reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie Grudnióweczki

Ja tez własnie wstałam i popijam sobie kawke z mleczkiem, tez bym miala dobry humor gdybym nie weszla na wage:no:tragedia !!!! do polowy ciazy jeszcze nie doszlam a mam 8kg do przodu:wściekła/y:odrazu mina mi zrzedla:crazy:i to tak z samego rana ahhh... Cos trzeba zmienic w tym moim jedzonku (napewno odrzuce słodycze;-)) bo napewno nie maja zbyt duzo witamin i nie pomoga dzidzi rosnac:-)chyba ze wszerz:-D
Jutro mam wizyte "Połówkowe" na 15.40:-)ciekawa jestem jak tam moj wariacik;-)Tez jeszcze nie czuje kopniakow ,przed wczoraj na dole brzucha poczulam stukniecie i nie wiem czy to dzidzia , bo to bylo na dole ... ale cos mi sie wydaje ze to byl nasz Klusek:-)
Pozniej sie odezwe ide robic zupke pomidorowa:-)
Miłego dnia Brzuchate:-):-D

Nie przejmuj się ja ostatnio tez się boję stawać na wagę, bo czasem to z dnia na dzień przybywa mi kg. A co stukania to ja właśnie tak nisko miałam pierwsze.

hej dziewczyny!:-)
u mnie juz po wizycie.... co najwazniejsze wszystko w porzadku, lekarz mierzyl bardzo dokladnie malenstwo, narzady, kosci... i meskie grono sie powieksza...;-). Malenstwo ma 17 cm (razem z nogami) i wazy ok.150g. Zdjecia sa niestety bardzo malo wyrazne, na usg bylo o niebo lepiej widac, widzialam corpus delicti - czyli siusiaka. Dostalam plytke i po poludniu zapoznam sie z zawartoscia.
UFFF.... duzo lepiej sie od razu czuje... Balam sie tej wizyty. Dzis pobierali mi tez krew - test potrojny, ktory z uprzednio robionym testem pappa ma pokazac czy jest ryzyko wystapienia nieprawidlowosci chromosomowych.... Za tydzien bedzie wynik... Bede czekac jak na szpilkach....
Milego dnia!

Gratulacja wieści o płci :)

reklama
Ja wczoraj byłam na wizycie u gin, wszystko wygląda na to, że jest ok tylko w moczu od 2 miesięcy wychodzi mi jakoś minimalne za duża glukoza. Miałam już robiony test tolerancji glukozy (bleee) i wyszedł dobrze, ale jednak wygląda na to, że będę musiała zainwestować (chyba, że uda się wypożyczyć ze szpitala) w glukometr i kontrolować tę glukozę.

Gratuluję poznania płci :)

Dziś odbyłam poważną rozmowę z mężem i uświadomił mnie, że tak naprawdę to nic jeszcze nie wiadomo. Przypomnieliśmy sobie nasze wizyty kiedy pani doktor spr płeć:
Na pierwszej Pani Doktor powiedziała, że wydaje jej się, że dziewczynka , ale może coś tam mignęło, a od dołu była dziewczynka, więc pierwsza wizyta była pod znakiem raczej dziewczynki
Druga wizyta (ta expresowa) Pani doktor strasznie się spieszyła i na początku wogóle nie chciała robić USG, ale jak ją namówiliśmy to dziecko nogi skrzyżowało i nie chciało się pokazać, a potem lekko rozchyliło z boku i tak naprawdę było widać rurkę taką malutką i nic pozatym w związku z tym powiedziała, że chyba chłopka,ale mogą to być przerośnięte wargi sromowe i że zobaczymy na następnej wizycie.

Tak naprawdę to ona się nawet nie przyłożyła, żeby zobaczyć, nie miała czasu. Tylko wiadomo wierzę w doświadczenie pani doktor i że tak naprawdę dobry lekarz może poznać płeć nawet z różnych pozycji.

Sama nie wiem, widzicie znów człowiek szuka nadziei, no ale trudno chyba muszę w tym stanie przetrwać do czwartku. Najgorsze, ze mój mąż twierdzi, że on wcale nie jest pewien, że widział tam siusiaka i to raczej tak nie wyglądało, a z kolei ja się zastanawiam dlaczego nie było widać jajeczek. Szkoda, że nie zobaczyła od dołu wtedy moze byłoby wszystko wiadomo.

U nas wyszło Słonko, mąż w domu, jakoś tak optymistycznie:-)

Bo mi mowia nie idz bo to szkodzi maluszkowi:/
to co mam cierpiec??
czy maja mi wypasc zęby;/
pewnie ze pojde dzieki Agapa!!
Nie ma za co i polecam się na przyszłość :-)

Dziewczyny, ja mam dziś taki dobr humor, jestem pełna energii :-) rano byłam zrobić badania w laboratorium, mam nadzieję, że będą ok, bo ostatnio miałam jakieś bakterie w moczu... powiedzcie mi, czy na te bakterie dostaje się zawsze jakieś antybiotyki? ja nie mam żadnych dolegliwości, a chciałabym uniknąć faszerowania siebie i dziecka antybiotykami.

I tak strasznie odliczam dni do wizyty i wciąz czekam na pierwszego kopniaka.

