reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej laseczki, witam sie szybciutko bo czas mnie nagli i musze przygotowac grilla na poprawiny chrztu Alanka:-)

U nas chrzciny przebiegły szybciutko i bezproblemowo:) Alanek troszke w kosciele marudził ale z powodu tego ze ksiadz dał za duze kazanie:-DWiercił sie i skrzeczał ,smiał sie do obcych ludzi i zaraz marudził:)W restauracji było przyjemnie i elegancko znajomi dopisali i to jest najwazniejsze ,młody był w siódmym niebie u kazdego na kolankach :-DCaly dzien nie spał a od 4 rano juz nie spał:szok:Dzis zrobił rodzicom niespodzianke i wstał o 9 rano:tak:

Dzis umowilam sie na wizyte w Medicoverze na czwartek na 13.20 jesli bedzie wszystko ok wysylam podanie do pracy o powrót i L4 :).

Kochane przepraszam ze nie odp wszystkim ale naprawde z czasem kiepsko:no:

Milego dnia kochane:****

Ostatnia edycja:
reklama
halo halo

u nas dziś nocka spokojna, ani razu nie wstałam, M twierdzi, że on 2 razy wstawał do Kubina, ale nie wiem, czy to nie jego wymysły, bo ja śpię od strony łóżeczka i raczej bym słyszała, że mały się kręci ;)

Papayka, włóczyliśmy się wzdłuż zalewu, później trochę spacerowaliśmy po rynku, szybkie zakupy na cały tydzień (nasza niedzielna tradycja, w inne dni tygodnie nie mamy jak), obiad w Pizzy Hut ;) i wieczorny relaks w domu :) widziałam fotkę na fejsie, że u Was też było rodzinnie :)

Rojku, kurcze, to może i my powinniśmy się już zabrać za majstrowanie rodzeństwa :) dziś w pracy kolega się pochwalił, że będzie miał bliźniaki! w ogóle u nas w firmie jakiś baby boom!

Net-ka, gratki dla Ninki :) oby tak dalej. Kuba też lubi siedzieć na nocniku, a teraz jak chce kupę, to marudzi, ale w pampka nie zrobi, a na widok nocnika się cieszy, jak szalony.

Hej hej:-)
Zrobiłam dziś na obiad zupę meksykańską - kiedyś Sosnowiczanka wklejała linka do tego przepisu..właśnie, Sosnowiczanka, robiłas ją? Jeśli tak, to jak Ci smakowała?;-)
Milva, Kupinosia- najlepszego dla Waszych skarbów:*:*:*
Rojku, trzymam kciuki za tą drugą kreseczkę:-)
Dorotar, ciekawa jestem wyników Waszej sesji...
Netka, Mła, mi tez na mysl przyszla brazylijska....depilacja:-D:-D
A teraz mam atak na oba kolana, wiec znikam...

dorotar Angelina to 13 mies córeczka koleżanki którą pilnować będę do 30 sierpnia pilnować potem tydzień przerwy a potem jeszcze 3 tyg :-)
Mój K odkąd go znam zawsze na łyso opierdzielony hehe stąd mówią na nieego ŁYSY a na Maciusia mały łysy :-)
Okiełzałam dzieci że nawet się ładnie ze sobą bawią :-)

Buziaczki dla Ninki i Bartusia !
izi- Witaj po urlopie :)
Dorotar- u nas do przedszkola przyjmują tylko samodzielne dzieci
Phelania- dobrego życia dla Alanka ! :)
kota- Twoja firma zajmuje sie sprzedażą tych lin stalowych czy może montażem ... konkretnie w parkach linowych ? :)
Rojku- trzymam kciuki za dzidziusia ! :)

