reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Cześć dziewczyny ! - ale wam zazdroszczę tego pikniku
u mnie w miescie nic się nie dzieje.

Słońce tak praży ,że szkoda gadać !

Zapomniałam dodać ,że ja z bratową mam na ten sam dzień termin porodu haha

Dziewczyny mam nadzieje ,że nie trzymacie laptopów na brzuchach swoich ?

Ostatnia edycja:
Nereida[/B] czekam na Twoją odpowiedź co do listy grudniowych mam! Wysłałam Ci wiadomość :laugh2: :tak:

Sergi wysłałam Ci wszystkie odpowiedzi na priv środę czy wczoraj...może nie doszło to napisałam dziś jeszcze raz i wysłałam...
Jakby znowu nie doszło daj znać to napisze tutaj na głównym forum.

Jeśli o laptopy chodzi...
Ja nie trzymam i Mężowi też zawsze zabraniałam na pasie trzymać bo to ponoć płodność odniża...

Moje dziecie troche się przelewało ostatnio we mnie czułaj jego obecność a od środy cisza....i znowu się korba uruchamia...ech...no nic najwyżej męża wyślę po wpisy jutro do szkoły a sama na ten festyn pojade na te darmowe 3D to i się uspokoje trochę :-D

Ostatnia edycja:
Misiek pojechał do pracy, ja pomyłam po obiedzie i zamiast odpoczywać w słonku, to patrze jak leje deszcz. A miało być tak pięknie..
Co do samopoczucia. W miarę dobre. M. mnie poprzytulał, trochę pocieszył że nie jestem gruba. Ja może brzydka się nie czuję, bo po buzi się nie zmieniłam, ale figura to już nie to samo i też zaczynam mieć doła z tego powodu.

Kobitki drogie głowa do góry. nie ma co się dołować, a te kilka kilogramów i kilka centymetrów w biodrach więcej nie powinny psuć nam radości, że już wkrótce dołączy do nas nasze ukochane, długo wyczekiwane Maleństwo.

ja zmykam teraz na obiadek do przyszłej teściowej a na 19 jadę na wizytę. Zabieram swoją mamę, bo M w pracy od 18 a sama nie lubię chodzić, bo strasznie się denerwuje!

3majcie kciuki i głowa do góry Ciężaróweczki :)

cześć dziewczyny :) dzisiaj miałam USG :) spoko :) fajnie było znów zobaczyć dzidzie :) jak ssa paluszek czy jak sobie plącze paluszkami u rączek :) super :) nastawiłam się już trochę na chłopaka a tu dzisiaj Pani mówi że według niej jest to dziewczynka :) hehe ;) już od tej pory nie nastawiam się na żadną płeć :) pozostanie tak aż do porodu :) chciałam kupować niebieski wózek ale jednak kupię uniwersalny :) no cóż :) a poza tym wszystko jest super :) jutro jadę do Polski na wakacje :) na 3 tygodnie, do domu i w międzyczasie do Zakopanego :) pewnie zajrzę tutaj dopiero jak wrócę czyli pod koniec lipca więc życzę Wam wiele odpoczynku, dużo zdrówka i szczęścia i udanych wakacji :)

Agapa i Phelania - tez się wybieram więc pewnie jutro podzielimy się tu zebranymi informacjami :-)
Mam nadzieje że dotrwam bo ost strasznie często mi się słabo robi więc jakbyście gdzieś w kolejce usłyszały takie "łubudu" to znaczy że to ja padłam :-D
Ale szczerze Wam powiem e troche si obawiam bo od 3 dni tak brzucho troche dziwnie boli :-/

dziewczyny, ja też ostatnio jakaś taka płaczliwa i markotna chodzę... chyba hormony dają o sobie znać.

zazdroszczę Wam warszawskiego pinkinu z darmowym 3d :tak: super sprawa, szkoda, że nie organizują takich imprez w innych miastach, na pewno zainteresowanie byłoby olbrzymie! koniecznie zdajcie nam relacje, a może nawet wpadniecie na siebie, ale fajnie by było, taki mały zlocik hehe

dziewczynom, które wybierają się na wakacje życzę dużo słońca i odpoczynku!!!

reklama
a ja dziś odebrałam wyniki...
morfologia wszystko dobrze wg norm :)
gorzej z moczem :/ wyszło, że trochę mętny, liczne bakterie, liczne bezpostaciowe fosforany i pojedyncze płytki nabłonka :/ Trochę mnie martwi taki wynik ale zobaczymy co gin we wtorek powie. Dobrze, że nie mam jeszcze leukocytów, białka i czegoś tam jeszcze w moczu. a ph wyszło 7,5...
któraś z Was też miała te bakterie w ciąży? ja tak sobie myślę, że w sumie mogę mieć jakieś zapalenie, bo zawsze w nocy jak się budzę na siku, to nawet nie tyle, że mi się mocno chce, tylko coś mnie w dole pleców boli, może nerki :/ ale takie coś już kiedyś wcześniej też miałam, tylko wtedy wyników nie robiłam

Do góry