reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Dorotar to normalne że tak boli, zwlaszcza jeśli ekstrakcja była trudna. Mógł nawet zrobić się tzw suchy zebodół.nie bój sie to strasznie brzmi ale to nic groźnego, tyle że boli. Idź najlepiej do dentysty niech obejrzy czy to to i coś ci zaaplikuje np. Nipas na zelu znieczulajacym. I powinno pomóc:) ale swoje pewnie i tak przecierpisz niestety. Pekniety kącik ust nawilzaj, szkoda że ci wazelina nie posmarował przed robotą to może by tak nie zmasakrował.

Bartuś na szczęście już śpi. Dziś uspilam go w bujance więc jest już postęp. Najpierw cycuś, potem bujanie z 10 min i szybko do lozeczka:)

Byłam u pediatry w sprawie kup, kazała obserwować, ale dziś było lepiej. Tylko 4 i bez sluzu.

Mła, to dobrze że z Emilką nic niepokojącego się nie dzieje oprócz tego nalotu..., bo tu któraś z dziewczyn pisała nawet o gronkowcu...Nie zazdroszczę zmęczenia...,chociaż ja ostatnio też ledwo się trzymam ze względu na chorobę Lenki. A jesli chodzi o komitywę jaką Miśka trzyma z ojcem to dziewczynki chyba czesto tak mają...ja jestem przygotowana na to że Lenka będzie "zakochana" w tatusiu, juz czasami sie zdarza że reaguje na niego na zasadzie jakby chciała mu sie przypodobać...i zwrócić na siebie jego uwagę...

Pyszczek, nasza Lenka tez przybrała mniej więcej tyle w tym samym czasie i wazy ok 8kg, a lekarka nie widzi w tym nic niepokojącego, wymagającego diagnostyki...zawsze kiedy zastanawia się nad waga Lenki, sugeruje się tym za ja jestem szczupła

Inka, dzięki Kochana :* Liczę na to, że Emilcia ma po prostu taki okres i że to minie...

Dorotar
, może masz zapalenie dziąsła. Kilka m-cy temu też miałam usuwaną ósemkę (właściwie dziewiątkę) i bolało mnie potem jak cholera. Mega skuteczny jest płyn Eludril - płuka się im (roztworem) usta 2 razy dziennie przez ok 5 dni. Kosztuje prawie 20 zł, ale to dobra inwestycja, bo przynosi ulgę i LECZY, a nie znieczula.
Eludril niszczy bakterie, które powodują stan zapalny, ale jest bardzo mocny i dziąsło po ekstrakcji płuka się nim delikatnie żeby nie podrażniać.

Tofika, i ja zakładałam, że to będzie córusia tatusia. Ale nie sądziłam, że tak wcześnie, i nie wiedziałam, że zaboli :(
Ten nalot nie dokucza jej w żaden sposób, przynajmniej nie zauważyłam niczego niepokojącego. Podobno pojawia się też często po antybiotykach, a ja stosowałam jakąś maść na zapalenie pieluszkowe, więc może to po tym.

Ostatnia edycja:
Hehe, nie mam czasu czytać, więc się domyślam co i kto, i od razu odpisuję :-D

Pytanie z innej beczki....
Ciągle coś kupuję Miśce - kurtki, rajtki, czapki itd. i dotarło do mnie, że nie mam butów do pracy na jesień. Macie jakieś pomysły na botki do rurek (nie kozaki), które mają obcas, ale taki, który nie poskręca mi kostek? ;)

Ostatnia edycja:
Mła, nie chcę nic sugerować, ale jakies substancje poszerzające pole świadomości musza tu wchodzic w grę, bo takie IQ się u ludzi nie zdarza....:-)

Mła ma racje plukanie eludrilem może pomóc ale trzeba uważać żeby nie wyplukac skrzepu krwii, która się zgromadziła bo wtedy murowany suchy zebodół, czyli te zapalenie dziasla o ktorym pisze Mła.
Lecę już spać. Kurcze od kiedy mam dziecko to kładę się z kurami:) 23 to już mi się wydaje tak późno, że oczy same się zamykają;)

Tofika, to może ten eludril przez dziąsło doszedł mi do mózgu i narozrabiał :D Dzisiaj jadąc, a właściwie stojąc w korku czyściłam panel w samochodzie - nie mam na to nigdy czasu, więc wykorzystałam ten. Inni kierowcy dziwnie się patrzyli, a ja żałowałam, że nie mam odkurzacza. To pewnie skutek tych samych "substancji" :D

reklama
Najlepsze życzenia dla LENKI !!!

U nas też staram się trzymać"godzin"z jedzeniem,kąpielą,spaniem.Nawet jak byliśmy na weselu to wybiła godz.kąpieli,a ja mężusia -łokciem w żebra i dawaj na górę do pokoju kąpać i lulać nasze Lalinki:tak:. Ale dzięki temu oszczędzamy dziewczyna stresów i wiem mniej więcej kiedy i co mogę sobie zaplanować z pracami domowymi czy zakupami itp.

Wkurzyłam się bo wieczorem zadz.moja mama,że przyszło pismo z MOPSu,że nie podtrzymują swoją wcześniejszą decyzję i "olewają"moje odwołanie w kwestii zaniżonego dodatku do wychowawczego:wściekła/y: A ja miałam nadzieję,że na jednym piśmie się zakończy i uzyskam to o co walczę,a tu masz....WOJNA-będę się dalej odwoływać.
Ogólnie mam strasznego doła,ale to chyba już temat na Grupę Zamkniętą,a nie na forum. Najważniejsze,że córcie mam zdrowe.
Dziewczyny czy któraś z was wyprawia PIERWSZE URODZINKI swoim maluszką w inny dzień niż faktycznie wypadają? Nasze urodzinki wypadną w piątek no i jest problem,żeby wszystkich chrzestnych zgrać na ten dzień bo dwoje z nich mieszka spory kawałek od naszego miasta,a poza tym mój M.z reguły wraca do domu po całym tyg.pracy przeważnie w piatek późnym popołuniem.

Ostatnia edycja:
Do góry