reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Phelania - trzymam kciukasy i wierzę, że z Marcelkiem wszystko będzie dobrze.
Zaplanowałam wczoraj na popołudnie wyjazd do marketu bo muszę zakupić buty gumowe do Grecji do morza dla wszystkich i jakoś takiego miałam lenia, że w końcu przesiedzieliśmy z mężolem popołudnie i wieczór w domu.
Ale na dzisiaj już wszystko na obiad mam, bo wczoraj ugotowałam to może się dzisiaj w końcu wybierzemy. Może podjedziemy też do Biedronki, bo w nie mam gdzieś tu blisko obok siebie.

reklama
No i Elenka zasmarkana na maxa :-( Wieczorem kładłam ją jeszcze z leciutkim katarkiem z jednej dziurki, a w nocy zaczęło się na dobre, spać biedna nie mogła, budziła się, kręciła. Po 2 obudziła się z płaczem, lekki stan podgorączkowy, dziąsła opuchnięte, posmarowałam żelem, dałam nurofen i zasnęła. Jest jednak plus całej sytuacji, w końcu przebiła się do końca pierwsza "nasza" czwórka :-)

Biedne te nasze chorowitki. Zdrówka dla wszystkich!

Dzis bal karnawalowy w przedszkolu, Amelke za ksieziczke przebrałam-dużo wisilac sie nie musiałam, bo ona sama jak księżniczka-nie latałam po sklepach szukać jakiegoś stroju bo raz ze kasy brak a dwa to tylko godzinka zabawy w przedszkolu, więc bez sensu. Założyłam jej fajna letnia sukienkę, korale miała, pożyczyłam jej swoje kolczyki pod kolor korali i dałam jej swój diadem ślubny na główkę i włoski rozpuściliśmy.
Kacpra zęby męczą w nocy płacze, rzuca sie.
Jakie plany na walentynki macie?
Wczoraj odswiezyłam sobie kolor-koleżanka znalazła mi farbe której ja znalezsc nie mogę, u naszej IZI widziałam i mi sie bardzo spodobał, ale u mnie wyszło zupełnie co innego niż u niej i nie jestem w pełni zadowolona ale liczę, że sie szybko troche zmyje bo to szampon koloryzujący. A i wczoraj mnie naszło i zrobiłam te grzywke co pisałam i sama nie wiem czy jestem z niej zadowolona-chyba muszę sie znowu przyzwyczaić,no i rano ciut więcej roboty z włosami.

Hej.
Wczorajszy dzien był masakra a nocka jeszcze gorsza. Nie mamsil dosłownie. Dzieciaki rozłożyło strasznjie kaszla jak gruz liki ( osłuchowo czysto),katar do ziemi się leje, Fabianowi ropa z ucha, Marika wymiotuje i obydwojegoraczkuje.. W nocy Fabian budzil się z takim krzykiem ze się go uspokoic niedalo, jak wzielam na rece to uciekal, jak wziął P to chciał do mnie na lozku siedziałnie chchial.. Ledwno patrze na oczy bo mozze dzis w nocy ze 2 godzinkiprzespalam;/ Mam nadzieje ze Marika przez chorobe Pojdzie spac to uspie młodegoi sama się poloze.

Milva osłuchowo dzieciaki ok., gardla czerwone, Fabianekdostal antybiotyk syrop na kaszel, na gorączkę i krople do nosa, witaminke c,Marika to sammo tyle ze bez antybiotyku.

Phelania trzymam nadal mocno kciuki za Marcelka, aby kolejneUSG okazalo się dobre!!
I ja chyba bym to sprawdzila u jakiegos innego ginekologa.

Netka dzieki za info do Marii – przekaz jej proszę ogromnepozdrowienia i usciski dla mnie, i powiedz ze bardzo bym, chciala żeby się odezwalado nas tutaj na forum.
Ja się obiadam truskawkami – wczoraj po namowie Phelanikupil, nawet mogę być.

Aaa wczoraj obcy ludzie po raz kolejny udowodnli mi zepostrzegaja mnie jako dzieciata gówniarę;( Po lekarzu poszlam do apteki –trafilam na godzinie 13 a u mnie wlasnie o 13 sprzedawane SA leki w ceniehurtowej, ludzi multum, mlody ryczal bo był już spiacy i glodny. Jak weszlam tood razu jakas babeczki mi powiedziala ze ona jest ostatnia, ale ze kolo okienkastala kartka ze kobiety w ciazy i z dziecmi przyjmowane SA bez kolejki to niezamierzalam stac w tej gigantycznej kolejki i jak się zwolnilo to podeszlam, ate baby tak zaczely się drzec ze ta farmaceutka nie słyszała nawet o co proszę,nie mówiąc o tym ze Fabian zaczal plakac jeszcze bardziej. Farmaceutkapowiedziala glosniej żeby przestaly krzyczec bo ja mam pierszenstwo a jak majaochote na klotnie niech wyjda na zewnatrz, to się troche sciszylyt ale i takdopowiedzialy ze „ mloda i bezczelna” jakas powiedział „ teraz to tak jest gówniaryrobia sobie dzieci a potem mysla ze wszedzie będą mialy przywileje” myślałam zezaraz wybuchne i im cos odpowiem ale babeczka która mnie oblugiwala powiedzialami żebym się n ie przejmowala bo nie ma sensu.
Kurna ale czy ten kraj musi być tak popieprzony ze jak się maw mlodym wieku dziecko to już się jest straconym i nie wiadomo jakim;/ Co ichobchodzi ile ja mam lat, i czy urodzilam dzieci w wieku 15 czy 20 lat, powinny sięzajac soba a nie mna. Wydaje mi się zepomimo mojego mloedgo wieku nie jestem jakas tam „ gowniara” tylko odpowiedzialnamama, dbajaca o dobro swoich dzieci.
I nie dosc ze mialam zly humor przez kolejny antybiotyk tote baby popsuly mi go jeszcze bardziej.;/

Dorota czekam na foty!

Ostatnia edycja:
Violett- bylam na u dwoch różnych lekarzy specjalizujacych sie w USG u pierwszej babeczki na USG 4d na polowkowym i tam juz bylo powiekszone i kazala mi to sprawdzic w 30.tc no to sprawdzilam wczoraj i faceta w ramach medicover jest dobrym specjalista bo czytalam jego opinie.Troche sie wkurzylam na Imidz bo jak tam bylam na Patologi to tez byl PAN 'DR" specjalnie przyjechał do nas zeby zrobic nam USG ,powiedzialam mu o tej poszrzonej UKM ale on nic nie widział...moze to dla niego normalne...nie wiem ..nic poczekam...

A co do tych babehhh szkoda slów!!!

Witam
Noc kiepska, jak zwykle. O 2 Alan obudzil sie z tak przerazliwym płaczek ;( Godzinę przepłakał i dopiero poszedl spac.

Netka dobrze ze Marii urodzila i z dzieckiem wszystko wporządku:)

Phelania odkąd daję Alankowi ten sam tran, czyli ok miesiaca, mlody nawet kataru nie mial :) Nie wiem czy to zasługa tranu czy nie, ale mlody zdrów i to najwazniejsze:)

Dorotar to jaką farbą sie farbowałas?

Violet no niestety tak jest ze stare zazdrosne baby gadają, ale to nie ma sie co przejmowac, raczej współczuc, bo pewnie jedna z drugą same nie mają dzieci i stąd ta gorycz ;p

Phelania truskawki pycha :) czoraj zjadłam dwie paczuszki, na "surowo" na dzis mam jeszcze jedną i zamierzam zjesc z jogurtem :)

reklama
Do góry