reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

maxwell80
wszystkiego najlepszego dla twojego Mężusia DUŻO ZDROWIA!!
byście zawsze szli przez życie razem by miał ślicznego,zdrowego potomka
wielu radości,miłości,życzliwości,życzę z całego serca :)
udanych urodzinek:-D

reklama
maxwell80 wszystkiego najlepszego dla mężulka

mam pytanie: mama chce mi dać maliny żebym zrobiła sobie sok, ale pamiętam, że coś kiedyś było na forum napisane, że kobieta w ciąży nie powinna pić soku z malin, jak to tak naprawdę z tym jest??

maxwell80 wszystkiego najlepszego dla mężulka

mam pytanie: mama chce mi dać maliny żebym zrobiła sobie sok, ale pamiętam, że coś kiedyś było na forum napisane, że kobieta w ciąży nie powinna pić soku z malin, jak to tak naprawdę z tym jest??

Nie wolno pić herbaty z LIŚCI malin. Same malinki nie zaszkodzą :no: :-)

Witam

dołączam do niewyspanych :baffled:
W nocy tak mnie te więzadła czy coś bolało,że nie mogłam się ruszac,bo każdy ruch powodował ból w lewej stronie podbrzusza,już się zastanawiałam czy to nie jakiś wyrostek (choc nie wiem gdzie się znajduje) ale to był taki tępy ból...jak już przestało bolec i udało mi się przysnąc to pierwszy raz od zajścia w ciążę musiałam wstac na siusiu do kibelka.I tak zasnęłam chyba koło 4 w nocy :sorry2:
Gdybym miała sklep NEXT pod nosem to bym wogóle nie zasypiała bo o tej porze ludzie wstawali z wyrka by o 5 rozpocząc szaleństwa w sklepie na mega wyprzedaży :-D:-D

Maxwell Sto Latek dla mężowskiego.:-)

mari88 mi też dzisiaj się śniło,że urodziłam chłopczyka :tak::tak: Sen był strasznie realny,ale co najlepsze tylko ja z M się cieszyliśmy.Rodzina i przyjaciele byli zawiedzeni,że nie dziewczynka :szok::-D

Phelania powodzenia na wizytce :tak:

Kota jeszcze chwilka i będziesz czuła ruchy,cierpliwości :sorry2:

Ja ruchy czuję,czasem coś mnie mocniej puknie,ale często jest tak,że przez kilka dni nic.Zresztą w porównaniu do poprzednich ciąż te ruchy są bardzo subtelne i delikatne,ale to pewnie się zmieni za 2 tygodnie :tak:

Mąż mój ostatnio mówi,że boi się sprawdzania płci....że nie wie jak zareaguje gdy będzie dziewczynka,boi się córy ,że nie będzie potrafił jej wychowac :szok::dry:

W nocy tak mnie te więzadła czy coś bolało,że nie mogłam się ruszac,bo każdy ruch powodował ból w lewej stronie podbrzusza,już się zastanawiałam czy to nie jakiś wyrostek (choc nie wiem gdzie się znajduje) ale to był taki tępy ból...

dokładnie miałam dziś w nocy to samo, aż musiałam no-spę wziąć... więzadła szaleją, a u mnie jeszcze dodatkowo podbrzusze bolało! wyrostek jest po prawej stronie,więc to na pewno nie on, maluch rośnie i potrzebuje więcej miejsca :tak:

Cześć kochane

Dołączam sie do niewyspanych kobietek:-). Spalam po południu wczoraj i w nocy juz nie moglam zasnąć, w koncu zmogło mie koło 3:szok:, ale i tak koło 5 bieg standardowo na siusiu było.
Niewyspana jestem przez to i nic mi sie nie chce, a mialam zamiar poleciec do sklepów jakies spodnie sobie kupić bo juz w sie nie mieszcze tak mi brzuszek wyszedł, ale w swoim lenistwie znalazłam na allegro cos i chyba kupie:-)

Papayko-gratuluje synusia, fajnie ze wszystko dobrze.
Sergeevna-ja tez strasznie juz czekam na połowkowe, jeszcze tylko do środy musze wytrzymać. Ja tez mam przeczucie od samego początku na chlopca a ostatnio jakos myśle ze dziewczynka wyjdzie:tak:, najważniejsze zeby zdrowe-mam juz stresa, jak ten gin w 12 tyg robił pomiary to az oddech wstrzymałam i sie spiełam zaczal wiec mnie rozsmieszać, zebym sie rozluźnila, U mnie im blizej do usg tym głupsze złe sny sie snią. Moj umysł podswiadomie sobie produkuje głupoty ze cos moze byc nie tak:zawstydzona/y:
Becia84-wspólczuje Ci tez bym sie wsciekła, kurde płacisz a ktoś cie olewa.
Maxwell80- wszystkiego naj, naj dla Twego M.

Musze sie zmusić chociaz do jakiegos sprzatanka i obiad jakis upichcic.

Buziaki

reklama
dzień dobry Kobitki :)

i ja należe do niewyspanych. a co do snów to mi się dziś śniło,że już urodziłam i chyba była to dziewczynka :szok: ale najbardziej przeraziło mnie, że nie miałam pojęcia jak się nią opiekować.. mam nadzieję,że instynkt macierzyński się we mnie obudzi a sen to tylko zły sen...
dziś rano leżałam i próbowałam się wsłuchać w brzusio i poczuć maleństwo ale niestety nic, chyba jeszcze nie przyszła na to odpowiednia pora :-(

miłego dnia

Do góry