reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
Dzień dobry
Ewa fajne plany wakacyjne! Ja tez lubię autem- nawet te 1000-1200km do Włoch czy Chorwacji.
Asko szkoda, że dochodzisz. Mam nadzieje, ze jednak czasem zajrzysz do nas.
Mła u nas identycznie- godz 4, 5 lub 6 Mlody sie budzi, woła mama, wyrzuca wszystko i płacze wiec zabieram go do siebie. Moze u facetów kg to masa ale M był po prostu tłusty jak był młodszy. Pózniej sport go zmienił ale wiem, że musze naMlodego uważać bo nie chce fundować mu takiego dzieciństwa.

Ja dostałam @ i czuje sie fatalnie. Poza tym cały dzien dzis spędzam w banku i orange. Te kolejki są straszne.
Ja walentynek nie obchodze- mam jedynie drobny prezent dla M. Poza tym on pracuje wiec i tak go nie będzie.

Ale jestem zła, była w T-Mobile, mam wykupione do abonamentu dodatkowo ubezpieczenie na telefo w razie zguby, kradzieży, popsucia przez dziecko itp. i że wtedy dostaję nowy telefon.
No a, że mi telefon nawala poszłam do jednego punktu, gdzie umowę podpisywałam, stwierdzli że mnogą mi jedynie wysłać na nbormalną reklamacje do firmy-na co ja nie chcę się zgodzić, bo wiem jak będzie, że nic z tego nie będzie. No i chciałam nowy telefo skoro płacę mogę wymagać, namówili mnie ja głupia zgodziłam się a teraz nic z tego.
No i odesłali mnie do drugiego głównego punktu u nas w mieście, podjechałam tam istwierdziłam, że powiem, że zgubiłam. To mi powiedzieli, że oczywiście mogę dostać nowy ale muszę mieć zaświadczenie o policji (ja mówię, że zgubiłam a nie mi ukradli a ta mi mówi, że to to samo), no i z zaświadczeniem od policji mogę dostać nowy telefon ale muszę z tym się udać do Warszawy, no chyba ją porąbało.
Powiedziałam, że wciskają ludzią oferty, że nie będzie żadnego problemu w razie czego a teraz co powiedziałam, że są oszustami.
Kuźwa czemu przy wciskaniu takich ofert nie powiedzą człowiekowi, że w razie nowego telefonu trzeba będzie się udać do Warszawy, tylko kłamią, że nie będzie najmniejszych problemów.
BRRRRR

INKA ja zachcianki??? Nie dziekuję postoję:-D Kochana odstąpie Tobię;-), a orzeszki z Biedronki uwielbiałam od kiedy zjadłam pierwszą paczkę czyli od bardzo dawna.

Dziewczyny co do mojej grzywki, dzisiaj poszła do góry na lakier no kurna jakoś nie mogę się przemóc.

ASKO :szok: skąd taka decyzja??szkoda że Cię nie będzie.

IZI zrozumiałe.

Dziewczyny myślę, że waga naszych dzieci 10-11 kg to nie jest dużo, jest to normalne wręcz.

KUPINOSIA czyli wizyta teściów udana??

MILVA u nas w zeszłym roku dłuższa wycieczka autem z małym Kacrem-5 miesięcy to też był koszmar.
A w tym roku nie wiem czy uda nam sie sprawdzić.

KOTA ja jutro chyba K w konia zrobię, powiem mamie żeby ugotowała jakąś zupkę, że tylko zup na obiad a potem po cichaczu zrobię dobrą kolację.
Super, że podoba Ci się mieszkanie na wsi, mając auto to nie jest problem a wieś i własne podwórze ma swoje uroki tym bardziej przy dzieciach.
NASTAZJA Kochanie ale walentynki są jutro;-)

AGAPA ja pisałam z Tobą. Wracaj wracaj.

