reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

2701- ojej żeby tylko Was nie zalało !
Nastazja- super że wózek tak sie spodobał Adasiowi !

Ja to chyba typowa matka polka z natury. Nie pracuje już prawie 5 lat i mi z tym dobrze :) Do pracy wcale mi sie nie spieszy, nie tęsknie. Z dzieciakami w domu fajnie jest. Poza tym mam sporo pasji, doba za krótka ! Nie wiem co to nudy. M wraca z pracy wcześnie, bo po 14ej, ale gdybym miała tak sama... codziennie do wieczora... to pewnie i zmieniłabym zdanie ale póki co jest tak jak zawsze chciałam

reklama
maleństwo babcia mieszka w Skarżysku Kamiennej :-)

Maciuś usnął zaniosłam go na górę i wstał :wściekła/y:Troszkę mi działał na nerwy ale teraz się w końcu zajął malowaniem bo tak to siedział koło mnie na sofie i kopał mnie po nerkach :-(

Qrde po nocy wlazł mi ból w biodro i chodzę jak inwalida chyba muszę syna wyeksmitować od nas z łóżka na stałe niby sypia tylko pół nocy z nami a ja wstaje nie dość że skopana to połamana.

Dziewczyny bardzo proszę o głosiki (osoby zalogowane mogą głosować co 12 h a nie co 24 h i nie trzeba przepisywać tego debilnego kodu)
http://40tygodni.pl/Konkurs/25,Obud...-mina-jest-radosna.html#.UVsn5EXEreY.facebook

Ostatnia edycja:
Zabcia Alanek tez sie rzuca po łózku, zajmując czesto znaczną jego czesc. Czasem myslę nad wyeksmitowaniem go do własnego łózeczka ale tak jakos mi szkoda...:-(

Zaraz koncze pracę i uciekam do domciu:)

Hej pogoda do dupy. Śniegu napadało a teraz to topnieje i jest plucha max. Obleśnie.
Jestem po pracy a tam... dostać idzie...fioła, bo koleżanka wali takie kwasy, że tak powiem...W dodatku jest mało inteligentna...
Temat rzeka, mogłabym napisać drugi potop o przypałach z nią w roli głównej ;)Jest kierowniczką w dodatku ;))pracuje tam 5 miesięcy a ja po miesiącu wiem więcej...LOL
No ale tam...
Kota Żabcia 2701Ninka też pomaga w pracach domowych ;) Uwielbia, na zająca dostała ode mnie pralkę swoją. Muszę od dziadków przywieźć!
Maleństwo tak bywa z tym zajmowaniem się kimś na starość, bliscy pamiętają jak zbliża się emerytura itd...znam to... babcia mieszkała z nami jak byłam nastolatką... Mój tata jako najmłodsze dziecko ją dochowywał, choć nie dostał od niej nic poza ŻYCIEM... nie mówiąc o innych dzieciach, które dostały np. po 40 tys $ ;)i miały babcię daleko w...

Nina mi wstała i muszę zmykać!

Ale tu cisza ...

Dziewczyny dajcie mi trochę cierpliwości bo zaraz nie wytrzymam ... Maciek specjalnie robi mi na złość, nie chce iść spać i co chwilę mnie kopie po boku już raz się wydarłam na niego :zawstydzona/y: to wybuchnął śmiechem i tyle to dało.
Do tego przed chwilą ukradł mi chipsa i się nim zachłysnął że obrzygał mnie i sofę kaszką którą chwilę wcześniej zjadł.

Żabcia oj ciężko czasem, ciężko! Zaciśnij zęby...
Net-ka samo życie;/
Kupinosia bo Ty jesteś Anioł nie kobieta i masz tone cierpliwości ;)

My pół godziny już na nogach. Mikuś ogląda książeczkę, a ja tv i net;) Dzisiaj może zobaczę się z moją siostrunią, bo nie mamy czasu kawować odkąd poszła do pracy!

