reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

olluchna , słyszałam o Raciborzu, no ale ja mogę nie dojechać, moja mama i babcia rodziły w tak ekspresowym tempie, że nawet Rybnik wydaje się być za daleko, od odejścia wód to wyjścia dziecka na świat 20-30minut :szok: biedaczki całe popękały, no więc jest szansa, że i mnie taki szybki poród czeka.
w każdym razie kilka moich koleżanek rodziło w Raciborzu i jedne sobie chwalą, inne wręcz przeciwnie, ale wiadomo, nie da rady każdemu dogodzić, więc my za ok miesiąc planujemy się przejechać po okolicznych szpitalach, pooglądać oddziały, porozmawiać z personelem itd., zobaczymy co nam najbardziej przypadnie do gustu, dla nas najważniejsze jest, żeby mój mąż mógł być przy porodzie i żeby po porodzie mógł bez ograniczeń do mnie przychodzić, no i ZZO, słyszałam, że jedynym pewnym szpitalem, który te 2 opcje zapewnia jest właśnie ten w Rydułtowach, ale nie wiem tego z pierwszej ręki, za miesiąc będę mądrzejsza i dam znać :tak:
a czytałaś już opinie tutaj? Fundacja Rodzi

Piszę od nowa : powiem Ci ,ze mamy grudzień gdzie prawdopodobnie będzie zima.
I boję się ,że też mogę nie dojechać albo coś.
Tamten szpital również to oferuje więc naprawde POLECAM !
Mnie przekonuje ponieważ ost. moja ciocia tam urodziła oraz to iż planuje narazie
poród w ''basenie'' może słyszałaś?
Ale nie wiem jeszcze do konca jak to bd wyglądać...

Do dziewczyn i do kupowania : Dziś naprawdę zakochałam się w takim pięknym różowym ubranku. Ale powiedziałam nie. Boje się i tyle. Odliczam jak głupia wizyte u gin. jeszcze 14 DNI !
zresztą każdy mówi dziewczynka dziewczynka... a ja czuje ,że bd psikus !

Ostatnia edycja:
reklama
27012701 - to najlepszego na nowej drodze życia i duuuuuuuuuuuuużo miłości:-)..z tymi bólami pleców, to sporo z nas tu tez tak ma..mnie boli szczególnie kość ogonowa, ale doktorka pobadała i stwierdziła, że wszystko ok, a po prostu macica rośnie i może naciskać..
Kota, nic, tylko pozazdrościć Twojej mamie i babci:tak:..ja rodziłam całe 24 godziny..więc właściwie wszędzie dojadę;-) Choć z drugiej strony jedni gadają, że druga dzidzia szybciej wychodzi..poczekamy, zobaczymy;-)
Mimozami, zazdroszczę takiego sklepu!!Super masz! Tyle ubranek za tą cenę - extra!
Olluchna, ja też jeszcze nic nowego nie kupiłam dla dzidzi..jeszcze czekam;-)

Olluchna ja tak mam :dry: Boję się kupować ciuszki które NIE SĄ w uniwersalnym kolorze czy z uniwersalnym nadrukiem :sorry: Jeszcze tylko 23 dni do usg... ;-) :-p

Kochane, dziękuję za przesłanie danych, tabelka co raz pełniejsza się robi :tak: Sprawnie nam to idzie! :tak:

Wklejam raz jeszcze, dla Dziewczyn które nie napisały ;-)

Jeśli chcesz znaleźć się na nowej, pełniejszej liście grudniówek, napisz do mnie wiadomość prywatną . Tworzymy listę na wzór zapożyczony od Lipcówek ;-) https://www.babyboom.pl/forum/lipiec-2011-f378/nowa-lista-lipcowek-bez-komentarzy-48119/ Podaj proszę:
- swój nick
- swoje prawdziwe imię
- swój wiek
- skąd jesteś / gdzie mieszkasz
- termin porodu (ten którym Ty się sugerujesz)
- płeć dziecka (lub przeczucie)
- imię dziecka (propozycja - może być dla dziewczynki i dla chłopca).

