reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Hej, dziś dzień pełen roboty i dopiero siadłam coś napisać.
Kupiłam Bartkowi kombinezon na zimę i butki - na późną zimę wiosnę- razem wszytsko za 60zł;) Wypatrzyłam ogłoszenie na naszym portalu brodnickim , że do sprzedaży kombinezon dwucześciowy jest. Zadzwoniłam i jak byłam w mieście, to podjechałam- rozmiar 92, ale wzięłam z sobą bluzę co Bartek nosi i jest tylko trochę większy, na zimę będzie akurat. Jestem mega zadowolona- ciepły , stan idealny. Wrzucę fotkę jutro. No i pani miała jeszcze nowe buciki deicheman -a rozmiar 22 i mi je za 20zł sprzedała:) Fajnego synka miała- jak weszłam to powiedział dzień dobry i przyniósł mi album ze swoimi zdjęciami :-D

Tz wrócił dopiero po 23 dziś , także sobie odpoczywam samotnie wieczorem przy cytrynowej warce;-)ale jeszcze z pół godzinki i pójde do łóżka poczytać i spać.

Najlepszego dla solenizantów dzisiejszych!!!
Zdrówka dla Bena i spokojnych nocy dla mam zębowych potworków;-)

dobry wieczór
mój Diabełek usnął a ja mam wolny wieczór i nie wiem co z nim zrobić bo ostatnio przyzwyczaił mnie że zasypiał po 22 a tu taka niespodzianka!!
chyba posiedzę przed TV albo poczytam jakąś książkę tyle że żadnej dobrej w domu nie mam..

Życzę Wam spokojnej nocy!

Malenstwo, moj tez zbyt chetny do pomocy przy Alanie nie jest... Niekiedy wlasnie w takich ciezkich momentach sobie mysle ze nie chcę drugiego dziecka :( Chociaz tak naprawdę kiedys wydaje mi sie ze bede chciała. No ale pomoc z tego mojego chlopa jakas wielka nie jest...

Asienka
zazdroszcze tego spania do poludnia:) Gartuluję Michasiowi nowej umiejętnosci, zuch chłopak, ciocia dumna :DDD
Teraz juz nie posiedzisz w miejscu kochana:)

Milva super ze zakupy udane, Bartus obkupiony chyba na cala zime:) Aj zazdroszcze tej cytrynowej warki:baffled:

Popoludniu pojechalam do reala, Kupilam Alankowi zapas pieluch na miesiąc, sloiczkow. Fajna promocja na owoce hippa jest, 3 sloiki w cenie 2 czyli za 3 wychodzi 6.50 zdaje sie:)
Wieczorem przyjechali do nas znajomi. Teraz siedzą z moim M i grilują a ja uspilam Alanka i przy okazji zajzalam do was:)

Mam pytanko do mam karmiących MM. Jaki jest koszt mleka na miesiąc??? Tak mniej wiecej oczywiscie.. Karmię piersią juz 9 miesiecy, wiec mleko nas nic nie kosztuje. Za zaoszczędzone pieniążki wlasnie postanowilam sobie cos kupic:-)

Przede wszystkim najlepsze życzonka dla 9-miesięczniaków - Oskarka i Adasia, i całus dla Nadinki zamykającej peleto ośmiomiesięczniaków :* :D
BTW Izi, kolega rozesłał zapytania w sprawie cateringu na szkolenia. Jeszcze raz dzięki za podpowiedź :*
Gosia, a co u Ciebie? Działacie w temacie własnej firmy?

Netka, jak już wyjechalaś, to się teraz nie zamartwiaj, tylko wykorzystaj ten czas :)
Dorotar, cieszę się, że koszule są ok. To naprawdę fajny zakup :)
Papayka, oby M się wykazał! ;)
Asienka, gratulacje!!! Michaś jest super i nie wolno nigdy w niego wątpić :)
Asko, spóźnione gratulacje! Oby tym razem fetowanie miało w sobie ogień, ale bez dymu ;p :D Co do wstawania, to u mnie dzisiaj 4:50 :)
Malenstwo, Twój M potrzebuje solidnej motywacji, albo... solidnego kopa ;)
Łysa, mam nadzieję, że szybko Wam przejdzie! :*
Kota, Twój post uświadomił mi, że i ja mam ochraniacz na wózek, więc muszę go poszukać. Dzięki :* :)
Netka, Twój post do Agi był dla mnie niezwykle cenny. Nie naprodukowałaś się na darmo :* Powiedz mi tylko o co chodziło z tym językiem? Moja Miśka stawia czasem język w poprzek. Ja tak nie umiem i teraz się zastanawiam, czy to nie powód do niepokoju...?
Sosnowiczanka, może M się coś pomyliło, może to mama potrzebowała wódki, żeby przetrzymać ząbkowanie dziecka? :D