Agapko ja nie pytalam bo mialam kontakt na FB wiec mi Ciebienie brakowało ;* Ale fajnie ze znowu będziesz z nami ;)

Kota strasznie Ci zazdroszcze tego domku na wsi, ja marze odomku na wsi wlasnie, pola, swierze powietrze, lasy. Jak wkoncu zbierzem,ypieniadze będziemy robic gore u P i tam tez jest tak cudnie. I mimo ze niezawsze dogaduje się z tesciowka tylklko jak mam okazje to tam jezdze. Po prostuczuje się tam wspaniale, w zimie piekne widoki ośnieżonych Pol i lasow a wlecie pachnące kwiaty na polach i sielanka na hustawce podwórkowejJ

Moja sis miala dzis wizyte i chyba już ostatnia przedporodem bo już całkowicie przygotowana do poroduJahh już się nie mogę doczekac, a potem wstąpiła jeszcze na okulistyke bo kiedystam pracowala i akurat zbadal ja lekarz i cale szczescie bo zaczela jej się odklejacsiatkowka, ale zrobili jej jakies laserki i już jest ok.;)

A ja się ciesze bo przyszedł pan wlasnie po łóżeczko, wiecjestem pogadsza o 230 zł bo spuściłam 20 zł z ceny, ale i tak się ciesze bougadalam się z P ze to moje pieniadze i ide dzis na zakupy;)
No ale wczesniej humor popsula mi moja kolezanka która jestfryzjerka, umawiamy się już od dobrych 3 tygodni i ona ciagle tego dnia co ma przyjśćpisze eska ze jednak nie może, dzisiaj było 5 raz jak umówiła się i nie przyszla. A mialami podciąć wloski i mojej mamie zrobic baleage, no wiec by sobie zarobila itp.No ale coz jej sprawa ja się umowie do fryzjera a mama pojedzie sobie do sis cioteczneji tamtej da zarobic:0 Tylko kurcze tak się nie robi, ja rozumiem ze raz może coswypasc ale nie 5 raz z rzedu w przeciągu 3 tygodni

Ja do wagi dzieci to się nie wypowiadam bo my z rodziny „Maloważących” Fabian troche ponad 8, Marika ponad 10 JNo ale to chyba normalne bo jak p[atrzylam w swoja książeczkę jak bylam mala towagowo bylam jak dzieciaki moje;)

Cos mnie glowa boli;/ Czekam tylko na tego mojego P, i sie zawijam i wracam wieczorem z nowymi rzeczami dla SIEBIE ofkors:p musze omijac dzial dzieciecy i sklepy dzieciece bo nic z tego nie bedzie:p

Wogole to rosnie mi chyba mega anglojezyczne dziecko;) Co jakis czas rozmawiamy z P w domu po angielsku, i do dzieci tez:) No i oni sie ucza, wiadomo dzieci szybciej, i wiecie co Fabianek bardzo czesto mowi do P zamiast tato to daddy albo do mnie mum:) Cieszy mnie to bo widac ze nasze gadanie nie idzie w buty;) Marika tez potrafi powiedziec troche rzeczy po angielsku, nie zawsze chce ale jak ma dobry humor i ja zachecimy to policzy do 4 po angielsku, po polsku potrafi do 5, powie jak jest dom, pies, kot i jeszcze pare takich krotkich slowek ;)
I jak mloda dostanie sie do przedszkola to napewno zapisze ja na dodatkowy angielski koszt jest nie wielki bo kolo 35 zl miesiecznie a juz bedzie sie zaznajamiala z jezykiem:)

Ostatnia edycja:
Hejka Kochane:)

Ja dzisiaj odbebniłam z małą 2 wizyty u lekarzy- opisze na odpowiednim wątku

Kota-ah jak Ci zazdroszcze tych widoków i ciszy i spokoju, my też marzymy o malym domku, poki co musi poczekac, mamy polowe domku coś ala letniskowego ale z ogrzewaniem nad Wisłą-co prawda z tesciami ale idzie przezyć a widoki tez niesamowite.
Ewka-wypoczywaj, wypoczywaj w tej Grecji, my tez mamy zamiar w tym roku do Grecji, ale zobaczymy jak to sie ułoży-tylko ja z tych które wyszukują fajne oferty last minute-ostatnio tak pojechalismy na Sycylie
Violett-skąd ja to znam-mam kase i moge ja wydac na siebie i co zawsze wracam z czyms dla młodej, ostatnio nakupilam w Smyku jej spodni sukienke, body bo są fajne przeceny
Agapa-jak to nie tesknimy, wczoraj myslałam co u Ciebie i jakbyś się nie odezwała w najblizszym czasie to smsem bym Cię ścigała
Netka, Inka-zdrówka dla Ninki i Aleksego

Potem jeszcze Was poczytam, ide robic jakis obiad

My w ramach Walentynek i moich i M urodzin-idziemy w niedziele na kolacje i do kina, teściowa juz umówiona i przyjdzie do małej na kilka godzin

AGAPA ja pisałam z Tobą. Wracaj wracaj.

