reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Mnie czasem dopada nocny głód :) Trochę to nie fajne bo jak jestem bardzo głodna to muszę iść i zjeść, ale później jest mi niedobrze jak zjem przed samym snem. Ostatnio coś mnie głowa często boli. Plecki to też masakra. Wieczorem bolą bardzo.

reklama
Dziewczyny miałam dziś nieplanowaną wizytę lekarską, tak mnie coś dziwnie od wczoraj boli w różnych miejscach brzucha, ni to kłucie, nie wiadomo co, trochę się przestraszyłam i zrobiłam sobie spacer do pani doktor. Na szczęście okazało się, że nic się nie dzieje, po prostu mały się rozpycha :D
Ale dobrze, że poszłam bo wolę się zapytać o coś 2 razy za dużo niż raz za mało.

Freiya - masz racje lepiej dmuchać na zimne.
A ja sie martwie tym swoim przeziebieniem ,ze moze sie odbic na klusce:-(juz oczywiscie sie naczytalam na BB :-) od mojego ostatniego USG minelo juz prawie 1,5 miesiaca :crazy:ahhh a tu jeszcze 2 tygodnie niby niedługo a tak daleko.....Klade sie kochane spac jutro z M klade gres w kuchni .
Miłego wieczorku

ja też dziś miałam wizytę nieplanowaną ale na NFZ,bo u prywatnego mam termin za tydzień.Miałam okropne bóle brzucha i dostałam luteinę.Próbował obejrzeć serduszko,ale mówił,że za wcześnie i słabo widać.Prawdopodobnie będzie córka.Chciałam skierowanie na echo serca płodu bo przecież mam dziecko z wadą serca,ale mi nie dał :wściekła/y: powiedział,że za miesiąć dopiero da o ile coś m usię na usg nie spodoba.No i idę zrobić prywatnie 21 bo chcę wiedzieć a nie żyć w niepewności

wkońcu pogoda jakas jest :)
mnie tez brzuch pobolewa szczególnie jak dużo siedze i pracuje

pozdrawiam i miłych snów

Dzien dobry wszystkim!:-)
jak samopoczucie?
u mnie znosne i w zwiazku z tym wybieram sie na ryneczek po warzywa.:tak:
jakie macie plany obiadowe na dzis? zupelnie nie mam pomyslu.... wszystko juz bylo.....:-(
Mam od rana ochote na sledzia i nie wiem, czy mozna, czy nie... w koncu to tez surowa ryba.... co sadzicie?
Ogladalam sie w wczoraj w lustrze i brzuch jak brzuch (martwie sie, ze za malo rosnie), ale za to widze zmiane w piersiach i to nie tylko w wielkosci - widac zyly, sutki duze... tez tak macie?
Milego dnia!

u mnie na piersiach też widac dużo bardziej żyły, a brzuch troszeczkę się powiększył, ale nie widać wielkiej różnicy

ja dzisiaj na obiad mam zaplanowane risotto. mam zaplanowane jeszcze prasowanie, ale przez tą paskudną pogodę nic mi sie nie chce robić :(

dziewczyny które mieszkają ze swoją teściową, co robicie żeby z nią wytrzymać? ja poniekąd mieszkam z nią kilka dni, ale ona wpierdziela się we wszystko : buszuje mi po szafkach, rusza moje pranie, nawet potrafiła wyłączyć mi komputer, bo ponoć "buczał" za głośno( wydzierając kabel z gniazdka, bo inaczej nie potrafi) ..... mogłabym wymieniać tak jeszcze ho ho
mam nadzieję, że jak najszybciej kupimy coś swojego, bo ja z nią chyba po miesiącu osiwieje :/

Z teściową mieszkać współczuje - chociaż moja jest do rany przyłóż to nigdy nie chciałabym z nią mieszkać, bo każdy ma inne przyzwyczajenia.
Musisz jej wszystko powiedzieć i niech mężol z nią pogada.

Jeżeli chodzi o cycki to też mam wielkie, widać żyły i sutki sa ogromne - mój mężol ze mnie żartuje że wyglądam jak te etiopki z wielkimi sutkami:-p
papayka to zrób sobie matiasy w śmietanie z cebulką i jabłkiem , do tego zimniaczki - pyszotka. W sumie też bym zjadła, ale już krupnik i gulasz na drugie gotowe.
Piękne słoneczko wyszło, na razie w pracy, na 14 ide z mamcią na ten zabieg - stresuje sie strasznie. Po zabiegu dopiero zacznę myśleć o pakowaniu w końcu.

reklama
Cześć mamuśki!

Ja dzisiaj wyjątkowo wcześnie wstałam.
Papayka ja też śmigam na ryneczek Trzeba jakieś pyszne owocki kupić :) A na obiad planuję żeberka.

Miłego dzionka. Mimo że pogoda nadal nienajlepsza jakoś więcej energii mam niż wczoraj.

Ewka będzie dobrze. Bądź silna, ale nie denerwuj się, pamiętaj o maluszku.

Buziole!

Do góry