reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam z pracy:)

U nas noc niezla, mlody spal do 5, zjadl i usnął juz z nami, tyle ze o 6 sie obudzil i rozpoczął dzien... A tak chcialam dospac do tej 7 godziny... Hmm chyba od dzis zacznę sie klasc spac o 22, czyli zaraz za Alankiem:cool:

Umylam sobie wloski, teraz zrobie makijaz i sie uczesze, moze sie lepiej poczuję :D

Miłego dnia!!!

reklama
Miałam dziś ciężką noc ale nie ze względu na Emilkę tylko na swoje przemyslenia ;)
Chyba nie wrócę do szkoły, same straty zero zysku. Musiałabym zapłacić ponad 3000zł których nie mam, 6 razy w miesiącu nie byłoby mnie w domu po 14 godzin (wychodziłabym przed 7 a wracała po 21) co pewnie wiązałoby się z odstawieniem Emilki od piersi, nie wiem jak zrobiłabym praktyki skoro w szkole pracuje się rano i u mnie w pracy też pracuje się rano, nie wyobrażam sobie w obecnych warunkach jak miałabym pisać pracę, a na dodatek po tym wszystkim co bym miała? Licencjat i życie zupełnie bez zmian.

Miłego dnia dziewczyny!

Hej :)
Fabianek juz poszedl sobie na drzemke - az sie zdziwilam jak zaczal trzec oczka. Marika biega a ja wadlam na chwilke i zaraz ide sie ogarnac bo idziemy na spacerek.

Żabcia widzialam ze kuilas juz koszule - przepraszam ze nie wkleilam zdjec, ale w weekend mnie nie bylo a wczoraj jakas niezorganizowana bylam:)
A cd kombinezonu to wez pod uwage ze pod spod zalozyl spodenki, sweterek czy cos w tym stylu wiec musi byc troszke wiekszy.

U mnie Fabian tez krzyczy, piszczy, "spiewa" ja tam nie zwracam uwagi, jak chce krzyczec to krzyczy ale kiedys w supermarkecie starsza pani zwrocila mi uwage zebym cytuje " zamknela to dziecko" ;/ odpowiedzialam jej oczywiscie zeby sama sie zamknela i tyle.

Milva super prezent:) Ciesz sie :)Moj P kochany bardzo, pomaga mi cholernie sprzata, gotuje dziecmi sie zajmuj to prezentow mi nie robi :(

Kota- o Kasię staraliśmy sie 9 miesięcy, za każdym razem podobnie jak Ty przeżywałam rozczarowanie. Zwyczajnie było mi przykro ale teraz mówię że dobrze sie stało że druga ciąża tak odroczyła sie w czasie
Mła - jesteś zapachowcem, czy to znaczy że skończyłaś z paleniem ? :-p
milva- to miły gest ze strony M
Dorotar- jak Mela w przedszkolu ? Ola jednak trafiła do grupy najmłodszej bo nowa. Poza tym ta starsza grupa jest bardzo liczna i już sama nie wiem czy walczyć o przeniesienie. Gadałam już z dyrką i musze jeszcze sie przypomnieć. W maluchach jest leżakowanie a Ola już nie sypia w dzień. Mówi że w grupie same beksy i jest najstarsza bo styczeń09. Dziś doniosłam pościel, wczoraj zabrałam ją o 12ej. Zobaczymy jak to bedzie dalej
maxwell- kapitalne to zdjęcie !

Sanki mamy z oparciem drewniane i metalowe bez. Ola jest z końca stycznia i pamiętam że tej zimy około roczku nie chciała za bardzo jeździć sankami. Ciągle z nich spadała bo była leciutka. Poza tym tylko poczuła mroźne powietrze natychmiast zasypiała :-) Frajda dopiero była w następnym zimowym sezonie.

Witajcie!

Violett, "uwielbiam" tych przypadkowych ludzi, ktorzy pouczaja, jak wychowywac dziecko, kiedy nalezy je "zamknac" itd, pol biedy jak trafia na moj dobry humor, ale jak jestem zla/zmeczona, to ojjjj, bywa ostro i niemilo. nie pojmuje, po cholere te wszystkie rady, nigdy by mi nie przyszlo do glowy zaczepic jakas mame na ulicy i jej powiedziec, zeby uciszyla dziecko, czy zeby mu czapke ubrala :/ (a takie teksty ostatnio slyszalam)

Kupinosia, ja podejrzewam, ze wieksza, niz Kubus frajde z "sankowania" bedziemy miec ja i M. :) ale jakies 10-15min zasuwania po sniegu w ramach spaceru bedzie obowiazkowe :)

Witajcie:)

kupinosia my myjemy główkę codziennie, mały tak się gimnastykuję vały dzień że główka jest spocona już pod wieczór się drapie więc myjemy żeby był świeżutki:)

kota u nas w planach sanki są na mikołaja a na drugi dzień roczek więc kolejny prezent małem wpadnie hehe:)

nikuss my na wczesną jesień mamy kilka grubych bluz polarowych a póżniej przejdziemy na jakąś kurtkę lekką:)

maxwell super że pierwszy dzień w przedszkolu poszedł bez problemu:)

sosnowiczanka gratuluję kolejnej rocznicy:) 7 lat to dużooo jak dla mnie bo my z M mamy mały staż:zawstydzona/y:

phelania to dobrze, że Ci w ogóle przyszło do głowy powiedzieć że jesteś w ciąży bo ja bym chyba z nerwów zapomniała;p biedna jesteś z tym kręgosłupem, mam nadzieję że nie da Ci w kość jak brzuszek zacznie rosnąć:*

netka szkoda, że z pracą nie wyszło ale faktycznie kosztem dziecka to nie ma sensu...

