reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ale na BB obumarlo...strasznie nas malo zostalo mozna na placach policzyc wrrrr:sorry2:Jak pojawi sie Marcel na świecie to tez pewnie bede przelotnie zagladac .....

Żabciu-no niestety to tylko faceci...moj jak ma wolne to pije na potege a ja mu daje tylko przestroge;) ze w kazdej chwili moge rodzic ale on sobie nic z tego nie robi:no:

reklama
WItajcie, Rano M. musiał do pracy na pare godzin, więc ja z rodzicami i Adasiem, zabrałam się na zakupy. Kupiłam małemu czapkę na wiosnę w reserved, dla siebie krem i spódnicę na lato. Ale już zapowiedziałam M. że po wypłacie jemu kupimy spodnie i buty. Adaś ma sporo ciuchów, tenisówki od dziadków dostał więc narazie ma wszystko, jedynie na lato jakies szorty krótkie. Ale to jeszcze sporo czasu.

Idę na obiad, chłopaki śpią.. ;-)

Ja tylko na chwilę, dziś ciągle "coś" i brak czasu na wszystko...
Nocka kiepska, mam już dość- kiedy to się skończy ? Nie wiem czemu on się tak rzuca pół nocy, nie mam kiedy odespać choć 2 godzin w dzień , chodzę więc wkurzona i zmęczona. Czekam z utęsknieniem na słońce i ciepło.

Żabciu Ty to jesteś ;) masz sposoby karania M ;) fajne!No a że tracisz czasami cierpliwość to normalne, czasami trzeba rozładować napięcie. ;)
Freiya Emilka jest taką mądralinką ;) Fajnie się czyta o niej, moja Ninka nie łączy jeszcze słów w zdania. Ale też co raz bystrzejsza się robi i te póki co jej łóżko jest dostawką do naszego...siłą rzeczy często śpimy razem, bo ja kocham ją tulić... a wiadomo, że rośnie i jak będzie nastolatką, to odstawi mnie...od siebie więc teraz nadrabiam ;)
Phelania urodzisz!!! W końcu! Ja się już Marcela doczekać nie mogę =)
Inka jakoś ciężko teraz znaleźć ciekawego faceta ;) na poziomie...cholera, oby mamie w końcu się trafił porządny mężczyzna!
Milva ja też czekam na ciepło i słońce może więcej życia będzie we mnie i siły ;)
Laski rzeczywiście pustki tutaj, jestem w szoku, że nie ma co nadrabiać... Brakuje mi Was i lipa, że tu się towarzystwo nam wykrusza. Ja zaglądam, nie zawsze mam czas pisać ale staram się jak mogę, bo tak bez Was, to jak bez ręki ;P
Zaprzyjaźniłam się tu z Wami ;)Wracajcie!Wszystkie!Choć po trochu!
Jeszcze jak inne z nas wrócą do pracy lub się rozpakują to wogle będzie masakra, nie mówiąc o tym, że lato idzie.
Dziewczynki, w pracy ok, choć mogłabym dużo powiedzieć... to nie wiadomo kto czyta ;P ogólne forum.
Nie narzekam, staram się, dobrze, że wyszłam do ludzi, odżyłam, każdy dzień jest inny. Praca w handlu mi służy, ja lubię bezpośredni kontakt z ludźmi.
Choć wiadomo kasy z tego nie ma świetnej... zawsze to coś jak na ten nasz Ełk..Myślę o zrobieniu prawka, może w lato?Może wtedy na przedstawiciela farmaceutycznego/medycznego bym startowała. Mam opcję wejścia w dobrą firmę, koleżanka by mnie wdrożyła. Zarobki o niebo lepsze, czas pracy można sobie dostosowywać... troszkę się boję czy się sprawdzę ale najpierw rekrutacja a na wstępie prawko, którego brak. Muszę się wziąć za siebie i inwestować w siebie, bo wiadomo jak w siebie zainwestuje to na Nince będzie to procentować.
Coś ładniej się robi na zewnątrz...śnieg topnieje.. Bony jak ja tego nie lubię!
Wchodzę dziś do domu a tu posprzątane:szok:Dziecko ogarnięte na tip top...Nawet kuchenka wymyta. W szoku byłam... nie to nie krasnale, nie chochliki i nie moja mama... to P!!!!!!!! Myślałam, że zemdleje... Bez pytania, proszenia, upominania. Chyba jakiś pies zdechł...
No i od poniedziałku znów praca, dopiero 18 wolne mam w tygodniu by cokolwiek załatwić.
Laski w 5-10-15 ceny idą w dół. Pomalutku, powolutku przeceniane są już jakieś rzeczy ;)Takie na lato też ale z ubiegłych kolekcji, również ładne i fajne gatunkowo także jak coś to zawsze można zajrzeć do Swego 5-10-15 ;)

U mnie wszystko za przeproszeniem do d*py. Cały tydzień na nic czasu nie miałam, nawet dla dzieci, jedynie w środę udało mi się z nimi na kulki wyskoczyć.
Ostatnie 4 nocki prawie nie przespane, bo małego męczy to zapalenie jamy ustnej, Mela do przedszkola w kratkę chodzi, cały tydzień na nic czasu nie miałam, jedyne co pocieszające to to, że dostałam, okres bo już myślałam, że jakaś ciąża mi się przyplątała, bo miałam złe samopoczucie, mdłości.
Ale przyjaciółka powiedziała mi, że to mogą być objawy nowych tabletek anty. I ulżyło mi jak dostałam okres, bo jeszcze by mi na dokładkę ciąży brakowało.
W pracy zostałam oszukana, czuję, żal, niesmak, smutek ale pracuję póki co bo innej alternatywy nie mam (napiszę co i jak na grupie).
I tyle bo nie mam ochoty więcej się rozpisywać, na dodatek pogoda mnie dołuje.

