reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam Was kochana.
W pracusi, siedzę nudzę się bo jedna baba mnie w konia zrobiła i czekam na następne.
Mały maruda w domku z babcią. marudzi strasznie na te ząbki a tu my dopiero 3 mamy. W nocy mi się obudził z takim strasznym płaczem, że nie mógł się uspokoić, wziełam go na ręce i miał taki strach w oczkach, biedny maluszek mój.

KUPINOSIA he he dobrą masz teściową. Najlepszego dla mężą.

MŁA gratulacje dla Miśki.

NETKA powodzenia w prezentach, też mnie dziś to czeka. Jutro na urodziny przyjaciółki z dziećmi idę. Może kupię jej zestaw jakiś ładnych filiżanek bo od pół roku wynajmuje z narzeczonym mieszkanie a ostatnio mi się żaliła, że nie ma w czym gościom (oczywiście większej ilości) kawy czy herbaty zrobić.

KOTA?????

270... udanego przyjęcia.

Na jutro mam pewne plany, dla siebie i oczywiście dzieci(oby pogoda dopisała), a K niech sobie robi co chce, co tam się przejmować będę. Podobno z moją mamą na grzyby jadą.

reklama
rojku, nasza Lenka tez się bawi kredkami. Ojciec najpierw kupił jej takie kredki... drewniane, którymi można sobie oko...:-) leżą i czekaja, teraz uzywa świecowych, razem malujemy...bardzo lubi te zabawy .
kupinosia, moja tez jak jej mówię że tatus idzie patrzy w strone drzwi nawet gdyby w tym czasie jadła cysia to sie od niego odrywa i patrzy. No ale jeszcze mądrzejszy jest nasz pies bo jak słyszy dźwiek naszego samochodu lub w ostateczności autopilota to biegnie do okna a potem do drzwi. W zasadzie jestem zawsze powiadomiona że m. wraca duzo wcześniej niz bym sie sama zorientowała.:-)
Mła, gratulacje dla Emilki.
sergi, oddaj mi troche swojego talentu...na razie proszę po dobroci:-)

U nas pidżama party...wszyscy chorzy...Lenka trzyma sie najlepiej. Mój m. chyba przyniósł mi dodatkowego bakcyla, bo kichanie rozpoczeło mi się na nowo...

Czesc Dziewczyny teraz dopiero mam chwile - dosłownie "chwilę"!
O 5:30 mój M. wrócil z pracy, no i jak młody się przebudził i zobaczył go w łóżku to koniec spania. Wzięłam go do pokoju obok żeby M. trochę się przespał.. Zła byłam bo miałam taką ochotę na przytulanki że sama sobie się dziwiłam. Ale cóż.. Młody szalał po łóżku do 6:30 i zasnął. Spaliśmy do 8:00. Ubrałam go , nakarmiłam wstał M. i pogadaliśmy trochę i znowu musialam go do pracy zawieźć a sama do sklepu po pare rzeczy do obiadu i do domu. Młody teraz usnął ale z nosa mu się leje z buzi się leje, dziąsło już ma eksplodować i dalej nic! Jak ten ząb się przebije to się chyba wódki napije.

Właśnie Kota???? Szukamy cię , wołamy , gdzie jesteś???!!!

Dzien dobry
Mła a właściwie Emilko gratulujemy :-)
Sergee u nas nocnik tez nie funkcjonuje :-( Mlody ma chyba ADHD i dla niego usiedzieć w miejscu przez 2min graniczy z cudem.
Rojku u nas tez niestety może się wszystko przełożyć w czasie :-( więc prwnie jeszcze ktoś nam się w kolejkę wciśnie ;-)

dziewczyny kochane, dziękuję Wam za kciuki, znów mi błędny wynik wyszedł na teście, czyli żadnej kreseczki :( nie mam trzeciego w domu, jak kupię następny, to chyba odczekam kilka dni zanim go zrobię (chyba, że @ mi przeszkodzi), w każdym razie wczorajszy wieczór upłynął mi pod znakiem doła :/ na nic prócz okresu się póki co już nie nastawiam..

kota, sory że tak sie spytam..a czytałas instrukcję:-)???oczywiście to żart..., po prostu dwa błędne testy po sobie, to juz zakrawa na ironię losu...:confused:zwłaszcza, że wszyscy tu (przynajmniej ja) jak na szpilkach siedzimy...
a może za mały był strumień...;-):-)

Ostatnia edycja:
Kota - mnie tak strumieniowe wariowały, płytkowe zawsze wychodziły. A powiem ci jedną rzecz.. Ja robiąc test w lutym byłam pewna że jestem w ciąży i niestety jedna krecha. Byłam w szoku bo takie miałam przeczucie że mogłabym się zakładać o wielkie pieniądze. Miesiąc później w ogóle nie brałam tego pod uwagę, jeszcze żyłam w takim biegu i w pracy zrobiło mi się strasznie słabo. Ale dalej tego nie wiązałam z ciążą. Dopiero jak zobaczyłam 2 bociany zrobiłam test i wyszedł pozytywny.

Inka- ja siadam Adasia na nocnik tylko rano i czasem przed kąpielą. Ale kiedyś rano jak widział nocnik to się poryczał i nie chciał więc go odłożyłam jakby nigdy nic i nawet go nie siadałam. Pomyślałam- o ! chyba koniec !
Ale na drugi dzień już siedział normalnie..

Dziewczyny a tak w ogóle, to wasze dzieci też już się buntują? Jak mu czegoś zabronię albo np odciągam go od kwiatka bo grzebie w ziemi itp. to najpierw się wyrywa i piszczy, a później mnie bije albo gryzie :szok:

Milva - na widok zdjęcia Bartusia jak pokazuje górne zębolki- WYMIĘKŁAM!

Ostatnia edycja:
miałam 2 takie same testy firmy Amil, takie mi w aptece dali, zreszta przy Kubiowej ciazy ten sam robilam i wszystko wyszlo pieknie od razu. eh.. Nastazja, może właśnie za bardzo sobie nawkręcałam, muszę wyluzować, bo tak zwykle bywa, co ma być to będzie.

dziękuję Wam, jesteście nieocenione i kochane!

reklama
Witam się i ja:-)
U nas jako tako, po południu wybieramy się na kawkę, tym razem do mojego starszego brata;-) Jego syn jest idolem Marysi - łazi za nim jak piesek, a w chwilach nieuwagi nawet przytula i obdarowuje mokrymi buziakami:-D:-D no i oczywiści gada mu, że go kocha- słodkie to jest..
Marta ślini się jak mops, codziennie wymieniam jej przynajmniej z 15 śliniaków, masakra..coś czuję, że kolejne ząbki się szykują i pewnie znów w żłobku będa mi gadać o miękkiej kupce:baffled:;-)
Kota, coś dziwne te testy..a jak mogę spytać, ile ma dni po terminie miesiączki? Może test betahcg?
Mła, gratulacje dzisiejszego ranka, no i za ząbek;-)
2701..- udanej imprezki;-)
Dorotar, co fajnego planujesz na jutro?:-)
Tofika, polecam kredki pastelowe, są bardziej miękkie i fajniej się nimi maluje niż świecowymi..no i życzę zdrówka:tak:

Sergi, zazdroszczę talentów manualnych (jak i innym dziewczynom - Asko, Inka itd...)..
I już nie pamiętam, co jeszcze chciałam...:zawstydzona/y::-) Miłego popołudnia, buziaki

Do góry