reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Witam sie i ja, z pracy oczywiscie. Nasza nocka tez kiepska. Alan po 3 jak obudzil sie na cycka to nie chcial spac, moze inaczej, chcial spac ale na siedząco...:baffled: Normalnie przysypiał i siadał i spał, a jak go kładłam to sie budzil. Nie wiem co on wymyslił. Tak przez pol godz, dopiero potem jakos tak go oparłam o siebie i usnął w koncu...

Pyszczek to trzymam kciuki zeby Krzysiu juz sie smoka nie dopominał:)

Mła zazdroszcze ze i Emilka juz sie nie budzi na jedzenia. Ja pewnie jeszcze ze 2 lata bede musiala karmic w nocy :baffled: Nic sie nie zanosi ze Alan przestanie sie budzic, nic... :no:

Milva szczerze wspolczuje ;(

Nastazja ja ostatnio oglądałam "naszego" qinny na 4 kółkach (w necie oczywiscie) fajniutki, tylko cena przeraza :baffled: Tez sie musze wybrac na zywo za wózkiem, ale jakos natchnienia mi brak.

reklama
Hej kibitki ;))

Milva ja używam termosu, mam w niej wodę, ciepła taka jak Ben pije i jak muszę mu dac mleko to mam proszek przygotowany i tylko woda uzupełniam. Wodę do picia daje w temperaturze pokojowej taka jaka jest, nie podgrzewam. Odnośnie karmienia rozmawialm tu wczoraj z położna, powiedziała ze juz dziecko w tym wieku powinno nie jest bo jest przełamane. Jeżeli ma normalna dietę na codzień, pije mleko w ciagu dnia to w nocy juz be powinno pić bo w tym tempie bedzie miało nadwagę. Nie wiem jak to sie przekłada ale u nas akurat to prawda bo Ben na mleczny bebzon. Za tydzień kończymy z nocnym karmieniem. Ciekawe jak to bedzie bo u nas minimum dwa karmienia, czasem podzielone na 4 więc pól butelki o 11, drugie pól o 1 itd. Współczuje poudki. Musisz chyba małego dac do osobnego pokoju i spróbować go przetrzymac z płaczem. Uwierz mi, 3 noce i bedzie po bólu. trzymam kciuki.

Papayka super z tym smoczkiem. Moje dziecię swiata poza nim nie widzi ;((

Netka gratki za wypisanie Ninki z rehab.!! Super wieści :-)

Mla ty sie nie przyzwyczajaj :p a tak to zazdroszczę ;-)

A wogole gdzie jest Maxwell?

A. juz dzis w domu więc gdzieś pójdziemy z dzieciakami, jakiś płac zabaw pewnie. Idę kończyć moja mega kaloryczna kawę od której jestem ostatnio uzależniona i po której mam
Juz 2kg na plusie!!! ;-( ale cóż coś za coś a kawa mniam heheh buziaki

Karolinka już zdrowa, ale na szczepienie musimy czekać do następnego tygodnia, bo po pierwsze trzeba odczekać kilka dni po antybiotyku, a po drugie, okropne kolejki u nas w przychodni.

Młoda już od dawna przesypia całe noce bez jedzenia. Zaraz po przeprowadzce jadła w nocy raz mleczko, ale teraz przesypia całe 12 godzin, więc nie ma takiej potrzeby, abym ją budziła. Mleczko je tylko przed zaśnięciem.

Do nas wprowadził się brat ze swoją żoną i małym Kacperkiem, mieli nieciekawą sytuacje rodzinną(teść mojego brata jest alkoholikiem i wyrzucił ich z domu). Zostaną u nas miesiąc lub dwa, póki czegoś nie wynajmą.

Zmykam robić obiad, bo więcej ludzi teraz mam do wyżywienia .

Hejka!
Zulka budzi się jeszcze ok 2 na cycusia, a potem ok 5 jak już wstaję do pracy też jeszcze pociumka i śpi.
U nas zaczynają się ferie. Dzisiaj ostatni dzień w szkole. Kami diagnozę semestralną napisała na max pkt jako jedyna, więc duma wychodzi mi uszami
rofl.gif
Dzisiaj "jedzie" (3 ulice dalej) do babci na ferie na tydzień. Także pozbywam się jednego dziecka.
Słoneczko za oknem, śniegu troszkę popadało więc piękny dzionek jak na razie.
Musze iść do rosmanna po mleczko i jakieś obiadki.

Też myślałam o termosie , bo Bartek pije taką lekko ciepłą herbatę lub wodę. Muszę termos kupić:baffled:

Lysa - chciałbym, aby Bartek spał sam w swoim pokoju, ale to na razie zupełnie nie wykonalne, bo on nie umie spać w łóżeczku - teraz śpi w łóżeczku dostawionym do nas, ale bez jednego boku-takie otwarte i jak chce to w nocy się przekula do mnie i się kręci na mnie , tak jak dziś:confused2: Na razie nie mam sił na eksperymenty.
Jak jest normalnie, to nocki są znośne...po prostu nie wiem co się dzieje ostatnio, wszystko zwalam na zęby, ale sam już nie wiem.
Katar minął mu.

