reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Czesc laseczki!
Ja juz po pracy, siedze z Alankiem. Zniedługo zbierzemy sie na jakis spacerek. Młody poki co układa mule- kupilismy w ikei i młodemu nawet sie podoba :)
Rano był na spacerku z ciocią.. Pogoda ładna, trzeba korzystac :)

Wogóle wczoraj odwiedzila mnie kolezanka, pisałam wam chyba, dwa lata temu wrócila z Irlandii i biedna cały czas szukała pracy i w koncu znalazła :) W branzy motoryzacyjnej, nie daleko domu, na fajnym stanowisku. Normalnie ciesze sie razem z nią:)

Zabcia no to cie szanowny małżonek załatwił :(

Netka oj było ciężko, było. Szczegolenie jak lezałam z mlodym w szpitalu, bez wózka, bez niczego, wszedzie trzeba go nosic było, a te 11 kg wlasnie wtedy wazył ...

Dorotar tez bym sie wkurzyła. Inna sprawa jak człowiek jest "sam" i inna jak ma dwoje małych dzieci. Czasem moze cos komusc wypasc, wiadoma sprawa, ale u ciebie w pracy zdaza sie to chyba coraz czesciej...

reklama
Hej;*
Ja jak zwykle nie mam na nic czasu, mam wyrzuuty sumienia bo juz nawet was nie podczytuje;( No ale dom, dzieci, praca, szkola i jeszcze jedna praca pochlaniaja meeega duzo czasu wiec niestety.
Dzisiaj mam akuat wolne, dzieci teraz spia wiec moglam wpasc na chwilecze.
Niestety wolne spowodowane jest nasza choroba bo dopadl nas wirus rota;( Fabianek jeszczejakos sie czuje, ale Marika to strasznie wczoraj jak ja dopadlo to nie wiedzialam juz co robic bo siedziala i rozmawiala z P a w pewnym momencie jakby odleciala, glowa jej sie majtala, galki oczne do gor i taka lejaca sie przez rece, za chwile zwymiotowala i bylo ok, i tak caly dzien;( Mam nadzieje ze szybko im przejdzie i ustana te wymioty bo nie chce jechac do szpitala coby innego dziadostwa jeszcze nie przyniesli. Ciesze sie ze przynajmiej pija.

Inka moj Fabian tez za duzo nie mowi wlasciwie tylko mama, tata, daj, tak, nie, nie ma, kot, baba, dada, i tyle z takich zrozumialych slow ale mowi mnostwo po swojemy i po swojemy wlacza sie w dyskusje, nawet z obcymi ludzmi rozmawiajacymi na ulicy:). Ale daje mu czas na mowienie ze zrozumieniem chciaz Marika w jego wieku mowila duzo wiecej, no ale kazde dziecko jest inne.

Nastazja kocha sie tak samo swoje dzieci, bynajmiej ja kocham Marike i Fabiana tak samo:) Ale np moj P bardziej faworyzuje Marike, tzn kocha bardzo Fabianka ale jak np idzie na zakupy i ja mwie zabierzktores dzicko to zawsze jest to Marika.

Sosnowiczka no ladna wage mial mlody, w wieku 6 miesiecy moj Fabian teraz tyle nie wazy a Marika ktora starsza jest o ponad rok obecnie wazy 12 kg

Nastazja wrzuc te linki do tego tematu liinkownia czy jakos tak:)
U nas pampersy 4
Ja tez ide do frzjera, moze w nst tyg sie uda;)

Karolcia już po drzemce, obiadek zrobiony i zmykamy na dwór.

Większość z Was pisze, że Wasze dzieciaczki lubią siedzieć na zewnątrz, a moja Niunia, to jakoś tak bardziej do domu ciągnie. W piaskownicy rzadko siedzi, woli wozić lalki w wózku lub grzebać w ziemi :-D

Dorotar- nie cierpię takich sytuacji jak Ty miałaś. Jestem zajebiście punktualna i wszystko mam zawsze zaplanowane, więc jak ktoś psuje mi mój plan dnia, to chodzę zła jak osa ;/

zabcia- nie jesteś sama. U mnie w portfelu jakieś drobniaki, nawet nie mam z czym iść do sklepu, a tutaj nie można płacić kartą ;/, muszę czekać na M

Co do mówienia, to młoda duzo mówi w swoim języku, a "po ludzku" mówi mama, tata, kaka, koko, koń, Titi( jej chrzestny na taką ksywę), dzidzi, am, brum, baba, dziadzia, widziś, daj, yma( nie ma). Cieszę się, bo bardzo ładnie wymawia literkę "r" np mówi kra kra lub brrrrrr jak jedzie traktor.
potrafi naśladować zwierzątka

Ostatnia edycja:
Violett - no właśnie, bardzo mnie to intrygowało, jak to jest z uczuciami, przywiązaniem do dwójki, trójki.. itd.