Miłego dnia Grudnióweczki!!!!
Cholercia, miałam dziś sikać, zapomniałam:angry::baffled:

Kota, ja na bakterie dostałam tabletki dopochwowe, a skoro ginekolog-położnik je przepisuje tzn, że nie mogą zaszkodzić dzidziusiowi :) po nich bakterie ustąpiły, ale jak to w ciąży przywlokło się coś innego, tzn jakiś stan zapalny, ale już także zażegnany i również środkiem dopochwowym.
Ja również mam świetny humor dziś :D pakuję się i już myślę o jutrzejszym wyjeździe :D doczekać się nie mogę wypoczynku nad Białym :)
Czy ty przypadkiem jedziesz do Okuninki? Gdzie masz nocleg w Hotelu czy w domku i ile płacisz bo też myślimy nad wyjazdem tam, ale dopiero w sierpniu i tylko na weekend.

Witajcie Grudnióweczki

Ja tez własnie wstałam i popijam sobie kawke z mleczkiem, tez bym miala dobry humor gdybym nie weszla na wage:no:tragedia !!!! do polowy ciazy jeszcze nie doszlam a mam 8kg do przodu:wściekła/y:odrazu mina mi zrzedla:crazy:i to tak z samego rana ahhh... Cos trzeba zmienic w tym moim jedzonku (napewno odrzuce słodycze;-)) bo napewno nie maja zbyt duzo witamin i nie pomoga dzidzi rosnac:-)chyba ze wszerz:-D
Jutro mam wizyte "Połówkowe" na 15.40:-)ciekawa jestem jak tam moj wariacik;-)Tez jeszcze nie czuje kopniakow ,przed wczoraj na dole brzucha poczulam stukniecie i nie wiem czy to dzidzia , bo to bylo na dole ... ale cos mi sie wydaje ze to byl nasz Klusek:-)
Pozniej sie odezwe ide robic zupke pomidorowa:-)
Miłego dnia Brzuchate:-):-D
Ty się wagą przejmujesz? To ja się martwię żeby nie rodzić z wagą 100kg:szok: a ty?...
Powodzenia na wizycie i czekamy na relację i ewentualne zdjęcie usg.
Ja te chcę zupkę

hej dziewczyny!:-)
u mnie juz po wizycie.... co najwazniejsze wszystko w porzadku, lekarz mierzyl bardzo dokladnie malenstwo, narzady, kosci... i meskie grono sie powieksza...;-). Malenstwo ma 17 cm (razem z nogami) i wazy ok.150g. Zdjecia sa niestety bardzo malo wyrazne, na usg bylo o niebo lepiej widac, widzialam corpus delicti - czyli siusiaka. Dostalam plytke i po poludniu zapoznam sie z zawartoscia.
UFFF.... duzo lepiej sie od razu czuje... Balam sie tej wizyty. Dzis pobierali mi tez krew - test potrojny, ktory z uprzednio robionym testem pappa ma pokazac czy jest ryzyko wystapienia nieprawidlowosci chromosomowych.... Za tydzien bedzie wynik... Bede czekac jak na szpilkach....
Milego dnia!

Fajnie że wszystko ok. Duże to twoje dziecko :)

U nas prawie całą noc była burza. Zeszliśmy spać na dół bo na górze troszkę mogłobyć nie bezpiecznie. Dziś ciągle pada... lalalala. Ja posprzątałam Maja śpi więc mały luzik:-D Potem na zakupy:crazy::baffled:
Wiecie co, mam popękaną piętę i tu kiedyś oderwałam sobie kawałek skóry i teraz mnie boli że nie mogę na niej stanąć, kupiłam sobie jakiś krem i smaruję. W dotyku jest lepiej, ale boli nadal. Macie może jeszcze jakiś sprawdzony sposób?

Agapa, Tak, tak :) do Okuninki :) na domki (full opcja, 2-os pokój, kuchnia z aneksem) jedziemy ze znajomymi, czyli z dzidziusiem będzie nas 5 :) dokładnie nazy nie pamiętam, bo ta znajoma była rok temu i rezerwowała teraz, ale jak wróce to napiszę:) wyszło 40zł/nocleg za os :) wiem tylko tyle, że jest ten kompleks domków zaraz blisko plaży :) z tej lepszej strony. My w kwietniu rezerwowaliśmy, bo w tą sob jest ten sławny dzień krokodyla.

ja też zawsze zapominam!! i wieczorem zostawiłam pojemnik przy papierze toaletowym, żeby nie było znów wymówki.
właśnie sprawdziłam wyniki online, mocz jest ok, ale za niskie erytrocyty i hematokryt. Ktoś wie co to może oznaczać???

hej, ja mam podobnie. Też dzis odebralam wyniki i nadal za mało erytrocytów, hemoglobiny, hematokrytów i limfocytów, a znów powyżej normy neutrofile. Żelazo juz zażywam od 2 miesięcy, a nadal nie wiele to dało...pamiętam, że w poprzedniej ciazy też miałam anemię. Niestety.

reklama
No dziewczynki zdałam egzamin dyplomowy na 5 i mogę się pochwalić tytułem licencjata, z tejże okazji kupiłam niuni duuużo rzeczy i wydałam majątek :)

Do góry