reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Phelania kochanie, wiem że to niedobre wieści, ale dobrze, że wiedzą już lekarze na co się przygotować i jak leczyć. Musi być dobrze, całuski :*

Milva nie wiem skąd biorę na to siły, dużo robię jak on śpi.

Idę coś zjeść i kładę się bo kiepsko się czuję, jeszcze dziś @ mnie nawiedził!

Aaaa Dziewczyny POTRZEBUJĘ SPRAWDZONY PRZEPIS NA SERNIK Z BRZOSKWINIAMI!

reklama
Hej

Alan dopiero usnął...:confused2: półtorej godziny go usypiałam...:baffled:
Bylismy na zakupach, oczywiscie polowy rzeczy zapomnialam kupic... Jutro napisze normalnie kartkę i wieczorem zas bede musiała gdzies podskoczyc. Młodemu kupiłam dwie koszulki letnie (na zajączka) jutro przymierzę. Jak co zawsze mozna wymienic;)

Phelania trzymam kciuki za Marcelka.

Nastazja z przepisami na sernik to ja nie pomogę ;p
I podobnie jak Milva, podziwiam kiedy ty masz szas na sprzątanie...? Dzis wyrpałam firanki jedną powiesiłam a drugą zaraz zamierzam wyprasowac, powiesic i spać!

Brakuje mi tu IZI wieczorami....

Wogole pustka dzisiaj..... Gdzie jestescie?????

Przypaliłam firanke :((( :wściekła/y:Trzeba jednak było od razu isc spac :p

Ostatnia edycja:
Hej
Ledwo Was nadrobilam. W pracy wir- mnóstwo pracy ale czas szybko leci.
Co do smoczka to Młody odrzucił sam a tak naprawde używał go 3mce, miedzy 3-6mż. Nauczył sie w szpitalu a oduczył po wakacjach.
Święta już prawie a ja nie mam NIC. Porządki niezrobione, zakupy także... Noe mam kiedy. Świat nie będzie :-)
Z Leonem jutro na zdjecie szwów. Niestety brak qpy od wczoraj? A to zły znak :-(
Mlody uwielbia kąpiel i mycie głowy mu nie straszne. Moczę i płuczę po myciu prysznicem :-) bez ogródek! wtedy sama radość! Ale to zasługa basenu! Woda to najlepszy przyjaciel :-);-)

Nie wiem już co komu :-( wybaczcie! Doba jest za krótka!

Witajcie.
Weszłam poczytać, ale dużo naskrobałyście.
Dziś zabieram ze sobą tylko Mikusia, bo wczoraj siostra zadzwoniła i zaproponowała żebym dziś Maję i Natalkę do niej podesłała więc skorzystam:tak:

Mam znowu problemy z Wiką, ale nie będę tu smęcić. Humor na święta do d... :-(

Witajcie :-)

AGapa, Milva - u nas problem zagubionych smoczków nie istnieje, bo elenka od urodzenia bezsmoczkowa
Zazdroszczę ci. Ja musiałam wybrać mniejsze zło i niestety podać smoka, bo kciukiem wypychał mi ząbki. U mnie Maja bezsmoczkowa

Dziewczyny bardzo proszę o oddanie głosiku na zdjęcie Maciusia które bierze udział w konkursie Ciążowy Konkurs Obudź się na wiosnę! - 40tygodni.pl z góry dzięki :-)
Wczoraj zagłosowałam i dziś też zagłosuję ale wieczorem bo można co 24h

Hello
Dziewczyny nie mam siły czy Wasze dzieciaczki też jeszcze budzą się na jedzenie w nocy?
Sara budzi się ok 23;30 -01:00 ,a potem to zależy o której zjadła pierwszy raz albo 3:30 albo ok 5
Wiem,że nie powinna juz jeść,ale inaczej jest w praktycze...budzi się z płaczem ssie smoka jakby miała go zamiar zjeść...
Podałam jej wodę to budziła się z płaczem..
Nie wiem jak to będzie,ale jeszcze dam jej czas..
Mój synek sam przestał poprost jeść i tyle...
Ja dzień świastaka mam codziennie i to nie tylko przez dwa tyg,ale non stop ...
Tęsknie już za mężem jak przyjedzie na urlop to przejmie troszkę moje obowiązki.
Nie chcę cię dołować, ale Mikołaj budzi się od 2-6 razy w ciągu nocy:szok: Dostaje wtedy picie i raz kaszkę, ale czasem jej nie wypija. Podanie smoczka żadko uspokaja. Moja Maja budziła się w nocy ponad 2 lata. Miałam tego dosyć. Od 4 lat nie przespała żadnej nocy w 100%

witajcie w ten śnieżny dzień!

