reklama
Mari88 ale dlaczego nie można używac masek,odżywek w ciąży? Sorki,ale to totalne bzdury
Jestem fryzjerką,zdaj się na moje zdanie
Po ciąży nie powinny wypadac,jeśli dalej będziesz brała witaminy i suplementy diety i tak samo się odżywiała jak w ciąży,czyli zdrowo.Możesz miec osłabiony włos przy karmieniu piersią,ale to tylko chwila jak się organizm przyzwyczai do zwiększonej produkcji prolaktyny.
Ja zamiast racuchów z jabłkami zrobiłam z borówkami.Przepyszne.
Chłopakom wszystkim trzem opitoliłam kudełki,teraz tata kąpie synków,a mamusia leci na kanapę się wyłożyc.
Dobrej nocki
dzięki też tak ostatnio zaczęłam o tym myśleć, że skoro farby są nawet dozwolone, to czemu nie odżywki i maski? stosowałam jakąś taką fryzjerską w sprayu, ale zawsze stosując jeszcze maski to trochę te włosy lepsze były. Farbowanie to sobie podaruję bo już odkąd zapuszczam to nie farbuję i mam swój kolor naturalny, tylko końcówki trochę inny odcień- pozostałość po farbowaniu z przed około 3- 4 lat. Ale chyba od czasu do czasu tą maskę zastosuję jednak
a może jakąś byś mi poleciła na suche włosy? coś na wygładzenie i nawilżenie by się przydało...
kota-behemota
Q & H team
Dziewczyny, a ja tak się zastanawiam...czy w ciąży można używać tych balsamów brązujących? bo mąż się śmieje, że blada twarz jestem ;D
no i jeszcze się zastanawiam co z maskami i odżywkami do włosów...stosujecie je w ciąży? bo mi mama mówi, że w ciąży nie powinnam niczego stosować :/
ja używam samoopalacza smaruję wszystko oprócz bruszka, który i tak jest schowany pod ubraniami (nie szkodzi dziecku, bo samoopalacz reaguje jedynie z naskórkiem), a jeśli chodzi o odzywki i maski do włosów to pierwszy raz takie coś słyszę??? w jaki sposób miałyby one szkodzić dzidziusiowi? przecież nie wnikają w skórę właściwą ani nie przenikają do krwioobiegu, mają kontakt tylko z naskórkiem i z bądź co bądź martwymi włosami.... coś mi się wydaje, że to kolejny przesąd, a jeśli masz wątpliwości to najlepiej spytaj swojego ginekologa
Chodzilyscie do dentysty w ciazy??Moge isc??
z tego co wiem, to można bez obaw, teraz są różne rodzaje znieczuleń i dentysta na pewno dobierze Ci takie, które jest bezpieczne dla ciężarnej kurcze... sama musiałabym się profilaktycznie na przegląd wybrać, ale się boję... już samo słowo dentysta powoduje u mnie dreszcze brrr
Dziewczyny, ja mam dziś taki dobr humor, jestem pełna energii :-) rano byłam zrobić badania w laboratorium, mam nadzieję, że będą ok, bo ostatnio miałam jakieś bakterie w moczu... powiedzcie mi, czy na te bakterie dostaje się zawsze jakieś antybiotyki? ja nie mam żadnych dolegliwości, a chciałabym uniknąć faszerowania siebie i dziecka antybiotykami.
I tak strasznie odliczam dni do wizyty i wciąz czekam na pierwszego kopniaka.
Miłego dnia Grudnióweczki!!!!
dagne
Fanka BB :)
Kota, ja na bakterie dostałam tabletki dopochwowe, a skoro ginekolog-położnik je przepisuje tzn, że nie mogą zaszkodzić dzidziusiowi po nich bakterie ustąpiły, ale jak to w ciąży przywlokło się coś innego, tzn jakiś stan zapalny, ale już także zażegnany i również środkiem dopochwowym.
