reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Violett i Dorotar - wierzcie mi że to nie dużo jak na 11 dni w hotelu w którym byłam w Grecji, all inclusive na 4 osoby - właściwie na 3 bo Zu jeszcze jest infant czyli niepłatna.
W tamtym roku w Ustce na 14 dni zostawiłam 5 tys a śniadania i kolacje robiliśmy w mieszkanku sami - jedynie obiad gdzieś na mieście sobie jedliśmy. A tutaj żyć i nie umierać- pogoda zapeniona, basen, morze, góry- co kto woli, drinki, napoje kiedy chce to biore i pije. Jedzenia od groma.

Kupinosia ja niemieckiego też nie znam. Wycieczkę kupuję u koleżanki, która sprzedaje je w Polskim biurze:) Rainbow tour też je sprzedaje ale już narzuca sporą działkę dla siebie.

reklama
Freiya, uśmiałam się z dyskusji z E. :D
Mój M też dziś rozmawiał z małą
Ona: moto (motor)
On: lubisz motory?
Ona: tak
On: A co w nich lubisz?
Ona: koła!
M. stwierdził, że już niedługo będzie można z nią pogadać :)

Niestety passa ze spaniem się urwała.Podałam mleko o 4 w nocy, bo rozryczała się dość mocno, a rano usłyszałam od M. wyrzut, że mieliśmy nie karmić w nocy :/

Ewka,
wyglądasz świetnie kobieto! Zazdroszczę Wam tych wakacji :) Rzeczywiście Zu ma fryzurę taką, jak Miśka, I sandałki Wojtyłko też :D Niedługo jedziemy nad morze, więc liczę, że E. tez trochę się rozerwie, choć to nie to samo, co Wasze baseny :)

Milva, mój bratanek ma łóżko-auto, tylko że dostał je jak miał 7 lat. Bartuś nie wierci się w nocy? Bo moja Miśka spadłaby po 2 minutach ;)

Milva, to które ma mój bratanek jest inne - to plastikowa replika auta, a materac jest ciut wyżej niż boki.

Dziękuję Mła za komplement:zawstydzona/y:.
Milva te kamieniste plaże to była najlepsza zabawa dla Zu. Mogła rzucać tymi kamykami przez cały dzień - czasem niekoniecznie trafiając w wodę (chyba każdy z nas dostał kamykiem w głowę).

Pogoda piękna jest a ja tu muszę siedzieć w pracy. Trzeba się obudzić, bo tydzień bez mężola mnie czeka - delegacja.

witajcie

ewka lacze sie z Toba A tez pojechal na delegacje:((
milva fajne to lozko:)

mala wczoraj wstala o 7 w dzien nie spala wogole a w nocy probowalismy ja uspic juz od 19 30 to nie dalo rady dopiero po 21 poszla spac:((

Witajcie z powrotem.
A więc tak: wyjazd udany ale z "niespodziankami" Już pierwszego dnia po przyjeździe okazało się że mamy popsute hamulce i poszła kasa na mechanika:-( Dobrze że to się stało na miejscu a nie na autostradzie gdzie szybko jechaliśmy. Pierwsza nocka do d... Miki całą przepłakał. Spał tylko 3 godz. i my tak samo:no: bolał go brzuszek aż się zwijał z bólu, a do tego miał rozwolnienie. Drugi dzień też Mikołaj spędził w wielkim bólu. leki nie pomagały na długo. Wieczorem dzwoniliśmy po pogotowie, ale nie chcieli przysłać karetki bo mają dużo poważniejsze przypadki. P. wziął Mikusia i pojechał sam z nim do szpitala. Baliśmy się żę jest odwodniony bo b. mało pił-nawet 0.5l nie wypił:szok: Okazało się że odwodniony nie jest, dobrze że jje, gorączki nie ma. Więcej nie dało się zbadać bo za bardzo się napinał. leki dawaliśmy dobre. Nocka była już ok i potem też mu przeszło. To były objawy zmiany klimatu. Trzeci dzień to załamanie pogody więc mieliśmy wycieczkę na Hel-fajnie było. I ostatni dzień super pogoda, zdrowie dopisało tylko niestety trzeba było wracać do domu, ale cały dzień byliśmy jeszcze nad morzem a do domu wyjechaliśmy po 19.00. Jeśli chodzi jeszcze o Mikołaja to dzień przed wyjazdem nad morze dostał kataru i potem tradycyjnie rozwinęła się infekcja i kaszel. Zaczynał już ciężko oddychać więc inhalacje wróciły znowu.:shocked2:

