reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dzień dobry
a ja obudziłam się z mega bólem głowy- na własne życzenie zresztą. bo z jednej lampki wina zrobiły się 4...:zawstydzona/y:
M jakiś na fochu pojechał z kotem do weterynarza. ja jem śniadanie a Młody oglada bajkę.

Nastazja ombre robią na każdych włosach- teraz to mało kto ma naturalne :-) tyle, że zazwyczaj robi się jasne końcówki a u Ciebie już chyba jaśniej się nie da. no i wg mnie efekt najlepszy jest na długich włosach, takich naturalnych falowanych- nieprostowanych.

Kota odezwij się koniecznie po usg!!!

reklama
dzien dobry!
u nas tez kolejna nocka z cyklu koszmar.... mamy juz trzy 4-ki.... Maly teraz dosypia, a ja robie sniadanko. ostatnie kilka nocy masakra, a i dni niewiele lepsze... placz o byle co.... mam nadzieje, ze to juz niedlugo....
Kota - czekamy na info po usg!
Mla - juz wyleczona z kaszlu?
Pyszczek - zdrowka!
Inka - wspolczuje.... ostatnio po lampce (co prawda takiej slusznej) dziwnie mi sie zrobilo.....
Milva - to moze zapytaj gina telefonicznie - to troche dziwne....
U nas kapiel codziennie - juz sie oboje do tego przyzwyczailismy....
Dzieki dziewczyny za wsparcie! Wczoraj slaby poranek, ale dzis zupelnie dobrze.... Maz ma dzis urodziny i o 4 rano musial wstac na samolot... wroci w srode... zlozylam wczoraj zyczenia, ale prezentu brak i watpie, ze cos wymysle... on wszytsko ma i niczego nie potrzebuje ;) ciekawe czy ja kiedykolwiek poznam to uczucie... hahahaha....

halo

dziewczyny dziękuję za kciuki, wizytę mam po południu, na 16.45, więc trochę czsu jeszcze. Nocka za nami straszna, niech te zeby już wyjdą... uf... w ogóle Q jest dzisiaj jakiś takie strasznie WYMAGAJĄCY, sam się nie pobawi, wszędzie ze mną, nawet do kibla :/

ja codziennie biorę prysznic, nie wyobrażam sobie iść spać brudna, a co dopiero dziecko, które non stop na podłodze, ciągle isę gdzieś tarza, uślini, pobrudzi, nie wiem, dla mnie jednak codzienne mycie to podstawa higieny osobistej. No ale ile osób tyle gustów :)

Nastazja, nie rób ombre :)

Właśnie oglądam na Polsat news rozprawę tej dzieciobojczyni z Sosnowca. Wg mnie to będzie cyrk na kółkach. Jaka ona teraz teraz grzeczna, każde słowo wyważone...

Hej.

My myjemy się codziennie, nie zawsze to jest dluga kapiel,ale mycie obowiązkowo. Sama myje się codziennie i nie
Inka fajnie ze temat slubu wrócił do Was, u nas niby tez jużmyśleliśmy nawet o dacie ale po naszych ostatnich klotniach stwierdzilam ze niechce na razie brac slubu i już.

Kota trzymam kciuki za wizytke: &&&

Inka ja już nie ogladam takich rzeczy bo mi serce peka, niewiem skad na swiecie jest tyle takich wyrafinowanych kobiet które robia krzywdewlasnym dziecia, nie mogę tego pojec przeciesz te Male istotki nie sposób niekochac, ;(
Wczoraj mi P mowil jeszcze ze na wp czytal ze facet pobil swojego 3 miesiecznego synka tak ze ten trafil w stanie ciezkim do szpitala a na policji "tatus" ten stwierdzil ze dzieci trzeba bic aby nauczyc kto tu rzadzi i szacunku;/

W moje dziecko coś dzisiaj wstąpiło ... palnął M z liścia, później okładał rękoma teraz co chwilę go gryzie i rzuca w niego zabawkami normalnie dzisiaj sił już brak.

Oczekuję kiedy mały terrorysta łaskawie pójdzie spać to i ja się położę bo znowu mi się spać chce =/
Dziewczyny czy to możliwe że w 5 tyg ciąży mógł mi już troszkę brzuch urosnąć ?? Bo qrcze spodnie mi się troszkę nie dopinają a spadały z tyłka :szok:
Na powiększony brzuszek to jeszcze za wcześnie. Mi najwcześniej wywalił pod koniec drugiego m-ca.

Witajcie. Miki śpi już 2 godz. więc pewnie zaraz usłyszę krzyk. Ja w tym czasie "zrobiłam" SZOK TRENING (pierwszy raz po długiej przerwie), prysznic. Potem sprzątnęłam zmywarkę i nastawiłam następną. Na obiad ziemniaki obrane, marchew na suruwką oskrobana i mięso mielone na klopsy też już gotowe. Tylko wstawić :)

Viola 3 miesięczne dziecko i szacunek...***** najpierw trzeba szacunku do dziecka nabrać!!!!!!Ile to jest strachu by urodziło się zdrowe, ile ta matka się martwi, dba, nosi pod sercem...teraz to sztuka mieć bezobjawową ciążę i zdrowe dziecko, bez rehabilitacji, bez wad genetycznych... Bezmózgi tego nie doceniają, że mają zdrowe dzieci i sami te dzieci sprowadzają do kalectwa. Bić takiego malucha. Koszmar. Nie na moje nerwy...
Inka super ;) że ślub wrócił na tapetę ;)) ;D
Papayka cieszę się, że humor lepszy ;) i udanych urodzin dla M-jak wróci może uda się je jakoś wyjątkowo spędzić, nawet jeśli będą przesunięte o kilka dni..

Dziewczyny u Was już 4 a u nas 2jek nie ma...jeszcze. 4rki może na wakacje będą haha to luz.. w wakacje mogę spać mniej... !!

Ja myję Ninkę co 2 dni, wtedy jest to długa kąpiel ale codziennie rano i wieczorem jest tzw. TOALETA. Myjemy ząbki, rączki, buźkę, kremujemy się,czeszemy, przebieramy w czyste ubranko. Dodatkowo przy każdej zmianie pieluchy myjemy tyłek pod bieżącą wodą-robimy tak od wakacji. Chusteczki używamy tylko na wyjściach. Dupa umyta choćby po sikaniu ale wodą jakoś dla mnie więcej znaczy. Ja sama biorę prysznic codziennie. W wakacje przy upałach nawet częściej i wtedy Nince też obrywała się dodatkowa kąpiel. Gdy jest chora, zasmarkana robię jej parówkę-gorąca kąpiel i wtedy fluki lepiej wychodzą.. Ale jak siedzimy w domu, jest jesień-zima-nie ma opcji. Mycie jest co 2 dzień. Nina jakoś zajebiście się nie brudzi.

reklama
Dzień dobry :-)

U nas nocka średnia Maciuś niby spał ale kopał i płakał przez sen także się nie wyspałam.
Dzisiaj już zakupy zaliczone szybki obiadek zjedzony heh frytki i kiełbaska na gorąco ... pomysł M :-)
Teraz Maciuś rysuję po macie flamastrem wodnym, zaraz go nakarmię i za 40 min wychodzimy idziemy na grupę niech się troszkę pobawi i przy okazji dowiem się co trzeba wziąć na jutrzejszy wyjazd.

kota kciukasy zaciśnięte za wizytę &&&&&

Do góry