reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Pyszczek- kupię albo solidną parasolkę albo lekką spacerówkę taką do 8 kg. Miałam x landera, ale dla mnie za ciężki, sama nie daję rady włożyć go do auta i ogólnie trudno mi samej nawet z domu wyjść. Muszę mieć coś lekkiego , tym bardziej teraz na wiosnę i lato, bo zimą jak u mnie napada to tylko sanki dają radę ;)
Co do trzymania pieluchy, to body są najlepsze, ale ja już w zeszłe lato zakładałam Adasiowi majtki, pampersa przymały choć nie tak dobrze. Ale teraz mam już duży zapas majtek bo chcemy się w lato uczyć już bez pampka;)

Lece - mężuś na obiad wpadł :p

reklama
Milva, ja też mam podgrzewacz, ale w nocy jeśli trzeba, dajemy przegotowaną wodę, która nie jest podgrzana tylko w temp pokojowej. Zresztą Miśka woli chłodne rzeczy do picia.
A co do niejedzenia w nocy, to niestety nie jakaś strategia czy cudowny pomysł - po prostu mała się nie dopomina. Chciałabym, żeby tak zostało, ale coś nie wierzę.

Milva, pewnie masz rację, ale na myśl o wizycie u lekarza staję się.... chora ;) Nie biorę antybiotyku, tylko zwykłe syropy.

Nastazja-mój bebecar to też masakra z wagą-z trudem go wkładam do samochodu, mi sie podoba ten britax b-agile, ale jest ogromny problem z spiworkiem do niego czy też folią, u mnie na razie do wyboru zostały peg perego si, maclaren quest, i espiro metro-ja tez patrze na wysokosc rączek zeby byly nisko lub byly regulowane,

Milva, Sosnowiczanka- u nas póki nie wyszly wszystkie 4 byly nocki kiepskie, non stop wiercenie i tragizne zasypianie, teraz jest o niebo lepiej, mimo ze 3 idą

Kota-nieustająco trzymam kciuki, uważaj na siebie Kochana, ja się tak przyglądam jak to jest przy malym dziecku i nastepna ciąża-bo nieraz po cichutku sie zastanawiam moze jednak 2 dziecko
Phelania i za Ciebie kciuki bidulko bo już Ci ciezko jest,
Mła- u mnie byl kaszel przez 3 tyg i niestety dopiero antybiotyk pomogl

hej hej

Kota- kurcze uwazaj kochana na Siebie zaraz bedzie polowka:) i pozniej z górki mi to sie tak dłuzylo do 25.tc najbardziej a pozniej to juz pikuś ...choc te 2 miesiace co mnie czekaja przerazaja mnie:szok:...

Dziewczyny my mamy 5 zębów i narazie cisza:-D...

Od 3-4 tyg wreszcie bylismy na spacerze a to dlatego ze w srode mielismy szczepienie a nie chcialam mlodego w te zimno ciagac zeby mi sie nie przeziebil a dzis tak pieknie...2h bylismy na spacerku:) Alutek teraz ladnie spi...wstanie pewnie ok 15 zje obiad i pojdziemy jeszcze na sanki z M to do biblioteki zajde:pPP mam nadzieje ze snieg sie tak szybko nie roztopi bo u nas +2 stopnie....

Aga- lżejszy jest britax b-mobile i też fajny, ale trochę blokuje mnie cena no i kolorami się absolunie nie popisali. Dzwoniłam właśnie do mamas&papas, bo model tour to była moja 3 opcja- tylko nie miał pałąka, ale podobno można kupić pałąk uniwersalny. Chyba jednak wybiorę ten, cena na poziomie quinny ale więcej miejsca, kolory ładne. No nic mam czas do niedzieli.
M. tylko wpadł i wypadł.. Nie zjadł nic, więc wróciłam do Adasia i siedzę sobie. mam dziś schabowe z mizerią, a Adaś dostanie rybke.

Hej hej
Wczoraj od 18 nie mialam swiatla:(. Nocka u nas była ciezkamala wogole nie chciala spac co kawalek się budzila z placzem i tylko z cycem wbuzi jakos spala a ja oczywiście nie no i o 5 już wstala na dobre i szalala azdo teraz wlasnie poszla spac normalnie padam. Jeszcze z A się pokłóciłam bo miałwolne to zamiast wiedzac ze ja prawie wogole nie spalam się mala zajac to co zedzis ma wolne kolega zadzwonil żeby mu w czyms tam pomoc to on już pierwszy ipojechal.
A na domiar zlego wogole nie mogę dostac się z Zuza naszcepienie bo wszystkie najbliższe 2 tyg już zajete bo lekarz dziennie 6zdrowych dzieci przyjmuje normalnie jaja a Zuza poki zdrowa chciałabym mieć toz Glowy. Ach to się wyżaliłam.
KOTA-MASZ SLUCHACLEKARZA!!!!! ODPOCZYWAJ ILE SIĘ DA . A co do suk w poczekalni to ja to bym imcos powiedziala.
Ewka gratki dlaKamilki:D
Netka super zeNinka już wypisana z rehabilitacji:pP
Aga 14 zebow wow już niedlugo będziecie na końcówce u nasdopiero polowa.

Aga no to macie 10 zębów więcej niż my!
Łysa a co to za kawa?Ja kawoszką nie jestem ale od 3ch dni piję...żeby funkcjonować ale jest taka kawa, której nie odmawiam hahah Starbucks!!Najlepiej mrożona... Uwielbiam!!I też po niej kg lecą na +.
Kota odpoczywaj mi! Konsultuj każdy swój niepokój z lekarzem ;)Obiecuję ŻE SIĘ DOBRZE W Lipcu wszystko skończy ;)
Pyszczek ja będę zakładać body i majteczki-na zmiane. Zależy ale jak body to z fajnym motywem by spełniało się w roli stroju na wyjście... a nie tylko bielizny!

Pyszczek, jako mama dziewczynki już w tamtym roku musiałam zmierzyć się z problemem. Zapewniam Cię, że jak Miśka miała tylko sukienkę pieluszka trzymała się bez problemu. Body nie zakładaliśmy, żeby się nie przegrzała pod pieluszką ;) Spokojnie możesz "zamówić" koszulki i spodenki.

reklama
Ja już dzisiaj wysiadam moje dziecko dzisiaj daję czadu z e swoim wymuszaniem płaczem oraz włażeniem na wszystko i cudowaniem, oczywiście dzisiaj już urył głową wrrrrr cały poobijany chodzi :wściekła/y: Dokucznik mój kochany szalony rozrabia i rozrabia.

M połamały korzonki ledwo co łazi ale pojechał do pracy ale z obawą że po 40 min siedzenia w samochodzie z niego nie wysiądzie. Maciuś usiłuję usnąć u mnie na kolanach.

Ewka gratuluję dla Kamilki i dumnej Mamusi :-)

aga ale pędzicie z zębami u nas dopiero 7,5 ząbka.

kota odpoczywaj nie przemęczaj się !!! A co do tych bab wrrr wredne suki.

No i kaskader śpi idę zanieść go do łożeczka.

Do góry