reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Agala- trzymam kciuki za rozmowę !
żabcia- trzymam kciuki za mieszkanko !
Nastazja- nie okazuję tego, nie faworyzuję, traktuję tak samo, sprawiedliwie, ale jednak Kasia jest mi ciut bliższa. Czuję że to pokrewna dusza
Netka- obecnie dzieciom myje włoski bananowym z TBS
Kota - akurat na R czterolatki mają czas. To zdanie naszej logopedy i pediatry po bilansie 4latka co nie zmienia faktu że ćwiczyć można ;)
violett- Wy to sie macie z tymi chorobami, zdrówka !
Agapa- niedobrze, zdrówka
2701- ja też uwielbiam patrzeć jak przyroda budzi sie do życia. Kocham maj, jest przepiękny ! Masz bardzo ładny avatorek

Poczytałam sobie Was zamiast prasować. No nic może wieczorem będzie siła i chęci ! Rano Kasia zrobiła mi znowu niespodziankę bo wywaliła wszystkie klocki, duży pojemnik. Myślę sobie no nic przed odkurzaniem pozbieram, może mi pomoże a ona za chwilę klocek po klocku - pozbierała wszystko

reklama
Hej kochane!
M. jak zwykle z małym na spacerze. Trochę dziś odpoczęłam. Bo o 13:00 Adi zasnął i spał 2,5h. A później obudził się zjadł i wrócił M. No i poszli. Czyli już pare godzin mam wolne. I nudzi mi się normalne. Net przeczesałam chyba cały, pogadałam z mamą, pooglądałam już na wspólnej, nawet po gazete sobie poszłam i przeczytałam całą!
Netka- my myjemy włosy Atoperal baby, niestety po wszystkich innych od razu sucha, łuszcząca skóra.
Żabcia- trzymam kciuki za mieszkanko i zazdroszczę ;-)
Violett- zdrówka, wymioty są okropne.

Hej hej,

My dzis mielismy patronaż pediatryczny mlody wazy 4700g:-)dostalismy mnóstwo skierowan na badania kontrolne...ogólnie roboty full a zmeczenie doskwiera straszliwie:confused2:

Kota- nie bede owijac w bawełne jak dla nas jest bardzo ciezko tym bardziej nie mamy pomocy od bliskiej rodziny(mamo,tato) wszedzie musimy zalatwiac sprawy we czwórke:-(jeŻdzenia co nie miara nerwów i stresu tez bo Alan sie zrobił strasznie absorbujacy robi obciachu na cala warszawe hehehe dzis dał u pediatry taki cyrk ze głowa mala.Wiem ze pozniej wszystko minie .Duzo M mi pomaga w dzien ale jedzi na noc zmeczony do pracy ciezki zywot matki polki:-)

EWKA a z ktorej strony do Opola wiezdzacie?? Od strony Nysy czy z drugiej??

MILVA no nie powazni, brak mi już argumentów bo oni i tak mają swoje racje.
Wczoraj pojechałam na 10, była przed bo miałam być wcześniej by z szefową porozmawiać przed pójście do drugiego salonu, naprodukowała sie i w końcu zostałam w tym salonie co zawsze. Miałam być do 18 a wyszłam o 19.30 wiec praktycznie wczoraj 10 godzin w pracy byłam, ale to dłuższe zostanie to tylko z powodu, ze było dużo pracy i chcę zarobić, bo jak by nie było klientów to na nic by nie patrzyła i wyszła o 18.
Choć przyznam, ze źe się czuła z tym, bo obiecałam córce, że wrócę wcześniej a słowa nie dotrzymałam.
Jak wróciłam mały już spał, więc widziałam się wczoraj z nim tylko 1.5 godziny rano.
Bardzo i źe z tym, że mam tak mało czasu dla dzieci.
Powiedziałąm szefowej, że dzwonienie i zmiany na 2 godziny przed praca to trochę przesada, bo ja nie mam 5km na przejechanie i inne ważne rzeczy na głowie.

ŻABCIA to Cię K wczoraj załatwił.

SOSNOWICZANKA brawo da kolezanki.
Gratuluję spadku wagi.

VIOLA zdrówka.

270... ja też jestem raczej z tych punktualnych i poukładanych ludzi i tez takie kombinowanie burzy mój wypracowany grafik codzienny.

NETKA ja używam dziecinnego szamponu z Biedronki da obojga.

AGAPA brak słów na tego lekarza.

ŻABCIA widzialam Maciusia po scięciu na fb.
Ja też Kacperka dziś obcinałam, juz nie ma irokezika, znudzil mi się.