No i wczoraj poprawił mi się humor. Wieczorem wybraliśmy się na rowery z maluchami i spotkaliśmy proboszcza (zmienili nam w tym roku:-)) I zagadaliśmy go z P. o scholkę. Bardzo się ucieszył i zaczynamy działać. Zbieram dzieciaki do śpiewania i ruszamy :)

agapa ale Wika ma zeza???i na to bedzie miec operacje??? jak tak to ja mialam 2 operacje oka i moge ci cos doradzic a w szczegolnosci klinike:DD a i udanego wypoczynku
Nie ona nie ma zeza tylko ucieka jej oko. U niej objawia się to tak że czasami zamazuje jej się obraz.

Dzień dobru
Ja mam dziś wolne wiec doprowadzilam sie do porządku.
Wieczorem jedziemy z Młodym na basen.
U nas noc z pobudką ok 2, pózniej już było bez budzenia.

Miłego dnia

Witam poniedziałkowo, cieplutko u nas,noc ok, rano pojechałam z dziećmi do miasta ntakie tam drobne rzeczy kupić, wymienić w końcu forsę ze skarbonki na grubą kasę którą własnie z młodą z powrotem do skarbonki dałyśmy. Kacperek zasnął mi przed samym dojazdem do domku już, to wyciągłam wózek z bagażnika przeniosłam go do wózka i śpi dalej, już godzinkę, ja poćwiczyłam a teraz obiadek wstawiony, dziś pomidorówka z wczorajszego rosołku i później rybki usmażę bo wczoraj wujo przywiózł. Młoda już za przedszkolem tęskni.

SOSNOWICZANKA pokazuj jakie łóżko dla Alanka zamówiliście.

EWKA nie wiem może te 7 tys to nie dużo na taką wycieczkę, ale dla mnie to kolosalne sumy.
A zdjęcia super.

MILVA wow świetne wyrko.

AGAPA już pisałam wczoraj na fb cieszę się, że urlop się udał.

INKA korzystaj z wolnego.

reklama
czesc dziewczyny!!!

Mła, Asko, Maxwell, super, że jesteście babeczki!!!
Asko, przykra sytuacja z tą dziewczyną z pracy... w sumie nic strasznego tu nie pisałaś, ale jednak niesmak pozostaje, sama pewnie też nie byłabym zadowolona, gdyby ktoś z pracy mnie tu podczytywał.. najwazniejsze, że jesteś znów z nami! :)
Ewka, zgadzam się, że 7 tys za 10dniowy all-inclusive w Grecji to niedużo, zazdroszczę wakacji! zdjęcia super, Ty wyglądasz obłędnie :) my też często wypoczywlaiśmy z niemieckiego oddziału Tui, faktycznie jest taniej niż przez polskie biura, a i niestety byliśmy lepiej na miejscu traktowani, niż polscy turyści Tui, nie mam pojęcia z czego to wynika :( choć ostatnio lecieliśmy na Majorkę z Grecosa i złego słowa nie powiem, było super.
Agapa, dobrze, że wróciliście zadowoleni. Zdrówka dla Mikołaja!!
Inka, kurcze, my już tak dawno nie byliśmy na basenie z Kubinem, że on pewnie zapomniał już jak to jest, jak Hania skończy 3 miesiące to na bank od nowa zaczynamy basenową przygodę całą rodziną!

wczoraj podcięłam Kubinowi włosy! sama, nożyczkami fryzjerskimi, które mam do podcinania końcówek :) obawiałam się histerii, wycia, uciekania, a zaskoczyłam się miło! siedział w wannie i był BARDZO zainteresowany tym, co wyprawiam mu nad głową, grzecznie przelewł wodę z pojemnicza do wiaderka albo na podłogę ;) jeszcze go podpuszczałam, żebywięcej lał tej wody, bo przynajmniej siedział spokojnie :) i chyba całkiem fajnie wyszło, wrzucę później fotkę.
A i przebiła się prawa dolna trójka, jeszcze druga dolna musi wyjść chyba na jakiś czas będzie spokój z zębami. Oby Hania ząbkowała spokojnie..

Wczoraj zaliczyłam pierwszy samotny spacer z dwójką dzieci, Hania z wózku, Kubin na rowerku, powiem Wam, że było super, wróciłam mokra, jak szczur, po co komu siłownia przy dwójce dzieci!!!

miłego tygodnia kochane!

Do góry