reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Agapa, współczuję Ci tych przejść z Mikim :(

Inka, dobrze że Aleksy tak ładnie znosi anginę. Pewnie udało się dobrać odpowiednie leki.

Malenstwo, ale wykalkulowane! Z @ weekend byłby z lekka stracony ;)))

Milva, ale z Ciebie dobra sąsiadka. Takie atrakcje dla sąsiadów, że aż im zazdroszczę :D

Ewka, masz śliczny uśmiech! Uwielbiam włoski Zu :D

Sosnowiczanka, chyba wykryłaś niszę na rynku pogodynek! Byłabyś hitem każdej stacji - "dzisiaj w nocy bolała mnie kostka, więc pogoda ulegnie nagłej zmianie" :D

reklama
Haha Milva - atrakcja wsi mnie rozwaliła.

U mnie ciężko z czasem. Wpracy nie mam czasu nawet zjesc ani sie napic. Jak wracam od razu zajmuje sie Adasiem. No i tak do wieczora bo M wraca dopiero o 19:00. Ostatnio zasypiam razem z A i M czyli o 20 juz odpływam. Dzis tez ledwo patrze juz na oczy ale planuje jak urządzić kuchnie i jeszcze spac sie nie wybieram.

Chorowitkom duzo zdrówka i dobrej nocy..

Witam :-)

Z góry przepraszam że nie wpadam i nic nie piszę ale ostatnio dni są dla mnie za krótkie a doba ma za mało godzin.
W środę babcie poleciały także zostaliśmy w 4 :-)
Od poniedziałku M wraca do pracy mam nadzieję że uda mi się samej wszystko ogarnąć.

Maciuś ostatnio ma takie pokłady energii że ja nie wyrabiam bo dopiero jest koło mnie a za chwilę na krześle oparciu od sofy albo włazi na dach od samochodu itd. dosłownie kaskader i co trochę nowy siniak.
Kacperek grzeczny mieliśmy 2 nocki płaczu ale już jest ok.
We wtorek była babka i go mierzyła i ważyła i ma 51 cm i ważył 3650 g. W niedzielę mamy kontrolę z pępuszkiem bo ostatnio u położnej jeszcze miał kikut także wyznaczyli wizytę. Martwi mnie jedynie pępek bo jest wypukły jak na przepuklinę a health visitor powiedziała że nie jest w porządku.

ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH CHOROWITKÓW !!!

milva a co zdzwili się że sąsiadka ruszyła tyłek... ;p czy że takie nowe widoki piękne mają:D?
sosnowiczanka a miałaś kiedyś coś z tą nogą>>???
mnie dziś złapał skurcz w łydce w nocy, a myślała że już nigdy tego bólu nie poczuje poza ciążą( nie to żeby coś było na rzeczy, poprostu w ciąży miałam je czesto) chyba mi brakuje żelaza..:)

skończyłam antybiotyk. kaszlę dalej. duszę się wręcz czasem, miałam isc na kontrolę ale nie mam kiedy.
Kamil wrócił z przedskzola z gorączką 39 st, poszlismy na dyżur nocny bo w mojej przychodni nie było już pediatry, ma zaczerwienione gardło... niby nic ale tak wysoka goraczka oznacza ze coś się kluję wiec mamy leki i przykaz siedzenia w domu i kontroli za kilka dni, jednym słowem do wtorku włcznie babcia jest uziemiona z chorymi dziecmi, mała lata smieje sie ale tez ma antybiotyk. Mam nadzieje ze w srode juz beda mogli isc zdrowiiiiiiiiiiiiiiiiii do przedszkola i zlobka bo nie dosc ze mi szkoda dzieci to i mojej mamy ze ciagle ma ich na głowie.

na szkolenie sajgon masakra, kazdy się gdzies gubi podczas zadan. Troche za szybko i za duzo, a powtorzyc w domu nie ma kiedy. Ale byle dzieci były zdrowe, to wszystko będzie ok i dam rady:)

Asko tak miałam ta noge skrecooną jakieś 4 lata temu i od tamtego czasu co zmiana pogody to normalnie boli mnie.
I nie chcę was straszyc, ale teraz tez mnie boli, wiec nie wiem czy jutro bedzie ładnie na dworze ;-)
A to niedobrze, bo jutro mam wychodnie z dziewczynami i nie planuję powrotu wczesniej niz nad ranem :)

Agapa u was to jakas masakra...

