reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

NASTAZJA ha ha, w sumie dzis była Mela w miare grzeczna, jedyne co to stawała z ludźmi w kolejce do spowiedzi.
Kacper jedzie na 4 pampersach.
A nie chcesz przeniesć sobie numeru do innej sieci z Tobile?? Ja tak zrobiła bo nie chcę po 8 latach zieniać numeru.
Jeśli chodzi o zaswiadczenie o zarobkach to nie nie potrzebne, teraz do takich rzeczy wystarczy dowód.

AGPAPA ja jezdzę do alergologa z dziećmi na Banacha, nie wie czy jest tam też oddzial pulmonologiczny ale nasza doktor jest też pediatrą i właśnie pulmonologiem, ja sobie ją bardzo chwalę to raz a dwa kiedyś jakieś 15 lat temu wyleczyła mojego brata właśnie z astmy. Więc może spróbuj na Banacha???
Jak cos pisz na fb do mnie w tej sprawie, spróbuję Ci pomóc byś dostała się tam, może udało by się jakoś jak my mamy wizytę 16 maja.

My byliśy w kościele, mlody z tata w doku byli, zła jestem bo plany dzisiejsze sprzezły na niczym, mieliśmy jechać na wielki plac zabaw a potem w drodze powrotnej do znajomych.Wyjedzajac z domu do kościoła wstawiła mięso i ziemniaki do piekarnika, żeby dzisiaj obiad był szybciej, wróciłyśmy, zjedliśmy a koleżanka dzwoni, ze jej synek ma goraczkę i żebyśmy nie przyjezdzali, ech wiem, ze choroba nie wybiera ale juz tak sie napaliłam na pojechanie do nich, ze po prostu jestem zła.
Także jeszcze nie ma 13 a my już po obiedzie, wiec K wymyślił potem grilla i jak tu można MŻ?? się pytam-:-D, no nic pogoda piękna to pójdę z dziećmi na nas wioskowy plac zabaw.

KUPINOSIA piekne zdjecia, laczka cudna okwiecowna, zazdroszcze takiego wypadu

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :-)

U nas dzisiaj była śliczna słoneczna pogoda byliśmy ze znajomymi na car bood'dzie a potem siedzieliśmy na polanie koło samochodu :-)
Wczoraj Maciuś mnie zaskoczył bo M tłumaczył mu że mamusia ma dzidziusia w brzuszku i nie wolno mamie dokuczać i wczoraj na wieczór Maciuś przychodzi do mnie podciąga bluzkę patrzy na mój goły brzuch a potem tuli się i całuję i mówi dzidzi :-) i tak kilka razy dzidzi i całował i tulił a na wieczór usnął na gołym brzuchu z głową :-) Normalnie byłam tak szczęśliwa patrząc na Maciulka że aż mi się płakać chciało.

Zabcia widzisz jaki Maciuś mądry:) Bo nasze dzieciaki mimo ze małe to naprawdę wiele juz rozumieją :)

Nastazja Aluś chodzi w pampersach 4+ one są chyba do 20kg wagi jak sie nie mylę.

Całe popołudnie siedzielismy z Alankiem na podwórku, w wózku tez sie przespał, zjadł obiadek. Pozniej bawil sie w piaskownicy z synem sąsiadów a na koniec wpadł mi w błoto przed podwórkiem.
M zachciało sie brame malowac, wiec mamy tez straty w postaci nowego polara- dotknął sie nie wiem nawet kiedy :baffled:

Nastazja- my jedziemy na pampkach 4 , 7-18 kg
Żabciu- to zapowiada sie że Maciuś będzie opiekuńczym starszym bratem :tak:
Sosnowiczanka- czyli możecie częściej wychodzić do kina ;)
Inka- dziś gorączka też ?
Maleństwo- co u Was ? jak Twój ząb ?

My rano w kościele a potem działkowanie. Dopiero wróciliśmy. Na świeżym powietrzu ciągle jeść sie chce a Kasia w ogóle je więcej niż Ola.

dzień dobry
jakoś ostatnio mam mało czasu żeby coś więcej napisać.
no ale praca, dom, Młody...
teraz jestem w pracy więc nadrabiam.

Żabciu ja już się nie mogę doczekać kiedy poznamy płeć Twojego Okruszka, zerknęłam na suwaczek a tu już 17 tydzień :szok: leci ten czas jak szalony.

Kupinosia niestety dziś też gorączka a jak się Młody tylko obudził, to godzinę jak nic wył, dosłownie wył, nic nie było go w stanie uspokoić. ledwo mi przysnął a zadzwoniła mi kom i się obudził, później usnął na rękach M, ten go odkładał i znów się zbudził. jak syrop zaczął działać już poprawił mu się humor, zjadł owoce, póżniej dość spory obiad.
ewidentnie to zęby, bo idą mu aż 3 na raz, górne trójki i dolna czwórka.
serce mi pęka że nie mogę być z nim w domu tylko w pracy.
oby jutro było już lepiej.

ZABCIA jak słodko ten widok musiał wyglądać, pamiętam jak Mela mi brzuch całowała.

