reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie laseczki,

Ja tez nie moglam spac w nocy taka duchota,i jakos nie przyjemnie :-(Ogólnie samopoczucie u mnie dobre...ale znow mnie ciagnie w podbrzuszu ,zaparacia sa nadal moze to przez to.:sorry2:ogólnie jestem juz po sniadanku,zaraz wypije kawke ,dam psiakowi jesc i pojde sie kapac bo dzis wielki dzien wizyta -polowkowe mam nadzieje opisze ja wam w s:-)uperlatywach, i ze bedzie wiadomo kto na 100% rzadzi w moim brzuszku;-)
Mari88- sny sie zazwyczaj snia na odwrót wiec moze byc chłopaczek,:-)kolezance sie snilo tydzien temu ze urodzialm panienke a tu co niespodzianka prawdopodobnie jest maly rozrabiaka:-D

Niunia1604 - ale Ci zazdroszcze tych kopniakow:-)

reklama
hej hej, jak tam u was dziewczyny samopoczucie:):)????, ja dzisiaj idę na weselicho z mężem mam nadzieję że bedzie super, slyszałam że w tej okolicy wesela mają dużo różnych tradycji.. więc kto wie:). Mam tylko dylemat, bo wziełam 2 sukienki, jedną odcinaną pod bistem i ta jest super, a druga mała czarna, tą właśnie chciałam ubrac.. ale jakoś tak już się w niej śmiesznie czuję skrępowane ruchy itp mimo że pasuje, chyba wybiorę tą tunikową.
To i tak dziwne ze jeszcze wchodzę w nią.. przy mlodym to mowy by już o tym nei było:).

AAAAAaaaaa tak wogole to moja dzidzia już rozrabia na całego:) ciągle czuje takie pukanie po brzuchu od środka, nie są to jeszcze takie widoczne kopniaki od zewnątrz, ale ja doskonale wiem że to już kwestia kilku dni:) a dokładnie tydzien temu pierwszy raz poczułam maluszka:).

Czyli faktycznie książkowo.. dosyć sporo wcześniej niż przy pierwszej ciazy. :):):)fajniee tak wiedziec od dzidzi że tam jest :)

Phelania
życzę powodzenia na dzisiejszej wizycie,byś wyszła uśmiechnięta z dobrymi wieściami:)kto zamieszkuje twój brzusio :)
a ja grzecznie odliczam dni do wizyty a zostało ich 5jeszcze tylko parę dni i zobaczę naszego rozrabiake:)
co do kopniaków to pojawia się z dnia na dzień raz zostaje zbombardowana a czasami nic nie czuje przez parę dni:( co mnie czasami bardzo martwi :) za to raz na jakis czas dostanie ,że normalnie podskakuje i od razu wybuch śmiechu :-)
asko
wyszalej się na weselichu też i za nas :)

Ostatnia edycja:
Buziaki :-)

Niunia, ojj, ja coś wiem o tym niewysypianiu się... :-( Tragedia! :no: A pogoda dzisiaj pod psem u nas... :dry: Ja tez tak mam, że raz czuję jak Małe szaleje, a później kilka dni cisza :sorry:
Phelania mnie się ostatnio co raz częściej śni córka, im bliżej usg połówkowego, tym bardziej zaczynam wątpić w to przeczucie, które miałam od początku ciąży - że jednak chłopczyk :sorry: Jeszcze 2 tygodnie i będzie wiadomo!!! Strasznie podekscytowana jestem! :-)
Asko udanej imprezki dzisiaj! :laugh2: :tak:

A ja wczoraj wieczorem leżąc w łóżeczku popatrzyłam tak na swój brzuszek z góry i co widzę? Z prawej strony wypukła górka, z lewej wszystko "normalnie"... :szok::-D Maluszek już taki duży, że jak leżałam to widziałam, w którym miejscu się znajduje :tak:

Ostatnia edycja:
Niunia dziękuję, na pewno wszystko opowiem co i jak :tak: Tak myślę i w skrytości się trochę denerwuję, bo chciałabym ten aparat wziąć na usg i nagrać badanie, jak Maluch śmiga na monitorze... :zawstydzona/y:

