reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Serge bardzo fajny pomysł z tą listą. Trzeba Ci jakoś pomóc?
Dziewczynki a widziałyście takie cudo jak wiaderko do kąpania Tummy Tub? Hehe uśmiałam się, pociesznie te malizny w tym wyglądają. Niby jest to dla malucha bardziej naturalne, ale ja zostanę przy normalnej wanience :)

reklama
Rojku dziękuję, myślę, że poradzę sobie ;-) To nie jest nic trudnego do zrobienia, najwięcej czasu zajmie na pewno gromadzenie danych ;-)

W takim razie może napiszę, co będzie potrzebne do stworzenia tabelki ;-) Oto dane, o które proszę:

Jeśli chcesz znaleźć się na liście, napisz do mnie wiadomość prywatną . Podaj:
- swój nick
- swoje prawdziwe imię
- swój wiek
- skąd jesteś / gdzie mieszkasz
- termin porodu (ten którym Ty się sugerujesz)
- płeć dziecka (lub przeczucie)
- imię dziecka (propozycja - może być dla dziewczynki i dla chłopca).

Jeśli nie chcesz odpowiedzieć na jakieś pytanie, po prostu pomiń je w wiadomości. :-)

Cześć Kochane

Agapa-oto link który znalazłam do tego pikniku
Komórki macierzyste-Bank krwi pępowinowej-Krew pępowinowa-Aktualności

Chyba dobrze tam metrem sie dostać-z tego co pamietam stacja Pole Mokotowskie

Ja chyba też sie tam wybiore, jeszcze nie wiem, bo połowkowe mam 20 lipca-moze wytrzymam a tam mam i 3 i 4D.

Ostatnio pisałaś ze twoja gmina sprzedaje działki-mogłabyś mi napisać jaka to gmina? Popatrze może w twoje okolice skoro są busy

A wczoraj byłam taka zadowolona bo moja kluseczka wieczorem odezwała sie ale juz tak mocno-szalała po całym brzuchu cały wieczór, nawet teraz kiedy do was pisze to mnie łaskocze, czekam na kopniaczki:-).

Ja dzisiaj do gina ale tylko po recepty i skierowanie, zapytam tez a te kłucia bo mam to samo a czasem czuje takie twardnienie.

Buziaki

pozdrawiam z Wodzisławia, a pracuję w Jastrzębiu :-D

ale mam okropną noc za sobą, uff...ok. godz. 1 musiałam zbudzić M., żeby mi jakąś no-spę przyniósł, bo znów te okropne kłucia mnie dopadły, na szczęście dość szybko minęło. tak się boję o dzidzię, że non stop leżę, najchętniej nawet bym do łazienki nie wstawała z łóżka. mam nadzieję, że wszystko jest ok, tylko synek tak szybko rośnie i się rozpycha. w sumie i tak jest już wielki, jak na swój wiek heh.

co do ruchów, to 2 razy wydawało mi się, że czułam takie śmieszne łaskotanie, moje ulubione zajęcie w szpitalu to było wyczekiwanie ruchów, lekarze powiedzieli, że lada chwila powinnam je czuć, bo mały się mocno wierci i jest duży, no więc czekam niecierpliwie na pierwsze kopniaki :tak:

naszła mnie dziś ochota na grejpfruty i czekam na siostra mi je dostarczy :-D
a no i nici z mojej paki ciuszków z Allegro, jak leżałam w szpitalu to mnie ktoś przelicytował, no ale teraz chyba poczekam do 26go i po wizycie połówkowej zabiorę się znów za zakupy :tak:

miłego dnia Mamuśki! nawet nie wiecie, jak się cieszę, że znów tu z Wami jestem!!!! :-)

Wodzisław to blisko... moja tesciowa przyszła pracuje w gościncu wodzisławskim właśnie tam pognała... bo byłyśmy chwilę na ciuchach. Ona je uwielbia.
Opkupiła się ,a ja jakzwykle nic za to widziałam śliczne różowe ubrano dla dziewczynki...
Ale boję się kupować nie wiem czemu ? mam stracha : < jeszcze nie wiem co bd?!
Wizytę mam 20 .. i dowiem się.

Gdzie pracujesz :*?

