsik! Ciekawe, jak im się układa.... :)

Sosnowiczanka- 3 letni synek mojej fryzjerki też doradza swojej mamie - mama kup sobie, jak ci sie podobają to kup ,ładne a dobre są ? :)

Liczę na to że Rojku nam sie pochwali jak coś sie zadzieje

Hej:)

Ja tylko na chwilkę:) U mnie bb sie nie zmieniło, a korzystam z kompa;)

Żabciu bardzo współczuję kolek, bo sama przeszłam koszmar. U nas nic niestety nie pomogło, nawet Sab Simplex. Mam nadzieję, że Wam pomoże.

Nie wierzę,że mija 2 lata jak sie rozpakowywałyśmy. Moja przyjaciółka lada chwila rodzi, więc bardzo przeżywam!

Widziałam, że piszecie o prezentach dla maluchów. Ja sama się zastanawiam co kupić Mikołajkowi. Mile widziane różne pomysły;)
Ogólnie myślę nad prezentami, bo potem na ostatni moment to ciężko coś wymyślić, szczególnie dla chłpców 4 i 7 lat:)

Życzę zdrówka wszystkim chorym. My jakoś się trzymamy bez chorób. Rzadko wychodzimy z domu, bo pogoda beznadziejna.

Mikuś dokazuje masakrycznie, ale z mówieniem to chyba najgorzej że wszystkich grudniaczków z tego co czytam:(

Bardzo się za Wami stęsknilam:*

Faktycznie czas leci. obiecałam sobie, że będę częściej się odzywać,ale cosik mi się nie udaje..zaglądam rzadko, ale myślę o Was często i nie zapomniałam.Pamiętam jak salsik urodziła nasze pierwsze dzieciątka.ech.wsparcie wasze było dla mnie wielką podporą. już nie pamiętam, który się tymek urodził, ale cgyba drugi lub trzeci? 4 grudnia dwa latka.szok!!!!mam tylu ludzi do zaproszenia, że robię 3 imprezy:). nie wiem jak ja to zrobię. prezent dla małego mamy już wybrany
Zestaw KOLEJ I DROGA MIEJSKA Ulice, tory drewniane (3602617429) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

U mnie po zalogowaniu bb po staremu.

Dzisiaj przyszły kubeczki Tommee tippee (2 bo jeden do domu, drugi do babci). M od razu zrobił akcję i pochował małe butelki ze smoczkami do soczków. Kubki się spodobały, ale po jakimś czasie Ema domagała się butelki z soczkiem. Podobno były sceny, ale jak wróciłam z pracy opowiedziałam jej, że butelki poleciały do małych bejbusiów, które mają małe rączki i nie potrafią trzymać kubeczków tak ładnie, jak Ema. Pomogło, choć jeszcze ze dwa razy musiała to przypominać. Póki co mleko zdecydowaliśmy się podawać dalej w butelce ze smoczkiem (dużej, ona wie, że ta jest tylko do mleka). Problem jednak w tym, że po wypiciu mleka Ema zawsze pije kilka łyków wody. No i musiała wypić z kubeczka. Był płacz i rozczarowanie, i że ona chce wodę w buteleczce, ale jeszcze raz udało mi się przebić przez łzy, opowiedzieć o bejbusiach z małymi rączkami, na co moje dziecko zażyczyło sobie resztę mleczka, a potem... "woda... z kubećka" Uffff, chyba się przyjmie :) Jak jeszcze uda mi się wyeliminować butle z mlekiem będzie cudownie! Trenujemy też mówienie "S" bez wywalania jęzorka, ale większych sukcesów brak. Za to mała tak się rozgadała, że nie może przestać. Siedzi i opowiada, co robi, co widzi, co w TV, co tatuś. Nawet dowiedziałam się, że babcia dała czekoladkę, a mówiłam że nie wolno! ;p
W każdym razie dzięki Kochane za radę! Zaskoczyła mnie wielkość kubków, sądziłam że są mniejsze, ale Ema je chyba polubi :)

Łysa, Sergi to wspaniałe, że przyszła teściowa została tak uhonorowana i jest też Matką Chrzestną! Gratuluję Sergiku :* Łysa, jestem pewna, że wybrałaś właściwą osobę do tej funkcji :)
Sergi, a jak Twoja szwagierka? Starają się, czy czekają na następną niespodziankę? O Was nie pytam, bo wiem, że nam powiesz, jak będziesz miała ochotę się tym dzielić :)

Malenstwo, myślę że dziewczyny o nas nie zapomniały, bo trudno jest zapomnieć jak się razem przeżywa kilkadziesiąt porodów :) Ale to tak chyba jest, że po dłuższej przerwie trudno wrócić, a po jeszcze dłuższej przerwie niektórym pewnie niezręcznie. Z Salsik miałam kontakt co miesiąc - pisałyśmy smsy "urodzinkowe", ale potem wymieniłam telefon i nie przeniosło mi wszystkich nowszych kontaktów, między innymi Waszych, dlatego jak już się zebrałam, okazało się, że nie mam jej numeru. Poszukam jednak na zamkniętym, bo bardzo jestem ciekawa, co u dziewczynek i dzielnej mamusi :)

Izu, pojawiłaś się jakby na potwierdzenie moich słów :D
Prezent wspaniały! Ema chętnie by się takim bawiła, więc Tymek tym bardziej będzie zachwycony :)
O Matko! Rzuciłam jeszcze raz okiem i zobaczyłam cenę! Zachowaj paragon, żeby go kiedyś pokazać Tymkowi, jak się mamusia starała! :)))

Ostatnia edycja:
Fakt. nie jest to tani prezent,ale dogadałam się z rodziną, że mały dostaje jeden prezent i wszyscy się na niego składają. wiem, że tymon będzie zachwycony, bo ma opsesję na punkcie pociągów i torów:) filmik na you tube właśnie z taką kolejką muszę mu non stop puszczać.już nie mogę się doczekać jego reakcji. na początku miałam dylemat, czy kolejka drewniana, czy ta z tomkiem. ale drewniana wygrałą. jest napradę przepiękna.

O wilku mowa:)hehe. Ściskam Mła! wkońcu jesteś w pewnym sensie mamą chrzestną mojego malucha. wkońcu do ciebie jako pierwszej napisałam jak jechałam do szpitala. hmmm łezka się kręci w oku.

reklama
Odzwyczajasz Emi od butli? też powinnam się za to wziąć. a o jakich kubeczkach piszesz? może podchwyce temat.czeka mnie walka w noc, bo mały budzi się na mleko 2 razy w nocy. przyzwyczaił się jak nic. a ja już mam dość nocnych pobudek. tylko jak to zrobić. jakieś pomysły?podobno dobrze zamiast mleka podawać wodę, ale mój krzykacz, obudzi cały blok:)

Do góry