reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Agapa, Inka zdrówka dla Waszych chłopców.

Nie mam siły nawet pisać jestem jakaś przemęczona po weekendzie i ogólnie.
Maciuś w sobotę walnął bawiąc się w domu z przyczepki od traktora i zdarł nosek i nabił guza a wczoraj wyrąbał się twarzą na asfalt ma zdarty cały nos i pod okiem wygląda masakrycznie normalnie jestem załamana boję się co będzie dalej jak on już się tak rozbija biega jak szalony.

Nastazja histeria i wicie się jak glista jest i u nas jak coś jest nie po myśli Maciusia jak się coś zabroni albo jak się go ubiera. Dochodzi jeszcze nieraz szczypanie, gryzienie i ciągnięcie za włosy ze strony Maciusia człowiek często jest bezradny.

reklama
o ludzie!!!!!!!tyle się napisałam i wcięło mi wszystko//////no nic, widać,że dawno nie pisałam.Powód niezmienny -niemożnośc zorganizowania czasu i pisania przy małej.Mam nadzije,że za chwilę zdążę WAs trochę podczytać.Mam straszną łobuzarę.powinna być chłopczykiem,boję się wyjść i jej humorów,bo zaczynam tracić nad nią fizyczna przewagę.Jak wiecie mam trudności z motoryką i naprawdę jest ciężko.Kiedy młoda zaczyna mostkować i się prężyć zaczynam wymiękać.Nastazja iŻabcia,wiem,że to mała pociecha,ale moja też trak ma:)ściskam mocnoai do następnego razu!

Hejka!
witam sie juz z domu. Po przyjezdzie od razu bylam u lekarza - mam zapalenie oskrzeli....
Agapa - trzymam za was kciuki!
Inka i Violett - zdrowka dla chlopakow!
Maly tez kaszle, ale pojde z nim na kontrole za 2 dni jak sama troche dojde do siebie....

Venus - u mnie nie da się nic zrobić, niestety. Rano myjemy się, ubieramy, jemy śniadanie i Adaś już przynosi buty, płacze pod drzwiami, wchodzi do wózka. Musimy wyjść od razu już, teraz , natychmiast! Ma później przerwę ok 12:00 na drzemkę i dalej na podwórko. Teraz jest na spacerze z M.

Ja umieram przez bóle łydek. W środę idę do lekarza , najpierw badania krwi, później się zobaczy. Jestem już zmęczona tym dniem :baffled:

M był z Młodym u lekarza. Zapalenie gardła. Dostał bioaron C, tantum verde i groprinosin. Niestety goraczkuje bardzo mocno wiec ibum kilka razy dziennie. Nie ma apetytu i niestety jest marudny. Boli mnie, że nie mogę isc na zwolnienie ale dzis dostałam umowę na stałe, po próbnym miesiącu wiec po prostu mi nie wypada :-(
Agapa zdrowia dla Mikiego. Proponuje badanie na chlamydie- często powoduje infekcje górnych dróg oddech.

Hej Dziewczyny. Pisze z tel który rozwalilam..kompy w naprawie w sumie stacjonarny już do niczego. Spalił się dysk i dobrze że chociaż dane mi uratowali. Masę zdjęć...zalezy mi głównie na Ninki..bo człowiek zamiast wywołać to wszystko zrzuca ma kompa. Tak więc zostaje tylko netbook i tel...z porozbijanym wyświetlaczem. U nas... Szkoda gadać ale przynajmniej Nina mnie cieszy. Zdrowka chorowitym!

Netka dobrze że chociaż dane udało się odzyskać, mam tak samo jak TY wszystko trzymam na kompie zamiast sobie wywołać albo zgrać na płytki.

M poszedł na nockę, Maciuś ogląda Mikiego, zaraz dam mu kaszkę i spróbuję położyć spać niunia i siebie przy okazji :-)

inka szybkiego powrotu do zdrówka dla Aleksego.

agapa co tam u Was jak Mikuś ??

Qrcze gardło mnie boli i nawet nie wiem w sumie co mogę wziąć :/

Dzien dobry.
Melduje sie jako pierwsza.
Noc okropna Macius wiercil sie rzucal, budzil i tak calutenka noc do 5.50 kiedy postanowil wstac. Zaraz M wroci z nocki pewnie sie polozy a my bedziemy sie bawic.

Karolcia oczywiście jeszcze śpi. Wczoraj pomimo, że świeciło słoneczko, to bardzo wiał wiatr i dzień spędzony był w domu. Dzisiaj już tak nie wieje, więc młoda będzie grandzić na dworze.

M miał ugadane wczoraj ze swoim bratem, że pożyczy od niego samochod i przewiezie sobie deski na taras, bo do naszej skodusi ciężko wepchać takie dechy, a szwagier ma kombi. Ale jak, to bywa z rodzinką mojego M, brat go wyciulał i nie pożyczył samochodu. Nie będę pisać, że M ma do rodzinnego domu 15 kilometrów, więc wychodzi 30km w obie strony, a kasa jakoś nie przelewa się się, aby jeździć sobie na takie wycieczki i nic nie załatwić. M się bardzo wkurzył i powiedział, że już nie będzie prosił swojej rodzinki o nic.

Mój ojciec potrafi załatwić sobie urlop, aby zrobić z M ten taras, a jego popierniczony braciszek nie potrafi pożyczyć samochodu. Oczywiście m chciał dać mu za paliwo jak przewiezie te deski, no ale niestety ludzka głupota nie zna granic.
Szkoda mi M, bo przejechał się na swojej rodzinie już tyle razy.

ZDRÓWKA DLA CHOROWITKÓW

reklama
Agapa co tam u Was. Trzymam kciuki żeby z Mikusiem wszystko było dobrze i oczywiście dużo sił Tobie życzę.

Zdróweczka dla pozostałych Maluchów: Inka, Violett..

U nas nocka też lepsza. Młoda już tak się nie budziła. Frida cały czas gotowa do odciągania i chyba to dużo daje. Rano Młoda dostaje 6 kropli Juvitu C i łyżeczkę calcium.
Dzisiaj mam odbiór alby na komunię Kamy - zobaczę to cudo. Szukałam fajnych białych balerinek, bo te typowe komunijne są dla mnie tragiczne i oczywiście byłyby tylko na jedno wyjście. Znalazłam fajne w H&M i dupa bo rozmiar najmniejszy 34 a ja potrzebuję 32. Muszę pojeździć trochę po H&M i może znajdę.

Do góry