U mnie z miłością do A. było jak z miłością do M. Strzała Amora, miłość od pierwszego spojrzenia. Z M. wydaje mi się że potrzebował czasu. Pomagał mi owszem, ale musiałam prosić i zawsze wolał grać drugie skrzypce. Teraz widzę, że wszystko się zmieniło. Bardzo dba o Adasia, zabiera na spacery, nie muszę się prosić. Wiele rzeczy wie już sam, ile pije, kiedy, co, gdzie są ubranka itp. Załapał z nim silna więź. Aż miło się na to patrzy. A i między nami zmieniło się o 180st. gdybyśmy jeszcze finansowo staneli na nogi byłabym chyba najszczęśliwsza na świecie. No ale wszystkiego mieć nie można.

Adas zaraz pewnie wstanie, zjemy obiad i zabawy ciąg dalszy. Mam nadzieję, ze M. szybko wróci do domu.

O ja cię.. Myślałam że mi sie BB popsuło:confused: Gdzie jesteście?

Adi już śpi od godziny, M. jakiś zmęczony, nie denerwuje więc.. A ja , hmm.. Posprzątałam, powystawiałam kolejne aukcje, pooglądałam seriale i zmykam zaraz spać.Choć zbytnio mi się nie chce, ale rano jestem później nieprzytomna.

Buzi.. dobranoc!

Nastazja mi się popsuło, nie mogę robić odstępów i wogle..pogrubień nie mam... Wrr wszystko się zlewa w 1 całość! Inka Viola zdrówka dla Waszych robaczków! Dla tych co zapomniałam też buziaczki i zdrowia! Dorota bym się wkurwiła zajebiście na tą sytuację. Lubie bez wyobraźni, myślą, że się nudzisz w domu i tylko czekasz na tel od nich. Żabcia oj tam kupisz sobie butki jutro ;) Na spokojnie ;)Czego nie zrobiłaś dziś -zrobisz jutro ale swoją drogą też bym się wnerwiła! Jutro idę do ortopedy z Niną. Mam cały dzień wolny i fulll zaległości w praniu ręcznym, porządkach. Masakra. Dziś kupiłam chemię, bo się w domu skończyła 200zł prawie pękło. JA *******Ę. Masakra! Jakich szamponów używacie do włosów dla dzieci? Wiecie ja używałam J. baby, jakiś z Avonu arbuzowy, jakiś bezzpachowy itd.. ale te włosy bez szału a wczoraj mi sie skończył specyfik Ninki i dałam garniera swego -to włosy jakby wyszła od fryzjera. Umyłam na próbę, bo boję się myć takim non stop...ale włosy błyszczące, podniesione, normalnie lepsze niż moje. Miłej nocki Disco Robaczki!

Dobry wieczor kochane
My dzis od samego rana na podwórku. W końcu ładna pogoda.
Niestety Mikołaj już ma katar i to mnie przeraża. Pewnie znowu jakieś choróbsko się do nas czai:-(
Rozmawiałam z naszą pediatrą przez tel. i jak jej pow. o skierowaniu na morfologię i rozmaz i wytłumaczyłam dlaczego chcę mu ją zrobić to pow. że ona mi nie da tego skierowania bo nie ma do tego podstaw:angry: Mam ją gdzieś , załatwię sobie

reklama
Karolinka jeszcze śpi, a ja obolała i z zakwasami siedzę przed kompem. Niby codziennie ćwiczę, ale wczoraj dałam sobie mega wycisk i dzisiaj wszystko boli.

Agapa- jak słyszę takie teksty lekarzy, to aż człowieka krew zalewa.
Netka- my od urodzenia Karolinki używamy tylko Nivea

Obiad na dzisiaj mam, ale ciuchów do prasowania troszeczkę nazbierało się, więc będę tańcować dzisiaj z żelazkiem.

Pa

Do góry