Dziewczyny co to znaczy : Bankowanie krwi pępowinowej

Jestem tutaj chyba najmłodsza muszę się dużo od was nauczyć więc wybaczcie jak będę pytała czasem o banalne rzeczy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kochane, tak myślałam o tym, czy nie zrobić dla nas czegoś takiego, jak mają lipcówki ;-) Zerknijcie sobie na ich wątek https://www.babyboom.pl/forum/lipiec-2011-f378/nowa-lista-lipcowek-bez-komentarzy-48119/ i napiszcie co o tym sądzicie ;-)

ja już wypelniłam obowiązek i posłałam dane ;-)
swoją droga bardzo dobry pomysł sergge :D
Niunia, smacznego i ..uważaj na sienie..mam nadzieję, że nospa Ci pomoże!:-)
Olluchna, to w sumie nawet niedaleko..choć najbliżej macie z Kotą;-)..ja pochodzę z okolic Rybnika, a za chłopem wykludziłam się do Zabrza..
Sergi, mam nadzieję, że te przeboje nie są za bardzo kłopotliwe..a pomysł z tą listą super!:tak: Może jeszcze dodatkowo kolumna z naszym prawdziwym imieniem?;-)

no to dziewczyny widze, że jest nas coraz więcej ze śląska, moze jak kiedys będzie okazja i będziemy chciały to sie spotkamy z naszymi maluszkami w jakimś fajnym miejscu na pogaduchy i kawę ;-) na majówkach 2010, na których pisalam wcześniej takie spotkania organizują sobie dziewczyny z okolic Warszawy, Krakowa i Łodzi, bo z stamtąd ich było najwiecej...ze ślaska byłyśmy chyba tylko 3 sztuki, więc nigdy sie nie udało zorganizować takiego wypadu..a szkoda...fajnie to u majówek funkcjonuje, maja okazje poznac się osobiści i oczywiście "na żywo" pochwailić się swoimi pociechami...ale to wszystko przed nami - pożyjemy zobaczymy :D
a no i nici z mojej paki ciuszków z Allegro, jak leżałam w szpitalu to mnie ktoś przelicytował, no ale teraz chyba poczekam do 26go i po wizycie połówkowej zabiorę się znów za zakupy :tak:

miłego dnia Mamuśki! nawet nie wiecie, jak się cieszę, że znów tu z Wami jestem!!!! :-)

nawet nie mów o tych aukcjach z ciuszkami w postaci MEGA PAK itp.;-)
Ja juz od kilku dni próbuje znaleźć coś fajnego dla Błażeja w rozmiarach 80-86, ale jakoś dziwnym trafem za każdym razem ląduję na tych niemowlęcych 56-62:happy:
Te najmniejsze ubranka są słodkie...jakoś mnie ciągnie szczególnie do tych dziewczęcych, bo jak bedę miała drugiego synka, to raczej wszystko juz mam, więc siedze na tym allegro i oglądam dziewczęce wyprawki, no ale narazie pozostaje jedynie oglądanie, bo nie wiem kto sobie tam mieszka w brzuszku ;-)

Serge bardzo fajny pomysł z tą listą. Trzeba Ci jakoś pomóc?
Dziewczynki a widziałyście takie cudo jak wiaderko do kąpania Tummy Tub? Hehe uśmiałam się, pociesznie te malizny w tym wyglądają. Niby jest to dla malucha bardziej naturalne, ale ja zostanę przy normalnej wanience :)

ja sie juz też spotkałam z tą miską..może rzeczywiście jest to fajne dla takiego całkiem niemowlaczka, bo nie trzeba mu stale podtrzymywać główki, ale takie troche starsze dziecko "siedzące" to się już raczej do tego nie nadaje, bo chce chlapać wodą, zabawkami się bawić itp... ja jednak tez preferuję wanienkę :)

Ja też już wysłałam dane:rofl2:
Zmykam już zaraz do domku, a raczej do mamci, bo córcia u niej siedzi dziennie jak jesteśmy w pracy - do wyjazdu nad morze. Wczoraj moja mamcia była u gina i okazało się że ma krwawienie i jutro mam mieć jakis zabieg. Muszę być z nią, bo będzie znieczulona - jestem przerażona-oby wszystko poszło szybko i dobrze.

reklama
Do góry