reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam:)

U mnie masakra, ale tylko w pracy. Dzis spedzilam w robocie 10 godz i nawet nie włączyłam kompa :baffled: Nogi mi do d... wchodzą.
Na szczescie Alan jest dla mamusi wyrozumialy i o 20 poszedl spac. Nie chce zapeszyc, ale od trzech nocy budzi sie tylko na jedzonko, bez placzu. A juz myslalam ze te chwile nigdy nie powrócą, stracilam nadzieje, a jednak! :) Moje kochane dzieciątko:)

Pyszczek oj joj joj.... 5 dni... sporo, ale wierzę ze twoi panowie dadzą radę!

Uciekam kochane, bo doslownie padam na pysk! Przeczytalam was,ale nie dam rady odpisac. Moze jutro mi sie uda zagoscic tutaj na dłużej.

Buziaczki:***

reklama
Pyszczek myślę, że P modliłby się do swojej mamy gdyby miał z Niną zostać 5 dni hahah i do mojej mamy na zmianę. Inaczej tego nie widzę ;)Haha

Choć dziś znów sam umył dziecko i uspał, a ja wyszłam na kawę, deser i drinka i nie było mnie 2 i pol h...dali radę ;))
Strasznie szybko mija czas w tygodniu a weekend jeszcze szybciej...Nie lubię jak P chodzi do pracy. Mam go za mało...no ale ktoś musi w tym domu zarabiać ;P

wpadlam sobie wieczornie, bo dzieciaczki juz spiochaja wiec moze uda mi sie cos doczytac:)

Jak wszystko pojdzie sprawnie to po weekendzie bede juz miala dobry internet bo wczoraj tata zadzwonildo jakiejs firmy ktora rozprowadza i dzisiaj byli panowie i powiedzielize jak zbierzemy conajmiej 5 osob to oni zaloza tutaj nadajnik i beda rozprowadzac, a jutro jeszcze pojda do administracji po pozwolenie na zamontowanie anteny na dachu, idzisiaj tata pochodzil po sasiadach i nazbieral 8 osob chetnych:)

Netka teraz zamowilam sobie jakis promocyjny internet z Play bez limitu:)

Mła toCi powiem ze moja Marika w listopadzie bedzie miala dwa latka i wazy hm kolo 11 kg, a Fabianek kolo 8.. Ale moje dzieci totakie drobinki:)

Pyszczek dziecko przezyje to na pewnoi niestety Cie nie pociesze ale todlaCiebie to rozstanie bedzie gorsze niz dla młodego. On sobie swietnie da radez tatusiem:)

Dziewczyny mampytanie do tych ktore dzieci jedza Bebilon na recepte?? jak tojest czyuwas tez lekarz mozewypisac tylko 5 puszek na miesiac?? Niewiem comam robic, boFabianek je bardzo duzo mleka bo wielu rzeczy jesc nadal nie moze no i dzisiaj otworzylam 5 puszke a do konca miesiaca jeszcze daleko - nie starczy mi na pewno a lekarz mi nie moze juz kolejnej wypisac.. Czy u was jest tak samo??

Violett, nigdy lekarka nie mówiła nam o żadnym ograniczeniu (byliśmy na pepti 3 m-ce). Ale powiem Ci, że 5 puszek to zdecydowanie za mało! 2 wystarczały nam na 1,5 tyg a przecież dzieci rosną i zwiększają się ich potrzeby. Ciekawe czy inny lekarz nie może Ci wystawić recepty. Przecież jak mu nie powiesz, że miałaś receptę od innego lekarza, to nie będzie wiedział.
A może nie chodzi o receptę tylko o zniżkę, może tylko na 5 przysługuje zniżka, a reszta jest pełnopłatna? Jakoś trudno uwieżyć, że "system" dopuszcza możliwość "głodzenia" dzieci....

Violett - nie pomogę z tym Bebilonem,ale zupełnie niezrozumiałe to dla mnie, mam nadzieję, że uda ci się załatwić mleko bez problemów.Lekarz może tylko wystawić receptę n 5 puszek?:szok:

Pyszczek - 5 dni stresu dla Ciebie;-),rozumiem Twoje obawy,ale niech Tatuś się wykaże!

Sosnowiczanka- to oby nocki dalej były ok!!!

Nas nie było wczoraj 5 godzin,minęło migiem- szkoda , że tak szybko czas nie leci jak się siedzi z marudnym dzieckiem:-p.Kupiliśmy prysznic, w sobotę Tz zamontuje . Dobrze nam zrobił taki wspólny wyjazd .

Bartek spał jak wróciliśmy, potem jednak trochę się kręcił i popłakiwał przez sen, ale w końcu zasnął mocniej . Jedna pobudka mlekowa i 5.30 wstaliśmy. Dziś i jutro sama z nim jestem do wieczora , oby pogoda była ok,to spacer.
W przyszłym tyg chyba skoczę z nim do pediatry,bo katar nadal jest :no:

