reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

A gala super macie sprzęt, Elena jest śliczna! Można kupić taką plastikową piaskownicę i do niej kulki. Ciotka mego P swoim dzieciom tak zrobiła. Albo do pompowanego basenu te kulki. <-Sosnowiczanka No i swoją drogą rozbawiłaś mnie tekstem Kurde tak mi go zal... szkoda ze nie da sie przeniesc bólu z dziecka na matkę, no a jeszcze lepiej na ojca
wink2.gif
. Hahaha do tej pory jest mi wesoło.

Kota
moja mama daje takie właśnie zabawki Nince-najlepszą zabawką jest to co nią nie jest ;)

reklama
Kota - moja też lubi ze mną siedzieć w kuchni, dostaje plastikowe pojemniki, miski i zadowolona się bawi. wczoraj odkryła jak otwiera się szafkę i z zaciekawieniem zaglądała co tam w środku jest, oczywiście wyjęła paczkę makaronu, na szczęście nie otwartą ;-)

Sosnowiczanka, Netka - to jest właśnie plastikowa piaskownica, a gdzie kupiłam, to nie pamiętam, bo te kulki pamiętają czasy mojej 8 letniej bratanicy ;-) Pewnie na allegro bez problemu będzie

dorotar - publikacja nie jest obszerna, a na prawdę warto poczytać, chociażby po to, żeby wiedzieć co nieco o śnie dziecka, ale to twoja decyzja, na siłę do niczego nie namawiam ;-)

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
dorotar, dzięki za troskę. Mój m. właśnie wrócił od pediatry i relacja jest w odpowiednim wątku. Co do odróżniania nosa od oka to może i nie potrafi...:-)ale wydaje mi się tak po prawdzie;-), że Lenka się broniła i w momencie kiedy psiknął to ona rączką skierowała dozownik w strone oka a to cisnienie w sterimarze jest dośc duże więc poleciałoooo....on tak płytko wsadza ten dozownik do noska,żeby czasem mała nie zapłakała, boi sie że go lubic dziecko nie będzie:-p i dlatego Lenka nie miała problemu z wytrąceniem sobie z noska tej końcówki.
A ty jak masz spuchnięte to miejsce po zębie czy tez przy zebie(sorki ale do końca nie jestem w temacie ostatnio), to może idx po jakis antybiotyk do stomatologa, bo tak chyba nie powinno być...

MALEŃSTWO Zuzi zapewne podobała się zabawa z 3 letnią ciocią?? Mój Kacperek uwielbia zabawy z Amelką, nawet jak ona go przydusza z miłości on wtedy zachwycony jest i ma "banana" na twarzy.

KUPINOSIA pytałam i niby nikt nie miał żadnego zatrucia oprócz Meli, ale w poniedziałek rozmawiałam ze znajomą której córka jest w grupie z Melą i powiedziała, że podobno w przedszkolu dużo dzieci ma problemy żołądkowe.

SOSNOWICZANKA oj tak najlepiej ból na ojca przenieść, ja bym się jeszcze cieszyła jakby K przejął mój ból który mnie trapi od 3 dni bo juz nie wyrabia. Ketanol przestaje działać i znowu się zaczyna.

Czy to możliwe by ból po wyrwaniu zęba tyle trwał (zaznaczam, że wyrwanie było ciężkie, prze podwadzanie, odciąganie korzeni.) W sumie boli mnie cała lewa strona, nawet kącik ust mi pekł od otwierania japki w poniedziałek i jakaś sztywana ta strona jest.

A_GALA Elenka ma świetny basenik.

KOTA bo takie niecodzienne zabawki są najlepsze.

TOFIKA biedni Wy z tymi chorobami-a kysz od Was.
Jak dziś wyjdę z pracy to lecę na zebranie,do dentysty muszę i tak podjechać (muszę ubezpieczenie dowieźć) mam nadzieję, że dziś będzie jeszcze otwarte tam jak nie to jutro rano, to zapytam co i jak bo nie wiem czy to narmalne, że tyle mnie boli i że spuchłam, fakt może nie dużo ale jednak spuchłam.

A gala superpiaskowica jak zajmowałam się taka 2 Nadunia to miala taki namiot z kulkami wchodziłyśmytam obie i bawiłyśmy się z Pol dnia w tych kulkach tak to uwielbialaJ
Dorota Zuza była zachwyconawresz głupawki dostala He He i strasznie ja interesowaly jej kucyki:p ogolniemoe dziecko bardzo lubi towarzystwo innych dzieci i wszedzie je zaczepia:pa codo zeba to raczej wg mnie bol nienormalny tzn ja mialam kiedys 2 żeby wyrywanei nastepnego dnia mnie już nie bolalo ani za 1 razem ani za 2 wiec może ci tam cos zostalo?

Wiecie co, nie wiem jak wy to robicie ale u mnie nie ma reżimu ze spaniem w dzień:-( Miki z reguły zasypiał 9.30-10.00 ale ostatnio później zasypia. Nie ma szans żeby go uspać wcześniej, bo co z tego że ja go położę, dam butlę, smoczka, pogłaszczę, a on wstaje i koniec. Idzie spać wtedy kiedy mu się chce a nie kiedy ja bym chciała:-( Po południu jest tak samo. Dopiero wieczorem kąpiel jest o 20.00-20.30 i potem od razu kasza i spanie. Nawet jeśli nie może zasnąć to i tak leży w łóżeczku i jest wyciszany.

ASKO coś mi się wydaje że przegięłam, co? Nie ma cię od rana. PRZEPRASZAM:sorry2:

Dorotar kolezanka niedawno wyrywala "8" i moze u ciebie nie bedzie tak zle, ale ona spuchnieta chodzila ponad tydzien i przez pierwsze 2 czy 3 dni caly czas brala ketonal, bo mowila ze wytrzymac sie nie dało :-( Wspolczuję, i dobry pomysl zeby ból przechodzil nie tylko z dziecka na ojca ale takze z żony na meza :-D:tak:;-)

reklama
agapa kończę 3 czapy naraz.. a do tego jednak moje dzieci tez uwagi potrzebują;) do tego dziś chrzesniak ma urodzinki wiec teraz musiałam zrobić chleb(juz się piecze) wykąpac się itp bo za godzinkę idziemy na salę zabaw:)

Do góry