Wczoraj byłam u położnej, standardowo siuśki sprawdziła, ciśnienie, wagę... Przytyłam do 79kg! ;-) Czyli wróciłam do wagi sprzed ciąży :-p Uzupełniła brakujące wyniki krwi, nie mam anemii a hemoglobina super! :tak: Szukałyśmy też Dzidziusia dopplerem, żeby odsłuchać serduszko i kiedy położna lekko naciskała brzuszek, bobas chyba się wystraszył albo spanikował, bo ślizgiem przejechał na drugą stronę brzucha - ja to poczułam i położna też! :szok: Czyli jednak mój G. nie ściemnia kiedy mówi, że czuje Berbecia czasami jak buszuje po brzuszku ;-) Dowiedziałam się też, że dno macicy mam już na wysokości pępka i że teraz to już brzusio będzie szedł głównie do przodu. Już sobie wyobrażam tę wieeelką piłkę z przodu! :szok::-)

p.s. Lista Grudniowych Mamusiek odświeżona ;-) I znowu chłopaki górą! ;-) :laugh2:
https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2011-f409/lista-grudniowych-mam-2011-a-50395/

Ostatnia edycja:
kochana myślę ,że twój gin pozwoli nagrać bąbelka też sie zastanawiam nad aparatem lub telefonem taka mała pamiątka z wizyty
i koniecznie muszę teraz wypytać mojego o wymiary i wagę Alexa bo nie raczy mi nic powiedzieć łobuz

Niunia nie wiem, czy się zgodzi... Szanse są 50% na 50%... To jednak Anglia, tutaj mają swoje "zasady" i logikę jakąś dziwną, czego zresztą doświadczam już od jakiegoś czasu (patrz: moja bieganina po urzędach... :dry:). Ale liczę na to, że pani wykonująca usg będzie wyrozumiała :tak:

A co do wymiarów to lekarz na pewno wszystko Ci powie :tak: Miałam Ci jeszcze powiedzieć, że mam 5 letniego kuzyna Aleksa i bardzo mi się to imię podoba! A nasz Aluś to słodziak, mały rozbójnik trochę z niego, ale bardzo mądry i ciekawy świata chłopczyk! I zawsze jak wchodzi do pomieszczenia gdzie są ludzie, to mówi "dzień dobry"... nawet, jeśli robi to po raz piąty tego samego dnia i do tych samych ludzi ;-) hihi...

Agunia1985; gratuluję zdanego egzaminu i udanych zakupów :tak:

becia84; no ja nie wiem, co z tymi lekarzami się dzieje, najpierw taką akcję ostawili DoMisi1985, a teraz Tobie :szok: mam nadzieję, że to ich takie jednorazowe wyskoki, ale dziewczyny mają rację, skoro decyzują się na prywatne praktyki, to cholera, niech się starają, bo biorą naprawdę niemałe pieniądze!

co do snów, mi na samym początku ciąży śniło się, że urodziłam chłopca i będzie chłopiec :tak:
i nawet nie wiecie, jak ja Wam zazdroszczę, że czujecie już ruchy maluszków... szczerze wolałabym nie znać jeszcze płci, ale czuć kopniaki i być spokojniejsza o dzidzię. ciągle się wsłu****ę w brzuszek, mówię do niego, proszę, żeby kopnął, a tu nic, tylko od czasu do czasu takie przelewanie się, nawet nie mam pewności, czy to dzidzia, czy jelita... :dry:
A u mnie dziś standardowo ból głowy :-D

Sergi, powodzenia na wizycie!!!!

reklama
Hej mamusie:-)
Oj, ja też miałam strasznie ciężką noc dzisiaj..najpierw się męczyłam gdzieś do 1.00 w nocy, a jak już zasnęłam, to obudził mnie po jakiś dwóch godzinach taki skurcz w lewej nodze, że normalnie aż się popłakałam..pierwszy raz miałam skurcz w okolicy kostki, promieniujący w stronę łydki..
Agunia1985 - gratulacje!!!
Asko - udanej zabawy na weselichu;-)
No i trzymam kciuki za kolejne grudnióweczki, co mają wizyty i gratuluję poznanych płci:-):-)..

A my dziś imprezka urodzinowa mojego mężula, wczoraj popiekłam ciacha i porobiłam sałatki, dzisiaj posprzątaliśmy..tak, że nie robię obiadu dzisiaj;-)
Udanej soboty:tak::-)

Do góry