reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Nie czytajcie takich smutnych wątków!!! Mamy się cieszyć, a nie dołować. A to tylko może nam przyprawić zmartwień, bo potem jak coś boli czy coś, to już podejrzewamy najgorsze...

Ja idę do gina jutro :) ciekawe co się dowiem no i mam nadzieję, że u dzidzi wszystko dobrze. Ciekawe co gin powie na moje wyniki. Morfologię mam bez zarzutu, ale wyniki badania moczu (liczne bakterie) pewnie mu się nie spodobają. Chociaż nie wiem, czy mi to nie przeszło już, bo już mnie rano nie boli w plecach na dole, a wcześniej mnie bolało, dopiero przestawało jak się wysiusiałam... Może już się oczyściło :)

reklama
Hej dziewczyny ja właśnie niedawno wstałam za oknem świeci słoneczko dlatego muszę się wybrać na zakupy bo jak to zwykle twierdze nie mam co zjeść bo na rzeczy znajdujące się w mojej lodówce nie mam ochoty :/
Co do palących dziewczyn w ciąży to brzydko mówiąc szlak mnie trafia jak widzę taką na ulicy z brzuchem i faja w ręce mam wtedy ochotę podejść i wydrzeć jej tego papierosa, ale powstrzymuję się i głośno wypowiadam swoje zdanie na temat takich kobiet co trują swoje dzieci, ale one sobie z tego nic nie robią. Ja żeby nie truć maleństwa ukróciłam palenie w domu zresztą mój Misiek sam jak się dowiedział że będzie tatusiem wychodził do innego pomieszczenia zapalić albo do okna i jak tylko ktoś przyjdzie do nas to też już wie że palenie tylko w oknie albo na zewnątrz.

Powiedział że coś musi mi kupić, bo ostatnio się popłakałam jak nie miałam się w co ubrać.

Oj wiem coś o tym wczoraj szykowaliśmy się do kościoła a ja jak zaczęłam marudzić że nie mam się w co ubrać to po kościele pojechaliśmy na zakupy ale nic sobie nie kupiłam niestety bo nie było spodenek ciążowych bo szukam takich co by rosły razem ze mną :-)
Moja półka w tym momencie wygląda tak dresy i t-shirty najwygodniejsze ubranka :)

Miłego dzionka =)

Witajcie,

Obiecuje juz wiecej nie nie bede czytac takich watków:-)poprostu mialam wczoraj dola i tak trafilam na te posty:dry:a ze kusilo mnie ich przeczytanie to oczywiscie w bek:sorry2:no ale dzis juz lepiej zaraz budze swojego piwosza (wczoraj przyszedl od kolegi o 3 .00 w nocy):wściekła/y:siedzial u niego od 20.00:no:a pijany jak mesterszmit.....ale nie ma spania widzial ze dzis jedziemy po kafelki do lazienki .chcialo sie pic to teraz niech cierpi;-)
Co do palenia fajek, Freiya zgodze sie z toba ,przyznam sie ze ja przed ciaza palilam ,i w czasie tez ,ale jak pierwszy raz usłyszlalam serduszko malenstwa z minuty na minute rzucilam ,nie bylo zmiluj sie ,wtedy zrozumilam ze we mnie jest nowe zycie,jak cos sie stanie to do konca zycia bede miala malenstwo na sumieniu:tak: Jak sie chce to mozna -owszem , i wcale mnie nie ciagnie wrecz przeciwnie-odrzuca :-)
U mnie tez jest problem z moczem mari88 , mocz nie jest przejrzysty tylko lekko metny ,licznie bakterie jest od 0-13 a ja mam 1266:szok:az sie boje tej soboty juz zlapalam jakies dziadostwo podobno na bakterie z moczu jest dobra witamina C , ale sie spytam w sobote ginka.

Lece dziewczynki hamburgery robic:happy2:
Miłego dzionka kochane:*

Na bakterie w moczu bez łykania tabletek polecam żurawinę. :)
Można wcinać jak przekąskę albo pić soczek i jest naprawdę dobra na problemy z układem moczowym. Ja miałam problemy, jeszcze przed ciążą z zakażeniami układu moczowego i żurawina jest niezastąpiona. :)

Dziewczyny ja rzucilam papierosy 6 lat temu z dnia na dzien i sie da!
na długo przed zajsciem w ciaze , ale szkoda kasy i zdrowia było

jak widze babke z brzuchem i kopcacą pety to nasuwa mi sie jedno EGOISTKA !!!!

witajcie mamusie
a ja wczoraj pojechałam na wieś wypoczęłam cisza tam taka ,że szok ale dobrze mi się spało :)
za to dziś pogoda do pupy zimno ,mokro i tak pochmurnie nic mi sie nie chce jakiegoś lenia dostałam wrrrrr
mam nadzieje ,że dziewczyny sa w lepszym nastroju bo dziś bez kija do mnie nie podchodzić :-:)( co do bakterii ja na chwile obecną sie już pozbyłam właśnie tymi globulkami co pisałam i brałam żurawinę " http://www.prenatale.pl/produkt/prenatal-urocare " i pomogło ,a jeśli chodzi o palenie odrzuciło mnie samoczynnie :-)więc z dnia na dzień przestałam palić w autku tez się nie pali a w domku M wychodzi jak ma ochotę na papieroska :-D