Phelania, bądź dzielna do końca! najważniejsze, że jest już diagnoza i zawczasu lekarze przygotują się na szybką reakcje i leczenie Marcelka, pobyt w szpitalu szybko minie, wiem, że Ci mega ciężko, ale dasz radę, wszyscy dacie!!! Przesyłam moc i mocno trzymam kciuki!!!

ja planuję Hanulę wychowywać bezsmoczkowo, z Kubą też by się udało, bo bezkolkowy, cycusiowy, no ale jako niedoświadczona mama uległam babcinym podszeptom, hmm, tylko po co? wierzę, że z Hanią się uda!

Dzień dobry

Dzisiaj dospaliśmy do 8,25 a wstaliśmy o 9.20 tzn. była pobudka o 6 z wielkim rykiem ale wtulił się we mnie i usnął potem po 7 ale też poszedł spać no i ostatecznie po tej 8.

Zaraz cholerka muszę się brać za sprzątanie bo moje mieszkanie wygląda masakra więc trzeba ogarnąć co by się ktoś o zabawki nie zabił bo dzisiaj ma jakiś kupiec oglądać.
Na święta jeszcze nic nie gotowe dzisiaj mamy jechać na zakupy dopiero i zaczną się pewnie nerwy i latanina mojego M bo oczywiście nie moje :-D

Phelania trzymam kciukasy za Marcelka.

Witajcie, u mnie sypie cały czas.. Siedzę już z adasiem 5 dni w domu. Oszaleć można. No ale dziś chcąc nie chcąc musimy wyjść na zakupy, bo kompletnie nic nie mamy. Adaś zasnął o 10, szybko posprzątałam biblioteczkę- ile kurzu? Masakra.. I teraz TADAM.... najbrudniejsze pokoje to salon rodziców i ich sypialnia, hahaha.. Ale mam ubaw. :-D Jak wróci to jej powiem że wszędzie czysto u niej taki bajzel, niech się ogarnie!

Teraz robię listę zakupów, bo brakuje dosłownie wszystkiego, no ale Adi chory więc nic nie dokupywałam cały tydzień. I tak soki, herbatka, jogurty, serki, owoce... i lista nie ma końca. M. ma podobno się wyrwać wcześniej z pracy i po obiedzie około 15 pojedziemy.

Witajcie :-)
U nas ulice zasypane... jak to na święta ;-)

Elenka chyba zaczyna ogarniać się z chodzeniem... Dziś przeszła sama cały korytarz, ładnych parę metrów i co rusz pokonuje małe odcinki po 5-6 kroków. Sama. W końcu... Leniuch jeden

A ja drugi dzień czuję się masakrycznie. Coś mnie choroba chyba bierze, ale nie daję się i ratuję lekami, a po drugie wczoraj zaczęło mnie boleć podbrzusze chyba @ zbliża się wielkimi krokami, już zapomniałam jak to jest, bo ostatni @ miałam, uwaga 11 marca 2011 (czyli zaraz przed ciążą). parę dni temu odstawiłam pigułki dla karmiących i chyba to TO...

reklama
Phelania- straszne katusze musisz przechodzić, trzymam kciuki aby ostatecznie wszystko dobrze sie ułożyło. Najważniejsze że Marcelek będzie od początku w dobrych rękach, pod fachową opieką

Ja tak na szybko. Żałuję że uległam młodej i nie posłałam dziś do przedszkola. Jestem zajechana a to dopiero pół dnia...

Niech czas Wielkanocny utrzyma w mocy nasze marzenia

by wszystkie życzenia okazały się do spełnienia
i aby nie zabrakło nam wzajemnej życzliwości
abyśmy przez życie kroczyli w ludzkiej godności
i niech symbol boskiego odrodzenia
był i dla nas celem do spełnienia.
Wesołego Alleluja !

Życie ma głęboki sens :)

Ostatnia edycja:
Do góry