reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Właśnie szperałam na ebay-u i znalazłam fajne spodnie ciążowe takie w sam raz na niedzielę i ogólnie bo qrcze nie mam już żadnych spodni jak przyjdzie mi gdzieś wyjść a w dresach nie wszędzie wypada iść więc chyba je zamówię tylko jak sobie przypomnę hasło do konta ... skleroza =/
New MATERNITY PREGNANCY TROUSERS jeans pants ALL SIZES | eBay

Ostatnia edycja:
reklama
Ja odkąd jestem na zwolnieniu mam takiego lenia. Cokolwiek zrobię muszę z 10 minut odpocząć, a dzień za dniem leci:-) Wydaje mi się, że to wina tej pogody i ciągle burze, u nas straszna duchota :-(
Ja kupiłam sobie ostatnio z ciążowych rzeczy piżamkę taką że można do ostatnich dni ciąży nosić, a potem nadaje się do karmienia, noi bawełenka taka dosyć dobra (człowiek się nie poci) Dajana - asortyment / MAMA-dla ciężarnych i karmiących - ITALIANFASHION
Zamierzam sobie potem kupić u tego producenta koszulki do porodu i do karmienia. Trochę drogie są jak na piżamki/koszulki, ale niestety musimy na te chwile mieć coś przewiewnego z najmniejszą domieszką sztucznego.

Wiecie co dziewczynki, z tą płcia dziecka, to naprawdę trzeba sobie dać na luz, bo sa przypadki kiedy długo sie jest przekonanym, że urodzi się np. chłopiec, dodatkowo lekarz potwierdza to kilkakrotnie, a ostatecznie rodzi sie dziewczynka i te kobiety sa naprawdę bardzo zawiedzione, nie wierzą w to, ze to ich dziecko itd. Generalnie pewnosc tak naprawdę w 100% uzyskuje sie dopiero po porodzie, wiec serio uzbrójmy sie w cierpliwosć i prognozy lekarza co do płci dziecka weźmy sobie zawsze z lekka rezerwą:)

Wiem, że cięzko czekać tak długo, ale da się..ja w pierwszej ciaży dowiedziałam sie ze będzie syn dopiero po porodzie i to była super niespodzianka :)

Ja już zmykam do łóżeczka na jakiś film. Mam nadzieje że dzisiaj będę spała lepiej. Jeszcze się pochwalę że właśnie poczułam 3 kopniaczki, nawet czułam jak przyłożyłam rękę, że brzusio się unosi. Silne nóżki ma to moje maleństwo.. Chyba po tatusiu.. :) Ehh.. Przeżywam to jak głupol :laugh2:
Dobranoc Dziewczynki :* Słodkich snów.

Witam się wieczornie, ja tak tylko na chwilkę..
Właśnie przyjechaliśmy od moich rodziców, mała nakarmiona i położona, więc mam luzik..
A więc tak, byliśmy na tych badaniach prenatalnych. Badanie było dzięki temu poronieniu za darmo, ale niestety, nie w 3D:-( No nic, trudno, ale i tak w sumie fajnie wszystko było widać..Miałam ekranik przed sobą i to co o pokazywał, ja także widziałam bez skrzywiania głowy..Dzidzia w całości, zdrowa, wszystkie narządy ok..masa to już 316 g;-) No i na bank potwierdzona dziewczynka:-) W sumie i dobrze..

Nastazja a mi mój gin nawet nic nie mówił, że następne usg to będzie połówkowe...zresztą to będzie już 21 czy 22 tydzień...też ostatnie zdjęcie mam jak dzidzia była maleńka, jakoś z 12 tygodnia jak mierzył przezierność itd. I od tego czasu maleństwa nie widziałam :(
A co do spodni to warto kupić jakieś jeansowe z pasem bo to najuniwersalniejsze:) a te ciążówki są fajne miękkie i wygodne w noszeniu jak dresy :D