Ostatnia edycja:
Witam:-)
Widzę,że nie tylko ja mam problem z moczem...
W pierwszej ciązy ciągle walczyłam z leukocytami,teraz powtórka...
Mam zrobić posiew moczu żeby zobaczyć co znowu jest...
Niedługo usg połówkowe nie mogę się doczekać:-) 6 sierpnia:tak: Mam nadzieję,że wtedy dowiem się kto mieszka pod moim serduszkiem:-)

majeczka na pewno się dowiesz kogo nosisz pod serduszkiem
co prawda ja wiem ,że u mnie w brzuszku zamieszkał Alex alee odliczam dni do połówkowego USG :zawstydzona/y:ju z bym chciała podglądnąć synka co robi w brzuszku czy jest wszystko w porządku ale grzecznie czekam jeszcze tylko 10 dni:)

dzień dobry :)
ja właśnie zjadłam śniadanko i jadę do mojej mamy, wybieramy się na małe zakupy. podobnie jak wy nie mam już w czym chodzić i trzeba kupić jakieś wygodne spodenki.

miłego dnia

reklama
Hej, witam w nowym tygodniu :)

A ja się wkurzyłam bo przeczytałam temat o paleniu w ciąży. I zdenerwowały mnie wypowiedzi typu "mam takie straszne wyrzuty sumienia, ale palę 15 papierosów dziennie bo mi się bardzo chce". Paliłam papierosy przez kilka lat, naprawdę dużo, ale rzuciłam to z dnia na dzień już prawie 4 lata temu i wiem, że jak się tylko chce to można. Nie widzę żadnego usprawiedliwienia dla palenia w ciąży i trucia swojego dziecka.

ja równiez przed pierwszą ciaża paliłam, ale jak zaszłam w ciążę od razu totalnie mnie od papierosów odrzuciło, normalnie brało mnie na wymioty na sam zapach papierochów śmierdzących ..fuj...takze chyba miałam szczęście, ze mój organizm tak reagował, bo z tego co pisze dziewczyna w zacytowanym przez Ciebie fragmencie, nie jest to takie oczywiste, że każdy tak reaguje jak ja... każdy organizm inny, ale to rzeczywiście skrajna nieodpowiedzialność palić, albo nie daj Boże pić, w ciązy!!!

Na facebooku jest teraz taka akcja " Ratujmy Kamila" dotyczy dziecka z zespołem "FAS - płodowy zespół alkoholowy"...maskara, opis ludzi, którzy sie tym chłopcem obecnie opiekuja jest przerażający...wniosek jest okrutny, ale prawdziwy-takie kobiety nie powinny miec tego daru żeby zachodzić w ciąże !

Dziewczynki obudziłam się dziś rano, a moje maleństwo już szalało.. :) Oczywiscie żeby coś poczuć to muszę grzecznie leżeć, ale jak się dzidzia odezwie to od razu jestem spokojniejsza. Ja też staram się nie czytać i nie słuchać o takich tragediach, choć myśli czasem mam różne. Dlatego tak odliczam a zarazem się boję tego usg za 10 dni.
Zjadłam płatki z jogurtem, zaraz sie ubieram, bo o 12 mam jechać z M. na jakieś zakupy i obiad. Powiedział że coś musi mi kupić, bo ostatnio się popłakałam jak nie miałam się w co ubrać.
Miłego dnia mamusie ;)

fakt, z tym włożeniem na siebie czegoś to jest jakas porażka..ja też mam doła jak tylko sie zblizam do szfy...w domu i na jakis spacer z Mlodym to jeszcze cos potrafie wykombinować, ale jak juz sie kroi jakieś wyjście na imprezę, to jest dramat ;)

Jakos teraz wyjatkowo źle sie czuję z tym brzuszkiem ciązowym i wolałabym żeby juz był grudzień, może moje podejście jest dla Was dziewczynki dziwne i niewłaściwe, ale naprawdę pierwsza ciąża( wszystkie jej objawy i fizyczne zmiany) zdecydowanie bardziej mnie cieszyły. Nie wiem, może mam teraz jakies gorsze nastawienie, ale nie myslcie o mnie źle, jak juz będzie na dniach poród i jak juz sie pojawi maleństwo, to będe najszczęśliwsza na świecie, to nie ulega wątpliwości!!!
Po prostu chodzenie w ciaży szczególnie z taką niedługa przerwą między jedna, a drugą nie jest dla mnie szczytem radości, jest to uciążliwe, nie wiem, czy któras z kilkakrotnych mam, równiez ma takie momenty zniecierpliwienia?

Do góry