reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Czesc dziewczynki...

Wczoraj wieczorem tak zle sie poczułam ze myslalam ze sie przewróce..
Nie wiem co to bylo. Normalnie zrobilo mi sie slabo, oblał mnie pot, i potwornie zimno mi sie zrobiło. Ubrałam sie ciepło, weszłam pod pierzynke i tak zostałam... A mąż umył Alanka, nakremował, ubrał i uspił ;)
Dzis jest juz ok tylko wstałam z lekkim bólem gardła i katarem :baffled: Oby Aluś sie nie zaraził...
Coś pochmurnie sie u nas zrobiło...Oby nie padało.
Zaraz ide do pracy.

Nastazja ja tez sie wybieram dzis po buty dla młodego. Jakies sandałki musim u kupic i spodnie krótsze, bo nie mamy zadnych.
I jeszcze w temacie butów. Mamy białe adidaski... I ta biel to pomyłka jak nie wiem co, niekiedy musze czyscic mu buty dwa razy dziennie:wściekła/y: Nigdy wiecej bialych butów dla dziecka :)

Milego dnia!

reklama
Sosnowiczanka- też mamy białe adidasy, ale już je spisałam na straty, biega w nich po podwórku. Na wyjścia ma nowe tenisówki z h&m są szare, ale przody mają białe gumowe i też muszę je myć po jednym wyjściu. Jednak chcę mu kupić jeszcze jedne tenisówki, takie podwórkowe, bo te adidasy są dość ciężkie i nóżka mu się poci w cieplejszy dzień.
Ostatnio chciałam mu kupić szorty ale ceny mnie przeraziły 69zł to taki standard. Może po wypłacie, bo w tym miesiącu porażka po prostu finansowa. Choć wejdę dziś do H&M, podobno mają od niedawna nową kolekcję, mam koleżankę , która pracuje tam jako dekorator, ona ma 20% zniżki i jak coś chcę to ona mi kupuje.

Phelania- nie wiesz nawet jak się cieszę, że pomimo problemów, dwójki maluchów i pewnie ogromnego zmęczenia, nadal tak często zaglądasz i piszesz. Dziękuję ci strasznie za to :*

M. wziął A. na spacer, a ja biorę się za obiad i coś posprzątam. Po południu zakupy i dzień jakoś zleci.

Witam :-)

Dzisiaj znów pochmurno buuuu.
Pospaliśmy dzisiaj do 7.20 i Maciuś wstał i zaczął wołać tatę jakby wyczuł że ten już wrócił z pracy :-) Wypiłam herbatkę posiedziałam z M który w połowie zdania przysypiać zaczął więc wygnałam spać :-)
Później jak M wstanie to trzeba iść po pampki i coś do jedzenia a ok 17 przychodzi położna do domu.

Aaaa moje dziecko wczoraj opatentowało jak stanąć na drzwiczkach od pralki żeby zajrzeć na blat kuchenny
shocked.gif

Sosnowiczanka heh polecam buciki koloru niebieskiego nie brudzą się aż tak :-)
Ja też myślę po wypłacie kupić Maciusiowi sandałki już upatrzyłam na necie teraz tylko iść do sklepu i zobaczyć jak się nóżka będzie układać.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny podpowiedzcie mi jak się wykręcić żeby nie iść do znajomych na komunię 12 maja ?? Nie chce iść bo kasy pójdzie a w sumie to będzie 1 wielka popijawa bo dzieci się zmyją pewnie, ja będę latać za Maciusiem.

No i trzeba kasę dać młodemu, ja muszę kupić sukienkę bo każdy będzie od****** i rewia mody pewnie a mi szkoda kasy na taką imprezę bo mamy ważniejsze wydatki wolała bym kupić Maciusiowi czy M coś do ubrania do chodzenia bo jeden wyrasta a drugi ma już wszystko stare a wiecznie mu szkoda kasy.

Ostatnia edycja:
hmm.. Żabciu, może najbezpieczniej będzie zwalić to na złe samopoczucie. Powiedz, że teraz wzięły cię takie wymioty, że nie możesz nawet patrzeć na jedzenie. No sama nie wiem, ja bym chyba tak zrobiła, bo wtedy na pewno nikt nie będzie miał prawa mieć pretensji do ciebie. A wiadomo, że złe samopoczucie, bieganie za Maćkiem i impreza to jedna wielka męczarnia.

Pomyłam naczynia, robię obiad, ale źle się czuję. Okres mi się rozkręca i wszystko boli.. :baffled:

Dzięki Nastazja :-)

Moje dziecko chyba szykuję na przyjście położnej tor przeszkód coś mu odwala i wynosi wszystkie zabawki na środek salonu heh :-D A niech się bawi mam jeszcze 6 h na posprzątanie :-)

A wczoraj zauważyłam że Maciusiowi się przebiła górna 3 czyli na górze brak tylko 5 a na dole mamy tylko 1 i 2 :-)

Z nudy oglądam "Pocahontas" na polsacie :-) Pamiętam jak w podstawówce byłam na wielkiej premierze w kinie :-D

Żabciu, a ta komunia to u jakiś bliskich waszych? Faktycznie zrzucenie winy na złe samopoczucie- przykaz , że musisz leżeć np;-) byłby dobrą wymówką.

Dzięki dziewczyny za info o białych adidaskach:tak:, już wiem, ze takich nie kupię.

Pogoda dziś okropna, mży i zimno, Bart marudny- dolna trójka na wylocie, Tz nie ma , więc dzień jak co dzień:-(

reklama
Do góry