Phelania
też mam takie ciągnięcia, zwłaszcza jak za szybko się rozprostuję, za szybko wstanę lub źle się ruszę :/

rojku nie przejmuj się głupim gadaniem, Anielka to bardzo fajne i oryginalne imię! jakie byście nie wymyślili, to zawsze komuś się nie spodoba, źle skojarzy czy coś...nigdy wszystkim nie dogodzisz :) więc głowa do góry i zostańcie przy swoim! to Wasza córeczka i to Wy będziecie codziennie się do niej tak zwracać i to Wam ma się podobać :)

Olluchna ja nie tracę kg :) ale też nie ruszam się za dużo, a Ty na basen chodzisz, więc aktywnie spędzasz czas...ja to wciąż przybieram i apetyt dopisuje aż strach pomyśleć co będzie dalej :) chociaż mama i tak się czepia, że za mało jem ;/ a głowa często mnie boli, ale to chyba z przeciągu bo czasem z 3 dni pod rząd ;/ ale ostatnio wzięłam Panadol dla dzieci i pomogło (pewnie do czasu)

Żabcia_tbg mi też tak jakby pulsowało ale w skroni i jak mnie głowa boli to też tak czasem pulsuje, ale to podobno jak Cię zawieje to tak pulsuje więc na razie zwalam winę na przeciągi...i pomagam sobie czasem Panadolem dla dzieci

maxwell80 też mam tak z wagą...od początku przytyłam jakieś 4-5 kg i trochę mnie przeraża takie szybkie przybieranie na wadze chociaż nie jem słodyczy prawie wcale ;/ tylko pewnie dlatego tak jest, że mam mało ruchu...

DoMisia1985, becia 84
a ja jeszcze w ogóle nie wiem jaka będzie płeć. Od początku miałam przeczucie, że chłopiec, ale ogólnie większe szanse na dziewczynkę bo u mnie w rodzinie większość to kobietki. DoMisia1985 jeśli to pierwsze dziecko i będzie chłopiec to się ciesz! zobacz za jakiś czas pewnie zdecydujecie się na drugie i może to być wtedy dziewczynka...a każda dziewczynka chce mieć starszego braciszka ;) To taki mój wymarzony układ: starszy chłopiec, młodsza dziewczynka, ale co będzie to się dowiem pewnie dopiero za jakiś czas...a najpewniej przy porodzie. Ważne, żeby było zdrowe!!! Nic innego się nie liczy :) z mężem już kochamy nasze maleństwo i doczekać się grudnia nie możemy kiedy będzie już z nami. Wiadomo, że też jest strach jak to będzie przy porodzie i tak dalej, ale miłość do tego maleństwa, które noszę pod serduszkiem jest większa niż ten strach...

Dziewczyny, a ja tak się zastanawiam...czy w ciąży można używać tych balsamów brązujących? bo mąż się śmieje, że blada twarz jestem ;D
no i jeszcze się zastanawiam co z maskami i odżywkami do włosów...stosujecie je w ciąży? bo mi mama mówi, że w ciąży nie powinnam niczego stosować :/ co najwyżej kompres z oliwki albo z żółtek i olejku rycynowego...a mam strasznie suche włosy :( boję się co to będzie po ciąży...bo wiem, że często po ciąży wypadają. A ja swoje zapuszczam dobre dwa lata- od boba do pół szyi doszłam już do długości za łopatki/przed zapięcie od stanika... marzą mi się takie do łokci a to pewnie jeszcze z dobry rok jak nie więcej biorąc pod uwagę podcinanie końcówek...

ale się rozpisałam, ale sporo zaległości miałam :)

Mari88 ale dlaczego nie można używac masek,odżywek w ciąży? Sorki,ale to totalne bzdury :no::no::no:
Jestem fryzjerką,zdaj się na moje zdanie :-p:-D
Po ciąży nie powinny wypadac,jeśli dalej będziesz brała witaminy i suplementy diety i tak samo się odżywiała jak w ciąży,czyli zdrowo.Możesz miec osłabiony włos przy karmieniu piersią,ale to tylko chwila jak się organizm przyzwyczai do zwiększonej produkcji prolaktyny.