Dziękujemy za pamięć :)
Wczoraj mieliśmy mszę z okazji rocznicy ślubu- teściowa zamówiła. Dzień minął sympatycznie bo mieliśmy gości, między innymi sis cioteczna mojego M. Ona ma dwie córeczki 10 i 14 lat a jest rok ode mnie młodsza.
Obiecałam Olce że pokażę na mapie gdzie mieszkają dziewczyny, jak daleko jest Szczecin od nas. Rano przyniosła mi plan Krakowa, rozłożyła i stwierdziła - jak tu ładnie ! :-D no a mape Polski mamy w samochodzie

izi tak własnie mi doradziła nasza kadrowa, bo mimo ze urodziłas kolejne dziecko to tamten urlop nie przepada, ale jesli masz jakies watpliwosci to zapytaj u siebie w kadrach, ja wziełam na niego bo w razie gdyby nam sie totalnie obsunelo z budowa itp itd to chociaz mamy ubezpieczenie a dorobic gdzies zawsze moge na zlecenie, no chyba ze wroce tam gdzie pracowalam, ale poki co od dzisiaj jestem na wychowawczym na Kamilka.
dorotar Kamilka przewinal pierwszy raz jak miał miesiac ale teraz mial jakis opor ze wzgledu na plec, ale moze juz bedzie lepiej skoro się przełamał, haha jednak go bierze los corci, co by sie dupka nie odparzyła:)
pyszczek no wiesz ilez mozna czekac na przewinięcie ten pierwszy raz;p;p

Milva, Kupinosia buziaczki dla dzieciaczków:)

Rojku w takim razie zyczę dwóch kreseczek na tescie:) I gratuluje podjecia decyzji:)

Papayka, dzieki kochana, nie skonczylo sie ;( Choc dzis juz ledwo co leci mi krew, no ale jeszcze jednak jest :( Mam nadzieje ze to oznaka konca bo jeszcze trocha a zwariuję.

Dorotar moj M tez mnie straszy ze sie ogoli na lyso ale ja nie chce :(((((((

Phelania spanie do 9 :szok:wow, zazdroszcze:)

Maxwell zrobilam, tylko w przepisie bylo ze fasole i kukurydze dac z wodą a ja wyplukakam i nie dalam tej wody, bo jakos mi sie to nie widzialo... I nie dalam bialej fasoli, bo zapomnialam kupic. I doprawilam wg swojego smaku, bylo niezle, kiedys napewno jeszcze zrobie, a tobie jak smakowalo?

Izi, wychowawczy możesz wziąć na dziecko, które nie ukończyło 4 lat. W ciągu tych 4 lat przysługuje Ci 3 lata wychowawczego, który może być podzielony maksymalnie na 4 części (tu mała korekta do wypowiedzi Asko).
Cała reszta się zgadza :)
Wniosek o wychowawczy zanieś najpóźniej 2 tyg. przed jego rozpoczęciem. Od momentu złożenia wniosku jesteś chroniona przed wypowiedzeniem aż do powrotu do pracy.
Zakończyć wcześniej możesz go w każdej chwili za zgodą pracodawcy, lub bez jego zgody, ale wtedy dopiero po miesiącu (dokładnie 30 dniach) od złożenia pisma w firmie.
Będąc na wychowawczym możesz wypowiedzieć umowę o pracę. Wtedy wychowawczy kończy się w dniu rozwiązania umowy.

Asko
, gratki dla M! Powiedz że całe BB jest pod wrażeniem XD

Phelania, no i po stresie! :) Ogłosiłaś przy tej okazji nowinę? ;)

Ostatnia edycja:
izi narazie tez do konca sierpnia musza skonczyc zlecenie a pozniej bedzie do pazdziernika w warszawie ale to juz coddziennie bedzie wracal do domu:))) a pozniej to sie okaze ale mam nadzieje ze juz nie bedzie musial wyjezdzac:D
sosnowiaczanka ja bym na twoim miejscu juz dawno zwariowala :(( bo ile mozna krwawic wspolczuje :((
zabcia widzisz juz jestes gotowa na 2:D
Phelania fajnie ze chrzciny udane :) buziaki dla alanka:**
Kota to widze ze Kubinek Was rozpieszcza z tymi nockami:)) zazdroszcze:))

reklama
Sosnowiczanka, muszę stwierdzić, że naprawdę urodziłaś tę spiralę, a teraz kończy Ci się okres połogu ;) Ale tak na poważnie, to użyłaś z tym dziadostwem :/ Mam nadzieję, że nie nabawisz się anemii.

Do góry