reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Kota ja nigdy nie robiłam testu w domu, od razu beta hcg, badanie nie jest drogie a masz pewność :)

Mła gratki dla Miśki!

A ktoś wie co u MamyO?

Rojku ja niedawno Emilce sprawilam swiecowe kredki i to był super pomysł!

Violett Emilka na zimę ma buty 22 więc niestety nie skorzystamy

reklama
Rojku wolałabym jednak wyjść na kulturalną osobę i grzecznie w kolejce poczekać. Na Kasie M przez 9m pudła strzelał a tu byłby przypadkowy gol, tak ooo
Kota- nim dłużej będziesz czekać na pozytywny wynik tym większa będzie Twoja radość gdy pojawią sie 2 krechy

Odstawiłam nowe witaminy bo podejrzewam je o ten niesmak w ustach. Ostatnio w aptece nie mieli moich Femibion vital mama i wzięłam falvit mama a on jest sporo tańszy i tabletek 60sztuk a nie 30

Kota - mi będąc w ciązy wyszły 3 negatywne testy zupełnie rózne od siebie, po badaniu gin nawet powiedział, że nie jestem w ciązy, więc nic się nie dołuj, sprawdź trochę później ;-)

U mnie wesoło, Leniczka tez już nauczyła się siadać, więc zamiast pieknie zasyiać sama jak to było do tej pory, zawsze znajduję ją siedzącą w łóżeczku i trzeba ją usypiac na rękach :wściekła/y: choroba tez już przeszła i mam nadzieje, że żadna inna się długa nie przypałęta!!
Nastazja u nas też zdarzają się bunty, jak zabronie czegoś to płacz i żal, ale chyba odniosłam mały sukces, bo Lena co znajdzie to do buzi, i o ile to sa zabawki to w porządku, ale jakiś paproch czy karteluszka to zabraniałam, patrze na nia ostatnio cos mieli w buzi, pytam się jej co tam masz, a ona mi wyciąga z buzi kawałek jakieś foli z zabawki (nie zauwazyłam, ze cos takiego tam bylo przyklejone) i mi to elegancko oddala! I dzięki Bogu!!

miłego weekednu!!

KOTA hmmm dziwne te testy, ale mam nadzieję, że Wam się udało. Trzymam kciuki.

MAXELL dziś po pracy jadę po prezent. Więc jutro z dziećmi jadę do mojej przyjaciółki na urodzinki po południu około 17 a przed albo wybiorę się z dziećmi do parku pozbierać kolorowych liści, kasztanów lub pojedziemy na nowo otwarty wielki plac zabaw-w sumie wszystko jedno gdzie aby z moimi Bąblami.

Witamy!!!

Mła gratki dla Emilki z okazji dzisiejszych sukcesów :)
Netka dużo zdrówka dla Ciebie,

Asienka super ze wyniki Michasia ok .
270...ja również życzę udanego przyjęcia!!!
Tofika zdrówka dla wszystkich domowników.
Kota będzie dobrze, 3mam kciuki dalej w końcu do 3x sztuka :)

Miłego popołudnia dziewczyny!

Hej, jej głowa mi pęka!!
Noc KOSZMAR!!!!!!!! Bartek budził się co godzina z płaczem, musiałam go nosić, tulić...i tak co godzina do 4.30, potem zasnął i do 8 spaliśmy , a potem wszystko na szybko bo ja wyjazd do gina miałam , jestem umordowana...a tu noc przede mną - już się boję...
No i rano oczywiście przywitał mnie u Bartka katar:wściekła/y::no:

Kota- może spróbuj inny test -trzymam kciuki!
Mła- wow!! zdolniacha z twojej królewny! U nas nocnik odpada całkiem na razie- Bartek nie usiedzi w nim nawet 5 sekund.

Miłej niedzieli! Będę podczytywać;-)

Net-ka, tak z ciekawości... czym uszczęśliwiłaś teściową? ;) Wiem, pamiętam, że ją lubisz, ale i tak jestem ciekawa :)

Sergi, udało się drugi raz na 2 próby, więc to chyba nie jest trudne. Stawiam nocnik na przeciw sofy, sadzam na nim mała zaraz po przebudzeniu jak jest jeszcze zadżumiona, daję do ręki jakąś zabawkę i smęcę jej, żeby mnie słuchała, a od czasu do czasu mówię "robimy siii". Bo i w obu przypadkach zaczęła się wiercić i myślałam, że po bitwie i trzeba się poddać, a to zagrały fanfary :D

Papayka, też zazdraszczam, bo takiego relaksu to ja nie miałam od nie wiem kiedy.

