reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dobry wieczór
Ależ ciężki wieczór za mną. Młody usnął dopiero o 22 a ile przy tym było złości i męczarni :-(
nie wiem już co mam robić. on się wyśpi w dzień a potem mimo że cały czas na wysokich obrotach zmęczenie odczuwa właśnie ok 22.
cały dzień byliśmy sami więc nawet nie miałam chwili na oddech.

Nastazja, Sosnowiczanka ja właśnie taką złość na Młodego mam jak nie chce usnąć, robi wszystko by tylko nie spać a mi wtedy po prostu brak cierpliwości :zawstydzona/y: zdarza mi się też podnieść głos (ale nie krzyczę) a później mam mega wyrzuty sumienia i często też płaczę przez to :zawstydzona/y:
wiem, że on nie jest niczemu winny, tak samo przez zęby- wiem, że wyjść muszą i że najgorsze jest przebijanie się przez okostną i to właśnie sprawia największy ból ale ja uważam że jesteśmy TYLKO ludźmi i mamy prawo do gorszego dnia.

M wraca dopiero jutro ale znów na wieczór i noc idzie do pracy więc jutro muszę przetrzymać Młodego w dzień by nie spał i poszedł do łóżeczka o normalnej porze. nareszcie dostałam nianię z reklamacji więc od jutra będzie już spał u siebie. nie wiem czy sie cieszyć czy nie...bo nocne wstawanie, karmienie!

reklama
Hejka!
Pobudka codziennie o 6 jak w zegarku....
Gosia, Izi, Nastazja - urodzinowe buziaczki dla Maluszkow!
Czekam na powrot meza jak na zmilowanie.... odliczam czas.... bo juz nie mam cierpliwosci / sily...
Milego dnia!
edit: Izi - sorki, wczoraj zasnelam, nie zdazylam policzyc ile tych puzzli potrzebuje, ale jakos dzis w ciagu dnia policze...

Ostatnia edycja:
wczorajszy dzień i u nas był koszmarem, wieczorem to wręcz płacz nie do opanowania, no ale zasnął 20:30 i spał do 6:30 i.... znów marudzi :( Czekamy na górne jedynki - pewnie one mu dają popalić. Był plan na ZOO i kurcze pada ;(;(

Życzę Wam lepszego dnia! i sobie przy okazji też

hej!

dzięki dziewczyny za miłe słowa i życzenia z okazji rocznicy:)

dziś będzie rocznicowy obiadek (zapiekanka) i zrobiłam z Kamilem wczoraj szarlotkę z działkowych jabłek
kolejne owoce zasypują mi działke i płakac mi się chce ze co tam idę to ogromny worek spadków do wyrzucenia, ale mam juz kilka słoików musu na szarlotkę i kupę kompotu Kamil już wydoił.
Co do rocznicy... nie planuję już prysznica;p a i gaz sprawdzę wcześniej:)

Żabciu dzięki za odpowiedz, ja mam wrazenie ze on małej się przebił albo bo widać sory kawałek mega bialuśkiego zęba, przez dziąsło by tak nie wyglądał, poczekam jeszcze ciut az młoda da zajrzeć do pyska.
Wczoraj już nie było takich awantur, więc te 2 dni temu musiało cos byc na rzeczy. A co do tego jak rośnie to się okaże w sumie i tak nic nie zdziałam. Poki co mała uwielbia gryźć swoj kocyk jak ją chyba boli lub swędzi.
pyszczek moze pogoda się jeszcze wyklaruje, u mnie tez szaro buro ale wczoraj było podobnie a potem zrobiło się ładnie.
papayka jejq ja nie wiem jak wy znoscie te wczesne wstawanie, ja po 3 latach i przerobionych 2 maluchach dalej mam problem z 7 rano!!! a co dopiero wczesniej, bo poźno chodzę spać.
aaa gratuluję wypełnionej prawie po brzegi paszczy! i życzę żeby czwórki poszły łagodnie bo jednak to juz spory ząbek, a potem trojeczki tez nie są mega najprzyjemniejsze bo długo wychodzą, ale na pocieszenie powiem że Kamil wszystkie zniósł ładnie, tylko trochę to już dłuzej trwa.
asienka, sosnowiczanka u as tez ostatnioo urofe pomogl małej, akurat w syropku ale bardzo dobry tez jest w czopku no i viburcol tez mamy na wszelki wypadek.
lysa ja wiem ze debridat tez jest dobry na biegunkę ale u nas jest na receptę, nie wiem jak u was, fajnie ze udalo ci się zaleźć w aptece te leki bo wiadomo zawsze to łatwiej, tym bardziej że my tez mozemy wyrazic opinię na temat dzialania tych polskich lekow. Viburcol jest super, mamy w raziw "w"
netka mam nadzieje ze wrocisz zadowoloa z wyjazdu mimo @, chociaz wiem ze jak się ma męża od wielkiego dzwona to jest wkur..ze akurat teraz jest@ a nie kiedy indziej, tym bardziej ze to wyjazd.
czytałam tez o wizycie małej u lekarza, wiesz jak tak czytam te Twoje opisy o tym leczeniu itp to bardzo się cieszę że mimo że jestes młodą mamą(chodzi mi o wiek) i tak dobrze, świadomie i na100% walczysz o to by Ninka się dobrze rozwijała.