Agapko ja nie pytalam bo mialam kontakt na FB wiec mi Ciebie nie brakowało ;* Ale fajnie ze znowu będziesz z nami ;)
Wiem, wiem. Bardzo wam dziękuję że was miałam. Ja to pisałam tak pół żartem, bo sporo was na fb było i tam czasami coś napisałam.

Ja się poprostu za wami stęskniłam:-)

Kota smerfastycznie ;P macie! U mnie choć w bloku to też są widoki haha... Poważnie...wychodzę z klatki idę jakieś 100 metrów i mam zejście w dół schodami na promenadę... i mam jezioro.... ;)a u rodziców wychodzę za bramkę i mam las. Haha trochę na bakier latem z komarami jest... no ale.. przychodzą jeże, kuny... wiewiórki i inne zbłąkane zwierzątka! Moja siostra ma tak, że dom stoi jakby w takim parku. Oni na to park mówią. Haha ale przychodzą bardzo blisko jelenie i tak dalej... nie boją się ale nie przekraczają pewnej granicy! Cudowne to jest! Fajnie Wam!!!!!
Izi zaglądaj do nas, mimo obowiązków ;) Muszę mieć kontakt z zięciem haha
Aga to poszalejecie ;)Zazdroszczę!
Viola i tak 3maj ;) niech się osłu****ą ;) Mój Szogun przerabia angielski jak mój brat jest w domu. Haha wtedy nie ma zmiłuj -bo jest nauczycielem angielskiego haha;) Ale Ninka daje radę, odpowiada mu po swojemu!Jakoś się dogadują.
Dorota było trzeba wyjąć wszystkie działa i wystrzelić jak z armaty, że skoro wyprowadzili Cię w pole proszę o zwrot tych wszystkich pieniędzy za usługę, której nie mogą załatwić Tobie na miejscu. Było trzeba zrobić tam cyrk, nastraszyć zmianą sieci. Ja zawsze idę i się wykłócam, żądam i stawiam warunki. Co to ma być. Nienawidzę takiego czegoś. Ostatnio podpisywałam umowę z Orange w listopadzie, to chłopak, który do mnie dzwonił i ugadywał mnie miał już dość. Wyskrobałam wszystko co miał. Normalnie zaczął od oferty najgorszej ale jak go z 2 tygodnie urabiałam po 3 razy dziennie to w końcu wywalczyłam i telefon zajebisty i mały abonament i minut tyle, że gdybym nawet mocno chciała to nie wygadam. Plus inne benefity ahha

Z Walentynkami przypomniałam sobie, że rok temu P mówił, że rok ja rok on przygotowuje... na zmianę. W tamtym roku ja haha więc dziś mu przypomniałam, że on teraz. Ale ma chłopak zonka... ale i tak z pracy wróci późno... więc bez wniku...

NETKA dalas mi do myslenia. Z tymi tlumokami w sieci u nas nic nie zalatwie ale nasmaruje list do warszawy i albo mi przysla telefo albo poprosze o zwrot pieniedzy.Kuxwa jak mozna tak ludzi w konia robic. Przez 2 lata umowy po 10zl miesiecznie mam 240zl kupa kasy moglabym za to kupic cos dzieciakom lub sobie. zlodzieje i oszusci.

U mnie dzisiaj można powiedzieć gówniany dzień Maciuś 7 razy robił kupkę kilka razy rzadką wydaję mi się że ten katarek i kupki to na ząbki.

Maciulek niedawno się obudził bo padł nam a teraz siedzi i bawi się z tatusiem, miałam go kąpać ale mamy tak zimno w domu że sobie daruję dzisiaj.

Uciekam na "Na Wspólnej" a potem "Na dobre i na złe" :-)

reklama
Agapo-bylam z Toba myslami ,ale ostatnio z Marcelka mialam na głowie po ostatniej wizycie i wogóle juz mam dosc dobijam do 90kg ,,ryczec mi sie chce!!!!
Żabciu-tez ogladam NW i pozniej odrazu na Dobre i na złe uwielbiam środy:-Dbo moje seriale leca:-D
Kota-rozmarzylam sie tym twoim domkiem....dobrze ze wyniki ok!!!I Hania szaleje:-D

Nie ma sily tak sie objadlam prazynek solonych ze umieram:-(buuuuuuuu

Do góry