reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Oj biedny Marcelek.
Wiesz zobaczę jak pojadę, choć pewnie myślę, że lepiej będzie jak spotkamy się przed naszą wizytą bo nie wiadomo ile nam się tam zejdzie. Ostatnio spędziłyśmy tam 4 godziny i strasznie całym tym czekanie byłyśmy zmęczone. Zresztą będziemy pod telefonem i skontaktuję się z Tobą, ale spotkać się z Tobą chcę na pewno. Buźka

reklama
Hej kobietki.

AGAPA a kiedy wyniki morfologii???

.
Dorotko, w poniedziałek przed 8.00 mam dodatkową wizytę u alergologa w CZD. Wtedy będą już wyniki testów alergicznych na drzewa i roztocza. Jeśli wyjdą dobrze to będziemy dalej szukać przyczyny tych częstych infekcji-jest podejrzenie na refluks żołądkowy. Jeśli wyjdą źle to będzie wiadomo na co jest uczulony.
Jeśli chodzi o morfologię to miał robione dwie:10 kwietnia i tam leukocyty wyszły ponad 17 i drugie miał robione w miniony poniedziałek i wyszły 19.5 (niestety urosły). Po pierwszych p. dr pow. że leukocytoza wyszła trochę nie tak, ale to przez to zap. płuc, a teraz jak byliśmy w szpitalu i spytałam jak mu badania wyszły to mi pow. że dobrze, hmm. Teraz nie ma sensu robić badań dopóki jest infekcja. Powtórzymy je jak Miki wyzdrowieje.

Hej Lalki ja tak na szybciora
Agapa 3mam kciuki za ten zasiłek na Mikiego, na mnie mama nie dostawała niestety. Wiem, że astma bywa i jest uciążliwa i leki do tanich nie należą tak więc obyście dostali, zawsze to parę groszy. Ja na Ninę chciałam tam coś walczyć ale zniechęcili mnie... I rehabilitanci itd... Poza tym ciotka P na swego Małego(nosi aparaty słuchowe-ma 2 lata) dostaje i od lekarza usłyszała, że dostanie teraz... na jakiś tam okres a później niech nawet nie przychodzi, bo nie dostanie. Szok... A wiadomo, że przecież ze zdrowym dzieckiem sie nie starasz o kasę tylko z chorym i to na leki idzie a nie ***** Disneyland. Popieprzony kraj

Ech podbudka o 6.20, syn nawet w niedzielę nie da pospać, noc pełna wrażeń, Mela chodziła od swojego łóżka do babci, potem do naszego by z powrotem zakończyć na swoim.
Pogoda paskudna, mieliśmy grlliować ae nie zapowiada się na poprawę, cały czas pada.

AGAPA będziesz w poniedziałek w CZD??? Może również masz ochotę na spotkanie ze mna???

Hej Lalki ja tak na szybciora
Agapa 3mam kciuki za ten zasiłek na Mikiego, na mnie mama nie dostawała niestety. Wiem, że astma bywa i jest uciążliwa i leki do tanich nie należą tak więc obyście dostali, zawsze to parę groszy. Ja na Ninę chciałam tam coś walczyć ale zniechęcili mnie... I rehabilitanci itd... Poza tym ciotka P na swego Małego(nosi aparaty słuchowe-ma 2 lata) dostaje i od lekarza usłyszała, że dostanie teraz... na jakiś tam okres a później niech nawet nie przychodzi, bo nie dostanie. Szok... A wiadomo, że przecież ze zdrowym dzieckiem sie nie starasz o kasę tylko z chorym i to na leki idzie a nie ***** Disneyland. Popieprzony kraj
Ja sama to jakoś tak zwlekałam z tym pielęgnacyjnym, ale mi nasza pediatra kazała przynieść wniosek do wypełnienia więc to zrobię. Ja tam olewam innych ludzi. Jeśli coś lub ktoś może pomóc mi lub moim dzieciom to warto skorzystać. Pijaczki dostają na wódę to ja mogę na leki dla dzieci. Wolałabym nie dostawać i mieć zdrowe dzieci.

