reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

NASTAZJA mówisz i masz, niedziela specjalnie dla Ciebie będzie dniem poczynam mojej agentki. Swoją drogą ona chyba kiedyś nas sprzeda, taka jest cwana i obrotna. he he już się boję co będzie tworzyć jutro w Warszawie i w drodze do niej, bo ostatnio jak jechała z nią do Wawy to gościa podrywała, ręce u na nogi kładła, dyskutowała:-D

reklama
Hej:)
Weekend mam wolny, coby troche odpczac i w doku posiedziec;)
Teraz mlody sobie spi, a Marika sobie gadulkuje z siostra P;) Wiec wpadlam:)
Dzisiaj pogoda beznadziejna, ale cos troszke sie rozpogada wiec moze aliczymy jeszcze jakis spacerek pozniej.

Sosnowiczka, Phelania ja jak kupowalam Fabianowi adidasi tez mialam kupic biale, alee jednak pomyslalam ze to zly pomysl i kupilam czarne i jestem zadowolona jak nie wiem co;)

Zabcia ja bym powiedziala otowracie ze nie chcesz isc poniewaz ostatnio zle sie czujesz, a nie chcesz meczyc i siebie i Maciejka. a jak to nie rodzina tylko jacys tam znajomi to wogole bym olala sprawe i tyle.

Agapko tule, wierze ze wyniki krwi wyjda ok, a te odchylenia teraz to przez te infekcje malego. Ale wiemco czujesz bo ja tez cala w nerwach, czekam na ten 23 maj jak na szpilkach, do tego jeszcze 20 maja moj P ma tomografie glowy przez te ciagle omdlenia i tez sie boje;(

Nastazja z twoją figurą to ty sobie słodyczy nie żałuj... No bo po co?

Dorotar Twoja Melcia to niezła aparatka. Ja juz sie boję co bedzie jak A bedzie miał 3-4 latka...:)

Violett no własnie a jak ja kupowałam adidaski byly tez czarne, ale pomyslałam ze białe bedą tak ładnie wygladać... No i wyglądały... Do pierwszego spaceru. Do 17 roku zycia, wiecej białych butów mu nie kupię (chyba ze bede pijana na zakupach:D)

My juz po obiedzie. Ugotowałam nam kasze gryczaną, ale cos z nią nie tak było, jakąś spalenizną smierdziala (ale nie spaliłam wiec nie wiem czemu) I musialam drugi raz gotowac ziemniaki... Do tego klopsy w sosie pomidorowym i mizeria. Tylko Aluś cos mi nie przepada za ogórkami i pluł troche. Ale ziemniaków to zjadł cały talerz:)

No i pięknie weekend dobiega końca...ehhh a było takie błogie lenistwo.
Ale tylko 2 dni i znowu mega wolne i wypady w górki.
Czekamy właśnie na przyjście kuzyna od meżolka, którego widziałam raz w życiu, mój mężolek niewiele więcej, bo ponoć przyniosą zaproszenie na ślub - nie wiem po co tak szczerze.
My już wiemy, że nie pójdziemy ale od razu im tego nie powiemy. Wolę jechać z dziewczynami nad morze i tam wydać tą kaskę. Dla mnie tak szczerze to jest obca osoba.

Phelania- Marcelek jest śliczny. Raz jeszcze gratuluję synka !

Hej :)
Melduję że wróciliśmy wczoraj nad ranem. Dzieciaki ładnie przespały całą podróż tu i tam. Pogodę mieliśmy wymarzoną. Jak to my, niespokojne dusze, dużo jeździliśmy po okolicy a w samej Rabce rano i wieczorem zaliczaliśmy "spacer więźniów" tzn chodziliśmy w kółeczko przez 20min wokół tężni solankowej. Tego pilnowałam ze względu na dzieci.

