reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ja właśnie wracam do domu ze spotkania z Agapką :) Emilka w końcu poznała kolegę który jest od niej wyższy ;) Miki to super przystojniak i mały cwaniaczek. Emilka tak się wybawiła że padła zanim do autobusu doszlysmy :D

Emila też bez smoka, miałam dla niej jak była maleńka, ale ona nigdy go nie potrzebowała więc schowałam i nie ma do dziś. Nigdy nie piła też z butli.

reklama
Ja juz placki mam upieczone, jeszcze M ma robić dzisiaj sałatkę.

U nas strasznie pada dzisiaj śnieg, jak będzie tak sypało przez całą noc, to nie wyjdziemy z domu i Koko nie pójdzie z koszyczkiem do kościoła.

Młoda używa smoczka tylko do spania.

Hej

U nas tez biało.. Jak rano spojzalam przez okno to mi sie az oczy wielkie zrobily..
Dopiero z pracy wrocilam, M ma jakies dziwne pretensje ze do pracy chodze... Nie wiem czego ten czlowiek chce ode mnie...
Przeciez z jego pensji nie wyżyjemy.. :no: Eh, az mi sie gadac nie chce...

hej, nie pisalam tutaj rano bo czasu brak. Dopiero usiadlam na tylku, dobrze ze dzis wolne to zrobie zakupy jakies, juz sie boje tych tlumow;/ Ale musze zrobicjakies dwa ciacha i kupic pare rzeczy do jajek, i duperele jakies.
Nocka dzisiaj beznadziejna;/ Marika sie obudzila po 23 i gadala o samolocie;/ A o 4 obudzil sie Fabian i juz gotowy do zabawy;/ Ale dospalismy jakos do 5;20.. ehh nie wiem co sie z nim porobilo.

Agala teraz to siekochana ciesz ze Elenka smoczka nie ma, bo moje dzieci smoczkowe, Marika to ma wielki nalug a Fabianek to jak ma to ma a jak nie to tez dobrze, wiec staram sie nie dawac.

Kupinosia to musze zakupic takie rondo Marice bo ona nie cierpi myc glowy i jest zawsze placz;/ na allegro zakupilas?

Phelania, Sosnowiczka dobrze ze u mnie na Wilenskiej nie ma H&M bo chyba bym szla na zakupy jedzeniowe a pieniadze zostawiala na ubrania:)

Milva a masz T-mobile??:) A tak na serio to nie wiem czy dlugo tam bede pracowala bo ja poprostu nie umiem tam dlugo nagabywac ludzi, jak dziekuja za oferte to dziekuja i tyle ja ich rozumiem. Ale jakies tam sprzedaze mam, Robert - ktory robil mi szkolenie powiedzial ze jest zadowolony z mojej pracy po podsluchiwal mnie troszke;)

Agala wiesz co ja mam tak z lydkami, wszedzie chudne ale lydki sa takie same a ja cwicze to sa wlasnie takie ubite i nawet wikesze bo miesnie;/ nie cierpi ich;/

Majeczka Fabian tez sie budzi w noc na jedzenie, nie codziennie ale sie budzi. I ja mu daje, nie bede go stopowac bo jezeli sie budzi w nocy na jedzonko to znaczy ze doskwiera mu glod a nie bede mu wciskala wody zeby deerwowac w srodku nocy i jego i mnie, bo i tak sie skonczy to na podaniu melka. Zreszta Marika tez sie jeszcze budzi, czasem na piciu, czasem na mleko albo poprostu tak sobie.

Sosnowiczka to ja chyba sie skusze na to sprzatanie u Ciebie:) Ahhh juz czuje jak pachna te szynki i slinka leci:p

Phelania zycze duzo sil, najwazniejsze ze lekarze beda wiedzieli ze od razu musza dzialac. 3 tygodnie szybko zleca, bedziesz sie jaks zmieniala z M, dacie rade!