AGALA ja nie wierzę w powiedzenie, że w czasie ciąży sie brzydnie na dziewczynkę.
Gratki dla Elenki za chodzenie.

NASTAZJA to sprzedaj niepotrzebne rzeczy i kup małemu coś nowego.
Fajne te łóżko, ja za jakiś rok przymierzę się kuoić piętrowe dla dzieciaków.

MILVA wszystkiego najlepszego dla TZ, spóźnione ale szczere.

SOSNOWICZANKA zazdroszczę przespanych nocek.

AGAPA zdrówka dla młodego.

KOTA ale fajne łóżeczko z takich chcę kupić piętrowe.

270... oby Was nie zalało.

KUPINOSIA zazdroszczę Ci, też bym chciała siedzieć w domku z dziećmi.

ZABCIA a to nie dobry K zbesztać go.....

NETKA a to P znowu z Wami mieszka.

dorotar- a tak się zastanawiałam, czemu zamilkłaś...a już mamy powód...co do pracy - współczuję szczerze!

Godzinę mały usypiał ehh , niby chce iść spać- sam pokazuje, a potem cyrki odstawia i szaleje . Chyba muszę go przetrzymywać trochę dłużej.:confused: Boje się nocki:no:

Hejka

agapa kiedys Cie odwiedze:pP ale narazie za zimno zeby 100 km pokonywac:pP i dobrze ze z Mikim lepiej i oby tak zostalo:))
zabcia a to z kad jest babcia??? ale by bylo fajnie jakbysmy sie spotkaly:))
Trzymam cię za słowo :-)

2701- ojej żeby tylko Was nie zalało !
Nastazja- super że wózek tak sie spodobał Adasiowi !

Ja to chyba typowa matka polka z natury. Nie pracuje już prawie 5 lat i mi z tym dobrze :) Do pracy wcale mi sie nie spieszy, nie tęsknie. Z dzieciakami w domu fajnie jest. Poza tym mam sporo pasji, doba za krótka ! Nie wiem co to nudy. M wraca z pracy wcześnie, bo po 14ej, ale gdybym miała tak sama... codziennie do wieczora... to pewnie i zmieniłabym zdanie ale póki co jest tak jak zawsze chciałam
Ja jetem taka sama matka polka. Dobrze mi w domu, ale niestety finansowo do d... Jednak muszę poczekać aż Miki pójdzie do przedszkola.Nudzić też się nie nudzę, bo jak tu się nudzić. Nie jest mi łatwo, ale jakbym pracowała to płakałabym za dziećmi.

maleństwo babcia mieszka w Skarżysku Kamiennej :-)

Maciuś usnął zaniosłam go na górę i wstał :wściekła/y:Troszkę mi działał na nerwy ale teraz się w końcu zajął malowaniem bo tak to siedział koło mnie na sofie i kopał mnie po nerkach :-(

Qrde po nocy wlazł mi ból w biodro i chodzę jak inwalida chyba muszę syna wyeksmitować od nas z łóżka na stałe niby sypia tylko pół nocy z nami a ja wstaje nie dość że skopana to połamana.

Dziewczyny bardzo proszę o głosiki (osoby zalogowane mogą głosować co 12 h a nie co 24 h i nie trzeba przepisywać tego debilnego kodu)
Ciążowy Konkurs Obudź się na wiosnę! - 40tygodni.pl
Ja głosuję codziennie :-)

Wybaczcie, ale nic o sobie nie napiszę poza tym że Miki ma tylko duszności czyli typowa astma. Poza tym ok.

MILVA ech jestem strasznie zdesperowana całą tą sytuacją, na dokładkę nie mam kiedy się wyspać, chodzę strasznie zmęczona bo te zapalenie jamy ustnej u Kacperka to jakiś koszmar, od 5 nocek prawie nie śpię, bo mały co chwile się budzi ze strasznym płaczem, smok, butelka, przytulanie nic nie pomaga, dopiero jak się wypłacze to się wtula we mnie i zasypia na chwileczkę i tak w kółko, czasami przyśnie nad ranem ale to mija raz dwa i muszę wstawać. Teraz śpi już, zasnął po 19 a już z pięć razy się przebudził ze strasznym płaczem, właśnie mu syropek przeciwbólowy podałam, idę zaraz się umyć i też spać to może dziś troszke pośpimy, liczę na to bo padam na twarz.

Dorotar-wspólczuje z ta praca:dry:
Ne-tka- ja chce miec juz to za soba!!!!!!:szok:czuje sie jak waleń:-D

Dziewczyny ,ale jestem piekna
laugh.gif
czuje sie jak nowo narodzona:p polecam mikrodermabrazje koszt nie duzy bo 60zł (chodzi sie raz na miesiac) skóra jest delikatna i rozswietlona , do tego mam super brwi zrobione nigdy nie mialam henny brwi i rzes bo ogólnie jestem szatynka ale kumplea mnie namowila i wyglada to rewelacyjnie:) jestem zadowolona!!u mnie cichosza jesli chodzi o skurczybyki...Ale cos od 2dni brak apetetu? moze to objawy porodu?:-D

reklama
Ja dzisiaj kasę wydawałam w ikei:cool2: pojechaliśmy juz kupić pare rzeczy do komuni tzn zastawę na obiad, serwis do kawy, bo juz wielkimi krokami maj nadchodzi. Teraz zaraz śmigam spać bo juz ledwo patrzę na oczy ale chciałam jeszcze coś poczytać w necie.

Do góry