Co do fridy, to dzisiaj używałam i musiałam małą przyblokować przedramieniem. I tak wykręcała główkę, a ja celowałam do dziurek w locie ;)

Byłam dzisiaj w sklepie dla dzieci i kolega pokazywał mi (sam z siebie) wypasione nocniki z Fisher Price. Jak zobaczyłam cenę 158 zł, to nie chciało mi się tam nawet stać :D Zresztą oglądałam w Realu fajne nocniczki za 15 zł ;p :D (muszę kupić 2 - do domu i do teściowej). No i 2 h po mojej wizycie w sklepie przyszedł wujek z ciocią i przynieśli Miśce prezent - tron z Fisher Price :D Fisher Price Nocnik Kaczka, Kaczko-Nocnik T6211 (2611838966) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Edit:

Sosnowiczanka, u mnie to ok. 5-6 x 40 zł (tylko pamiętaj, że my jemy mniej zupek niż przeciętnie ;)

Czesc dziewczyny

U nas jak zwykle brak czasu. Jednak wczoraj moje dwa skarby zostały same, a ja pojechałam do fryzjera. Pasemka i ciachu ciachu, no i matka szczęśliwa :-D M z Karolcią dali sobie radę sami:-)

Jutro mamy zaplanowany rodzinny wypad na zakupy. Jedziemy do Rzeszowa. Mam w planach kupić sobie jakiś żakiet, buty, bo 29 wrzesnia braciszek się żeni, więc wypada coś na siebie założyć, sukienka już jest. Młodej może kupimy butki, no i oczywiście tysiąc innych rzeczy :)) Widziałam, że w Tesco jest jakaś promocja na pampersy 150 sztuk za 87 zł, więc w koszyku na pewno znajdą się ;p

Wszystkim solenizantom: wczorajszym, dzisiejszym życzę wszystkiego najlepszego :**

W imieniu Karolinki dziękuję za życzenia z okazji 8 miesięcy. :))

Młoda z dnia na dzień zaskakuję nas czymś nowym. Chodzić jeszcze oczywiście sama nie potrafi, ale jak tylko trzymamy ją za rączkę, to tak zapierdziela, że aż trudno za nią nadążyć. Odrzutowiec mały :-D

Co do spania, Karolinka zasypia najpóźniej o 20.30 i pobudka jest około 8.00-8.30. Zdarza się czasem, że obudzi się w nocy na jedzonko, ale zdarza to się bardzo rzadko ;-)
Milva- no to zdrowia, ja również sączę Warkę cytrynową (mniam);-)

Mła- nocnik super. Moja mała ma dwa nocniki, jeden u nas w domu, a drugi u dziadków, jednak nie takie wypasione, tylko takie zwykłe za 14 zł
Jak na złość dostałam dzisiaj @ i brzuch boli jak cholera :wściekła/y:

Teraz już zmykam, bo moje Skarby śpią, a ja im tu klikam za uszami ;p

Miłego wieczoru i przespanej nocki :)

Ostatnia edycja:
DZIEWCZYNY KUPUJĄCE W ROSSMANIE!!!
sorki ze tutaj ale tak na szybko

jest promocja z kartą rossnę: 3 bobofruty + czwarty gratis,
3 deserki bobovity+ czwarty gratis,
mleko ENFAMIL 800 g. zamiast 49,99 cena 39,99,
obiadek gerbera+ drugi za pol ceny, oraz fajna promocja na
pampersy zielone dwie mega paki np. 4 są po 82 szt(łacznie 164 szt) w cenie 100zł. przeliczyłam i opłacają się nawet bardziej niz aktualna promcja reala i tesco na pieluszki.

Ostatnia edycja:
reklama
2701, sprawdź czy jest jeszcze ta promocja w Tesco, bo u nich zwykle trwa tydzień, a ja po cynku od Freiyi pojechałam do dużego Tesco i kupiła pieluszki we wtorek, czy środę. No i w paczce jest 132 szt. rozm. 4, a nie 150. Teraz podobno jest z kolei promocja w Realu - za tę samą ilość prawie 80 zł.

Sosnowiczanka, niestety nie jest tanio, ale co poradzić, mleko musi być ;)

Milva, żebyś wiedziała, że najwięcej zabawy było z otwieraniem nocnika i z waleniem ręką w klapę. Zobaczymy, jak będzie z prawdziwym użytkowaniem :)

Asko, nie mam karty, i na szczęście mam zapas pieluch po tescowych zakupach, ale rzeczywiście fajna promocja. Ja tam kupiłam dzisiaj szczypce do mięsa z silikonowymi końcówkami. Marzyły mi się od dawna, ale jakoś nigdy nie zbywało mi 30 zł na taką pierdułkę, a tu w Rossmanie jakaś promocyjna wyprzedaż - 8,90 zł :)

Ostatnia edycja:
Do góry