reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Melduje się po dłuższej nieobecności. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego - poczytałam wiadomości z dziś. Mam nadzieję, że wybaczycie :D

No więc z tematów bieżących: czuję ruchy i to już codziennie. Zazwyczaj tak z godzinę po wstaniu z łóżka jak sobie leżakuję po śniadaniu i pod wieczór. Już nawet mąż pod ręką wyczuł i zrobił wielkie oczy :)

Co do mojego popędu :) to jest kiepski. Częściej mi się śni przytulanie niż działamy :eek:

Kota cieszę się, że już wszystko ok. :happy:

izi85 to poszalejecie jutro pewnie :rofl2:

W piątek jadę dziewczynki na USG 3D. Mam nadzieję, że poznamy płeć w końcu naszego szkraba, bo już mnie ciekawość zżera! No i na lumpeksach jest tyle fajnych rzeczy, a obiecałam sobie, że nie będę już nic kupować póki nie będę znała płci.

Zapisałyście się już na szkoły rodzenia? Czy może nie będziecie korzystać?

reklama
Melduje się po dłuższej nieobecności. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego - poczytałam wiadomości z dziś. Mam nadzieję, że wybaczycie :D

No więc z tematów bieżących: czuję ruchy i to już codziennie. Zazwyczaj tak z godzinę po wstaniu z łóżka jak sobie leżakuję po śniadaniu i pod wieczór. Już nawet mąż pod ręką wyczuł i zrobił wielkie oczy :)

Co do mojego popędu :) to jest kiepski. Częściej mi się śni przytulanie niż działamy :eek:

Kota cieszę się, że już wszystko ok. :happy:

izi85 to poszalejecie jutro pewnie :rofl2:

W piątek jadę dziewczynki na USG 3D. Mam nadzieję, że poznamy płeć w końcu naszego szkraba, bo już mnie ciekawość zżera! No i na lumpeksach jest tyle fajnych rzeczy, a obiecałam sobie, że nie będę już nic kupować póki nie będę znała płci.

Zapisałyście się już na szkoły rodzenia? Czy może nie będziecie korzystać?

Kurcze ja jeszcze nic nie kupiłam boję się troszkę...

wizyte mam 20... też licze ,że się dowiem.

Ja jeszcze się nie zapisałam

POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!

Pękacie ? co na rozstępy ?
Użyłam już mase różnych kremów dziś kupiłam fissan okaże się co to jest ?
Pękły mi styłu nogi troszkę...
piersi...
no i boki zaczynają...
Nie mam elastycznej skóry : ( !

Próbuje wszystkiego byleby mieć mniej...
naszczeście nie są jakieś ohydne wielkie!

Musteli jeszcze nie miałam...
no ja mam skłoności , a jeszcze byłam szczupła dość... to wiadomo skóra się niechce tyle
rozciągnąć... a brzuch już sporo widać...

W jakiej cenie ona jest? nie wiesz...

A twoja skóra jak ?

Ja zawsze byłam okrągła. Na razie nie mam żadnych rozstępów, a smaruje się zwykłą oliwką.
Mustela z tego co wiem dość droga... coś koło 70 zł za 150ml

Właśnie czytałam... ale czego się nie robi i nie wyda...

aj tam...

Denerwuje mnie oliwka... nie lubię jej : (

dobrze ,że po latach mało widoczne one są.

Czesc Mamuski,
melduje sie po baardzo dlugiej nieobecnosci. Czytam Was codziennie, ale jakos nie potrafie sie zabrac za odpisywanie, zawsze "cos" mam do zrobienia, a do pisania, musze miec wene ;) dzisiaj taka mam bo luuuuz w pracy z rana ;-) myslami ciagle jestem z Wami, przy tych dobrych i zlych wiadomosciach. A jak tylko zaczynam martwic sie glosno o Bobasa, za kazdym razem slysze od M - "przestan czytac te fora..." :-D
Gratuluje wszystkim Synków i Córeczek (a raczej chyba jednej jak na razie o ile jeszcze nadazam). Ja niestety angielskim zwyczajem musze czekac az do 20 tygodnia czyli 3 sierpnia sie prawdopodobnie dowiemy co tam miedzy nogami u Dzidzi.. Ja mam czuja na dziewczynke, chociaz wszelkie zabobony wskazuja na chlopca. Chyba bede bardzo podekscytowana w ten dzien.
Kota , troche mnie ten Twoj wypad do szpitala przetsraszyl, szczególnie, ze od samego poczatku mam bardzo podobne objawy ciazowe do Twoich.. Dbaj o siebie kobieto, lez ile sie da, nie przejmuj sie niczym innym. Wykorzystaj okazje do wyspania sie, pozniej nie bedziemy mialy tego luksusu ;) mam nadzieje, ze juz wszystko dobrze u Ciebie z brzuszkiem?
Pozdrawiam wszystkie Mamuski, Milego Dnia :happy:

Kota witaj! Dobrze, że w domciu i wszystko dobrze...
Słońca na razie dalej brak...nic mi sie nie chce. Dzisiaj nic dodatkowego nie biorę, wiec czekam na koniec pracy i idę leżeć dzisiaj:sorry2:
No to czas na lekką kawusię i śniadanko, bo już mnie ssie:rofl2:

ja na rozstępy kupiłam "Perfecta mama" w rossmanie koszt ok 24zl- poleciła mi ciocia, ktora w zeszlym roku urodziła dużą córeczke i nie ma ani jednego rozstepu, tylko wiadomo trzeba sie pilnowc i 2 razy dziennie smarowac, a u mnie z tym różnie bywa....

reklama
Do góry