reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

izi- to jednak idziesz do tej pracy ? a co z młodymi ?
Inka, Kota- dzięki dziewczyny, już zamówiłam czarną !
sosnowiczanka- już zamówiłam szczotke. Potrzebuje ja i Ola, na razie będzie wspólna a jak sie szczotka sprawdzi do dla młodej kupie taką różową albo fioletową
inka- to super że z młodym już lepiej, antybiotyk dobrze dobrany
Milva- no ale przynajmniej sie wyspałaś, ja bym sie cieszyła :)

Filmików takich już nie oglądam:no:...Kasia ma katarek. Sama skubie sobie papierek i podciera noska, bidulka. Woli sama, mi nie daje.
U nas grają dziś "Sępa". Idziemy na 16:30, hurra , 1 raz od porodu. Teściowa sie zgodziła siedzieć z dziewczynami i tak nie ma nic do roboty. Teściu pójdzie do szpitala na 4godziny, na dializy....wczoraj padłam, aż wstyd, bez kąpieli o 21ej, łeb mnie bolał, wzięłam apap. M sam usypiał obie. Młode spały na szczęscie do rana.

reklama
Witam :-)

Maciuś jak usnął wczoraj po 18.20 tak obudził się na minutkę po 20 i dalej spał do 5 później poszalał do 5.40 i spaliśmy do 8.20 z pobiliśmy rekord spania bo my z M poszliśmy o 21 spać.

Teraz Maciuś dokucza tatusiowi skacząc po krzesłach w kuchni a ja zjadłam śniadanko i sobie usiadłam chwilkę na neta zaraz będę się zbierać bo idziemy na zakupy M stwierdził że muszę sobie buty kupić.

hej hej

My mielismy isc do Biedrony na zakupy ale jakas mżawka pada a młody zasnał ,M spi jak wstana pojedziemy do lidla autem:tak:Dzis sobie zrobie łososia z piekarnika z ryzem brazowym:) mam ochote na zdrowe jedzenie -szkoda ze dopiero pod koniec ciazy:sorry:...

Żabciu- a powiedz masz wiekszy apetyt?;) liczysz na chłopca czy dziewczynke ?jakies przeczucia?:)wiadomo ze najalpiej zeby bylo zdrowe ale jadnak w głowie sie mysli o takich rzeczach:laugh2:Fajnie Ci pamietam te pierwsze tygodnie tak do 20.tc bylo sssuper pozniej juz nie koniecznie;) ale Maciulek bedzie starszy wiec bedzie luzzzz:pPP

Nastazja-trzymam kciuki za wózek zeby doszedł w poenidzialek jaki model????

Co do filmiku -widzialam go w DDTVN,ogólnie taaaa "niania" "wychowala" po swojemu dwójke dzieci tych ludzi a to bylo trzecie;) i dopiero przy nim zalozyli kamery...

Phelania apetyt hmmm może ciut większy no i z przymusu teraz jem śniadanie bo tak to była kawa a potem coś koło południa a dzisiaj opierniczyłam już kromkę chleba potem tosty a teraz leczo przepite kawką.
Co do przeczuć na razie nie mam żadnych. Jedyne co mam to jakieś lęki że nie donoszę tego dzidziusia.
Dzisiaj robiłam kolejny test i krechy ciemne z testu na test ciemniejsze :-)

M ubiera Maciejka święto nastało zaraz wychodzimy do centrum :-)

Phelania- zostałam wierna quinny zapp xtra, więcej pisałam w wątku wózkowym ;)

Podobał mi się też Graco Evo, ale jak dla mnie za ciężki, natomiast wykonanie - bajka! I bardzo zgrabny wygląd, a kolor lime cudo! Wróciłam też myślami do wózka nuna i pewnie bym kupiła, ale brak pałąka i niemożliwość dokupienia niestety zdyskwalifikował wózek, poza tym jest trochę mniej pojemny niż zapp i . Ale design- coś pięknego!

Adaś pospał tylko godzinę.. :-( Dobrze, że dziś M. jest w domu, zawsze łatwiej. O 15 jedziemy na urodziny, także będę dopiero wieczorem albo jutro.

Trzymajcie się :*

Witam się i zmykam zaraz się myć, dopiero skończyliśmy sprzątać i odwracać mieszkanie. Jestem w szoku, że mamy tyle zabawek... Nie wiem już gdzie to kłaść!
Na obiad gołąbki.
Nina ma dopiero drzemkę, a właściwie powinna być już po.
Pogoda do bani.
Kupinosia o katar u Was... u nas dalej trwa.
Phelania wiem...że 3cie dziecko im wychowywała... No masakra... Diabeł z tej kobiety.. a stwierdzenie o Paziu bardzo mnie ubawiło haha

M w pracy, chlebki bananowe w piecu, a Emilę wyniosłam do babci i miałam sprzątać (a właściwie odgruzować) dom, ale jakoś nie mogę się zmobilizować... Walczę z grawitacją :)) Mam dziś mega lenia...

Emilka płaczliwa mi się robi, ale zwalam winę na czwórkę bo spuchnięte ma dziąsło jak nie wiem... Ech mogłyby te zęby wyjść szybko i z głowy, teraz się tyle maluchy umęczą, a one i tak niedługo zaczną wypadać...

Dzisiejsza moja rozmowa z Emilką:
(widzę coś że dziwnie kucnęła na podłodze i stęka, a za chwilę wstaje i biegnie)
- Emilka a ty co? Kupę zrobiłaś?
- Nieeee
- No jak nie jak śmierdzi, chyba zrobiłaś kupę.
- Nie!
- No to kto zrobił kupę do pieluszki?
- Tata!

Witam. Dopiero wrócilam z pracy...:baffled: Pomijam fakt ze w soboty mam czynne do 14 :eek:
Ruch jak w Rzymie...

Alan spi, nie wiem kiedy usnął, ale niech spi bo nie mam siły na nic..

Zabcia to obys całą ciąże przebyla bezobjawowo, tzn bez mdlosci i wymiotów.

Pyszczek zdrówka! No i Krzysia nie zaraź

Nastazja oby tym razem wózeczek przyszedł bezproblemowo..

Netka narobilas ochoty na gołąbki, musze zrobic ktoregos dnia!

reklama
Do góry