Nastazja masz racje, zawstydz mame jak sie da:p

Na nic już dziś sił nie mam, po pracy przyjechałam po mamę, po drodze zabranie Mel z przedszkola i na zakupy, zakupy z nią to nerwy, śmiech itp. W Biedronce buzia jej się nie zamykała, gadała na cały sklep a przed Kaufem spotkałam przyjaciółkę która mieszka obok sklepu to "sprzedałam" Melę do cioci i przynajmniej tam w spokoju zakupy zrobiłyśmy.
Dzieci już śpia, zaraz ja się umyję i też do wyra, jutro jeszcze do pracy na 8 rano.

Przepraszam, że Was nie nadrobię ale nie mam siły, przeczytałam ale nie nadrobię.

PHELANIA tulę mocno, będzie dobrze dacie radę.

Dziewczyny padam dzis na pysk , bylismy z M na zakupach kolejki jak cholera jutro z rana pojde z mlodym na spacerek po pieczywo tylko i koniec...no i sprzatanie mnie czeka ale takie "po omacku" bo tylko podłogi i kurze a M łazienkę
laugh.gif
I powiem wam szczerze ze nie chce rodzic na Świeta bo w szpitalu pewnie pracuja jak za kare...
biggrin.gif
wiec sie przmeczac nie bede:tak:

Troche poczytalam w Dr google i jestem troszke bardziej UWAGA optymistycznie nastawiona;) najwazniejsze ze serducho zdrowe,pewnie odrazu po porodzie zabiora mi malego na badania...i znów dadza butle z mlekiem tak jak bylo z Alutkiem wrrrr...:-(nie lubie tego...

Dziekuje dziewczyny za dobre fluidy-;)

Violett- u mnie to samo z tym budzeniem Alan wstał o 5 i nie ma spania:szok:pogrzałogo normalnie:-D

Dziewczyny z soboty na Niedziele sie zmienia czas na letni?

Hej
Ja dopiero niedawno wróciłam z pracy!
Cały dzien wir.
Na szczęście jutro wolne a M zrobił z grubsza zakupy. Wlasnie przygotowalam mięso na jutro do pieczenia. Ogarnę mieszkanie tak zeby tylko, zrobię sałatkę, żurek, malowanie jaj w cebuli i tyle. Ciacho biorę od mamy.
W niedziele noestety pracuje wiec dopiero w pon usuadziemy razem do stołu.
Phelania a rodzisz w Imidzie czy czd? Tam opieka chyba dobra wiec sie noe ma co martwić!

Wszystkim zycze spokojnej nocy!

Phelania poczytalam też w internecie i zapytałam jednej osoby i okazuje się że wodonercze to jedna z najczęstszych wad wrodzonych i często cofa się samo tylko dzidzius musi być pod kontrolą. Interwencje chirurgiczne zaleca się jeśli nerka noworodka ma 40-60mm więc Marcelek jest daleki od tego! Na pewno wszystko będzie dobrze i skończy się na badaniach!

reklama
Hej
Ja dopiero niedawno wróciłam z pracy!
Cały dzien wir.
Na szczęście jutro wolne a M zrobił z grubsza zakupy. Wlasnie przygotowalam mięso na jutro do pieczenia. Ogarnę mieszkanie tak zeby tylko, zrobię sałatkę, żurek, malowanie jaj w cebuli i tyle. Ciacho biorę od mamy.
W niedziele noestety pracuje wiec dopiero w pon usuadziemy razem do stołu.
Phelania a rodzisz w Imidzie czy czd? Tam opieka chyba dobra wiec sie noe ma co martwić!

Wszystkim zycze spokojnej nocy!
A w CZD można rodzić? Kiedyś się dowiadywałam to pow. mi że tam nie ma porodówek.

Freiya dziękuję ci za spotkanie. Chociaż na chwilkę zapomniałam o problemach. Sprawiłaś mi ogrom radości:-)

My mamy dziś dom wysprzątany. P. w sumie posprzątał, bo ja tylko odkurzyłam. Mięso upieczone, jajka ugotowane. Jutro od rana biorę się ostro do roboty.

Phelania nie stresuj się. IMID i CZD to są naprawdę dobre szpitale z dobrą opieką pediatryczną. Niektóre choroby poważnie sie nazywają, ale nie są takie straszne. Zaraz napiszę ci pw.

Do góry