Nastazja a mi mój gin nawet nic nie mówił, że następne usg to będzie połówkowe...zresztą to będzie już 21 czy 22 tydzień...też ostatnie zdjęcie mam jak dzidzia była maleńka, jakoś z 12 tygodnia jak mierzył przezierność itd. I od tego czasu maleństwa nie widziałam
A co do spodni to warto kupić jakieś jeansowe z pasem bo to najuniwersalniejsze
a te ciążówki są fajne miękkie i wygodne w noszeniu jak dresy
Phelania też mam takie ciągnięcia, zwłaszcza jak za szybko się rozprostuję, za szybko wstanę lub źle się ruszę :/
rojku nie przejmuj się głupim gadaniem, Anielka to bardzo fajne i oryginalne imię! jakie byście nie wymyślili, to zawsze komuś się nie spodoba, źle skojarzy czy coś...nigdy wszystkim nie dogodzisz
więc głowa do góry i zostańcie przy swoim! to Wasza córeczka i to Wy będziecie codziennie się do niej tak zwracać i to Wam ma się podobać
Olluchna ja nie tracę kg
ale też nie ruszam się za dużo, a Ty na basen chodzisz, więc aktywnie spędzasz czas...ja to wciąż przybieram i apetyt dopisuje aż strach pomyśleć co będzie dalej
chociaż mama i tak się czepia, że za mało jem ;/ a głowa często mnie boli, ale to chyba z przeciągu bo czasem z 3 dni pod rząd ;/ ale ostatnio wzięłam Panadol dla dzieci i pomogło (pewnie do czasu)
Żabcia_tbg mi też tak jakby pulsowało ale w skroni i jak mnie głowa boli to też tak czasem pulsuje, ale to podobno jak Cię zawieje to tak pulsuje więc na razie zwalam winę na przeciągi...i pomagam sobie czasem Panadolem dla dzieci
maxwell80 też mam tak z wagą...od początku przytyłam jakieś 4-5 kg i trochę mnie przeraża takie szybkie przybieranie na wadze chociaż nie jem słodyczy prawie wcale ;/ tylko pewnie dlatego tak jest, że mam mało ruchu...
DoMisia1985, becia 84 a ja jeszcze w ogóle nie wiem jaka będzie płeć. Od początku miałam przeczucie, że chłopiec, ale ogólnie większe szanse na dziewczynkę bo u mnie w rodzinie większość to kobietki.
DoMisia1985 jeśli to pierwsze dziecko i będzie chłopiec to się ciesz! zobacz za jakiś czas pewnie zdecydujecie się na drugie i może to być wtedy dziewczynka...a każda dziewczynka chce mieć starszego braciszka
To taki mój wymarzony układ: starszy chłopiec, młodsza dziewczynka, ale co będzie to się dowiem pewnie dopiero za jakiś czas...a najpewniej przy porodzie. Ważne, żeby było zdrowe!!! Nic innego się nie liczy
z mężem już kochamy nasze maleństwo i doczekać się grudnia nie możemy kiedy będzie już z nami. Wiadomo, że też jest strach jak to będzie przy porodzie i tak dalej, ale miłość do tego maleństwa, które noszę pod serduszkiem jest większa niż ten strach...
Dziewczyny, a ja tak się zastanawiam...czy w ciąży można używać tych balsamów brązujących? bo mąż się śmieje, że blada twarz jestem ;D
no i jeszcze się zastanawiam co z maskami i odżywkami do włosów...stosujecie je w ciąży? bo mi mama mówi, że w ciąży nie powinnam niczego stosować :/ co najwyżej kompres z oliwki albo z żółtek i olejku rycynowego...a mam strasznie suche włosy
boję się co to będzie po ciąży...bo wiem, że często po ciąży wypadają. A ja swoje zapuszczam dobre dwa lata- od boba do pół szyi doszłam już do długości za łopatki/przed zapięcie od stanika... marzą mi się takie do łokci a to pewnie jeszcze z dobry rok jak nie więcej biorąc pod uwagę podcinanie końcówek...
ale się rozpisałam, ale sporo zaległości miałam