reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

na początku życzę zdrówka wszystkim chorowitkom, małym i dużym! trzymajcie się!
i trzymam mocno kciuki za wszystkie rodzące się maleństwa i ich mamusie!

mam pytanie do dziewczyn, które chodzą do pracy, jak wyglądają Wasze codziennie poranne rozstania?
ja ostatnio muszę wręcz uciekać z domu, bo Kuba chwyta mnie na nogę, wczepia się i wspina, nie chce mnie puszczać, woła "mama", a mi pęka serce :(( o ile w poniedziałek, wtorek jest jeszcze znośnie, to pod koniec tygodnia mamy małą tragedię, takie ryki, płacze, że szok :(

reklama
Aga wczoraj jak pojechała do szpitala od rzu podali zastrzyk na rozwoj plucek i jakis antybiotyk. Nie wiem za wiele bo Ania nie bardzo jest w stanie rozmawiac przez tel, tyko co napisala eska. Narazie tez sie nie odzywa czy juz urodzila czy nie ale podobno padl jej telefon a nawet nie ma ladowarki przy sobie;/

Ankubator super wiesci nam niesiesz :) Niech pracuje mu sie dobrze:)

Nikuss u mnie na kosmetyce jest 8 grup w kazdej po conajmiej 40 osob :p
Cd henny to czym nakladacie henne, tymi takimi patyczkami specjalnymi?? Jaka henna rbiłyscie?? My taka w żelu nie proszkowa bo ta w żelu sie pięknie zmywa, sama woda. No i tymi patyczkami to rewelacja :)

Maxwell to szwagierka nie bratowa :) Ale dziei :)

Kota, u nas wygląda to tak, że Marysia jeszcze śpi, jak wychodzę z Martą rano (tak koło 5.50)..zawoże Martę do żłobka i potem w zależności, która pani ma dyżur, to albo ładnie wyciąga łapki do niej, albo wtula się we mnie (jednej pani tam nie lubi, reszta ok)..współczuję tych rozstań u Was..
Violett, sorki za pomyłkę:zawstydzona/y:;-) ale i tak mocno trzymam kciuki i czekam na więsci..

U nas glutów ciąg dalszy w nocy doszedł małemu co jakiś czas kaszel i byłam rano u lekarza, na szczęście osłuchowo czystko, kaszel od spływającego kataru.
Noc jako tako chyba mały mniej się budził ale ja już w nocy nie kontroluję i nie liczę ile razy mamy pobudkę bo siły na to nie mam.
Siedzę w pracy i czekam może ktoś się trafi bo zapisy mam po południu.
Złożyłam w końcu wniosek o rodzinne.
A i zapisałam się do dentysty na usunięcie tej mojej nieszczęsnej pękniętej ósemki, na 8 października, chyba, że mnie zacznie bardzo boleć to mam dzwonić to może mnie między pacjentami wcisną bo na razie mnie tylko lekko boli jak mi jedzenie w tamtą stronę pójdzie, staram się jeść drugą strona. A tak długi termin bo na NFZ.

INKA trzymam kciuki za koleżanka. A Ty skoro rodziłaś SN to myślę, że wszystko u Ciebie będzie ok i będziecie mogli zacząć się starać o rodzeństwo dla Aleksa.

TOFIKA gratuluję kolejnego ząbka.

VIOLETT kciuki za siostrę. Wydaje mi się, że dziecko w 33 tyg ciąży ma więcej szans na przeżycie niż tylko 10%, dziwny szpital i lekarze.

MŁA współczuję upadku Emilki, dobrze, że nic się nie stało.

Dziękuje za pomysły na prezent.

NASTAZJA dalej zdrówka życzę.

AGAPA podziwiam Cię i współczuję takich przejść z Mikusiem.

SOSNOWICZANKA oby choroba się nie rozwineła, uśpij ją w zarodku.

PYSZCZEK całuski dla Krzysia.

U nas dzisiaj nawet cieplej niż wczoraj i słonko próbuje sie przebić.

MILVA co do jedynek to chyba zależy, np. moja Mela nie ma przerwy między nimi a synek kuzyna ma taką piekną przerwę właśnie 3mm i ta przerwa młodemu dodaje uroku, a młody ma już 2 latka.

ANKUBATOR świetnie, że mężol w końcu znalazł pracę. I powodzenia obyś Ty pracę znalazła.

DZIEWCZYNY a wiadomo co u FIRANKI, daaaawno jej nie było.

NETKA to, że jest dużo chłodniej nie znaczy, że nie możemy już z dzieciakami wychodzić. Jak nie ma deszczu, mocnego wiatru to można wychodzić. Mój mały choć zasmarkany to kazałam mamie z nim wyjść na dwór bo na świeżym powietrzu lepiej mu będzie oddychać.

MAXXEL raz jeszcze zdrówka dla mojej synowej.

MARTA powodzenia w sądzie.

KOTA u nas przy porannym wyjściu mały ma mnie w nosie, jest z babcią ale może dlatego, że jak zejdziemy z łóżka to już praktycznie jest u babci na rączkach bo ja muszę Amelkę do przedszkola wyszykować i zawieźć, ale jak jest dłużej ze mną i nawet jak na chwilę wyjdę do toalety to płacz jest, choć nie zawsze.

A wczoraj wieczorkiem poszłam się myć, rozebrałam się do bielizny i słyszę lekki huk i płacz, wybiegłam w bieliźnie do pokoju Kacperek zapłakany u babci na rękach, mama moja mówi,że mały na podłogę chciał to go puściła i rączka mu się omskneła, podwineła i upadł na główkę, biedactwo tak płakał, tak się wtulał we mnie i puścić mnie już nie chciał bym szła się myć, musiałam go uspokoić i dopiero mogłam sobie iść.

