reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Milva ja potwierdzę to co dziewczyny juz napisały czyli jak najwiecej boso ma dziecko chodzić.
Sosnowiczanka bardzo się ciesze razem z Tobą ze wyniki Małego są super i oczywiscie dobrze że już Ci sie skończyło to krwawienie. Teraz powinnaś miec w nagrodę podwóną przerwę bez @.

Ja też w Bacie mierzę nóżkę na specjalnym urządzonku, bo takowe mają. Natomiast ja wkładam też swój palec za piętę jak Kama ubierze but, bo ktoś mnie kiedyś tak nauczył. Tzn palec ma się zmieścić, jeżeli ledwo wchodzi to buty będą za małe.
Wiadomo że inaczej but leży jak się siedzi i go przymierzamy a inaczej jak się stanie nogą w tym bucie (bo sie rozszerza wtedy stopa pod wpływem ciężaru). Dzieciaczkom możemy zmierzyć stopę-długość od palca wielkiego do końca pięty i też wtedy mamy przypuszczalną długość.

U nas nocka lepsza, przynajmniej trochę odespałam. Wczoraj zajrzałam do buźki Zu i widzę że obok kreseczek na jedynki pojawiły sie kreseczki pod dwójki więc chyba wszystko razem wyjdzie-tylko kiedy:confused:

reklama
Dzien dobry
Ja nawet o kupnie butów poki co nie chce myśleć bo wiem ze to będzie koszmar. Mlody przez podbicie nie jest w stanie założyć żadnych butów wysokich za kostkę, bo kończy się to rykiem a zimowe takie wlasnie muszą być. Więc poki co odkladam to w czasie. A co do rozmiaru to u nas bardzo mały- tzn na pewno mniejsze niż 19 i to sporo bo ostatni nietrafiony prezent od dziadków to wlasnie buty w rozm 19, które są za duże jakieś 2-2,5cm więc pewnie 17 byłyby dobre??
Może z ciekawości wybierzemy się do CCC na jakaś przymiarke.

Milego dnia

Buziaczki dla Zuzi, Martusi i Mikołajka !
Netka- te srebrne powinny być ok
Sosnowiczanka- ciesze sie razem z Tobą ! super wiadomość :)

Ortopedzi zalecają aby buty były większe z 0,5 - 1 cm od stópki tak właśnie żeby nasz palec mógł wejść. Do chodzenia po domu polecam skarpety sterntaler STERNTALER skarpetki do RACZKOWANIA frotte 17/18 (2593805921) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. U nas sie sprawdziły rewelacyjnie. Nie mamy podgrzewanych podłóg zresztą w samych rajstopkach było ślisko a młoda najbardziej lubiła sie bawić jak na złość na terakocie.

Bardzo spóźnione życzonka dla Bartusia, Kasi, Igorka, Lenki, Krzysia, Gabi, Aleksego, Kalinki i Emilci. Mam nadzieję, że nikogo nie pominełam. Buziaczki dla Was Słoneczka nasze :*

U nas czas leci jak z bicza strzelił. Mikołajek z każdym dniem mnie zaskakuje :) Jeśli nic się nie zmieni to postanowilam, ze do 2 lat siedzę z Mikusiem w domku :) Mam nadzieję, że paln się uda. Może troszkę dorobię w domu...Nie będę zapeszać. U nas póki co sielanka ;P Mikuś rozrabia, ale jest niesamowity pod każdym względem-tak jak każde dziecko dla swojej mamy.
Wczoraj babcia z wielkim żalem obcięła Mikusiowi grzyweczkę i teraz nic mu już nie przeszkadza:D
U mnie z dietką rewelacja, samopoczucie też i mężuś się wykazuje pod każdym względem :D