Jeśli nie chcesz odpowiedzieć na jakieś pytanie, po prostu pomiń je w wiadomości.
biggrin.gif

Brakuje mi jeszcze 30 osób do zapełnienia tabelki! :szok: Czekam cierpliwie :-)
To już nie wiele :D

Agapa-mam nadzieje że dostałaś moją odpowiedz na priv? Jakby co to szukaj małej blondynki z burza włosów:-):blink:

Olluchna-ja też nie kupuje ciuszków, też sie nieco boje, poczekam jeszcze, tym bardziej ze jeszcze nie wiem kogo nosze pod serduszkiem

Nastazja- nie martw sie że czułaś juz malucha a teraz nie czujesz 2 dni, ja tez tak mialam nie czułam 2 dni, a wczoraj szał, a dzisiaj znowu spokojniej tylko lekkie łaskotki rano
Dostałam dostałam :-D tylko ta mapka co mi ją wysłałaś to na niej widać że przez to Pole to kilka ulic przechodzi i nie wiadomo z której str. tam dojechać. To może podaj mi nr tel. to będziemy w razie co w kontakcie.

ja też ruchów nie czuję, denerwuje mnie to trochę ale chyba muszę cierpliwie poczekać:rofl2:
Witaj w klubie:-D

hej dziewczyny, ciekawe czy jeszcze któraś mnie pamięta??
oj bardzo dawno mnie tu nie było, ale to z tego powodu, że od kilku dni jestem nowo upieczona żonką:-). Przez ostatni miesiąc było tyle załatwień, że nie miałam na nic czasu.
U mnie nic się nie zmieniło oprócz stanu cywilnego i miejsca zamieszkania.

Jeszcze przed weselem byłam u mojej gin, miałam robione USG wszystkie badania, jak na razie nie zapeszać jest wszystko dobrze.
Dzidzia rośnie. Najbardziej zadowolony jest mój mąż, który zobaczył swoje maleństwo pierwszy raz na USG, był miło zaskoczony, że bąbelek tak bardzo fika.:)

Was dziewczyny chciałam zapytać czy macie bóle pleców, bo ja mam okropne bóle na dole pleców i nie wiem co to jest, a jeszcze w dzieciństwie miałam poważne problemy z nerkami i martwię się, żeby mi to nie wróciło :(

Pozdrowionka :*
Kochana to wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.Dużo miłości, wierności i ... spełnienia marzeń

27012701 - to najlepszego na nowej drodze życia i duuuuuuuuuuuuużo miłości:-)..z tymi bólami pleców, to sporo z nas tu tez tak ma..mnie boli szczególnie kość ogonowa, ale doktorka pobadała i stwierdziła, że wszystko ok, a po prostu macica rośnie i może naciskać..
Kota, nic, tylko pozazdrościć Twojej mamie i babci:tak:..ja rodziłam całe 24 godziny..więc właściwie wszędzie dojadę;-) Choć z drugiej strony jedni gadają, że druga dzidzia szybciej wychodzi..poczekamy, zobaczymy;-)
Mimozami, zazdroszczę takiego sklepu!!Super masz! Tyle ubranek za tą cenę - extra!
Olluchna, ja też jeszcze nic nowego nie kupiłam dla dzidzi..jeszcze czekam;-)
to z takim tempem to ty możesz w Gdańsku rodzić:-D:-D:-D

A ja 30min temu dostałam tel. od koleżanki że o 15.00 urodzila synka. Tak się ucieszyłam. Poród trwał 1.5 godz. a odbierała go moja koleżanka.jTylko pozazdrościć tak szybkiego porodu. Ja się męczę ok. 12 godz. i rodzę w godz. 14-15. Zobaczymy jak teraz będzie.

Ja za ubrankami nie biegam . Mam tego sporo, bo mamy 7 dzieci w rodzinie i ubranka przechodzą.

hej dziewczyny dawno mnie tu nie było ale sesja i praca mnie goniły ze masakra ale od pon mam wolne wiec będę was częściej nawiedzać:) ja się chyba wybiorę w sobotę na ten piknik ale z samego rana bo o 10 mam ostatni egzamin wiec ok 11 .30 tam powinnam być kusi mnie właśnie to badanie 3 d heheh
kota a ty uważaj na siebie i leż ile się da :D ważne żeby Wam nic nie było.
Gratuluję wszystkim mamuśka , które znają już płeć:D u mnie jak na razie dziewczynka się szykuje ale przekonam się w poniedziałek jak pójdę na wizytę:D no chyba ,że dzidziunia nie będzie chciała pokazać co tam ma. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie:*

Hihi, chyba maluszek się odezwał, pare razy kopnął mamusie. :-D Poczułam tak nisko w podbrzuszu. Zadzwoniłam do M. i chyba się ucieszył. Mówię chyba, bo on z każdą taką wiadomością musi się oswajać.

Miałyście taką jazde ogórki kiszone z nutellą ; >?

czy to normalne i na co ?...

kwaśne chłopak słodkie dziewczynka ;swirrrrrrrr;

oluchna, ja odkąd przeszły mi mdłości i straszne wymioty, jem praktycznie to co wcześniej. Nie mam smaków i raczej nie wierzę w te przesądy, które mówią że płeć zależy od tego na co mamy ochotę.

reklama
Do góry