reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

ŻABCIA oby choróbsko Cie nie wzieło po tej wyprawie.

PYSZCZEK no to odrzucenie smoka obyło się bezboleśnie, jak wytrzymał 3 dni to już mu nie dawaj.
Jak Krzyś będzie nosił pieluchę i same spodenki to nie koniecznie potrzebne jeszcze do tego majteczki, jakby nie było pieluchy są na tzw. rzepy.

MŁA ech tez bym chciala by Kacper nie jadl w nocy.

MILVA chodzi Ci zapewne o ciepłą herbatkę w nocy by mieć przy sobie dla małego tak???
Polecam są takie ochraniacze na butelki ze styropianu, może nie utrzyma ciepła calutką noc ale kilka godzin napewno.
Swoją drogą ja daje małemu zawsze picie w temperaturze pokojowej.

LYSA mój Kacper też 2 nocne karmienie, hmm daj znać jak spróbujesz je eliminować?
MAXXEL nie ma na nic czasu, cały styczeń dziewczynki jej chorowały, a teraz ok, ale przez pracę i dzieciaki nie ma czasu na bb wskoczyć.

270.. świetnie, ze Karolka już zdrowa.
Oby sytuacja u brata szybko sie poprawiła.

AGA wow ale Ola ma zębów.
Zajrzyj na wątek SPOTKANIE WARSZAWIANEK

KOTA aż się we mnie zagotował przez te baby z rejestracji no bez serca.
Dobrze, że to nic poważnego, wiem, że to trudne przy Kubie ale wypoczywaj ile się da.

U mnie nic ciekawego dzisiaj. Młody teraz śpi a ja nie mam pomysłu na obiad.

reklama
Ja po pracy, Alan z M u tesciowej :baffled: siedzą od rana, mlody usnął wiec pewnie ze dwie godziny jeszcze pospi. Wstawilam obiadek, jak wrócą to bedzie gotowy:)

Mam pytanko :jak dajecie dzieciom miesko? Ja zazwyczaj robię sosik i daje z ziemniakami, makaronem czy kaszą. No ale ile mozna jesc sos... Za gotowanym zas Alan nie przepada. Nie mam juz pomysłu :/

Mam jeszcze pytanie do Sosnowiczanki i do Dorotar, czym się różni Encanto od Global Keratin?? Coś mnie licho pcha w tą stronę, ale nie jestem jeszcze przekonana w 100%.

Sosnowiczanka, co do mięsa, to podaję Kubie albo duszone, albo w zupie gotowane albo pieczone, czasem rzadko skubnie coś smażonego.

Hej.
Bylam dzisiaj z moja sis na USG 3D i się rozczulilam namaxa. Filipek machal do nas raczka, robil grymasy i taki fajny zuczek ;) Lekarzpowiedział ze dzisia już ok. i można isc rodzic- i dobrze bo sis już lednochodzi.

Mła witaj w klubie mam kaszlących, mi po anginie pojawil siękaszel i trzyma do tej pory, ale taki masakryczny ze chodze i kaszle jakgruzlik jakis;/

Milva ja mam podgrzewacz i używam go tylko do wody na mleczko – a jakpije w nocy herbatke lub wode to taka z temperatury pokojowej.
Sosnowiczka u nas nocki teraz tez masakra, w dzien mlodemunie przeszkadza ze dostaje MM ale w nocy bez cycka nie ma szans, no ryczy jakszalony, nie da się uspokoic itp. Nie mam już pomyslu jak go odstawic ;(

Łysa u nas ta metoda jedzenia w nocy i nadwagi się niesprawdza, bo mlody potrafi jesc w nocy ze 3 razy piers i raz MM i ma niedowage.Tyle ze wiem ze nie powinien jesc w nocy żeby brzuszek odpoczął ale u nas niema szans.
Łysa jaka to kawa??:)

Aga Ola ma wiecej zebow niż moja Marika;p

Pyszczek u mnie Marika w bodach chodzila wlasnie do lata, iteraz ma do spania na zime, a tak spodenki i bluzeczka, albo spudniczka ibluzeczka. I jak zakładała spodenki to bez majteczek, jakspudniczka/sukieneczka to już majteczki obowiązkowo;)

Kota super ze udalo się zapisac na wizyte, no i ze z Haniawszystko ok.:) Nie dźwigaj Kubina – chociaż wiem ze trudno bo bylam w takiejsamej sytuacji, ciaza z fabainkiem zagrozona, przykaz lezenia i nie dźwigania iroczne dziecko ale dalam rade:)

Aga to zamiast się zastanawiaj to działajJ Przyznam ze z ciazajest duzo trudniej bo wiadomo wielki brzuch i dziecko Male ale da się jakoswytrzymac;)

Dziewczyny co do babek z recepcji i zapisow to niestety tonie ich wybor. Tylko NFZ oni im ustalaja ilość pacjentow do danego lekarza ione tylko siedza i zapisuja maja komplet i dupa, nie wazne co by się dzialo. Możnawlasnie popropsic lekarza żeby przyjal i to tez tylko jego dobra wola ze się zgodzi..Niestety to jest Polska i nasza sluzba zdrowia;/

Netka ja jutro ide na kawke z kolezanka do starbucksJ i tez pewnie będzie mrozona:)

Zabcia ja tez nie mam już sily do Fabiana, on wchodziwszedzie, jak nie może to podstawia sobie cokolwiek aby był wyrzej i moglzadrzec noge do celu do którego się dostac chce. Wczoraj wiesz lama pranie onbawil się klockami wchodze do pokoju a on stoi na szafce od telewizora, wszedł posamochodzie;/ No taki cudak ze szok. Marika Az taka nie była..

Sosnowiczka ja daje albo sosik, albo ugotowane, alboupieczone w piekarniku ;)

ale cisza tu....

Bartek śpi, jeszcze przed 19 wpadł w histerię i ryczał okropnie, nie wiem od czego, coś mu tam nie wychodziło w układaniu i nerwa dostał chyba...oczywiście już mama dzwoniła z dołu pytać czemu płacze zapewne- nie odebrałam-wkurza mnie to zaraz, bo jakbym wiedziała czemu płacze, to bym temu zapobiegła, ....a jeszcze go nie maltretuję :-p

Boję się nocy...

reklama
MILVA oby noc była cudowna.

Faktycznie tu cisza.
Moje marudy śpią.
Ja pojechałam o 18 na zakupki małe bo w lodówce tylko pingwin straszył wróciłam przed 20 to dzieci już spały, mąż w piwnicy drzewo rąbał.
Teraz chwila odpoczynku i spać.

Do góry