Tak na marginesie pada u nas śnieg:baffled:

Ja już w pracy, jak wychodziłam to Emilka jeszcze spała, moja mama do niej przyszła, bo stwierdziła, że jak ja zaniosę Emilkę do niej to ona i tak musi wstać to lepiej jak przyjdzie a dziecko pośpi spokojnie. A mieszka po drugiej stronie ulicy więc nie ma daleko :)

W nocy Emilia obudziła się o 4, wlazła na M i zaczęła go wołać "tata, tata" i szarpać za ucho, M się budzi pyta się o co chodzi a ona pokazuje mu na kota śpiącego na poduszce i woła "tata! co to jest?", M: no kiciuś E: KICIUŚ! i poszła spać dalej. Po ciemku nie poznała chyba kota i postanowiła obudzić tatę, który przecież wszystko wie i powie co to leży.

Żabcia jak byłam w ciąży to marzyłam kiedy będę mogła się wyspać w swojej pozycji, strasznie bolały mnie biodra od spania na boku, ale niestety ten dzień (a właściwie noc) jeszcze nie nadszedł. Emilia śpi z nami i generalnie wszyscy się wysypiamy, ale ona potrafi nas skopać, rozwalić się na pół łóżka, włazić na nas w nocy... Ale jeszcze nie myślę o delegacji do własnego łóżka po pierwsze z lenistwa, bo ona jeszcze budzi się w nocy i nie chciałoby mi się wstawać, zasypia TYLKO przytulona do mnie albo M więc byłby kłopot z samodzielnym zasypianiem, a poza tym lubię ją przytulać :)

Fejsbuk wyświetla mi, że dziś ma urodziny MamaOskarka, ciekawe co tam u nich, ma ktoś z nią kontakt?

Dzień dobry
Wlasnie wstaliśmy. Ja leżę jeszcze w łóżku a Młody znosi mi wszystkie zabawki- właściwie tylko autka.
Na 15 do pracy wiec wrócę jak będzie już spał. M także jedzie wiec moja mama przyjedzie do nas.
No i musze moją mamę za język pociągnąć bo była przedwczoraj na randce :-) tak bardzo bym chciała by kogoś poznała bo poki co w jej życiu sami nieudacznicy- Moj ojciec i ostatni partner...

Witam weekendowo,

My juz nie spimy od 8 i ogladamy DDTVN ,no dziewczynki ostatni weekend "zimowej pogody"
yes2.gif
mam nadzieje ze juz od poniedzialku cos sie zmieni:)

Zaraz ide jakies sniadanko zrobic, bo burczy mi w brzuchu od 4 rano
laugh.gif
Dzis na 15.30 jade do kumpeli na male SPA i juz nie moge sie doczekac:p zawsze jakas poprawa humoru bo chodze jakas przybita,porodu brak,pogoda do du... i z czego sie tu cieszyc
baffled5wh.gif

reklama
Dzień dobry :-)

Wczoraj miałam podły wieczór M miał wrócić prosto po pracy do domu no ale koledzy chcieli się piwa napić normalnie szlak mnie trafił bo pisałam mu sms-a że Maciuś nie śpi że ja nie mam siły i brak mi już cierpliwości, ale co z tego olał mnie i troszeczkę go zbeształam :zawstydzona/y: jak poszedł się kąpać to na złość mu schowałam piwa co miał a wiedziałam że chce wypić przed tv i tak się wqr że spał do 4 na sofie ... mówię Wam ile było miejsca na łóżku sama z Maciusiem :-D

Dzisiaj już jest ok nabijam się z niego czy chce browara bo nadal ich nie oddałam :-)
M polazł do sklepu po ogórki kiszone do obiadu który gotuje :-) Mnie coś dzisiaj muli straszliwie.
Później idę z Maciusiem na dworek pobiega po parkingu a M w końcu odkurzy w samochodzie bo piaskownica w nim jest i stado kurczaków by tam jeszcze nakarmił okruchami jakie są z tyłu.

Do góry