Dorotar, udanych niedzielnych planów!

Tofika, zdrówka dla Twojego szpitala! :*

Inka, masz duuużo czasu, nie martw się odłożeniem czegoś o miesiąc, czy 2. A Ciebie Rojku doskonale rozumiem. Też czasem planuję akcję przez pół dnia, a na koniec zasypiam i zabiłabym, jakby mnie ktoś tknął ;p

Nastazja, u nas w temacie buntu raczej nie mogę się skarżyć. Kiedy mała dopiera się do lampki mówię głośnie i ostrzej niż zwykle "nie wolno!". Ogląda się skubana, cofa rączkę, uśmiecha i udaje, że w ogóle nie było tematu tylko po to, żeby za minutę znów zaatakować :)

Maxwell, intrygują mnie te Wasze śliniaczki. U Miśki chyba nie było aż takiego ślinotoku, bo nie używaliśmy nic zapobiegawczo :)

Freiya, MamaO ma parę spraw na głowie, które musi rozwiązać, ale mam nadzieję, że wróci, bo mi bez niej smutno :(

Aaneta, no to poznałaś ciemną stronę mocy :D Tak właśnie jest, cieszymy się, że dziecko siada, ale automatycznie kończy się spokojne zasypianie na leżąco ;)

Milva, u mnie było podobnie, tylko że wzięłam o 2 małą do siebie, bo byłyśmy same i nie dawałam rady. Jak nigdy kwękała nawet najedzona. Dzisiaj M wrócił z ryb i nie będzie litości. Niech wstaje w nocy ;p

Byliśmy dzisiaj na długim spacerze w lesie. Stwierdzam oficjalnie, że moje dziecko jest człowiekiem miasta ;p W lesie się nudzi i nie ma co ze sobą zrobić. To chyba po mamusi :D

Witam:)
Od wczoraj, a w zasadzie od przed wczoraj u nas maly koszmar:baffled: Postanowilam zakonczyc karmienie, niestety okazalo sie to nie takie proste:( Alan absolutnie nie chce mi jesc MM, Bylismy wczoraj u pediatry. Pani dr powiedziala ze tak w zasadzie jak nie chce MM to nie musi go jesc, oby dostarczac mleko w innej formie, np jogurty, kaszki. Nie to jeszcze bylo najgorsze-moje dziecko bez cycka nie potrafi usnąc :( Wczoraj po dwóch godzinach placzu poddalam sie i dalam mu cycka :zawstydzona/y:. Usnął w dwie minuty:( Tak samo w nocy jak sie obudzil...No bo co tak naprawde mialam mu dac? Obiadek???Nie wiem juz co mam robic, normalnie plakac mi sie chce:( Ja nie wiem czemu on tak mnie gryzie, ból przy tym jest niesamowity:( Jakby tego bylo malo Alan lubi podejsc do mnie (czy kogokolwiek innego) i ugryźć np w noge:baffled:albo reke:baffled: albo cokolwiek innego:( I pomyslec ze sie cieszylam jak mu wyszly zęby:(
Dodatkowo pani dr powiedziala ze to ze czasem budzi sie w nocy z placzem to moze oznaczac ze nie ma poczucia bezpieczenstwa, wiec dobrze zeby póki co spal z nami i wiecej spedzal czasu na wspolnej zabawie....Tak wiec spimy razem, wiele sie nie zmienilo.

Aj...

Postaram sie teraz was nadrobic, bo od wczoraj nic nawet nie poczytalam, bo nie bylo kiedy.

Violett super ze z malym Mikolajkiem wszystko dobrze, bardzo sie ciesze:)

Mła spoznione zyczenia dla Emilci :)))
Gratuluje ząbka!

Inka bardzo mi przykro z powodu bratowej:(

Venus ja mam podobnie jak mysle o drugim bobo to przypominam sobie kolki, i teraz ząbkowanie, gryzienie...:baffled: Fajnie ze masz jakis kontakt z marii. MAm nadzieje ze jeszcze kiedys sie do nas odeziwe i zyczę jej powodzenia:)

Asienka bardzo sie ciesze ze wyniki Michasie są dobre, wiedzialam ze tak bedzie:)

Tofika zdrowka dla cieie i twojego M!

Widze ze piszecie o termoforze. Nie wiem czy wam kiedys pisalam, Alan dostal jakis czas temu, od naszej ukochanej cioci, a jak!!!

2701 ratuluje bratu zmiany stanu cywilnego :D

Kota to moze jutro trzeci test innej firmy???

Sorki za posta pod postem , ale inaczej nie dalam rady:)

reklama
Do góry