Milva ale jaka miła ta atrakcja dla sąsiadów musiała byc:)))

Zabcia trzymam kciuki zebyś wszystko szybciutko ładnie ogarnęła. Na pewno dasz sobie radę.

Asko jak mnie raz skurcz złapał w łydce to myslałam ze oszaleję. Jak dzis pamiętam, to była sobota, a mnie noga do czwartku bolała jeszcze...

Zdrówka dla chorowitków, tych malych i tych wiekszych :)

Warzyłam dzis pieski, mają po ok 30 dag, moje giganty :)))

I my sie Witamy z rana z kawka:p

Ogólnie dzis bylo lepiej dzieciaki pospali do 7.30 wiec ladnie :pPP Zaraz wstaje ogarne smiadanko dla starszego pocwicze z 30 min na rowerku ,i ide z Alutkiem po zakupy dzis mielone z buraczkami mniam :p

Mam pytanie do mam które juz odpieluchowaly dziciaczki lub sa w trakcie... Chodzi mi oczywiscie o Alutka ,robiac kupke chowa sie pod łóżeczko lub gdzies za winkiel
:cool2:,nie chce kompletnie zeby mu zakladac pieluchy ,myslicie to jest juz czas?Zastanawialam sie nad wiosna z tym zdjeciem pieluchy ,ale tez nie wyobrazam sobie jak Marcel bedzie raczkowal a Alan sikał na podłoge bo bedzie wesolo:eek::szok:Próbowalam z tym tak miesiac temu i niestety sie nie udalo probowac dalej czy przeczekac?

Dzień dobry

My właśnie wstalismy. Nie wiem jak to możliwe, że Mlody angine wyleczył w 1 dzień :-) nie wyglada na chorego, nie zachowuje sie tak i przede wszystkim nie ma gorączki :-)
Ekspresowy z niego chłopak!

Sosnowiczanka baw sie dobrze!!

Phelania nie mam pojecia bo u nas nocnik stoi nadal nieużywany.

Miłego dnia!
U nas piękne słoneczko!

phelania nic na siłę, ale ja bym próbowała, moja karola pięknie sika na nocnik.... a zdarza jej się tak jak przed chwilą ze nasika gdzies na wykładzinę i woła zeby ją przebrać, ale to sporadyczne przypadki, ale dalej mamy mega proble z kupą robi do pieluchy lub w majtki i staje w rozkroku i krzyczy ze kupa zeby ją natychmiast przebierac, czasem udaje się tylko na nocnik, mi sę wydaje ze oni muszę przełamac swoją blokadę, czy to chowania się za łózeczko, uciekania czy tak jak u mojej Karoli i tu nic my osobiscie nie przeskoczmy ale moemy przypominac gdzie się robi nagradzac brawami itp, to duzo zdziała.
'
Nie czekałabym do wiosny próbuj własnie chocby tera poki Marcel nie raczkuje jeszcze.

inka Karola miała anginę 2 tyg. temu, i wyglądało to podobnie jak u Ciebie po 1-2 dniach brania antybiotyku wyglądało to z boku jakby już zdrowa była, dużo piła, nawet kaszki z butli i zaczynała już ladnie jesc, ale tak czy siak te dobrych kilka dni człowiek jest uziemiony bo jednak leczenie trzeba zakończyc. Mam nadzieję że szybko i ładnie pojdzie u was:), my tym razem po 5 dniach od zakoncenia lecenia mamy zmiany na oskrzelach:) życ nie umierac...

Sosnowiczanka normalnie pogodynka to twoje przeznaczenie!!!! w nocy u mnie padało;p;p

kota
widziałam fotki na zamknietym ale nie mialam czasu nic nikomu tam komentowac:) super Kubuś wyglada w tej pilotce!!! no i oczywiscie fajne maszz te brzdące! jakbym widziała siebie 1.5 roku temu takie 2 małe drobiazgi najkochańsze
na świecie

resztę fotek na zamknietym tez przejrzałam wszystkie slicznnneee :)

reklama
brrr u nas znowu szaro buri i zimno:((

ja dostalam @ i tak jakos szukam celu dzisiejszego dnia:p

phelania u nas podobnie jak u asko siku pieknie na nocnik nawet pampka sama zdejmuje ale jezeli chodzi o kupe to niestety w pampka albo wszedzie byle tylko nie na nicnik ja nie naciskam bo nie chyce jej zrazic

Do góry