reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

byłam w szpitalu w Wodzisławiu, mam 28 lat :-)

Dziewczyny, dzidziuś mnie smyrnął!!! :tak: ale super uczucie!!! jakby mnie od środka w brzuch połaskotał :-)

Mnie nic nie smyra... hm ?

A Gdzie zamierzasz rodzić w Wodzisławiu ? bo ja napewno nie w Jbiu.

To mój facet jest w twoim wieku prawie... a ja dużo od was młodsza... : (

reklama
Dziewczyny nie mogłam się dzisiaj powstrzymac i kupiłam body niemowlece, wydatek coprawda znikomy ale obiecałam sobie, ze dopoki nie poznam płci nic nie kupie, ale co ja zrobie ak to bylo silniejsze ode mnie:) Zgodnie z moimi przeczuiami na chlopca kupilam w kolorze niebieskim z myszka miki ;D

Pokaż:-D

Ale się najadłam jak ... Miałam mięsko z rosołku i podsmażyłam na patelni do tego ziemniaczki i kalafior z bułeczką na masełku. Umieram z przejedzenia.

Mąż sobie u swojej matki zamówił dwa ciasta i jeszcze dziś do niej jedziemy.
Dziś czuję się ... tak jakoś do d... Niby nic nie boli, no czasem coś tam z brzuszkiem ale szybko mija, ale jakoś mi ciągle niedobrze i jakoś tak...

Sergi dziękuję za uzupełnienie kalendarza :-D
Aga jak będziesz na tym pikniku to zajmij mi miejsce w ewentualnej kolejce do usg 3d:-D

olluchna; zastanawiam się na 3 szpitalami, w których mogłabym rodzić, więc do wyboru mam albo Rybnik albo Rydułtowy albo Wodzisław - zachwycili mnie opieką!

agapa, ja też dziś na obiad miałam kalafiora i kurczaczka mmm :-)

Olluchna ja tak mam :dry: Boję się kupować ciuszki które NIE SĄ w uniwersalnym kolorze czy z uniwersalnym nadrukiem :sorry: Jeszcze tylko 23 dni do usg... ;-) :-p

Kochane, dziękuję za przesłanie danych, tabelka co raz pełniejsza się robi :tak: Sprawnie nam to idzie! :tak:

Wklejam raz jeszcze, dla Dziewczyn które nie napisały ;-)

Jeśli chcesz znaleźć się na nowej, pełniejszej liście grudniówek, napisz do mnie wiadomość prywatną . Tworzymy listę na wzór zapożyczony od Lipcówek ;-) https://www.babyboom.pl/forum/lipiec-2011-f378/nowa-lista-lipcowek-bez-komentarzy-48119/ Podaj proszę:
- swój nick
- swoje prawdziwe imię
- swój wiek
- skąd jesteś / gdzie mieszkasz
- termin porodu (ten którym Ty się sugerujesz)
- płeć dziecka (lub przeczucie)
- imię dziecka (propozycja - może być dla dziewczynki i dla chłopca).

Jeśli nie chcesz odpowiedzieć na jakieś pytanie, po prostu pomiń je w wiadomości.
biggrin.gif

Brakuje mi jeszcze 30 osób do zapełnienia tabelki! :szok: Czekam cierpliwie :-)

Ostatnia edycja:
Witam!!!
Ja dzisiaj też wybrałam się z córką na zakupy bo 23 i 30 lipca idziemy na wesele i kupiłam super ciuszki dla Alicji m.in. z myślą o przedszkolu z firmy Dada. W Bielsku jest sklep firmowy z tej firmy przy zakładzie w którym szyją, mają tam końcówki kolekcji po naprawdę atrakcyjnych cenach. Kupiłam jej 3 bluzki, sukienkę, spódnicę, spodnie i za wszystko zapłaciłam 130zł. Były super ciuszki na małe dzieci ale ja jeszcze nie znam płci:-(. W poniedziałek będę u swojego gina i mam nadzieję, że się dowiem i zrobię zakupy dla dzidzi.

U ,mnie samopoczucie dzisiaj kiepskie. potwornie boli mnie głowa....

Agapa-mam nadzieje że dostałaś moją odpowiedz na priv? Jakby co to szukaj małej blondynki z burza włosów:-):blink:

Olluchna-ja też nie kupuje ciuszków, też sie nieco boje, poczekam jeszcze, tym bardziej ze jeszcze nie wiem kogo nosze pod serduszkiem

Nastazja- nie martw sie że czułaś juz malucha a teraz nie czujesz 2 dni, ja tez tak mialam nie czułam 2 dni, a wczoraj szał, a dzisiaj znowu spokojniej tylko lekkie łaskotki rano

olluchna , słyszałam o Raciborzu, no ale ja mogę nie dojechać, moja mama i babcia rodziły w tak ekspresowym tempie, że nawet Rybnik wydaje się być za daleko, od odejścia wód to wyjścia dziecka na świat 20-30minut :szok: biedaczki całe popękały, no więc jest szansa, że i mnie taki szybki poród czeka.
w każdym razie kilka moich koleżanek rodziło w Raciborzu i jedne sobie chwalą, inne wręcz przeciwnie, ale wiadomo, nie da rady każdemu dogodzić, więc my za ok miesiąc planujemy się przejechać po okolicznych szpitalach, pooglądać oddziały, porozmawiać z personelem itd., zobaczymy co nam najbardziej przypadnie do gustu, dla nas najważniejsze jest, żeby mój mąż mógł być przy porodzie i żeby po porodzie mógł bez ograniczeń do mnie przychodzić, no i ZZO, słyszałam, że jedynym pewnym szpitalem, który te 2 opcje zapewnia jest właśnie ten w Rydułtowach, ale nie wiem tego z pierwszej ręki, za miesiąc będę mądrzejsza i dam znać :tak:
a czytałaś już opinie tutaj? http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php

reklama
hej dziewczyny, ciekawe czy jeszcze któraś mnie pamięta??
oj bardzo dawno mnie tu nie było, ale to z tego powodu, że od kilku dni jestem nowo upieczona żonką:-). Przez ostatni miesiąc było tyle załatwień, że nie miałam na nic czasu.
U mnie nic się nie zmieniło oprócz stanu cywilnego i miejsca zamieszkania.

Jeszcze przed weselem byłam u mojej gin, miałam robione USG wszystkie badania, jak na razie nie zapeszać jest wszystko dobrze.
Dzidzia rośnie. Najbardziej zadowolony jest mój mąż, który zobaczył swoje maleństwo pierwszy raz na USG, był miło zaskoczony, że bąbelek tak bardzo fika.:)

Was dziewczyny chciałam zapytać czy macie bóle pleców, bo ja mam okropne bóle na dole pleców i nie wiem co to jest, a jeszcze w dzieciństwie miałam poważne problemy z nerkami i martwię się, żeby mi to nie wróciło :(

Pozdrowionka :*

Do góry