reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam się i ja.

U nas o dziwo nocka kiepska. Koko od kilku dni ma problemy z brzuszkiem i często robi kupkę. Tej nocy często sie budziła i płakała, bidulka :( Obudziła się dopiero o 10.15, ale jak na razie jest oki

Agapa- to super, że wakacje udały się

reklama
aaaa i zapomniałam napisać, że odkąd Kubuś śi sam w swoim pokoju, przesypia całe noce!!! może dwa razy się zdarzyło, że się zbudził i M. do niego szedł, ale napił się tylko wody i sał dalej, oczywiście, jak wynosiliśmy jego łóżeczko z syialni, to ja się poryczałam i pękało mi serce..

Agapa super że wypoczynek się udał, tylko szkoda że Mikuś tak kiepsko znosił zmianę klimatu.

Maciuś dzisiaj zaliczył samodzielną nockę w swoim pokoju :-) Obudził się koło 5 i wołał mamo mamo nie szłam od razu to wstał i przyszedł pod nasze drzwi to go zawołałam przyszedł wdrapał się do nas wtulił i dospaliśmy jeszcze do 7,30.
Dziecko spokojniej spało niż ja bo ja się przebudziłam i poszłam sprawdzać czy wszystko ok a Maćko w najlepsze spał jak suseł :-)

Dzisiaj byłam u położnej pobrała mi krew sprawdziła ciśnienie i bicie serduszka maleństwa i wszystko jest w porządeczku malutki obrócony główką w dół :-)

Maciuś właśnie poszedł spać M do pracy także mam troszkę ciszy i spokoju dla siebie :-)

Hej.
U nas tez spokojna noc, dzis piękny dzień. Siedzę w pracy i objadam się lodami waniliowymi z sosem adwokatowym. Pycha ;)
Aluś z dziadkiem w piaskownicy, obaj zadowoleni :)

Kota super ze Kubuś sam spi w swoim pokoju:)
A Hania u was w sypialni?

Agapa fajnie ze wyjazd udany:) Niestety "niespodzianki" wszędzie sie zdarzają... życie ...

Dorotar taki tapczanik kupiliśmy dla Alanka
28062_2.jpg

Załączniki

• 28062_2.jpg
    28062_2.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 27
OOOOO super widzę, że już większość naszych dzieciaczków zaczyna mieć dorosłe łóżko, mój już śpi w takim jakiś czas, a za jakieś 3 miesiące kupimy piętrowe i dzieciaki nie będę spać przy łóżku naszym tylko w drugim kącie pokoju.

SOSNOWICZANKA fajny tapczanik.

Byliśmy na dworku, pobawiły się dzieciaki ale przyszlismy bo Kacper śmierdzącą niespodziankę zrobił i trochę się pożywią też dzieci.

Sosnowiczanka, tak, Hania śpi w nami w sypialni w swoim łóżeczku, o ile Q w jej wieku spał z nami, teraz zrobiłam się chyba zbyt wygodna, bo na bank nie wyspałabym się z maluchem pod pachą, no i ona się szybciej najada, bo cycujemy się w nocy 2 razy i trwa to ok 10-15min, a Kubin mi godzinami wisiał na cycku, więc wygodniej mi go było brać do łóżka :)

ale u nas gorąco dziś, masakra, pojechałabym nad wodę..

Sosnowiczanka- czy tapczanik jest z Bodzio ? bardzo podobny do tego co ma moja koleżanka pracująca właśnie w Bodzio :)
Frayia, Mła- ale super Wasze Emilki rozmawiają ! u nas jeszcze słabo w tym temacie
lysa- jak oczy ? lepiej coś ?
Milva- kiedyś super niania D. Zawadzka polecała właśnie w takiej sytuacji kupić wypas łóżko albo fajną pościel dla dziecka
Maxwell- niedobrze że dziewczynki tak często chorują. Już masz pewnie cały urlop wybrany ?
2701- super że z bratem lepiej , zdrówka dla niego !
Agapa- ale Wasz Miki delikatny jest ! fajnie że wyjazd udany

U nas nocka kiepska bo przeziębiłam gdzieś małą i ma katar a jeszcze Ola o 7 zrobiła pobudkę.

Tak sie zastanawiam kiedy doczekam samodzielnego zasypiania dzieci. Wczoraj z racji że M na antybiotyku sama usypiałam obie. Położyłam sie do łóżka Oli a na jej dywanie (miękkim) położyłam Kasię ze swoim kocykiem. Eksperyment. Ola zasnęła szybko a Kasia niby leżała grzecznie ale zaczęła wołać BAWO i bić oklaski, nie wiem dla kogo. Zabrałam ją do sypialni i tam już obie zasnęłyśmy...Ola powiedziała że odpuści nam usypianie, gdy pójdzie do szkoły :/

Ostatnia edycja:
Kupinosia tak, tapczanik jest z Bodzio. I u nas będzie leżał nietypowo, bokiem od strony pokoju, zeby łobuz nie spadł z łóżka :)
Wczoraj tak bez wiekszej nadziei podjechaliśmy do Bodzia, i jakoś nam sie spodobał. Dość spory, zdaje sie 90cm na 200 wiec powinien posłużyć na dość długo, no i w pięknym czewonym kolorze :) I jeszcze cenowo nie było źle :-)

Dorotar u nas będzie łózko, ale jak ze spaniem to nie wiadomo, jeszcze sie okaże być może ze tapczan jest dla M a nie Alanka ;))):-D

KOTA gratki dla Kubusia za samodzielne spanie przez całe noce.

ŻABCIA i dla Maciusia również gratulacje.

SOSNOWICZNAKA tak myślałam, ze będzie postawiony zabezpieczeniem od strony pokoju.

KUPINOSIA oj tam oj tam małe nasze dzieciaki jeszcze są:-D, zdrówka dla małej.

Piękna pogoda, wyszorowałam basen bo 2 tygodnie się nie kompaliśmy i się mół zrobił, weszłam w ten syf w kaloszach które założyłam na gołą nogę, ale kalosze ogólnie masakrycznie mi się ściągają, więc był problem, mama mi za buty szarpała-he he.
Niunio zjezdzał ze zjezdzalni i go na dole łapałam, tak kompinował z tym zjezdzaniem, że w końcu wyszło, że zjechał i czułkiem zawalił w moje kolano, biedny tak płakał.
Teraz młody już ogarnięty w wózku, wypił mleczko na kolacje, młoda je zupkę też trzeba ją ogarnąć i niedługo będzie spokój bo dzieci padną.

reklama
Witajcie, jakoś od rana nie miałam chwili na internet. Rano cały czas z Adasiem, a jak zasnął to z mamą cały czas planowałyśmy remont - szukamy rozwiązania oddzielenia góry od dołu drzwiami. Nie będzie łatwo.. Dużo trzeba jeszcze przemyśleć by wszystko zrobić już prządnie na Tip top.
Pózniej to już obiad i na angielski. Teraz wróciłam, M. Jeszcze z Adasiem na spacerze. Może uda mi się jeszcze wystawić łóżeCzko i krzesełko do karmienia na Allegro.
Z zarobionych pieniażków kupujemy nowe łóżko..:tak:

Do góry