Byłam z Kacperkiem na przejazdzce rowerkowej, podbalo u sie, a ja zmęczyłam się strasznie-ech kondycja już nie ta-he he. Potem poszlismy na spacer, zaszliśy do sąsiadów bo Mea do koleżanki chciała, K w tym czasie mył auta u nas. Posiedzieliśy tam i wróciliśmy na grilla, Kacperek zasnął, Mela w pewnym momencie sie przewaliła, kolana, lokcie pozdzierane, płaczu było masa aż w końcu po opatrzeniu ran zasneła na krześle na dworku.
Właśnie moje starsze dziecię coś ostatnio zaczeła znowu sypiać w dzień, ale co się dziwić jak szaleje cały dzień a pobudki ma bardzo wczesne rano, nie pospi sobie nawet jak do przedszkola nie idzie.
Ja jutro mialam iść na 13 do pracy a tu dziś szefowa do mnie dzwoni by iść do drugiego salonu jutro i na 10 i do 18, kurna jak mnie wkurzają takie zmiany nagłe i te telefony w wolne dni.

Nastazja- ja brałam w listopadzie nowy abonament w plusie i potrzebny był dowód i zaświadczenie o zarobkach. Ja niestety nie pracuje, więc umowa jest na mojego P.

Młoda używa pampersów 4 :)

U nas dzisiaj dzień spędzony poza domem. Pierwsze kościół, później obiad u moich rodziców i dzień zakończony grillem.

Mam taki do d...py humor, że na nic nie mam ochoty. Z P układa mi się coraz gorzej, nawet gadać mi się z nim nie chce. Widzę, że oddalamy się od siebie coraz bardziej. ;/

Przez cały sezon zimowy nie byłam u fryzjera, bo kasa była marna. Sama farbowałam sobie włosy, kolor wyszedł okropny;/ wkurzyłam się, bo P zawsze ma kasę na papierosy i swoje zachcianki, więc ja zaraz po wypłacie idę do mojej fryzjerki zrobić sobie pasemka i obciąć moje kudły, bo takie długie, to nigdy nie były
Zastanawiam się dlaczego ja odmawiam sobie wielu rzeczy, a P nie odmawia sobie niczego ;/

ehh.. zaczynam smęcić, więc już zmykam i życzę udanego wieczoru, bo ja spędzę go z P w oddzielnych pokojach ;/

czesc dziewczyny,

jak po majówce? u nas była pełna chata, mnóstwo dawno niewidzianych znajomych, bardzo się cieszę, że udało się nam w końcu spotać w komplecie, bo wszyscy jesteśmy rozsiani po całej Polsce.

Nastazja, my używamy pampków 4+, choć ostatnio M. kupił 5 i też są ok, nie widzę różnicy między nimi, a 4+.

Co do mówiania, Kubin dużo gada po swojemu, ale próbuje naśladować, z tym, że nasze Grudniaki faktycznie mają jeszcze czas na składne i poprawne mówienie, jednak ja jestem wyczulona, jeśli dziecko faktycznie miałoby zadatki do seplenienia, czy wypychania języka, to od razu poszłabym do logopedy. Syn kolegi z pracy ma 4 lata i własnie próbują od roku walczyć z tym problematycznym niewypowiadaniem "r" i szeleszczących dźwięków, oczywiście za późno poszli do logopedy, bo każda "dobra ciocia" mówiła, że e tam, dziecko ma czas, a gdyby wybrali się do lekarza wcześniej, problemu dawno już by nie było.

27, ja W KOŃCU idę do fryzjera 13 maja i jednak przyciemniam znów włosy, jakoś bardziej kobieco się czuję w brązach. widać wyrosłam z blondów na dobre ;)

kota- a ja super czuje się w blondzie i pasuje mi jasny kolor włosów, bo brwi mam bardzo jasne. Już kiedyś miałam ciemne, a nawet czarne i nigdy więcej nie wrócę do tamtego koloru. Pasemka, to coś dla mnie :))

reklama
KOTA to czekamy na fotke po wyjściu od fryzjera.
Majówka, majówka i po majówce, super, że udało się Wa spotkać ze znajomymi.

Dzieci już śpią, ae przed spanie był wielki płaczu Mel, zaczyna sie u nas wieki etap pytań itp. Poza tym, ze moja mloda jest szalona, rownież jest uczuciowa i coś ja naszło dzisiaj i wypytywała jak umarł dziadek, pradziadek, prababcia, Marcin i tak rozmawiałyśmy a ona mówiła, że bardzo za nimi tęskni, że chce sie do nich tuilć, że chce ich poznać i takie inne różne rzeczy i tak zaczeła płakać z tej rozpaczy, ze nie mogłam jej uspokoić, tłuaczyłam różne rzeczy i nic, płacz i dalej płacz aż w końcu obudziła tatę, wtuliłą się zapłakana w niego i zasneła zaszlochana.
Młody też już śpi choć miał dziś drugą drzemkę późno bo po 17 spał jakąś godzinkę.

Do góry