reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Freiya u nas to samo, ja mam tylko xero tego, że Ninka była na Pepti-zalecenie alergologa.Sama je sobie zrobiłam, oryginał lezy u naszego lekarza prowadzącego Ninę. Violett jeśli masz zalecenie od alergologa, że Fabian musi pić Pepti to nie ma ograniczeń. U nas nie było a alergolog wprost mnie spytał ile puszek ma wypisać. Pod górkę Ci robi ten wasz lekarz rodzinny.

hejka dziewczynki!
Piękny słoneczny dzionek a tu trzeba siedzieć za biurkiem i nadrabiać papierologie.
Mój P pytał sie mnie wczoraj co będę chciała po dchoinkę i tak od razu powiedziałam mu o tej bransoletce lilou. Tylko teraz musze sprawdzić jaka to ma byc. Te zawieszki dziewczyny sa srebrne?? I mogą być 3 szt: data ślubu, urodz Kami i Zulki??? Poradzcie mi którą wybrać, bo kompletnie nie mam o tym zielonego pojecia a podobają mi się.

Bilety na koncert Kultu kupione-hurrra. Idę się troszkę rozluźnić. Oczywiscie Kamila ze mną:sorry:
Kanały w zębie wczoraj wypełnione, czeka mnie jeszcze jedna wizyta na wypełnienie całości. Dzisiaj już jest lux-mogę jeść w końcu drugą stroną, o za ulga.
Dzisiaj zebranie w szkole u Kamisi popołudniu więc P musi szybko przyjechać z pracy żebym zdążyła.

pyszczek- M da rade i o dziedzica będzie dbał należycie , zobaczysz:)
violett- dobrze że nie szpital
papayko- gratulacje dla Igorka !
ewka- dobrze że z zębami masz już spokój...Kami ten różaniec musi odmawiać cały ? jedna 10tka to dla dziecka już strasznie dużo
Mła- pędzelkowania współczuje bo to niefajne ale i tak dobrze że lekarka nie dopatrzyła sie niczego poważniejszego

Kasiula zrobiła sie znów pogodna - pojawił sie górny ząbek a może nawet dwa ! Teraz zasnęła więc gonie z myciem okien bo super pogoda.

Dzien dobry
Ja wlasnie jestem z Młodym na spacerze, korzystamy poki pogoda ładna.
Poza tym musiałam wyjść z domu po porannej awanturze z M :-(
Mlody robi rzadkie qpy i nie wiem czy to zęby, czy co. Wczoraj miał temp max 37,4 a dzis 36,6.

Dzień dobry :-)

Za nami koszmarna noc Maciuś poszedł spać o 20 i dospał do prawie 23 po czym urządził płaczę i histerie do 2 i dopiero troszkę przymuszony przytulony usnął i dospał do 7 i zaczął szaleństwa.

Wczoraj do Was nie zaglądałam bo urządziłam sobie sprzątanie sypialni i segregowanie ciuszków Maciulka.
Qrcze od kiedy wróciliśmy do UK to mam niechęć do wychodzenia z domu na czym traci Maciuś bo siedzimy ciągle w domu od niedzieli byliśmy tylko 2 razy w sklepie i tyle bo nie mogę się zmotywować do wyjścia nie chce mi się :zawstydzona/y:

Dzisiaj w planach mam posprzątanie pokoiku i może przestawię meble chociaż nie wiem czy coś wyjdzie z tego bo ten pokoik to taka klitka mała nieustawna.

Uciekam się chociaż uczesać bo wyglądam jak rozczochrany mop.

Miłego dnia :-)

TOFIKA jasne rozumię o opiece M nad Lenką;-)

INKA wow późne wizyty u gina.
36,6 to nie temperatura.

PYSZCZEK oj jak ja rozumię to. Jak matka może o godzinie 18 czy 19 nagle wyrwać się z domu od dziecka, ja o takim spotkaniu teraz to muszę wiedzieć przynajmniej z rana, niestety dla nich dla mnie stety nie jestem już tak spontaniczna. I chyba wolę czas spędzać z dziećmi. Czyżby się ze mnie zrobiła Matka Polka-Kura Domowa??:-D
Dziecko na pewno da radę z tatusiem przez 5 dni, ale Tobie Kochana współczuję tej tęsknoty-gdzie wyjeżdzasz i czemu??

VIOLETT a dostałaś od alergologa karteczke do swojego pediatry, że mały jest alergikiem i ona ma przepisywać Pepti???
U nas z reguły pediatra przepisuje nam 4 puszki, tak jakoś wyszło "w praniu", nam to starcza, ale zawsze jak idę po receptę to mnie sie pytają ile ma przepisać, raz to sama doktor mnie się zapytała czy starczy. Tyle, że my mamy karteczkę-zaświadczenie od alergologa.
Doczytałam, że masz zaświadczenie.

FREYIA u nas zaświadczenie od alergologa ma lekarz a raczej zaświadczenie jest wpięte w kartę Kacpra.

KUPINOSIA gratuluję zębolka.

Kurcze dziewczyny ja od wczoraj myślę, próbuję kombinować co ja zrobię z tym moim Kacprem jak moja mama wyjedzie na te 3 tygodnie. Na początek przyszło mi do głowy, żeby zabierać go do pracy i pożyczyć od kogoś kojec, ale po przemyśleniu to nie jest idealne rozwiązanie, to będzie okres przedświąteczny, zapewne sporo pracy będę miała a przecież mały nie wysiedzi cały dzień w kojcu.
Na pewno babcia musi jechać ale ja nie wiem co zrobię z dzieckiem, nie mam kogo by mi pomógł.Byłam dziś u koleżanki która ma 4 miesięcznego synka i w domu z nim siedzi i byłam jej pytać czy by mi pomogła, powiedziała, że to przemyśli bo na początku grudnia ma obronę pracy magisterskiej, a potem stwierdziła, że no może się zaopiekować Kacprem ale na jakieś 2-3 dni, a to kropla w morzu potrzeb.
Dziewczyny doradźcie mi co ja mam zrobić, jak o tym myślę to mi się płakać chce bo co ja mam wykombinować z moim maluszkiem.ACHHH.
Z tego wszystkiego nic innego nie chce mi się pisać co u nas, jedyne nocka kiepskawa.

Freyia ja sama dalam to zaswiadczenie bo alergolog powiedziala ze to zaswidczenie dla lekarza prowadzacego.

Bylam dzisiaj zapisac na jutro malego do lekarza i akurt wyszedl nasz pediatra i wiedzial ze zapisuje i nic nie powiedzial ( a napewno nas pamieta) wiec moze mi da.

Ewka ja dwie bronsoletki, na kazdej po jednym serduszku- z imeiniem dzieci.

reklama
Dorotar, to chyba nie jest dobry pomysł, żeby brać Kacperka do pracy, przecież używa się tam non stop lakierów do włosó itd, mały się niepotrzebnie nawdycha... może jakiś żłobek na te kilka godzin? albo jakiś klub malucha? trzymam kciuki, żeby się udało znaleźć rozwiązanie, sama wiem, jak licho jest kiedy mama musi wyjechać, ja muszę w listopadzie wziąć 2 tygodnie wolnego, ale może się uda i M. dostanie te kilka dni urlopu i się jakoś powymieniamy.

Do góry