Zmykam Kochane bo mnie Me do lóżka goni, jutro rano napisze co tam u nas słychać. Buziaczki

U nas to nawet nie ma co pisac. Dzien spedzilismy na dworze, choc wieczorem lunęło :(

Nastazja super ze mężol zabiera młodego codziennie na spacery. My albo chodzimy razem, albo ja sama... M twierdzi ze skoro mamy podwórko to po co łazić... No cóz...

Phelania a to ci okruszek rośnie:-):-) Oby nie przybierał Marcelek na wadze jak mój Aluś ;)

Dorotar dobrze ze była praca bo bedzie kasa :) Ja w tym tyg nawet w niedziele ide do pracy :p

Inka mialam sie pytac, jak tam kot po operacji? Juz troche czasu minęło, wszystko dobrze?

Hej
U mnie dzien wolny wiec spędziłam go u mamy z Młodym. Zakupy, spacer i lenistwo.
Sosnowiczanka Leon ma sie dobrze (tfu, tfu nie zapeszając), ta operacja jakby nie było uratowała mu życie.jedynie problem z jego apetytem- ma ogromny, jadlby bez końca a jednak wciaz jest na diecie.
Agapa oby u Mikiego nic poważnego sie nie rozwinęło.
Violett zdrowia dla Was!
Kota dasz sobie radę!! Jesteś zaradna wiec bez obaw.
Zabciu Maciuś to jednak charakterek ma, ake i u nas ostatnio akcje dziwne- krzyki, płacz, siadanie na ziemi...

Ja do pt w stresie, bo nie wiem co mogą oznaczać te szmery w sercu. Możliwe że to przez częste choroby bo Młody niestety co rusz cos zapie :-( ale boje sie jak cholera!!
Jutro w pracy 7-17 wiec Młody z moja mamą zostanie.

Inka - tulę...kiedy mały wraca do żłobka?

My wstaliśmy 8.15!!:szok: Mały pije mleko ( w nocy cały czas bez juuupi) , ja śniadanie i potem pewnie na podwórko, bo ciepło. Musze jednak dziś ogarnąć mieszkanie, bo przyjadą nam mierzyć okna na rolety , a nie ma jak przejść taki syf:zawstydzona/y:

Hej.
My juz zdrowi, boze jak dobrze wstac rano bez bolu brzucha, wymiotow i zobaczyc usmiechniete buzie dzieci;)
Niestety teraz Fabiankowi sie popsul humor i chodzi i buczy niewiadomo czemu;( On to wogle taki maly histeryk sie zrobil, jak mu cos nie pasuje to rzuca sie na podloge i placze dopoki ja go nie wezme, nie ma czegos takiego ze poplacze i sie uspokoi bo jak widzi moje niezainteresowanie to placze jeszcze bardziej;/
Ale pociesza mnie fakt ze chyba przestal sie zapowietrzac, tzn juz dawno nie bylo takiej akcji wiec kamien z serca mi spadl.

Agapa ehh, bardzo Ci wspolczuje tych chorob;* mam nadzieje ze to tylko male przeziebienie i bedzie ok.

Pogoda cudowna, wiec zaraz ogarniam dzieci i ide na dworek jeszcze przed praca, a pozniej P wyjdzie na podworko z nimi:)

Młoda idzie zaraz na drzemkę, bo wstała dzisiaj po 6, a ja będę ćwiczyć.
Moje dziecko miało dzisiaj jakieś okropne sny, bo około 3 w nocy tak strasznie płakała, że nawet smoczek jej nie uspokoił. Dopiero u nas w łóżku przytulona do mnie zasnęła.

Tak z innej beczki. 1 czerwca jest dzień dziecka. Macie jakieś pomysły na prezent dla swoich pociech?

reklama
Czesc kochane:)

Za nami miła noc, oby tak dalej :)
Teraz siedze w pracy, popijam wodę, zajżałam i do was. Zaraz obejzę sobie wieczorne "na wspólnej", bo wieczorkiem nie bedzie czasu. Pogoda piękna, Aluś zaraz jedzie z ciocią na spacerek.
Moja dietka idzie nieźle, oby tak dalej. Dzis na wadze znowu parę deko mniej:)

Inka To super ze z Leonem jest dobrze:) bardzo sie ciesze:)))

Milva oby dalej takie nocki u was były:)
Alan odkąd przestał budzic sie na cyca, to juz tak zostało ciągle, nie wróciło :)

Malenstwo a gdzie ty sie zapodziałaś, zaglądasz do nas jeszcze???

Violett ciesze sie ze juz jestescie zdrowi.

2701 u nas na razie pomysłu brak!

Do góry