Ja również mam świetny humor dziś pakuję się i już myślę o jutrzejszym wyjeździe doczekać się nie mogę wypoczynku nad Białym
Ja również mam świetny humor dziś pakuję się i już myślę o jutrzejszym wyjeździe doczekać się nie mogę wypoczynku nad Białym
R
rojku
Gość
Nie martw sie tym...Jestesmy po to by sobie pogadac...Ja mam Chlopczyka..i tez chcialabym dziewczynke...No ale bede wdzieczna za to co Bog daa.....takze minie paare dni i Ci przejdzie trzymaj sie!!!!
A moj M wyjechal na caly week do niedzieli i siedzimy sami z Patryczkiem...hmmm
A na dodatek boli mnie mega ząb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Chodzilyscie do dentysty w ciazy??Moge isc??
No ja w pierwszym trymetrze musiałam iśc, bo mi się ząb ukruszył(ok. 1/3 odpadła). Pytałam o znieczulenie, to mówiła owszem, że jest jakieś "zielone", które można w ciąży, ale wg niej nic nie daje, ale jak chce to mi da. Borowała na żywca. Troszkę bolało ale pocieszałam się, że to nic w porównaniu do porodu i że lepiej niech dziecinka sobie spokojnie siedzi bez zakłóceń znieczuleniowych.
izi85 mi wręcz moja ginka w poprzedniej ciąży kazała wyleczyć ewentualne ubytki bo jak masz coś nei tak z ząbkami to grozi stanem zapalnym, tylko koniecznie musisz powiedziec dentyscie że jestes w ciazy i w jakim czasie, jesli chcesz uzywac znieczulenia spokojnie są odpowiednie ktore nie zaszkodzą w zaden sposob, tym razem tez się wybieram bo mam 2 male dziurki więc wolę od razu zadziałać tylko będe miała problem z małym, mama wyjezdza siostra tez.. ale moze poproszę sąsiadkę to zostanie jak mi wyznaczą termin, albo uda sie poznym wieczorem, i tak chodze prywatnie więć jakos dam radę. Ja oczywiscie obowiązkowo znieczulam wszystko co lecze nawet jesli się śmieją że nei powinno bolec;p;p.
Polecam, wyleczyć ząbki poki czas przez ciaże tez przeciez bardzo się niszczą.. nie każdemu ale ja mimo kompletnie wyleczonych zębów po ciąży miałam kolejne do leczenia...
U was tez taka dupiata pogoda dzisiaj????
Ja jutro z męzulem ide na wesele, już się doczekać nie mogę, mam nadzieję że będzie fajnie. A potem powrot do domku i w środę wizyta u ginki
Polecam, wyleczyć ząbki poki czas przez ciaże tez przeciez bardzo się niszczą.. nie każdemu ale ja mimo kompletnie wyleczonych zębów po ciąży miałam kolejne do leczenia...
U was tez taka dupiata pogoda dzisiaj????