Mła po Twojej małej nie widać ze wazy ponad 10 kg! Moja tak jak dzieciaki Violett jest bardzo drobna, wpiernicza jak małpa kit nie wiem gdzie to w niej siedzi chyba ma przemianę po tatusiu, wczoraj zjadła cały obiad 2 daniowy!! Jak widzi jogurty i zupy to się trzęsie, kotleciki wszelkiej masci lubi.. ehh.. mam nadzieję że jej tak zostanie, mając ponad 9 mies. wazyla 8 kg rowno teraz nie wiem. Kamil mając 2 lata na bilansie ważyl nie całe 12 kg! Teraz dopiero coś ruszył i waży koło 14.
pyszczek dadzą radę! ... ale niestety violett ma rację to bardziej Tobie będzie ich brakować niż im Ciebie, ale mam nadzieję że szybko i miło zleci rozłąka, wykorzystaj dobrze ten czas.. w sensie "psychiki" odpocznij.
Violett ja co prawda kupowałam mleko ostatni raz w marcu a wiem ze terazz się zmienia jak w kalejdoskopie, ale wowczas nie bylo zadnych ograniczen, co więcej, lekarka wypisywala receptę wedle mojego życzenia,, z reguły po 8 puszek i nie bylo problemu nawet jakbym wrocila po 3 tyg. po kolejną,.
aaa btw jak juz się pojawiłas, to chcialam zapytac czy dalej chcesz czapę/y bo teraz zostala mi do skonczenia Agi i mogabym robic dla was. Nie było cie i nei wiedziałam czy nadal chcesz i co chcesz.
Dziś będę miała nowe nici bo jade po nie popłudniu:) to cyknę fotkę.

moja córka przegina... wchodzi na fotel z fotela na ławę siada i odwala jakieś dziwne tańce wychylając się nie raz na brzeg, no grrrr chodzę ściągam, tłumacze a ta ze mnie ryje na całego. Ostatnio już zjechała pyskiem ocierając o fotel(dobrze ze nie na ziemię prosto tylko na fotel) wejdzie na złożone łózko(wysoko jest wtedy) no juz mi ręce opadają bo jeszcze 2-3 tyg. tmu mogła się spokojnie bawic w pokoju obok.

Ostatnia edycja:
Asko moja Emila też tak wsuwa jak odkurzacz wszystko i nie waży jeszcze nawet 10kg, co więcej mam wrażenie że ostatnio schudła :-D W środę idziemy na wizytę to się dowiem ile dokładnie waży.

Violett coś dziwna sprawa z tym mlekiem, spytam dziś u siebie w pracy jak to jest .

hej, hej.

u nas nocka ok, wstaliśmy nie dawno teraz Michaś konsumuję mleczko w łóżeczku a ja zajrzałąm do was:)

violett nie ma żadnych ograniczeń na bebilon pepti, to jest jakaś bzdura chyba.jak lekarz może ograniczać dziecku mleko, skoro ma alergie...
śmiech na sali, ja nie raz w miesiącu brałam dwa razy receptę na 7,8 puszek i nigdy nie było problemu.

milva to super! cieszę się, że wyjazd się udał no i trzymam kciuki żeby Bartuś Ci za bardzo nie dopiekł przez te dwa dni:*

netka a Ty nie masz za dobrze he???:D

asko to ale z Karolci łobuziara hehe:D aż strach pomyśleć co będzie robić za kolejne 3 tyg:p ja jak byłam mała to wchodziłam na szafe taką dużą i skakałam na łóżko które stało po przeciwnej stronie hehe:D

asienka hm.. jak mała byłaś;p;p??? to nie jest pocieszające dla mnie;p hehe .. przed chwila przewróciła złożony stelaż z hustawki fp 3w1 ... stelaż poleciał a ona pomiędzy nim się "wbiła" no kur... nawet picia Kamilowi nie mogę zrobić bo już coś zbroi, Bogu dzieki że nie spadła z nim i jej nie przygniótł.. gdyby nie to że korzystamy jeszcze z całego tego ustrojstwa to już bym złozyła.
freiya no Karolcia od poczatku była drobna mimo wagi urodzeniowej 3800.. ale mam nadzieję że tak zostanie;p choc ja do 7 roku życia byłam patyk.. a potem się zaczęło.

reklama
Hej :*

Oj ciezka dzisiejsza noc byla, Fabianka bolalo uszko, goraczkowal, po syropku ani bol ani goraczka nie przeszla i jeszczena dodatek Marika spac nie mogla i sie wybudzala co chwilke z placzem.. Tak sie zastanawiam czy ten antybiotyk co dostalismy dziala na to zapalenie bo przed braniem antybiotyku nie bylo goraczkiateraz juz jestesmy po 3 dawkach i zamiast byc lepiej to wydaje mi sie ze jest gorzej..
Bede szla dzisiaj albo jutro do lekarza po recepte na mleko- i mam nadzieje ze ja dostane todopytam.

Mła nie wiem czy inny lekarz mi wypisze bonp u mnie w przychodni zadaja zaswiadczenie od alergologa ze Fabian musi miec takie mleko, a owe zasdwiadczenie mam wlaqsnie u lekarza prowadzacego. Ale spoko pojde do niego a jak mi nie da to poprosze o zaswiadczenie ze odmowil mi wypisania recepty na mleko i z takim zaswiadczeniem sobie zadzialam odpowiednio.

i cd mleka to na opakowaniu jest ze dziecko takie mleczko je 2 czy tam 3 razy dziennie, i gdyby rzeczywiscie tak bylo to te 5 puszek by starczylo, ale co sie oszukiwac dzieckoje wiecej MM bynajmiej moje, gdzie polozy rzeczy jest nie moze bo od razu wysypka, kupki brzydkie itp.

Asko chce czape dla Mariki - czyli hello kitty:) Powiedz miprosze ile kaskimam szykowac razem z przesylka:)

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi dotyczace mleczka:)

Do góry