milva zazdroszczę! Tz naprawdę się postarał, nie żałuj! miał gest chłop a Ty na to w pełni zasłużyłaś!!:)

freyia nie zazdroszczę,takie decyzję są trudne ale nie raz niestety trzeba z czegoś zrezygnować;/

u nas nadal bez zmian, chyba się powoli przyzwyczajam;/
Michał w ciągu dnia śpi dwa razy po 15 min, jedynie na spacerze pośpi dłużej za to o 20 najpóżniej 0 21 już go nie ma. budzi się w nocy raz na jedzonko i śpi do 7 nie raz nawet do 9 ;p czyli coś kosztem czegoś.
To co wyprawia ostatnio to szok, wszędzie go pełno po wszystkim się wspina żeby tylko wstać siedzieć już nie chce chciałby chodzić- ale nie umie!:D śmieje się nie raz z niego do łez bo z taką determinacją walczy o swoje że aż zabawnie wygląda:):) nie wiem skąd on bierze siły bo cały dzień się gimnastykuje a spać nie chce...
za tydzień we wtorek mamy kontrole wodniaka u chirurga- boję się;(

Asieńka powiem Ci że ja rezygnuję z lekkim sercem, naprawdę jak będzie już po wszystkim to odetchnę z ulgą. Problem tylko mam z tym, że wiem, że się "nasłucham" od dobrych dusz, rodziców itp. A nie mam na to ochoty. Wolałabym trochę wspracia niż ględzenie.

Kota my nie mamy sanek ale planuję zakup na roczek :)

Asienka my z P tez mamy krotki staz. Znamy sie jednak dosc dlugo bo jakies 7 lat, kiedy nawe bylismy 4 miesiace razem, pozniej sie rozstalismy ja bylam w zwiazku ponad 2 lata on mial dziewczyne no ale sie jednak nasze drogi znowu polaczyly i po 6 miesiacach zaszla w ciaze z Marika :)
Trzymam mocno kciukasy za wizyte &&&

Hmm Fabian spi juz drugi raz, wczesniej pospal pol godzinki. czyzby sie zeby szykowaly???

Nam też się szykuje rocznica, 23.09 5 lat razem, a 26.09 4 lata po ślubie :) Średni staż ;)) Ale braliśmy ślub rok i 3 dni od pierwszej randki :D wszyscy mówili wtedy że za szybko ale to była jednak z najlepszych decyzji w życiu :)

reklama
Witajcie

Wrócilismy po prawie 2 miesiecznej nieobecnosci do domu, kurcze nie wiedzialam za co sie wziać w domu taki rozgardiasz niby M mowil ze posprzatane ale kurcze mialam tyle roboty ze 2 dni ogarnialam chate, plus mnostwo prania, i jeszcze wyglada jakby nie bylo sprzatniete.

Dzieki za porady dotyczace bólu głowy,
Kupinosiu-zaczelam pic wiecej wody, moze faktycznie jestem odwodniona
Aaneta-dzieki zaczelam brac magnez i zrezygnowalam z kawy na jakis czas przynajmniej
Dorotar- dzieki ze pytalas-niby juz mnie nie boli glowa juz tak maakrycznie tylko ćmi no ale cóż zyc trzeba

Zaległe życzenia dla Oskarka MamyO i Karolinki-Asko-Sto lat dzieciaczki.

My myjemy głowe 2 razy w tygodniu-jak bylo cieplej to codziennie, ale codziennie przemywamy tą wodą z plynem do kapieli ktory mamy w wanience,
Kąpiemy sie nadal w wanience-a to dlatego ze jeszcze nie kupilismy jakiejs maty antyposlizgowej do duzej wanny-musimy to zrobic bo mloda tak chlapie w wanience ze mamy wszystko zalane
tez planujemy zakup sanek-i zobaczmy czy młodej sie spodoba.

Nikuss-gratuluje udanych chrzcin
Phelania-wspólczuje bólu kregosłupa
Freiya-nie zazdroszcze takiej nocy-ale rób tak jak Ty czujesz i uwazasz a nie tak jak Ci tzw dobrzy ludzie podpowiadają

My jutro idziemy do takiego znanego specjalisty od rehabilitacji z Ola(tak kazał jeden z lekarzy)-kurcze dziewczyny płakać mi sie chce, bo czasem juz nie wyrabiam z tym wszystkim, niby z Ola jest wszystko ok, rozwija sie dobrze,wczoraj usiadła z leżenia,buja sie na raczkach i próbuje ruszyć-ale tak mi wczesniej lekarze namieszali w głowie-ze drże na każdy objaw wybiegajacy moim zdaniem od normy( a jak wiecie zawsze takie się znajda), tyle mi w głowe nawkładali róznych rzeczy,że teraz nie moge sobie z tym poradzić.
Bo co lekarz to byla inna opinia, generalnie kazali obserwowac i przyjsc za kilka miesiecy, to mnie dobija.
Wiem ze pisze chaotycznie,ale nie chce wam głowe zawracać opisem wszystkich moich strachów.
I przepraszam że smęce ale tak naprawde nie mam komu sie wygadać.

Ostatnia edycja:
Do góry