Ja jutro z męzulem ide na wesele, już się doczekać nie mogę, mam nadzieję że będzie fajnie. A potem powrot do domku i w środę wizyta u ginki
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Witajcie Grudnióweczki
Ja tez własnie wstałam i popijam sobie kawke z mleczkiem, tez bym miala dobry humor gdybym nie weszla na wagetragedia !!!! do polowy ciazy jeszcze nie doszlam a mam 8kg do przoduodrazu mina mi zrzedlai to tak z samego rana ahhh... Cos trzeba zmienic w tym moim jedzonku (napewno odrzuce słodycze;-)) bo napewno nie maja zbyt duzo witamin i nie pomoga dzidzi rosnac:-)chyba ze wszerz
Jutro mam wizyte "Połówkowe" na 15.40:-)ciekawa jestem jak tam moj wariacik;-)Tez jeszcze nie czuje kopniakow ,przed wczoraj na dole brzucha poczulam stukniecie i nie wiem czy to dzidzia , bo to bylo na dole ... ale cos mi sie wydaje ze to byl nasz Klusek:-)
Pozniej sie odezwe ide robic zupke pomidorowa:-)
Miłego dnia Brzuchate:-)
Ja tez własnie wstałam i popijam sobie kawke z mleczkiem, tez bym miala dobry humor gdybym nie weszla na wagetragedia !!!! do polowy ciazy jeszcze nie doszlam a mam 8kg do przoduodrazu mina mi zrzedlai to tak z samego rana ahhh... Cos trzeba zmienic w tym moim jedzonku (napewno odrzuce słodycze;-)) bo napewno nie maja zbyt duzo witamin i nie pomoga dzidzi rosnac:-)chyba ze wszerz
Jutro mam wizyte "Połówkowe" na 15.40:-)ciekawa jestem jak tam moj wariacik;-)Tez jeszcze nie czuje kopniakow ,przed wczoraj na dole brzucha poczulam stukniecie i nie wiem czy to dzidzia , bo to bylo na dole ... ale cos mi sie wydaje ze to byl nasz Klusek:-)
Pozniej sie odezwe ide robic zupke pomidorowa:-)
Miłego dnia Brzuchate:-)
hej dziewczyny!:-)
u mnie juz po wizycie.... co najwazniejsze wszystko w porzadku, lekarz mierzyl bardzo dokladnie malenstwo, narzady, kosci... i meskie grono sie powieksza...;-). Malenstwo ma 17 cm (razem z nogami) i wazy ok.150g. Zdjecia sa niestety bardzo malo wyrazne, na usg bylo o niebo lepiej widac, widzialam corpus delicti - czyli siusiaka. Dostalam plytke i po poludniu zapoznam sie z zawartoscia.
UFFF.... duzo lepiej sie od razu czuje... Balam sie tej wizyty. Dzis pobierali mi tez krew - test potrojny, ktory z uprzednio robionym testem pappa ma pokazac czy jest ryzyko wystapienia nieprawidlowosci chromosomowych.... Za tydzien bedzie wynik... Bede czekac jak na szpilkach....
Milego dnia!
u mnie juz po wizycie.... co najwazniejsze wszystko w porzadku, lekarz mierzyl bardzo dokladnie malenstwo, narzady, kosci... i meskie grono sie powieksza...;-). Malenstwo ma 17 cm (razem z nogami) i wazy ok.150g. Zdjecia sa niestety bardzo malo wyrazne, na usg bylo o niebo lepiej widac, widzialam corpus delicti - czyli siusiaka. Dostalam plytke i po poludniu zapoznam sie z zawartoscia.
UFFF.... duzo lepiej sie od razu czuje... Balam sie tej wizyty. Dzis pobierali mi tez krew - test potrojny, ktory z uprzednio robionym testem pappa ma pokazac czy jest ryzyko wystapienia nieprawidlowosci chromosomowych.... Za tydzien bedzie wynik... Bede czekac jak na szpilkach....
Milego dnia!
reklama
dzieckopiatku
Początkująca w BB
Hej!
Dziewczyny, co do dentysty, to teraz jest najlepszy czas.Bez obaw, są specjalne znieczulenia, nic się Wam ani dzieciom nie stanie, a wyleczenie ew. ubytków na tym etapie jest bardzo ważne, bo po pierwsze, eliminujemy możliwość zapaleń nerwów i innych zakażeń, do których może doprowadzić nieleczenie, a które wpływają na cały organizm i wymagają leczenia farmakologicznego, po drugie zapobiegamy rozprzestrzenianiu się próchnicy itp. (czyli oszczędzamy sobie bólu i wydatków), po trzecie - po porodzie będziemy mieć na to jeszcze mniej ochoty i czasu, więc warto zadziałać teraz.