Ankubator gratulacje dla Meza:)

Violett trzymam mocno kciuki, informuj nas...

Pyszczek Wielkie buziaki dla Krzysia!!!

Kota u nas nie ma problemow, Alan z kazdym zostaje bez paniki. Zostaje najczesciej z dziadkiem lbu moja siostrą, czasem mamą lub jak M ma wolne, to wiadomo z ojcem swoim.

Dorotar tez mam ósemke do usuniecia:baffled: Na razie nie boli ani nic, ale wiem ze musze usunąc, ale strasznie sie boję :(

A nie wie nikt co u Asienki i Michasia???

Alan poszedl z moja siostrą na spacer, pogoda cudowna. Wlasnie dzwonila ze juz usnął... wiec ja korzystam z czasu i biore sie za sprzątanie.
Zajze pozniej

Milego dnia!!!

Violett- tak, bagietka nakładałam, ale zdecydowanie musze sobie kupic pedzelek, jakos wole edzekiem nakladac. Na brwi nakładałam właśnie te zelowa a na rzesy proszkowa. Babka jedna brew dziewczynie zrobila za mnie, zeby mi pokazac dokladnie i tak szczerze to ta moja wyszla ladniejsza haha bo ja same wloski zamalowalam a ona wyjechala poza i tak musialam domywac..
Swoja droga strasznie duzo teorii jest na tej kosmetyce do wrycia, nie spodziewałam sie, ze bedzue az tyle nauki haha

Dorator to będziesz mieć usuwaną 8 w dniu moich 24tych urodzin :-D:-D Nie zazdroszczę. Masz rację chyba wyniosę swoją dupę na podwórko, przy okazji Ninę wywietrzę. Dobrze nam to zrobi-po obiadku.
Violett Nikuś ale WAM fajnie, że się z domu wyrwałyście i przy okazji poznacie nowych ludzi, nauczycie się czegoś nowego i zdobędziecie zawód. Też bym chciała wyjść z domu...

Pyszczek buziaczki dla Krzysia:-)

Violett trzymam bardzo mocno kciuki za Twoją szwagierkę i żeby maleńswto było zdrowe !!!

Inka trzymam kciuki za Twoją koleżankę i jej maleństwo.

Ankubator gratulację dla męża, i zaciśnięte kciukasy żeby Tobie też się udało z pracą.

Agapa biedny Mikuś oby się już takie duszności nie wróciły

Zdrówka dla małych i dużych chorowitków !!!

Troszeczkę mi napędziłyście stracha bo ja rodziłam przez CC a zaczęliśmy staranki. Za tydzień pójdę do lekarza to się dopytam jeszcze doktorki co o tym sądzi czy już możemy czy nie mam nadzieję że wszystko będzie ok i nie będzie przeciwwskazań żadnych.

U nas kolejna ładna nocka Maciuś poszedł spać ok 21 i dospał do 6,30 i się wiercił(siadał na śpiąco) i stękał więc go wzięłam do siebie i dospał do 7,15 ale musiałam wstać i przełożyłam go do łóżeczka ale tam było mu źle i wstał ja szybko się ubrałam i o 7,30 kolega przywiózł synów siedzieliśmy do 12 w salonie chłopaki zrobiły wojnę na piłki w międzyczasie Maciuś miał ubaw po pachy a o 10 przywieźli mi małą. Teraz młodsze dzieciaki śpią a starsze siedzą na kompie a ja miałam chwilkę na BB :-)

Miłego dnia :-)

reklama
Nikuss no to my tez bagietka, ale wlasnie mi sie to dobrze naklada :) i wychodz ok, ale ja wszystko robie żelową bo właśnie tą proszkowa cieżej zmyc, nawet z wazelina wczesniej. No fakt teorii sporo, ale mysle ze jakos to jest do ogarniecia:p Kiedy masz kolejny zjazd?? Ja w ym tog, w sobote od 8-17.45 w niedziele od 8-15.20 w sobote troche za duzo mi sie wydaje.
Powiedz mi czy tez macie takie wymagania cd stroju na zabiegach pielegnacyjnych twarzy szyi i dekoldu?? Tez musicie zakladać fartuszki, kupic pelerynke, opaski itp??
Net-ka a u Was nie ma zadnych takich szkół?? Ja z Nikuss chodzim na studium kosmetyczne do cosinusa :) Szkola weekendowa, zjazdy co 2 tygodnie, nie dałabym rady sobie zorganizowac opieki nad Ninka???

ehh nadal nic nie wiem o Ani, i normalnie juz tutaj jajko znosze, cała w nerwach jestem;(

Wogole to wczoraj dostalam okresu i jeszcze wczoraj na grupie pisalam ze u mnie jakos masakry nie ma i chyba ie przeliczlam. Dzisiaj brzuch nawala jak nie wiem co;/ A leje sie ze mnie niemirosiernie, zalozylam atampona i po poł godzinie musialam go wymieniac bo juz caly przesiakniey i wkladka tez juz brudna. No masakra jakas. No i jeszcze kwestia tego ze przychodzi sobie jak chce, z reguly co poltora miesiaca ale nie jakos knkrtnego dnia tylko roznie;/ Juz chcialambym brac te tabletki to byl by spokoj no ale nie chce tak zmieniac bo teraz jeszcze karmie malego i bym mogla tylko te jednoskladnikowe a potem znowu zmieniac? bez sensu..

Do góry