Rzuciłam w sobote tabletki i już w pon dostałam @, upierdliwe to było. Dziewczyny dawały czadu, ale widzę po Oli że z każdym rokiem jest coraz lepiej, robi sie poważniejsza no i ma ostatnio faze że mama jest kochana :)
Kolejna super rzecz że mało ludzi, dlatego właśnie chcieliśmy jechać przed majówką. Śmiałam sie jak wjechaliśmy na Palenicę (byliśmy tam sami ! ) M rozłożył kocyk, Ola sie ucieszyła że piknik...aha wszystko cacy tylko że Kasia nawet minuty nie usiedziała na tym kocyku :-D ...Zapoznaliśmy sie z sąsiadami z naszego domku. Mają Olę 5l i Alę 2,5l. Są z Wawy i okazało sie że należą do jakieś grupy modlitewnej z parafii mojego ojca. Świat mały ! Ala urodziła sie z wadą serca. Przeszła operacje. Leżała 4 miesiące na OIOMie z zagrożeniem życia. Przed nią kolejna operacja a że nikt w PL nie chciał sie podjąć będzie operowana w Monachium już za miesiąc. Przyjechali do Rabki żeby ją wzmocnić. Starsza dziewczynka nie chodzi do przedszkola bo przynosiła choroby. Małej nie wolno się denerwować, więc rządzi...ale ludzie mają różne biedny :-(Ten Jacek lubił piwko sobie wypić i może nie tylko, ale złożył taką ofiarę że do końca życia zero picia %. Takie postanowienie, niepisana umowa w intencji zdrowia córeczki.

Jutro Was poczytam, nadrobię. Pralka nam sie zepsuła i tak 10 lat pracowała. Jutro trzeba kupić nową i kontrolka w aucie sie zapaliła że przegląd techniczny trzeba zrobić...
dobrej nocki

papayka samopoczucie u mnie ok poza bólami głowy które mnie dopadają i prowadzą do wymiotów aż :-(

Sosonowiczanka być może trafiłaś na kaszę gryczaną prażoną która niekiedy śmierdzi jakby była przypalona.

Dzisiaj byłam w szpitalu na pobraniu krwi upuścili mi z 30 ml zmierzyli ciśnienie wypełnili wpis w kartę ciąży i kazali się umówić do położnej za 2 tyg.
Rano byliśmy na car boot'dzie Maciuś wzbogacił się o kilka autek budowlanych. M namawiał mnie do zakupu małych chłopięcych ubranek na noworodka ale ja powiedziałam nie pomimo że ładne bo kupię coś dopiero jak poznam płeć :-)
Dopadł mnie dzisiaj w samochodzie mega ból głowy do tego lekki ból brzucha i dobrze że miałam reklamówkę ze sobą bo nie wiem kto by tapicerkę czyścił :zawstydzona/y: Z Maciusiem w ciąży miałam to samo wymioty w samochodzie.

Boję się strasznie tej jutrzejszej wizyty. Jadę raniutko. Chcę prosić lekarkę o powtórzenie badań, ale jak powie że teraz to nie ma sensu to nie będę się upierać.

Kupinosia witaj spowrotem. Lubię czytać twoje posty :-)

Dorota, ale masz w domu artystkę.

Witam Was porannie i zaraz uciekam, dzieciaki już wstały, nocka super, tyko jedna pobudka kolo 23 na mleczko a potem nie wiem kiedy to zleciało, dziś nawet nie syn mnie obudził a mąż jak się do pracy szykował, potem Kacperek sie zbudził, poprzytulaliśmy się chwile, podyskutowaliśmy i wstaliśmy, Niunio zjadł śniadanko z ciocią-jajeczko na słodkiej śnietance-mały uwiebia je.
Teraz zaraz będe się szykować z młoda i ruszamy na podbój Warszawy, do CZD na wizytę do neurologa, mam się spotkać z naszą PHEANIĄ. Kacperek zostaje z babcią w doku.

KUPINOSIA cieszy mnie, zę wycieczka udana.

reklama
Dzień dobry
Wczoraj spędziłem w pracy cały dzień wiec dzis wolne. Mlody ma wagary i do żłobka idzie od poniedziałku.
Papayka duzo zdrowia, musisz koniecznie wyleczyć zapalenie płuc, bo sama wiesz, że takie niewyleczone moze być groźne.
Agapa trzymam kciuki za dobre wyniki.
Phelania wracajcie do domu?
Sosnowiczanka a moze jednak Akan nie będzie jedynakiem?? ;-);-) wydaje mi sie, że yasminelle maja zbyt mała dawkę hormonów jak dla Ciebie. Gin powinien Ci naprawde dobrze dobrać tabsy.
Nastazja z figura tak filigranową jak Twoja słodycze to nie grzech, gorzej ze zdrowiem. Moze warto sięgnąć po owoce?
Dorotar a nie boisz sie że Mel tak obcych zaczepia? Bo jednak różni są ludzie...
Kupinosia podobnie jak agapa uwielbiam Twoje wpisy. I oby faza Oli trwała dłużej!! Przecież mama jest kochana!

Wiecej już nie dam rady. Pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki.
Uciekam sprawy załatwiać

Do góry