reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej laseczki,

Od wczoraj jestem w domu ,wypisali mnie ze szpitala a mlodego przewiezli co CZD wczoraj caly dzien siedzialam z M przy nim , poznym wieczorem przyjechalismy do domu a ja padłam w ciuchach ...jest bardzo ciezko wczoraj mu pobierali krew z głowki bo juz nie maja sie gdzie wbic tyle ukłuc miał....próbuja zwalczyc gronkowca w moczu ktory zlapał w szpitalu i dopiero wezma sie za nerki (badania diagnostyczne) uwierzcie mi jakie to straszne wychodzic ze szpitala bez dziecka
unhappy.gif
..Ogólnie fizycznie czuje sie swietnie szwy dawno zdjete...natomiast psychicznie totalnie do dupy mam nadzieje ze dzis cos bede wiedziec...zjawie sie wieczorkiem....

Ahhhh lezymy z Agapa w tym samym szpitalu tylko totalnie w innych budynkach....
:dry:

reklama
Ewka - najlepiej podzwoń po h&m i pytaj o ten model i rozmiar, mi zawsze odkładają i przyjeżdżam to na mnie ciuchy czekają.

Zdrówka dla wszystkich chorujących :*

My jedziemy na małe zakupy z moją mamą, jak wrócimy A. pewnie zaśnie, to coś więcej napiszę ;) Buzi

hej hej

Phelania, dzięki, że się odezwałaś!! trzymam mocno kciuki za szybkie wyzdrowienie Marcelka, mogę sobie tylko wyobrazić Twoje cierpienie, ale wszystko zostanie Wam wynagrodzone. Zobaczysz! Już niedługo!!! Trzymaj się DZIELNA MAMUSIU :***

Agapa, jak będziesz miała chwilę, to poczytaj, tak pomyślałam o Twojej córze, która się miga od nauki: Jak przetrwać w szkole? 10 porad dla rodziców - Dzieci są ważne, sama też sobie przyswoiłam trochę wiedzy.

Ewka, ja też nie lubię tych stricte komunijnych/ślubnych/weselnych butów, czy nawet ubrań, bo są wg mnie średnio ładne i niepraktyczne, a w sieciówkach można trafić na naprawdę fajne rzeczy, które posłużą dłużej niż kilka godzin i kosztują o niebo mniej. Powodzenia w poszukiwaniach :)

Wczoraj spacerowałam z Kubinem 2 godziny i nas słońce strzaskało, że hej, buźki mamy opalone, az miło, dziś też w planie długi spacer :) tylko, że ja już ledwo człapałam, nie wiem, czy mi się spojenie nie rozchodzi, noc była tragiczna, obrócenie się z boku na bok graniczyło z cudem, stękałam przy tym, jak parowóz :( M. się budził i pytał co się dzieje, eh.. na szczęście Kubin po tych dotleniających spacerach cudownie śpi, pada, jak mucha ok 20 i wstaje rano ok 6.30, później jedna godzinna drzemka od 10-11 i do wieczora buszujemy. Kochany jest, przychodzi ostatnio i daje mi takie całuśne buziaki, że dosłownie się wzruszam :)

Phelania- kciuki za Was trzymam!! Przykre to wszystko, ale mam nadzieję, że już niedługo będziecie razem !!

Ewka - chyba aż tak zimno to nie powinno być, fajne te butki drugie też:tak:

Bartek dziś pospał znowu do 8.30- cieszy mnie to. Przebiła się lekko górna 3 i od razu lepiej się dzieciaczek zachowuje:tak: Dziś strasznie wieje ,ale byliśmy już na spacerze. Tz ma L4 do piątku:-) Łudzę się więc , że mnie trochę odciąży - zobaczymy:cool2:
Znowu masa wydatków nas czeka w maju: przegląd auta i jeszcze dziś musi odstawić go do mechanika na wymianę linki od ręcznego, bo pękła,a bez tego nici z przeglądu, potem szczepienie małego i muszę mu kupić sporo ciuszków na lato - przejrzałam szafę i nic nie mamy! Wszystko za małe już:-p

U nas dziś chłodniej ale K wymyślił, że rozpoczniemy sezon grillowy, także zamiast obiadu grill.
Moje ambitne plany biegania zostały tylko planami.
Wczoraj Kacper wyrżnął orła na podwórku jak babcia go pilnowała i przewrócił się na piaskownicę,ma podpuchnięte oczko i brzydkie zarysowanie pod okiem.

INKA zdrówka dla młodego.

MALEŃSTWO współczuję ze ze wszystkim sama jesteś.

ZABCIA Maciuś to wiecznie poobijany, biedny. Moja Mel tak miała.
Możesz na gardło wziąść Tantum Verde.

MIRABELKA super, że się odezwałaś.

NETKA trzymaj się.

270.. ech tak to jest z rodziną.

PHELANIA jak będę w CZD dziecka to zadzwonie, tak jak pisałam będę z Mel w poniedziałek.

KOTA nasze dzieci chyba mają teraz fazę czułości, bo mój też uczuciowy sie zrobił jak się cudnie przytula.

EWKA a kiedy komunia??
Myślę, że te drugie butki mogą być ok i będą na później również

MILVA współczuję wydatków. Ja próbuję ogarnąć by w któryś wolny dzień udało nam się we czwórke gdzieś pojechać, może zoo zobaczymy.

MAJECZKA gratulacje dla kuzynki.

Ostatnia edycja:
dzień dobry
Taka piękna pogoda a ja w pracy :-( Młody chory więc nawet nie było mowy o spacerze.
może jutro jak będzie się lepiej czuł?

Ewka ja uważam, że nawet jak będzie nieco chłodniej to buty będą dobre. i są śliczne :-)
Phelania Kochana wszystkie trzymamy za Was kciuki. Marcelek to silny chłopczyk i da radę, Ty także!
Majeczko serdecznie gratuluję Ewelinie córeczki, a jak ma na imię ??

Dopiero teraz mam chwilę.
Majeczko- przekaż gratulacje Ewelinie.
Dorotar Mój M. już dosłownie MARZY o grillu. Pewnie na dniach sobie zrobimy popołudniem.
Milva- u nas bardzo marny miesiąc finansowy. Goła wypłata, a trochę zaległości mieliśmy i nie chcę nawet myśleć co będzie.

Dziś przed południem bylismy na zakupach. Chciałam A. kupić spodenki takie 3/4 ale ceny- kosmos, w Reserved 69 złotych :szok: Poczekam jeszcze jak zacznie się sezon, może w h&m coś ciekawego będzie.
Później usypiałam A. chyba 45 minut i zasnęłam z nim. Później wrócił M. ale wymieniał opony i musiałam biegać za Adasiem po ulicy, bo ciągle uciekał a za furtką płakał. Teraz poszli na godzinkę na spacer, a ja sprzątam w naszej sypialni. Powycierałam też balkon- masakrycznie się brudzi, a Adaś już od rana tam siedzi i się bawi.

reklama
Nastazja, z nieba mi spadłaś, ja wciąż na zimówkach jeżdżę cholera jasna :-D:szok: muszę jechać do firmy, bo w magazynie zostawiam sobie zawsze opony, tak sobie ładnie stoją w rogu opisane, a w domu to nawet nie miałam ich wczesniej gdzieś przechowywać.

My w majówkę będziemy grillować, przyjeżdżają do nas znajomi z Poznania i z Wawy, jedni mają córeczkę dokładnie rok młodszą od Q, będzie miała wtedy 5 miesięcy. Zapowiada się urocza impreza pod znakiem dzieci, bo jeszcze moja sis z synkiem wpadnie :)

Do góry