Phelania nie moge się doczekac Twojego rosnącego brzuszka :D
Sosnowiczanka super wieści!! Bardzo się cieszę :* Na Twoim miejscu też bym się tak denerwowala przed otwarciem:/ A co do Twojej @ to kobieto należy Ci się odpoczynek, bo ile mozna? wreszcie będziesz mogła wrócic do normalności i trzymam za to kciuki.
Dorotar, Kota przy dzieciaczkach też śmigacie na obcasach? Podziwiam, bo mam słabość do szpilek, ale żadko noszę.Teraz wolę "szybkobiegi" ;)
Żabcia jak Maciuś?
Violett taki facet to skarb w domu! To się nazywa partnerstwo :)
Net-ka Ninka zniknęła w tym łóżku heh
Asko ja własnie tak jak piszesz-jak coś kupuję to zawsze zatrzymuję paragon, bo nie ma jak przymierzyc cokolwiek w domu na spokojnie :)
Ewka u nas też idą kolejne ząbki, ale nie wiadomo kiedy wyjdą !?
Kupinosia system abs w skarpetkach hehehe uśmiałam się ;) Chyba się skuszę ;P dzięki za link:)
Mła widzę, że kuchnie dla Ciebie stoją otworem ;)Nie daj się wykorzystywać:p
A zapomniałam napisać, że wczoraj tak przyłożyłam nogą, że pękł mi paznokieć w dużym palcu u nogi, oszczędzę szczegółów, ale boję się iść pod prysznic:/ Niech jak najdłużej utrzyma się pogoda, bo pełnych butów nie zalożę jeszcze długo!! :(

Ostatnia edycja:
Mła zobaczymy jak to będzie z tymi bucikami, czy okażą się dobre, jakby co to mam cały karton innych. Zaczynam się zastanawiać, czy sprzedawać te buciki, które są już za małe, albo których nigdy nie założy ale serce mi trochę pęka, bo jak będzie kolejna dzidzia u mnie to co wtedy... takich już nie kupię... No i Ninka też szybko wyrasta z ubrań, 50% tego co mamy nie zostało ani razu założone na nią. Rzeczy nowe z metkami... za dużo tego. Zostawiam, może kiedyś będzie kolejna Niunia... oby dziewczynka, choć Patryk ma parcie na chłopca... Poza tym 3 sierpnia 2013 roku moja druhna bierze ślub i tym razem ja będę jej świadkować i Ninka ma nieć obrączki lub sypać kwiatki. Też mam już dla niej lakierki i suknie z takim zajebistym czepkiem... Wygląda w tym przesłodko... Normalnie micha mi się śmieje jak sobie przypominam... Oczywiście stój za duży odpowiedni na jej wiek za rok ale czy nie wyrośnie!!??Oby nie, bo szkoda by było...

Mój małż 1 dzień w pracy po urlopie. Półtora miesiąca siedział w domu i teraz wydzwania, musi się przyzwyczaić znów do pracy. Ja za chwilę idę pod prysznic korzystając z czasu, bo Nina śpi i idę do mamy. Dziś meble mają do niej przywieźć... sypialniane. Trzeba to ogarnąć :szok::wściekła/y:Nie chce mi się!

reklama
Mła jednak bm radzila mierzyc buciki, bo jak w tamtym roku kupowalam Marice to wlasnie te co mielismy to byl rozmiar 20 a inne mierzylismy w tym samym sklepie i z tej samej firmy nr 22 i byly za maale;/ Wiec od tamtej pory bez dziecka butow nie kupuje:)
No i Marika tez ma wysokie podbicie do tej pory i wiele butow na nia nie pasuje;/ Mamy chyba z 4 pary balerinek ktore dostalismy i dupa;/

Freyia
my do zakupu zimowych butow przymiezalismy sie 3 razi i za 3 kupilam ale te dwa wczeniejsze to jakas masakra, ja wychodzilam ze sklepu wkurzona na maxa, marika znudzona wiec placzaca i jeszcze gderajacy P nad uchem:p wrr nie fajnie wspominam kupno butow..

Takie skarpetki jak Kupinosia wkleila sa rewelacyjne. Moze kupic takowe w rosmanie i sa tansze:) I z grzechotka:p

Ae mam dzis lenia, godzina 11 a ja w pizamie, zreszta dzieci tez haha. Musze ogarnac siebie i ich i leceic na poczte zrobic dwie paczuszki.

Do góry