Netka - wrzuć sobie jakiś avatar, bo tak pusto wyglądasz;-):-)

Hejka Kochane

Ja w ferworze poszukiwania wóżka, jeździmy z młoda i sie przymierzamy

Nastazja-ja przymierzałam Mlodą do tego quinny-wydaje mi sie ze ma małą miejsca że za chwile bedzie jej za mały, za krótki,a jest tez długa i chuda, co do britax też mi sie podoba ale jak dla mnie za ciężki

My też jeszcze nie zaszczepione ale my czekamy na opinie neurologa-wizyte mam dopiero 27 lutego, to jest raczej agresywna szczepionka a młoda ze wzgledu na przejscia z maja-jest pod kontrola,sama pediatra na razie nam odradza

Milva-Na szczeście nie jemy juz w nocy od dawna-praktycznie od kwietnia zeszlego roku, ale wczesniej mialam taka podgrzana do temp pokojowej wode i trzymalam w małym termosie

a-gala-widzialam że ściemniłaś włosy-ja mialam ten sam problem, słabe rozjaśniane włosy, a po ostatnim rozjasnianiu to mialam poparzona skórę głowy, wiec skonczylo sie na leczeniu sterydami i modlitwie mojej zeby mi nie wypadły, wiec teraz robie tylko balejaż i niestety przewaga ciemnych i gdzieniegdzie jasne-nie czuje sie w tym kolorze ale włosy musza mi odpocząć

Netka-gratki za wypisanie z rehabilitacji

Czy uwierzycie że młoda ma juz 14 zębów!!!!!!!!!!!! Mamy wszystkie 4 i dwie 3 a i nastepne dwie trójki idą no szok

wow, Ola rzeczywiście ma się czym pochwalić, jeśli chodzi o uzębienie!! Zazdroszczę, też chce mieć już to za sobą..

Ojj moje włosy tez wołają o wizytę u fryza i farbę, ale z kasą cienko ...:-(

Milva, Kuba dostaje w nocy przegotowaną wodę, szykuję mu ją przed snem w jego butelce i nie podgrzewam jej już, dostaje taką w temp. pokojowej i jest ok.

Netka, super, że rehabilitacja to już rozdział zamknięty. Jesteś super mamą!!!

ja właśnie wróciłam od gina, rano znów zaczęłam plamić :(( M. zawiózł Kubusia do mojej mamy, babki z rejestracji mnie nie chciały zarejestrować do mojego gina, bo on ma komplet, ja im płaczę do słuchawki, że ciąża, że krew, a te suki nic, że nie ma miejsc!!! to ja go gina na prywatną komórkę dzwonię, a on mi mówi, że mam od razu przyjeżdżać i dać mu sygnał, jak będę w poczekalni. No i wziął mnie bez kolejki, zrobił badanie, usg, wszystko ok, mam nie dźwigać, bo plamię od nacisku na szyjkę, która na szczęście jest długa (6cm!!!!) i zamknięta. Malutka się rusza, wiercioszka z niej strasznie kochana, łożysko ok, na tylnj ścianie, wysoko, nie dochodzi do szyjki. Mam odpocząć, nadal brać Luteinę no i nie dźwigać... co będzie trudne, ale muszę tym razem słuchać lekarza i koniec!

Milva - ja mam podgrzewacz. Najzwyklejszy kupiony na allegro PODGRZEWACZ SNOW BEAR DO WSZYSTKICH BUTELEK OKAZJA (2944341032) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Bez niego sobie nie wyobrażam nocy, bo w dzień raczej z niego nie korzystam. Mam go od początku i jest ok.
Aga- też mnie naszły właśnie takie myśli że będzie ciasny, tym bardziej teraz jak jeszcze nosi kurtkę i jest grubo ubrany. Niestety dzwoniłam już po wszystkich sklepach z wózkami i nigdzie go nie mają żebym mogła przymierzyć :( No nic chyba szukać muszę dalej. Co do britaxa, myślę że będzie solidnym wózkiem, a jego 8 kg w porównaniu z 16 kg x landerem to i tak piórko.
Sosnowiczanka- widziałam i śmiać mi się chce że jedno kółko więcej a cena razy 2.

Aaa Milva- u nas też katar minął i co widzę u góry w miejscu lewej 4 mała dziurka. U nas zęby od początku są tragedią i zawsze mam niespodziankę w postaci kataru, gorączki albo biegunki.

Adaś zasnął ide obiad robić.

reklama
Inka Krzysiu też jak miał 2 miesiące chwycil smoka w szpitalu jak mi go głodzili.

Nastazja – mówisz o wózku tzw „parasolce” dla starszego dziecka? Też się muszę rozglądnąć

Kota – słuchaj lekarza i odpoczywaj! Bo ja nie BB ciotki przyjadą i Ci naklepią do tyłeczka!!

Mam pytanie do doświadczonych matek :) Moja mama jedzie na 2 tygodnie do Anglii i pytała co kupić Krzysiowi i tak zaczęłam się zastanawiać. Krzysiu do tej pory używał body jako koszulkę a przy okazji trzymalo mu to pieluchę, teraz na wiosne/lato chcę żeby już chodzil w podkoszulkach i spodenkach. Czy spodenki będą mu trzymały pieluchę czy musi mieć majteczki czy coś takiego?

Do góry