Ja już wyleczyłam swoje dwa ubytki (nie bolało), dentystka poleciła mi jeszcze kilka dobrych past na dziąsła, które lubią w ciąży krwawić (i faktycznie, zdarza mi się to ostatnio, chyba nabędę którąś z nich), a także zaprosiła na przegląd ok. 7-8 miesiąca - mówiła, że to będzie pod kątem czystości śluzówki w jamie ustnej itp.
Co do płci - DomiSiu, ja także nastawiałam się na dziewczynkę i byłam bardzo zdziwiona, że jednak chłopiec (wczoraj na połówkowym potwierdzone na 100% - machał "klejnotami" na prawo i lewo i też bałam się, że sobie z tym nie poradzę, tym bardziej, że nie do końca identyfikuję się z opinią "wszystko jedno, czy on, czy ona, byle zdrowe" - wszak mamy jakieś wyobrażenia na temat swojej przyszłej rodzinki i dzieci z reguły mają w nich płeć Chciałabym Ci powiedzieć, ze mnie BARDZO pomogło nadanie maluchowi imienia (dla dziewczynki mieliśmy od zawsze, chłopiec był niewiadomą) - od tego momentu to nie jest chłopiec/chłopak, ale nasz synek Jaś Ponadto, nie wykluczam drugiego dziecka, a zawsze byłam zdania, że starsi bracia są fajni (sama jestem starszą siostrą młodszego brata i bardzo zazdrościłam koleżankom i kolegom, którzy mieli starszych braci, a nie siostry - zawsze to jednak facet, do pomocy, obrony i w ogóle).
Pozdrawiam ciepło
Dziewczyny, co do dentysty, to teraz jest najlepszy czas.Bez obaw, są specjalne znieczulenia, nic się Wam ani dzieciom nie stanie, a wyleczenie ew. ubytków na tym etapie jest bardzo ważne, bo po pierwsze, eliminujemy możliwość zapaleń nerwów i innych zakażeń, do których może doprowadzić nieleczenie, a które wpływają na cały organizm i wymagają leczenia farmakologicznego, po drugie zapobiegamy rozprzestrzenianiu się próchnicy itp. (czyli oszczędzamy sobie bólu i wydatków), po trzecie - po porodzie będziemy mieć na to jeszcze mniej ochoty i czasu, więc warto zadziałać teraz.
Ja już wyleczyłam swoje dwa ubytki (nie bolało), dentystka poleciła mi jeszcze kilka dobrych past na dziąsła, które lubią w ciąży krwawić (i faktycznie, zdarza mi się to ostatnio, chyba nabędę którąś z nich), a także zaprosiła na przegląd ok. 7-8 miesiąca - mówiła, że to będzie pod kątem czystości śluzówki w jamie ustnej itp.
Co do płci - DomiSiu, ja także nastawiałam się na dziewczynkę i byłam bardzo zdziwiona, że jednak chłopiec (wczoraj na połówkowym potwierdzone na 100% - machał "klejnotami" na prawo i lewo i też bałam się, że sobie z tym nie poradzę, tym bardziej, że nie do końca identyfikuję się z opinią "wszystko jedno, czy on, czy ona, byle zdrowe" - wszak mamy jakieś wyobrażenia na temat swojej przyszłej rodzinki i dzieci z reguły mają w nich płeć Chciałabym Ci powiedzieć, ze mnie BARDZO pomogło nadanie maluchowi imienia (dla dziewczynki mieliśmy od zawsze, chłopiec był niewiadomą) - od tego momentu to nie jest chłopiec/chłopak, ale nasz synek Jaś Ponadto, nie wykluczam drugiego dziecka, a zawsze byłam zdania, że starsi bracia są fajni (sama jestem starszą siostrą młodszego brata i bardzo zazdrościłam koleżankom i kolegom, którzy mieli starszych braci, a nie siostry - zawsze to jednak facet, do pomocy, obrony i w ogóle).
Pozdrawiam ciepło