Ech podbudka o 6.20, syn nawet w niedzielę nie da pospać, noc pełna wrażeń, Mela chodziła od swojego łóżka do babci, potem do naszego by z powrotem zakończyć na swoim.
Pogoda paskudna, mieliśmy grlliować ae nie zapowiada się na poprawę, cały czas pada.

AGAPA będziesz w poniedziałek w CZD??? Może również masz ochotę na spotkanie ze mna???
pewnie że mam ochotę. Napisałam ci więcej na FB :-)

U nas pogoda dziś paskudna.
Wczoraj kupiliśmy kurki i teraz tylko czekać na własne jajka :-D

Czesc dziewczynki!
U nas noc taka sobie, ale to dlatego ze ja nie mogłam spac...
Kupiłam sobie na katar tabletki CIRRUS, nie wiem czy któraś z was stostowła kiedys i moze na katar pomogły to jakos dziwnie sie czułam po nich i za nic nie moglam usnąć... Moze ok 4 mi sie udało.. Aluś spał do 8, nad ranem troszke poplakiwał. na śniadanie zjadł wielki kawał kiełbasy i sie rozpłakał, chyba było mało, a zjadl tyle ze nawet moj M by sobie pojadł...

Agapa mam nadzieje ze przyznają ci ten zasiłek, zawsze chociaz to na leki dla Mikusia bedziesz miała.

Dziewczyny mam pytanko.
Gin przepisał mi tabletki anty, yasminelle czy tak jakos. We wtorek wziełam ostatnią i do dzis (niedziela) nie dostałam okresu... Troche dlugo mi sie wydaje... Po ilu dniach od odstawienia zazwyczaj dostajecie?

hejka!
witam sie w ten deszczowy poranek... malo sie udzielam bo zapalenie oskrzeli przerodzilo sie w zapalenie pluc... biore juz trzeci antybiotyk i nadal jestem bez sil i kaszle jak gruzlik... doprowadzona do ostatecznosci pozwolilam wczoraj mamie i mezowi postawic banki.... po kilku probach i moich przypalonych plecach udalo sie...
Phelania i Agapa - zdrowka dla waszych Maluszkow!!!
Dzieki Bogu u nas to ja choruje, a nie Maly... nie ma nic gorszego niz choroba dziecka.... :(
Kota, Zabcia - jak samopoczucie?
Milva - mam nadzieje, ze pogoda poprawila nastroj....
Sosnowiczanka - ten cirrus to chyba homeopatia - gdy naprawde cos dolega moim zdaniem lepeij siegnac po cos konkretnego....

Sosnowiczanka- ja dostaję okres po 3 dniach, jak ostatnią wzięłam we wtorek , to @ dostałam w piątek. Jest możliwość, że w ogóle nie dostaniesz okresu, ale nie powinno tak być co miesiąc.

Staliśmy o 8:30, ale też poszliśmy dość późno spać. U nas dziś pada i A. marudzi, bo siedzimy w domu. Byliśmy jedynie w sklepie po jarzyny na rosół i pieczywo.
Czekam już na wieczór, jakoś przytłacza mnie ten dzień :baffled:

reklama
Nastazja mnie tez dzisiejszy dzien przytłacza. Młody marudny od rana, ciągnie za rękę i do drzwi. A tam deszcz...
M spi po roboce, nie mam sumienia go budzic. Obiad czeka na ugotowanie, nawet nie chce mi sie zabrac za niego... W dodatku od rana boli mnie łeb.
Obejzałam przed chwilą wczorajszą walkę Ozdoby z Hardkorowym Koksem.. OMG ze ten gosc wogole wyszedl do tego wielkiego goscia na ring! Za to mu szacun, reszta porazka ;(

Ja myslalam ze jak sie bierze tabletki to zawsze okres musi przyjsc... Tak do tej pory mialam jak bralam przynajmniej, tyle ze tabletek nie bralam juz z chyba 6 lat...

Do góry