Ja zamiast racuchów z jabłkami zrobiłam z borówkami.Przepyszne.
Chłopakom wszystkim trzem opitoliłam kudełki,teraz tata kąpie synków,a mamusia leci na kanapę się wyłożyc.

Dobrej nocki :tak:

Witam wszystkich,
U mnie strasznie duszno.
Powiem Wam, że od wczorajszej wizyty mam masakrycznego doła, nie wiem co się dzieje. Niby najpierw zwalałam tą złość i żal na Panią doktor, która nas wystawiła, ale tak naprawdę to chodzi o coś innego...
Tak bardzo wierzyłam przez te 5 miesięcy, że noszę w sobie dziewczynkę, że po wczorajszej powtórnej wiadomości Pani doktor, że prawdopodobnie to chłopiec to się załamałam. Wiadomo głupoty piszę powinno mi to być obojętne i najważniejsze, zeby było zdrowe, ale to jest odemnie silniejsze. Nie wiem co się dzieje. Mój mąż nie wie co robić, jest mu przykro, że tak to przeżywam. Ja też nie mogę siebie zrozumieć to nasze pierwsze dziecko, a ja tak się zachowuje. Marzenia i wiara w dziewczynkę stała się tak silna, że chyba przerodziła się w fobię. Wczoraj wieczorem się popłakałam, powiedziałam męzówi, że potrzebuje kilka dni do oswojenia się z tą wiadomością, rano znów płakałam. Pewnie wiele z Was uzna, że przesadzam, ja też tak uważam, ale naprawdę to jest silniejsze. odczuwam lęk, że już nigdy nie uda nam się mieć dziewczynki, a ja jestem jedynaczką mam małą rodzinę i boję się, ze kiedyś zabraknie mi osoby kobiety, która będzie blisko, niestety z synem nie jest tak jak z córką.

Niby nie mam potwierdzonej na 100% płci, tylko zgadywanie na szybko Pani doktor (że chyba chłopiec, albo przerośniete wargi sromowe), ale już drugi raz wspomina coś o chłopcu i raczej tak jest
Najgorsze jest to, że cały czas mam jeszcze nadzieje, cały czas się łudzę. Umówiłam się w przyszły czwartek na 4D do kogo innego, poprostu nie chciałabym się już łudzić i pogodzić się z tym faktem.

Przepraszam, ze Wam się wyżaliłam, może nie stosownie i nie tak jak przyszła matka, ale tak szczerze z serca :-(

Nie martw sie tym...Jestesmy po to by sobie pogadac...Ja mam Chlopczyka..i tez chcialabym dziewczynke...No ale bede wdzieczna za to co Bog daa.....takze minie paare dni i Ci przejdzie trzymaj sie!!!!

A moj M wyjechal na caly week do niedzieli i siedzimy sami z Patryczkiem...hmmm :(:(:(
A na dodatek boli mnie mega ząb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Chodzilyscie do dentysty w ciazy??Moge isc??

izi jak Cię boli ząb to nie zwlekaj tylko idź do dentysty nie męcz się bo gdzieś to czytałam że jakieś stany zapalne z zęba mogą się przenieść na dzidziusia (nie wiem czy to prawda ale jeśli tak to lepiej iść)

reklama
Nie martw sie tym...Jestesmy po to by sobie pogadac...Ja mam Chlopczyka..i tez chcialabym dziewczynke...No ale bede wdzieczna za to co Bog daa.....takze minie paare dni i Ci przejdzie trzymaj sie!!!!

A moj M wyjechal na caly week do niedzieli i siedzimy sami z Patryczkiem...hmmm :(:(:(
A na dodatek boli mnie mega ząb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Chodzilyscie do dentysty w ciazy??Moge isc??

Pewnie że idź. Ja w pierwszej ciąży latałam bo miałam duże problemy z zębami. Żona mojego gina jest dentystką i on pow. że w tych czasach znieczulenia nie szkodzą, że bardziej zaszkodzi maleństwu zapalenie itp. Ja leczyłam i wyrywałam i wszystko w znieczuleniu bo panicznie boję się dentysty, bardziej niż porodu

Do góry