reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie..
Wstalismy o 8:00, nad ranem było trochę płaczu ale do przeżycia. teraz demoluje pokój, a ja jeszcze trochę leżę. Zaraz idziemy jeść kaszkę i myślę nad spacerkiem, ale nie wiem czy nie zmarzniemy. Choć Adas na zimno nie narzeka. gorzej ze mną.

reklama
Ne-tka dziewczyny juz wszystko napisaly, latwo mowic zeby sie nie martwic bo i tak bedziemy ale mama wie najlepiej kiedy z dzieckiem jest cos nie tak a ty jako mama Ninki tymbardziej! Tego sie trzymaj i trzymam kciuki za wyniki! Bedzie dobrze! Musi! :*

Netka ja sie podpisuje pod tym wszystkim co dziewczyny napisały. Spokojnie poczekaj na wyniki, Ty ja masz przy sobie i widzisz jaka jest wspaniała.

Ja zżeram bombę kalorii właśnie - pączek i cola:rofl2: I nie wspomnę, że dopiero zjadłam 2 bułki na śniadanie:baffled: To przez @.
Muszę się teraz najeść bo na 11 mam dentystę, będzie kończył mi tego zęba tzn dzisiaj już tylko ostatnie wypełnienie, no ale potem nie można jeść przez godzinke, więc muszę się zabezpieczyć.
Zulka je to co my, słoiczki na na czarną godzinę, kiedy np mam obiad, który nie nadaje się dla niej. Gotuje i przyprawiam normalnie. Wczoraj gotowałam krupnik, więc Zulka całą miskę wrąbała. Ugniatam tylko ziemniaczki widelcem i tyle.

Zaległe życzenia dla naszych grudniaczków-samych słodkości!!! Przepraszam, że nie na bieżąco :( Brak czasu mnie czasem dobija...

Netka Twoja Niunia rozwija się prawidłowo. Czytam Twoje posty i nic mnie nie zaniepokoiło. Masz śliczną, bystrą córeczkę!!!:)

Kota Rojku bardzo trafnie napisała o tym zyciu seksualnym Twojego kolegi ;) ROjku tekst mega hehe

Ewka ja zrobiłam niedawno wszystkie ząbki, ale też swoje przeszłam.PO ciąży miałam masakre...

Netka, ja nie wiem co o tym myśleć, że niby lekarz, który raz widział dziecko podejrzewa u niego chorody genetyczne, a pediatra, który zna Ninę od urodzenia + rehabilitanci itd, nikt NIC nie zauważył??? trzymaj się dzielnie, mądra babka z Ciebie, podejście też masz prawidłowe, pozostaje jedynie czekanie.

Mła, ten kolega to typ, który twierdzi, że on RODZIŁ, że jak żona mu dzieci rodziła to on w sumie odbierał jej te porody, bo stał razem z położną między nogami żony!! :-D i mnie pouczał przed porodem, że heeej, jakby te rady zebrać, to niezły poradnik by wyszedł, np., że trzeba pumeksem hartować brodawki, dzięki temu karmienie piersią później mniej boli :angry:

Rojku :-D pięknie go podsumowałaś!
Sosnowiczanka, kupiłam ten syrop wczoraj, ale on jest dobry! :) oby działał tak smao, jak smakuje.

Wszystkiego najlepszego dla Martusi,Zuzi, Mikiego Ankubator i Mikiego Venus !

Netka-
czepiają sie i niepotrzebnie Was denerwują !
Venus, Milva, Nastazja - jak Kaśka dawała czadu dzień i noc przez pare dni to aż odechciało mi sie tego trzeciego dziecka i chyba trwale
inka- ale Młodemu super ta czapa pasuje do kombinezonu
Sosnowiczanka- moja też nie lubi rękawiczek ale czasami nie ściąga
ewka- współczuje @
kota- ale palant, współczuje atmosfery w pracy
papayko- dobrze że to tylko przeziębienie !

Kaśka w niedziele jadła kopytka z gulaszem pierwszy raz w życiu i bardzo smakowało a wczoraj chyba przesadziłam bo zjadła cały serek Danio waniliowy i chciała więcej. Dziś na pleckach ma jedną czerwoną plamkę, nie mam pewności czy to od tego. Będę obserwować.
Taka ciekawostka - czas zimowy jest ponoć tym naturalnym, tak mówili w DDTVN pare dni temu.

Dziewczyny dzięki jeszcze raz, wszystko co piszecie to mądre słowa ale wiadomo jak jest-jestem mamą, dotyczy to mego dziecka i jest to gdzieś na końcu mojej głowy i myślę.
Aśko ja właśnie też mam sprzątanie. Dziś będę sprzątać, okna jednak myte miałam we wrześniu więc poczekam z tym do grudnia na kolejne super ekstra wielkie sprzątanie.
Kota ten Twój kolega jest nienormalny. Pumeksem? Co to za metody i rady rodem od teściowej... 1 raz słyszę o takich akcjach. No a jest dla Ciebie nieprzyjemny, bo widocznie jesteś bardziej elokwentna niż on. Do tego lubiana przez szewstwo. Chłopak ma kompleksy i chce Cię gnębić. Facet nigdy nie zrozumie kobiety. A matki to już wogle bo nigdy matka nie będzie. Facet to puch marny.
Freiya ja daję Nince zupki gotowane przez babcię ale to dlatego, że my jemy rzadko zupy w domu a jednak Ninka musi coś jeść. Jednak jak robię obiad i jest to 2gie danie to je z nami mięsko, ziemniaczki, z surówkami nie próbowałam ale natchnęłaś mnie i zacznę.
Ewka ja też niedługo będę mieć @ i pochłaniam tyle jedzenia, szok. O słodkościach nie wspomnę!!!
Żabcia to Maciej robi Ci psikusy ;)
Mła tulę się ;*
DZIĘKUJĘ WAM DZIEWCZYNY JESZCZE RAZ ZA WSPARCIE I MĄDRE SŁOWA

Muszę Wam powiedzieć, że Ninka wczoraj miała 1 podróż dłuższą w życiu. 100km to nie dużo ale obawiałam się jak to będzie. W obie strony spała prawie całą drogę i była baaardzo grzeczna!

Teraz uciekam, bo muszę sprzątać.

reklama
Dzien dobry!
najlepszego dla Mikiego!
Kota - mozna mu poradzic, zeby pumeksem potraktowal swoje przyrodzenie.... podobno pomaga wzbogacic doznania przy wspolzyciu....
Wspolczuje wszytskim wczesnej pobudki.... my wstalismy o 8 - normalnie szok! chyba przez to przeziebienie jest oslabiony i nie jest soba... ale noc niestety slaba....
Mla - sloiczek juz odlozony....
Kupinosia - ja tez bylam odwazna - Maly dostal kawalek pizzy (samo ciasto) - co przy moim strachu o wszytsko jest mega wyczynem.... na szczescie troche udalo mi sie wyluzowac....
Ewka - ja tez zawsze na wszelkim wypadek najadam sie przed wizyta u dentysty... i to jak!

Do góry