reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

mimozami79 - gratuluję córeczki :-)

Becia - mnie nie tyle boli kość ogonowa, ale co jakiś czas łapie mnie ból podobny do rwy kulszowej, szczególnie, jak dłużej postoję, choć to nie jeste regułą. maluch musi mi jakiś nerw uciskać, no ale cóż, takie "uroki" ciąży, że ciągle nasz coś pobolewa...

kurcze, tak strasznie się nie mogę doczekać wizyty połówkowej, a tu jeszcze całe 2 tygodnie, mam nadzieję, że czas szybko zleci, bo najchętniej co 2-3 dni oglądałabym małego na usg :tak:

dziewczyny, czy któraś z Was też ma łożysko przyklejone do przedniej ścianki macicy? tak strasznie czekam na tego pierwszego kopniaka i zastanawiam się, czy to nie jest powód, dlaczego jeszcze go nie poczułam, smyranie też ustało... :-(

reklama
kota nie łam się s ja od dwóch dni nic a nic nie czuje za to zaczyna mnie pobolewać podbrzusze :(

no i ugryzła mnie wczoraj na wiosce mucha końska kurcze mam czerwonego placka i jeszcze na około tego placka napuchnięta nogę piecze i swędzi na przemian masakra

Cola jest niewskazana dla przyszłej mamy z wielu powodów: zawarty w niej dwutlenek węgla może podrażniać przewód pokarmowy. Kolorowe napoje są też sztucznie barwione i aromatyzowane.Nie ma w nich nic potrzebnego dziecku, a przy tym wcale nie gaszą pragnienia i dostarczają zdecydowanie za dużo cukru. Lepiej ich unikać, szczególnie coli, bo jest w niej kofeina, która podnosi ciśnienie.

Kofeina jest moczopędna, odwadnia i odwapnia organizm. Kofeina utrudnia przyswajanie żelaza, potrzebnego i matce, i dziecku.Spożycie kofeiny nasila, i tak typowe dla ciąży, problemy z częstym oddawaniem moczu.

Poza tym, kofeina zawarta coli przedostaje się przez łożysko do krwiobiegu płodu.

Ale czasami pozwolę sobie na puszeczkę jak już mam taka ochotę,że nic innego nie wypije :zawstydzona/y:

No to żeś Mnie pocieszyła :-(
Jeśli chodzi o ciśnienie mam trupie więc czasami muszę podnieść kolą lub kawą ale prawda jest taka że muszę znacznie ograniczyć kolę :(

a ja znowu mam stanowczo za wysokie ale raz na ruski rok wypije pepsi czy cole choć pepsi bardziej mi smakuje
ale to chyba normalne ,że zakazany owoc smakuje najlepiej nie?

miałam dziś usg połówkowe i wiem że będzie druga córa :-D parka się nie udała,ale to nieważne :-p bo nie widać w serduszku nic niepokojącego,co nas cieszy baaardzooo.Dzieciątko sobie ładnie rośnie i waży już 364 g :sorry2: ale na echo serca płodu idę i tak dla pewności.Z miesiączki wychodzi mi,że to 19 tydzień i 6 dni,a z usg,że 20 tydzień i 5 dzień

Ostatnia edycja:
Kota, ja też mam czasami takie dni, że nic nie czuję..ale na bank jest wszystko oki!! A gdzie jedziesz na to połówkowe?
Agniesia81r, więc gratuluję drugiej córy!!!:-) Ciekawa jestem, czy i mi się potwierdzi na połówkowym (już w czwartek!!!!):-) ta druga córcia..
Dagne, robisz smaka tym kalafiorem..ja dziś zrobiłam makaron świderki z sosem i usmażoną piersią z kurczaka..
Niunia, oj tak..zakazany smakuje najlepiej:-D..ja też czasami pozwalam sobie na colę (rzadko), ale za to codziennie muszę wypić kubek kawy rozpuszczalnej:zawstydzona/y::tak:..
Nereida - ciśnienie trupa??niezłe określenie:szok::-)

Mimozami , Agniesia gratuluje dziewczynek :) Poprawiłyście nieco statystyki ;)
Wróciłam właśnie do domu, pochodziliśmy z M. po sklepach ale nie kupiłam żadnej bluzeczki. Muszę szukać dalej. Teraz cieżko cokolwiek znaleźć :( M. miał ochotę na kebaba, trochę zjadłam od niego, teraz mam wyrzuty :(

reklama
Do góry