żeby nie dostać na głowę w domu z 2 dzieci(sama) wychodzimy po obiedzie na długi spacer, mała w wozku Kamil na nogach, przechodzimy naprawdę mega trasę, z reguły sklep po "coś" na drogę po drodze oglądamy autobusy by dojść do celu.... czyli budowy parkigu i koperek:D mały ogląda potem plac zabaw z Nivei odwiedzamy w parku(mała w między czasie nam pada) potem się bawią na piasku na tym placu razem i wracamy po ok. 3 h do domu.....

dzieci były tak padnięte wczoraj że zasnęły mi o 19!!! mały wziął kocyk, butlę i sypie tekstem mamusiu poleżę sobie na ziemi, patrzę za moment a on spi, przełożyłam go, małą włożyłam z mlekiem do lozeczka i caly wieczorrrrrr był moj:) miła rekompensata pierwszego wieczoru bez babci kiedy to dzieciaki za ccholerę nie chciały wspolpracowac i spac.
aa mała wstała 7.15 a kamil dalej spi!!!
8,25 kamil wstał... czyli mamy nowy długi dzień:D

Ostatnia edycja:
Gosiu, Izi, Nastazja :* najlepszego dla Waszych Maluchów!

U nas pobudka o 8 i cieszę się z tego bo wczoraj zasnelam o 1. W nocy 3 pobudki ale u nas to już norma!

Leje deszcz więc planów brak.
Milego dnia

Gosia, Nastazja, Izi zdrówka dla waszych maluszków :*

U nas tez pogoda paskudna, ale jakby sie przejasnia..? Moze bedzie ladnie pozniej.

Noc za nami dosc ladna, Alan odudzil sie o 2 na cyca, potem ok 5, po czy wzielam go do nas do łóżka i obudzil nas ok 8. Wiec niezle, szkoda tylko ze obudzil mnie ciągnieciem za wlosy:baffled:

Zaraz idę na chwilę do pracy, a pozniej jedziemy do reala. Trzaba uzupelnic zapasy pieluch, slioczkow i sudokrem, bo nam sie skonczyl. I jeszcze za kurtką dla mlodego musze sie rozejzec...

Miłego dnia!

Jejciu ja już wysiadam, mój przystojniak którąś noc z kolej źle śpi, dużo się budzi, kręci, pobudki robi o 5 rano. Dziś też przebudził się kilka razy w nocy, potem jakoś po 4 i słyszę, że mu furgocze w nosku, ale nie chciałam go wybudzać i męczyć kropelkami i fridą ale o 5 się obudził, próbowałam mu dać cyca i ululać jeszcze ale katarek nie dawał spokoju, podniosłam się po kropelki i fridę, zapaliłam telewizor by widzieć coś, biorę małego na ręce a jemu gluty do brody wiszą, zaczełam go wycierać, odciągać, awanurę mi zrobił, płaczu co nie miara, wyrywanie się. Ech siedzę w pracy i czuje, że dziś cały dzień na rzęsach będę chodzić.
Dziś rano Amelka mi mówi, że ni ma już takiego czegoś ze skórą, co kupowałam na rynku i tłumaczy mi dalej co i jak , ja zielona bo nie wiem o co dziecku chodzi, ale pokazała w końcu na komodę i na koszyczek gdzie trzymamy owoce i załapałam, że chodzi jej o nektarynki i popłakała się bo nie ma już czegoś takiego ze skórą i żółtego. Ale obiecałam jej kupić i sie uspokoiła. Musi tylko poczekać aż z pracy wrócę bo rano na zakupach przed pracą byłam

SOSNOWICZANKA oj wątpię, obawiam się, że w następny czwartek może być jeszcze gorzej.Ale obiecam jej za dzielność wizytę w zoo i po badaniach przejedziemy pół Warszawy a co tam, czego się dla dziecka nie robi by było szczęśliwe by miała radochę za te męki.
U Was też masa zębów a z tą wódką to Twój M dowalił.

PAPAYKA ależ lecicie z tymi zębami.

GOSIA, IZI, NASTAZJA buziaczki dla maluszków.

Papayka tylezebow zazdroszczeJ
Nastazja nam 2dolne jedynki przebily się pod koniec czerwca a gorne już widac ale się jeszczenie przebily i tez u nas masakraL
Lysa jak Ben?
Izi, Gosia, Nastazjawszystkiego najlepszego dla kochanych maluszkow:*
Taki wiatr u mnie wieje ze szokL mala 3 razy w nocy budzila sięz mega placzem Ljeszcze A mnie wczoraj tak wkurzyl ze masakra. Na wieczor mialam goraczke 39C a mala zrobila kupe wiec mowie muprzebierz ja a on ze nie ja mowie chyba raz możesz przebrac dziecko a on na toze on ciezko pracuje i nie musi no myslalam ze go zabije wkoncu sama japrzebralam a do niego się nie odzywam widzial ze zle się czuje to ani razu domalej nie wstal. Powiedzialam ze już niechce 2 dziecka. No to się wyzalilam dobrze ze mam komuJ

Wszystkiego najlepszego dla wczorajszych i dziesiejszych solenizantek i solenizantów:-)

U nas na porzadku dziennym spanie do godz 7 rano i pobódka ,i chyba narazie tak bedzie ,jesli chodzi o placz i marudzenie u nas takze nie długo te zęby nas wykoncza....

Papayka- kurcze nie długo bedziecie miec z głowy:-D

Pogoda u nas robi sie ładna wiec szybko mykam z młodym do biedronki dzis na obiad tortilla:)

Odezwe sie wieczorkiem:***

reklama
Nastazja, izi, gosia duzo zdrowka i moc buziakow dla waszych babli:*:*:*

ja dzisiaj poszalalm! Jak Michas sie obudzil to M wzial go do innego pokoju i dopiero niedawno sie obudzilam:o nie pamietam kiedy tak dlugo ostatnio spalam:p chyba z rok temu hahaha:D

Do góry